Dodaj do ulubionych

Praca na czarno

09.12.17, 09:17
Witajcie
Pytanie - czy na Wyspach, gdzie głównie praca toczy się w turystyce, jest możliwe znaleźć stałą pracę na czarno?
Jestem na rencie i gdybym przekroczyła pewien próg to stracę rentę.
Jeśli na Kanarach to w ogóle funkcjonuje, to w jakich branżach można pracować na czarno i ile się zarabia?
Osobiście nie mam żadnego atrakcyjnego doświadczenia/wykształcenia aby pracować legalnie, zadowoli mnie praca w ogrodnictwie czy jako pokojówka w hotelu (mówię tylko po angielsku i to nie biegle więc do kelnerowania itp się nie nadaję poza tym jestem za stara na takie prace).
Czy pracując na czarno da radę się samodzielnie utrzymać (wynająć skromne mieszkanie)?
Jako rencistka w Polsce jestem gotowa pracować w podrzędnym zawodzie, byle nie jakaś bardzo ciężka jak na kobietę praca fizyczna, mam już dość Polski i pogody która tu jest tragiczna. Byłabym gotowa pielęgnować ogrody co jest od lat moim hobby - byle jaka praca by w zamian żyć w kraju o przyjemnym klimacie. Myślicie że takie osoby jak ja mają szanse?
Obserwuj wątek
    • iziula1 Re: Praca na czarno 11.12.17, 10:08
      Chcesz pielęgnować ogrody na wyspach? A co wiesz o kaktusach? :)

Pielęgnacja ogrodów, sprzątanie hoteli... to ciężka fizyczna praca a ty piszesz,ze ciężko nie możesz pracować. Poza tym znajomość języka, co najmniej angielski komunikatywny bo jak dogadasz się z pracodawcą lub klientem w hotelu.
      Co do pracy na czarno...sorry ale jest to nieuczciwe i mam nadzieję,że jeśli znajdziesz prace to na umowę i będziesz płacić podatki.
    • iziula1 Re: Praca na czarno 11.12.17, 10:17
      anka.pano napisała:

> Witajcie
      > Pytanie - czy na Wyspach, gdzie głównie praca toczy się w turystyce, jest możl
      > iwe znaleźć stałą pracę na czarno?

Stała praca na czarno :) Podoba mi się :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka