Dodaj do ulubionych

dlaczego latacie z Itaka ? to jakis masochizm?

25.07.07, 09:40
moze to ktos racjonalnie wyjasnic? Co wylot czy powrot to problemy i nerwy.
Skad ten ped do tego biura ??
Obserwuj wątek
    • Gość: irekk Re: dlaczego latacie z Itaka ? to jakis masochizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 13:18
      a dlaczego skoda octawia 4x4 jest 20000pln droższa od subaru forester 4x4?????
      są pewne pytania na które nie znamy odpowiedzi ;)
      • Gość: taki jeden o to to IP: *.eranet.pl 25.07.07, 14:25
        tylko jesli octavia w wykonaniu itaki kosztuje niewiele mnie a czasem nawet
        wiecej niz forester w wykonaniu np scan hol , tui czy necker to ja naprawde nie
        rozumiem.
        Ja za tydzien ze SH na GC pod koniec maja zaplacilem 1600 PLN w dobrym hotelu z
        HB. Bylo wysmienicie. Jeszcze tam wroce.
        • Gość: ala Re: o to to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 15:50
          ja za 1 tydz, w los zocos z all na lanzarote w czerwcu zapłaciłam 1730 zł i
          uważam że było rewelacyjnie
    • Gość: h69 Re: dlaczego latacie z Itaka ? to jakis masochizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 14:22
      Bylismy dwa razy na obiazdowce z itaka i dwa razy na wczasach i bylo super
      nawet samoloty byly punktualnie.Wprawdzie hotele wybieramy najdrozsze i dlatego
      nie ma klopotu jesli chodzi o hotel a co do lotu to mielismy szczescie.Jedna
      rzecz mnie denerwuje to to ze wycieczki organizowane i reklamowane przez itake
      z mozliwoscia wykupienia na wczasach sa prowadzone wiekszosci nie po polsku.Z
      wycieczek np. ktore proponuje itaka w swym katalogu tylko dwie byly z polskim
      przewodnikiem reszta po ang.niemiecku,hiszpansku.Tego to ja juz nie rozumiem.
    • Gość: ewa Re: dlaczego latacie z Itaka ? to jakis masochizm IP: *.chello.pl 25.07.07, 14:23
      To nie jest zupełnie tak. Wszystkie biura turystyczne, nie wyłączając
      Neckermana czy TUI, mają jakieś wpadki. Większe czy mniejsze. W ub. roku na
      wylot na Maltę ( z Neckermanem) czekałam 11 godzin. Przelot był realizowany
      przez Centralwings.
      Można albo jechać indywidualnie - co jest znacznie droższe, ma swoje
      niedogodności i też nie daje gwarancji, że lot będzie o czasie i przyleci
      bagaż, albo z biurem podróży ze wszystkimi tego konsekwencjami,
      albo....siedzieć przed telewizorem w domu.
      Wpadki przewoźników zdarzają się na całym świecie. To jedna strona medalu.
      Druga natomiast to to co oprócz przelotu oferuje touroperator - sprawny
      transfer, dobry hotel ( oczywiście adekwatny do ceny, ale może być czysty albo
      brudny), miłą obsługę.
      Itaka , jak widać z postów, ma fatalnych, chamskich rezydentów. Wizytówkę,
      która skutecznie zniechęca. Nikt z nas za własne pieniądze niechce wysłuchiwać
      głupich uwag czy być obiektem niegrzecznych zachowań impertynentów.
      Nie wróżę Itace ( a raczej Nowej Itace) długiego żywota na rynku.
      A dlaczego - odsyłam do lektury licznych postów na temat tego biura i jego
      pracowników.
      • Gość: KaKa Re: dlaczego latacie z Itaka ? to jakis masochizm IP: *.crowley.pl 25.07.07, 16:10
        Byłam z Itaką dwa razy na wakacjach i wszystko było OK - rezydenci również.
        Czytałam posty o rezydencie z Lanzarotte i tutaj nie będę nikogo broniła, bo go
        nie znam.
        Dużo zależy jednak od tego czego się oczekuje od rezydenta - niektórzy myślą,
        że ktoś ich będzie cały czas prowadził za rączkę, pokazał najtańsze sklepy,
        wynajął samochód itp. itd. Ja osobiście uważam, że to lekka przesada.

• Gość: ewa Re: dlaczego latacie z Itaka ? to jakis masochizm IP: *.chello.pl 25.07.07, 20:40
          Od rezydenta oczekuję:
          - sprawnego ( bez względu na godzinę) transferu z/na lotnisko- tak, żeby ludzie
          nie znający miejscowości nie błąkali sie po nocy z bagażem
          - rzetelnej i prawdziwej informacji o wszelkich zmianach dotyczących wylotu,
          czasem trzeba pofatygować się i wykonać telefon do pokoju
          - grzeczności i szacunku, nie oznacza to, że rezydent ma być przewodnikiem,
          tłumaczem, sprzątaczem, kelnerem czy zbierać cięgi za niedociągnięcia hotelu
          czy biura. Nie wymagam serdeczności, ale choćby obojętnej życzliwości. Wymagam,
          aby odpowiedział - zwłaszcza w pierwszym dniu pobytu czy na zebraniu
          informacyjnym( tak informacyjnym), że poczta jest na ulicy X a apteka Y (
          oczywiście gdy padnie takie pytanie).
          • Gość: DOMKA Re: dlaczego latacie z Itaka ? to jakis masochizm IP: *.mofnet.gov.pl 26.07.07, 13:02
            Wiecie co! ja tego nie rozumiem! Wszyscy narzekaja, marudza, a przeciez Itaka
            to wasz wybor! od dawna na tym forum jest pisane co i jak z lotami wiec trzeba
            sie bylo nie decydowac a nie teraz marudzic! Zreszta wszedzie tak jest! kazde
            biuro ma czasem wpadki! a jak sie cos nei podoba to trzeba zglosic do Itaki,
            moze poprawia! im wiecej uwag tym powazniej do tego podejda!
            Ja lece do Los Zocos 15,09 i na pewno bedzie super! wszelk9e obsuwy traktuje
            jak przygode wakacyjna! Grunt to dobre nastawienie:):):)) Musi byc super!
    • Gość: taki jeden Re: dlaczego latacie z Itaka ? to jakis masochizm IP: *.centrum.proszowice.pl 29.07.07, 12:26
      i znowu porazka z prima charter. Ludzie, jesli bedziemy ingorowac biura ktore
      lataja z prima charter to moze zmienia przewoznika. pomyslcie o tym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka