vicki26 02.06.09, 18:26 Czy ktoś wybiera się do tego hotelu w tym terminie????a może ktoś niedawno wrócił i może podzielić się wrażeniami na świeżo ;-) Pozdrawiam Wiki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vicki26 Re: Rio Playa Blanca 29.06 IP: *.chello.pl 04.06.09, 20:19 Nikt nie jedzie do tego hotelu i nikt nie wrócił??? szkoda liczyłam na jakieś informacje a tu nic:-(mam nadzieje że będzie ok mimo iż jak widać nikt tego hotelu nie wybiera ;-)!!! Pozdrawiam W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw34 Re: Rio Playa Blanca 29.06 IP: *.chello.pl 04.06.09, 21:29 witam,jedziemy tam grupą 11 osób, ale 28 lipca z biura ITAKA czekam więc a relację :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicki26 Re: Rio Playa Blanca 29.06 IP: *.chello.pl 05.06.09, 17:30 Obiecuje pisać samą prawdę i tylko prawdę ;-)obojętnie jaka by nie była ! Pozdrawiam W. Odpowiedz Link Zgłoś
odpowiedzialny_za_napar_kawowy Re: Rio Playa Blanca 29.06 06.06.09, 21:48 Vicki, byliśmy w Rio Playa Blanca w grudniu, ale może odezwie się ktoś kto wrocił niedawno. Nie jest to hotel bardzo popularny wśród Polaków. My spotkaliśmy ledwie trzy rodziny z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicki26 Re: Rio Playa Blanca 29.06 IP: *.chello.pl 07.06.09, 09:52 Hej, no w grudniu to nie aż tak dawno:-) i jak było ??? jeśli możesz to poproszę o chociaż krótką relację z tego hotelu . Pozdrawiam W. Odpowiedz Link Zgłoś
odpowiedzialny_za_napar_kawowy Re: Rio Playa Blanca 29.06 07.06.09, 12:59 W TUI z którego lecieliśmy Rio Playa Blanca ma 3,5 gwiazdki i taki dokładnie oferuje standard. Hotel - kompleks bungalowów - jest polożony na niewielkim wzniesieniu w odległości 10 min. od centrum i 5-10 min. od urokliwej plaży Playa Flamingo. Ta odległość od oceanu jest jedynym - z mojego punktu widzenia - mankamentem tego miejsca. My na cały pobyt wypożyczyliśmy auto i wszędzie nim podjeżdżalismy ze względu na 2,5 letnią córeczkę dla której zwłaszcza droga powrotna była nieco uciążliwa. Sam hotel... Doświadczylismy błogiego spokoju o jakim od wielu miesięcy marzyliśmy. Bungalowy urządzone bez przepychu ale bardzo czyste i zadbane. Jedynie łazience przydałoby się odświeżenie. Duży pokój dzienny z aneksem kuchennym + sypialnia i łazienka. Nasz bungalow znajdował się w drugim rzędzie od basenu - nie docierały do nas żadne hałasy np. wieczornych animacji. Wrażenia gdy rano wychodzisz na taras z widokiem na góry, wokół szumią palmy, kwitną jakieś lokalne krzewy - bezcenne. Duży czysty basen oraz brodzik dla dzieci. W grudniu kąpały się tylko dzieci właśnie. Woda w basenie chłodna. Żadnych problemow z leżakami przy basenie. Wyżywienie... OK. Urozmaicone. Codziennie - poza standardem - coś nowego. A to ryby smażone na oczach gości, a to coś z lokalnej kuchni kanaryjskiej czy hiszpańskiej. Raczej - poza rybami i kalmarami - niewiele owoców morza. Ale jedzenie bardzo smaczne. A i wybór obfity. Polecam opcję all inclusive - kelnerzy zdecydowanie egzekwowali opłaty za napoje do posiłków od gości mających wykupione HP. Drinki w all inclusive oczywiście nędzne ale.. Na wakacjach smakują. Zawsze zresztą można kupić coś bardziej odpowiadającego podniebieniu. Co wieczór fajna animacja zewnętrzna. Polecam zwłaszcza wieczór flamenco. Nie spodziewałem się występu na takim poziomie. Animacje prowadzone przez hotelowych animatorów były słabe bardzo, ale za to z dzieciakami mieli kontakt dobry i to wystarczyło. Nie spotkałem się w tym hotelu z najmniejszym grymasem czy nieżyczliwym słowem ze strony obsługi. Playa Blanca jest chyba najładniejszą miejscowoscią na wyspie, a że ta jest mała można zwiedzić ja całą. Warto. Bardzo. :) Zazdroszczę Ci tej chwili gdy przekroczycie drzwi recepcji i wyjdziecie na taras "nad" basenem. Błękitny basen, dalej widok na ogród w którym położone są bungalowy a wreszcie widok na ocean. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicki26 Re: Rio Playa Blanca 29.06 IP: *.chello.pl 07.06.09, 14:21 Wielkie dzięki za relacje !!! Z tego piszesz wydaje mi się że bedziemy zadowoleni:-) jeśli moge Cię jeszcze prosić to napisz czy ręczniki sa wymieniane codziennie i czy ten bus hotelowy o którym pisze że dowozi turystów na plażę jeździ na tę o której piszesz czy na inną ??? Już nie moge się doczekać wyjazdu ;-) Pozdrawiam W. Odpowiedz Link Zgłoś
odpowiedzialny_za_napar_kawowy Re: Rio Playa Blanca 29.06 07.06.09, 22:15 Ręczniki są wymieniane codziennie pod warunkiem, że na drzwiach zostawisz prośbę o posprzątanie pokoju. :) I dobrze bo ogranicza to ryzyko niespodziewanego wtragnięcia do pokoju pani z mopem. ;) Te ręczniki zresztą... - to oczywiście drobiazg - lata świetności mają już za sobą. ;) Natomiast bus na plażę... Wiesz Vicki... Nic nie wskazywało na to, że istnieje. Nie zanotowałem. A gdzie o nim wspominają? W jakim biurze? Jeśli już to jeździ chyba tu: www.holidaycheck.pl/detail-Zdjecia_Playa+Blanca+pla%C5%BCa+wybrze%C5%BCe+port-ch_ub-id_1156487242.html?ebene=oid#bildwechsel Ale szczerze mówiąc nie robiłbym sobie nadziei. Wynamijcie auto przez internet (będzie taniej) zwiedzicie wyspę a przy tym codziennie będziecie mogli plażować gdzie indziej. Ja wynająłem tutaj: www.tenerife-hire-a-car.com/car_hire/carhiretenerife.html Tak sobie pomyślałem... Przy Marina Rubicon w Playa Blanca jest duża sieciowa perfumeria gdzie ceny na półkach odpowiadają temu co płacisz w kasie a poza tym otrzymujesz duży rabat i próbki czy gratisy. Wspominam o tym ponieważ kosmetyki są jednym z najpopularniejszych "kanaryjskich" prezentów. W Playa Blanca perfumerii jest mnóstwo. Ale... Sprzedawcy udzielają "nibyrabatów", wciskają wizytówki, zaczepiają... My akurat nie lubimy tego typu klimatów. To tak z informacji "praktycznych". Aha... A przy okazji warto wstąpić na czekoladę do francuskiej cafe w Marina Rubicon właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicki26 Re: Rio Playa Blanca 29.06 IP: *.chello.pl 08.06.09, 19:38 Hello, my lecimy z Itaki i oni mają na stronie info, że na plaże dowozi bus hotelowy. Jeśli mogę to jeszcze raz Ci zajmę chwilkę ;-)i proszę napisz czy restauracja jest czysta, bo ja ostatnio mam takie trochę skrzywienie ponieważ w zeszły roku moja córeczka wylądowała w szpitalu w Turcji i chociaż hotel był 5* to czystość w restauracji i barach pozostawiała wiele do życzenia:-/ Pozdrawiam W. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
odpowiedzialny_za_napar_kawowy Re: Rio Playa Blanca 29.06 08.06.09, 21:03 Hmmm... Skądś to znamy. W ub. roku w maju również byliśmy w tzw. pięciogwiazdkowym hotelu w Turcji. Niby było fajnie, ale... Czułem się niekiedy jak na Dworcu Centralnym. Wiesz... Restauracja nie jest może wyjątkowo kameralna ale na pewno nie przypomina dworcowego baru jak te w tureckich hotelach. Easy... Jest czysto. Nasza córka, która w Turcji nie jadła prawie niczego poza makaronem tutaj wcinała wszystko w przedziwnych niekiedy konfiguracjach. Od deserów (kremy) przez zimne gazpacho po surowe owoce. I nic. :) Nie chcę przechwalić. To Hiszpania zatem sterylnie - podejrzewam - nie jest. Zresztą spotkałem się z opinią że dobrą rekomendacją dla tego hotelu jest bardzo duża liczba gości z Hiszpanii, którzy - po prostu - wiedzą gdzie można godnie odpocząć (a przy tym cenią rozkosze podniebienia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicki26 Re: Rio Playa Blanca 29.06 IP: *.chello.pl 08.06.09, 21:28 NO to będę dziś lepiej spała dzieki za szybka odpowiedz !!!!a jak przyśnią mi się jeszcze jakieś pytania to jutro Cię jeszcze trochę pomęczę ;-) Pozdrawiam W. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
123kicia Re: Rio Playa Blanca 29.06 28.08.09, 11:52 A jak wygląda sprawa ręczników basenowych... są czy nie? Co prawda zawsze biorę ze sobą, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw34 Re: Rio Playa Blanca 29.06 IP: *.ericsson.net 28.08.09, 14:37 są, do wypożyczenia za kaucją (nie wiem w jakiej wysokości, miałam swoje :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
piterpodroz Re: Rio Playa Blanca 29.06 19.09.09, 10:43 jak wyglada sytuacja z kaucja przy wynajmowaniu auta? jest jakas?ewentualnie jak wysoka? Odpowiedz Link Zgłoś