Dodaj do ulubionych

EKUZ - Teneryfa?

11.11.16, 13:56
Witam, wybieramy się w styczniu na Teneryfę i zastanawiam się jak wygląda na wyspach kanaryjskich opieka medyczna w ramach EKUZ. Będę w Puerto Santiago - gdzie jest najbliższa przychodnia/szpital? Zawsze ubezpieczamy się dodatkowo i zdarzyło mi się korzystać z pomocy medycznej w ramach tego, ale może ta publiczna oferowana w ramach EKUZ jest wystarczająca? Czy może się wypowiedzieć ktoś znający realia? Dzięki z góry.
Obserwuj wątek
    • bemeta Re: EKUZ - Teneryfa? 11.11.16, 14:54
      No dobra, troche pojechalem, bo post ma wybitnie spamerski charakter. Jezeli tak nie jest, to sorry, i sluze wszelka informacja.
      Zreszta wystarczy wyszukiwarka zeby odkopac mój post o operacji ojca na ekuz, bez zadnych oplat, przedplat i zaplat.
      Mysle ze wszelkie inne ubezpieczenia sa zbedne, przyjedzie doktor, zaplacisz 100 eurakow za wizyte w hotelu i nie wiem ile ubezpieczenia oddaja. Naprawde wole Centro de Salud, maja 24 godzinna obsluge, zreszta w recepcji ci powiedza ktora przychodna ma otwarte. Lekarstwa wykupujesz sama za 100% itd.
      Zycze udanego urlopu, i jezeli twoim zamiarem nie bylo wrzucenie jakiegos spamerskiego postu to jeszcze raz sorki.
      • kittykitty Re: EKUZ - Teneryfa? 11.11.16, 19:43
        No, bemeta, pojechałeś i to ostro. Chyba coś Ci się źle skojarzyło, chłopie. Całe szczęście, że wyhamowałeś bo właśnie na rzeczową odpowiedź od Ciebie liczyłam najbardziej (bez obelg rzecz jasna).
        A swoją drogą to gdzie Ty w moim poście zobaczyłeś spamerstwo? Co chciałam zareklamować - Ekuz? Czy Puerto Santiago? 😀
        • kittykitty Re: EKUZ - Teneryfa? 11.11.16, 19:48
          Pytałam, bo raz na ruski rok dopada mnie migrena i wtedy pomagają tylko zastrzyki albo kroplówki z lekiem. Prywatne ubezpieczenia usiłują to zakwalifikować jako chorobę przewlekłą i zdzierają kupę kasy.
    • iziula1 Re: EKUZ - Teneryfa? 11.11.16, 20:36
      Byłam w tej miejscowości. Wiem,że jest na pewno punk apteczny z opieką lekarską ale nie wiem czy z w ramach EKUZ. Na wysokości plaży , idąc w górę. Natomiast w Los Cristianos jest szpital z izbą przyjęć.
      Nie wiem w jakim będziesz hotelu ale z pewnością mają opcję z wezwaniem lekarza do hotelu - płatne lub wskażą kierunek i miejsce gdzie honorują nasze karty.
    • Gość: jasiu... Puerto Santiago - lekarz. IP: *.hsi05.unitymediagroup.de 12.11.16, 09:15
      Po pierwsze, w Puerto Santiago EKUZ wystarczy.

Po drugie zapamiętnij albo zapisz. consmedkmluczyn.com/

Pani doktor (pediatra), jak imię wskazuje, mówi po polsku i myślę, że jak zadzwonisz, to rodaczce pomoże ;-)
      • kittykitty Re: Puerto Santiago - lekarz. 13.11.16, 21:56
        O, dzięki, zapiszę choć mam nadzieję nie skorzystać 😀.
    • Gość: gość Re: EKUZ - Teneryfa? IP: *.static.ip.netia.com.pl 13.11.16, 19:05
      Trudno mi coś powiedzieć na ten temat. Natomiast jeżeli chodzi o zdrowie na Teneryfie to szczególnie warto uważać /chociaż nie wiem jak to zrobić/ przed tzw. grypą żołądkową. Sam przerabiałem. Podobno jest to miejscowy problem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka