Dodaj do ulubionych

Wąwóz Masca w górę

21.01.18, 08:29
Witam, czy ktoś miał okazję przejść wąwóz Masca w odwrotną stronę niż zazwyczaj czyli z plaży do wioski na górze? Ile czasu to zabierze? Czy nie zgubimy się bez przewodnika? Bo czytałam, że szlak jest słabo oznaczony... Będę wdzięczna za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: teneryfa Styl w dół - witanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.18, 14:33
      www.dziennikzachodni.pl/artykul/563495,prof-bralczyk-emotikony-mnie-nie-draznia-ale-witam-razi,id,t.html
      • kittykitty Re: Styl w dół - witanie 21.01.18, 16:32
        Dziękuję za lekcję języka polskiego.
        A masz coś do powiedzenia na temat wąwozu Masca?
        • Gość: lanzarote Re: Styl w dół - witanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.18, 07:56
          De nada. Miło mi, że mogłam pomóc.
          gadulec.me/trekking-masca-teneryfa/
    • kittykitty Re: Wąwóz Masca w górę 26.01.18, 21:40
      Może komuś się przyda - dziś przeszliśmy wąwóz z dołu do góry. Zajęło nam to 4h, ale nie spieszyliśmy się i zrobiliśmy mnóstwo zdjęć. Szczerze - dzìękowałam koleżance, że namówiła nas nas na wchodzenie, nie chciałabym schodzić w dół. Najgorsze było ostatnie 500m - cały czas dość stromo pod górę. Reszta super. Jesteśmy ogromnie zadowoleni choć zaczynamy czuć zmęczenie. Mała uwaga - na górze byliśmy o 16.30 i prawie godzinę czekaliśmy na taxi (temp.8 stopni, zimny wiatr i mżawka). Najbliższy autobus o 18.25. Próbowałam zamówić taxi telefonicznie ale bez sukcesu. Warto zatem zadbać o transport wcześniej. My uwierzyliśmy zapewnieniom kobiety z biura, w którym kupiliśmy transport łodzią do plaży, że z taxi nie będzie problemu.
    • jusytka Re: Wąwóz Masca w górę 03.03.18, 10:00
      Ja szłam w drugą stronę sama i się nie zgubiłam, więc jeśli macie jakiekolwiek doświadczenie w chodzeniu po górach dacie radę, zwłaszcza teraz, jak każdy już chodzi z gps-em w kieszeni. Szlak jest dość długi, z Masci do oceanu szłam ok 4 godzin, ale gdybym miała porwać się na to w odwrotną stronę, a więc pod górę, to zarezerwowałabym sobie na to co najmniej 6 godzin.
    • umzak Re: Wąwóz Masca w górę 05.06.18, 14:48
      Byłam dwa lata temu . Zarówno chodziliśmy i wchodziliśmy z powrotem na gore. Ja mam słabą kondycję z zajęło nam to łącznie ok. 9 godzin. Ż tymże dłużej na pewno chodziliśmy że względu na stromizny, które miejscami mnie przerażaly.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka