Dodaj do ulubionych

Rio Playa Blanca 29.06

02.06.09, 18:26
Czy ktoś wybiera się do tego hotelu w tym terminie????a może ktoś niedawno wrócił i może podzielić się wrażeniami na świeżo ;-)
Pozdrawiam Wiki.
Obserwuj wątek
    • Gość: vicki26 Re: Rio Playa Blanca 29.06 IP: *.chello.pl 04.06.09, 20:19
      Nikt nie jedzie do tego hotelu i nikt nie wrócił??? szkoda liczyłam na jakieś informacje a tu nic:-(mam nadzieje że będzie ok mimo iż jak widać nikt tego hotelu nie wybiera ;-)!!!
      Pozdrawiam W.

• Gość: aw34 Re: Rio Playa Blanca 29.06 IP: *.chello.pl 04.06.09, 21:29
      witam,jedziemy tam grupą 11 osób, ale 28 lipca z biura ITAKA
      czekam więc a relację :-)
      • Gość: vicki26 Re: Rio Playa Blanca 29.06 IP: *.chello.pl 05.06.09, 17:30
        Obiecuje pisać samą prawdę i tylko prawdę ;-)obojętnie jaka by nie była !
        Pozdrawiam W.
        • odpowiedzialny_za_napar_kawowy Re: Rio Playa Blanca 29.06 06.06.09, 21:48
          Vicki,
          byliśmy w Rio Playa Blanca w grudniu, ale może odezwie się ktoś kto
          wrocił niedawno. Nie jest to hotel bardzo popularny wśród Polaków.
          My spotkaliśmy ledwie trzy rodziny z Polski.
          • Gość: vicki26 Re: Rio Playa Blanca 29.06 IP: *.chello.pl 07.06.09, 09:52
            Hej, no w grudniu to nie aż tak dawno:-) i jak było ??? jeśli możesz to poproszę o chociaż krótką relację z tego hotelu .
            Pozdrawiam W.
            • odpowiedzialny_za_napar_kawowy Re: Rio Playa Blanca 29.06 07.06.09, 12:59
              W TUI z którego lecieliśmy Rio Playa Blanca ma 3,5 gwiazdki i taki
              dokładnie oferuje standard. Hotel - kompleks bungalowów - jest
              polożony na niewielkim wzniesieniu w odległości 10 min. od centrum i
              5-10 min. od urokliwej plaży Playa Flamingo. Ta odległość od oceanu
              jest jedynym - z mojego punktu widzenia - mankamentem tego miejsca.
              My na cały pobyt wypożyczyliśmy auto i wszędzie nim podjeżdżalismy
              ze względu na 2,5 letnią córeczkę dla której zwłaszcza droga
              powrotna była nieco uciążliwa. Sam hotel... Doświadczylismy błogiego
              spokoju o jakim od wielu miesięcy marzyliśmy. Bungalowy urządzone
              bez przepychu ale bardzo czyste i zadbane. Jedynie łazience
              przydałoby się odświeżenie. Duży pokój dzienny z aneksem kuchennym +
              sypialnia i łazienka. Nasz bungalow znajdował się w drugim rzędzie
              od basenu - nie docierały do nas żadne hałasy np. wieczornych
              animacji. Wrażenia gdy rano wychodzisz na taras z widokiem na góry,
              wokół szumią palmy, kwitną jakieś lokalne krzewy - bezcenne. Duży
              czysty basen oraz brodzik dla dzieci. W grudniu kąpały się tylko
              dzieci właśnie. Woda w basenie chłodna. Żadnych problemow z leżakami
              przy basenie. Wyżywienie... OK. Urozmaicone. Codziennie - poza
              standardem - coś nowego. A to ryby smażone na oczach gości, a to coś
              z lokalnej kuchni kanaryjskiej czy hiszpańskiej. Raczej - poza
              rybami i kalmarami - niewiele owoców morza. Ale jedzenie bardzo
              smaczne. A i wybór obfity. Polecam opcję all inclusive - kelnerzy
              zdecydowanie egzekwowali opłaty za napoje do posiłków od gości
              mających wykupione HP. Drinki w all inclusive oczywiście nędzne
              ale.. Na wakacjach smakują. Zawsze zresztą można kupić coś bardziej
              odpowiadającego podniebieniu. Co wieczór fajna animacja zewnętrzna.
              Polecam zwłaszcza wieczór flamenco. Nie spodziewałem się występu na
              takim poziomie. Animacje prowadzone przez hotelowych animatorów były
              słabe bardzo, ale za to z dzieciakami mieli kontakt dobry i to
              wystarczyło. Nie spotkałem się w tym hotelu z najmniejszym grymasem
              czy nieżyczliwym słowem ze strony obsługi. Playa Blanca jest chyba
              najładniejszą miejscowoscią na wyspie, a że ta jest mała można
              zwiedzić ja całą. Warto. Bardzo. :) Zazdroszczę Ci tej chwili gdy
              przekroczycie drzwi recepcji i wyjdziecie na taras "nad" basenem.
              Błękitny basen, dalej widok na ogród w którym położone są bungalowy
              a wreszcie widok na ocean. Ech...
              • Gość: vicki26 Re: Rio Playa Blanca 29.06 IP: *.chello.pl 07.06.09, 14:21
                Wielkie dzięki za relacje !!! Z tego piszesz wydaje mi się że bedziemy zadowoleni:-) jeśli moge Cię jeszcze prosić to napisz czy ręczniki sa wymieniane codziennie i czy ten bus hotelowy o którym pisze że dowozi turystów na plażę jeździ na tę o której piszesz czy na inną ??? Już nie moge się doczekać wyjazdu ;-)
                Pozdrawiam W.
                • odpowiedzialny_za_napar_kawowy Re: Rio Playa Blanca 29.06 07.06.09, 22:15
                  Ręczniki są wymieniane codziennie pod warunkiem, że na drzwiach
                  zostawisz prośbę o posprzątanie pokoju. :) I dobrze bo ogranicza to
                  ryzyko niespodziewanego wtragnięcia do pokoju pani z mopem. ;) Te
                  ręczniki zresztą... - to oczywiście drobiazg - lata świetności mają
                  już za sobą. ;)
                  Natomiast bus na plażę... Wiesz Vicki... Nic nie wskazywało na to,
                  że istnieje. Nie zanotowałem. A gdzie o nim wspominają? W jakim
                  biurze? Jeśli już to jeździ chyba tu:

www.holidaycheck.pl/detail-Zdjecia_Playa+Blanca+pla%C5%BCa+wybrze%C5%BCe+port-ch_ub-id_1156487242.html?ebene=oid#bildwechsel

Ale szczerze mówiąc nie robiłbym sobie nadziei. Wynamijcie auto
                  przez internet (będzie taniej) zwiedzicie wyspę a przy tym
                  codziennie będziecie mogli plażować gdzie indziej. Ja wynająłem
                  tutaj:
                  www.tenerife-hire-a-car.com/car_hire/carhiretenerife.html
                  Tak sobie pomyślałem... Przy Marina Rubicon w Playa Blanca jest duża
                  sieciowa perfumeria gdzie ceny na półkach odpowiadają temu co
                  płacisz w kasie a poza tym otrzymujesz duży rabat i próbki czy
                  gratisy. Wspominam o tym ponieważ kosmetyki są jednym z
                  najpopularniejszych "kanaryjskich" prezentów. W Playa Blanca
                  perfumerii jest mnóstwo. Ale... Sprzedawcy udzielają "nibyrabatów",
                  wciskają wizytówki, zaczepiają... My akurat nie lubimy tego typu
                  klimatów. To tak z informacji "praktycznych". Aha... A przy okazji
                  warto wstąpić na czekoladę do francuskiej cafe w Marina Rubicon
                  właśnie.
                  • Gość: vicki26 Re: Rio Playa Blanca 29.06 IP: *.chello.pl 08.06.09, 19:38
                    Hello, my lecimy z Itaki i oni mają na stronie info, że na plaże dowozi bus hotelowy. Jeśli mogę to jeszcze raz Ci zajmę chwilkę ;-)i proszę napisz czy restauracja jest czysta, bo ja ostatnio mam takie trochę skrzywienie ponieważ w zeszły roku moja córeczka wylądowała w szpitalu w Turcji i chociaż hotel był 5* to czystość w restauracji i barach pozostawiała wiele do życzenia:-/
                    Pozdrawiam W. :-)
                    • odpowiedzialny_za_napar_kawowy Re: Rio Playa Blanca 29.06 08.06.09, 21:03
                      Hmmm... Skądś to znamy. W ub. roku w maju również byliśmy w tzw.
                      pięciogwiazdkowym hotelu w Turcji. Niby było fajnie, ale... Czułem
                      się niekiedy jak na Dworcu Centralnym. Wiesz... Restauracja nie jest
                      może wyjątkowo kameralna ale na pewno nie przypomina dworcowego baru
                      jak te w tureckich hotelach. Easy... Jest czysto. Nasza córka, która
                      w Turcji nie jadła prawie niczego poza makaronem tutaj wcinała
                      wszystko w przedziwnych niekiedy konfiguracjach. Od deserów (kremy)
                      przez zimne gazpacho po surowe owoce. I nic. :) Nie chcę
                      przechwalić. To Hiszpania zatem sterylnie - podejrzewam - nie jest.
                      Zresztą spotkałem się z opinią że dobrą rekomendacją dla tego hotelu
                      jest bardzo duża liczba gości z Hiszpanii, którzy - po prostu -
                      wiedzą gdzie można godnie odpocząć (a przy tym cenią rozkosze
                      podniebienia).
                      • Gość: vicki26 Re: Rio Playa Blanca 29.06 IP: *.chello.pl 08.06.09, 21:28
                        NO to będę dziś lepiej spała dzieki za szybka odpowiedz !!!!a jak przyśnią mi się jeszcze jakieś pytania to jutro Cię jeszcze trochę pomęczę ;-)
                        Pozdrawiam W. :-)
                      • 123kicia Re: Rio Playa Blanca 29.06 28.08.09, 11:52
                        A jak wygląda sprawa ręczników basenowych... są czy nie? Co prawda
                        zawsze biorę ze sobą, ale...
                        • Gość: aw34 Re: Rio Playa Blanca 29.06 IP: *.ericsson.net 28.08.09, 14:37
                          są, do wypożyczenia za kaucją (nie wiem w jakiej wysokości, miałam
                          swoje :-))
                          • piterpodroz Re: Rio Playa Blanca 29.06 19.09.09, 10:43
                            jak wyglada sytuacja z kaucja przy wynajmowaniu auta? jest jakas?ewentualnie jak
                            wysoka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka