are.1 17.06.09, 20:28 Jak w temacie, ile % jest obecnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
are.1 Re: 26% 17.06.09, 22:55 SERIO!!?? Nie zartuj, chcialem tam do pracy wakacyjnej jechac. Czytalem, ze jest tam mniejsze bezrobocie niz w Hiszpanii. A dlaczego ci ludzie nie pracuja, nie chcą i nie muszą, czy z jakichs innych przyczyn? Odpowiedz Link Zgłoś
bemeta Re: 26% 17.06.09, 23:49 > A dlaczego ci ludzie nie pracuja, nie chcą i nie muszą, czy z jakichs > innych przyczyn? Glowna przyczyna jest brak pracy. Chciec to raczej nie chca bardziej musza ale w tej chwili nie ma gdzie. Rynki tradycyjne w recesji, Brytyjczycy, Niemcy wybieraja tureckie badziewie all bo funduszy brak. Sytuacja na miejscu jest tragiczna, oblozenie 20% mniejsze niz rok temu (srednia czerwiec to 45% total Gran Canaria). W samym Puerto Rico 52 (dane z wczoraj) aparthotele zamkniete, jak na razie do wrzesnia - pazdziernika ale kto wie. Tak to niewesolo wyglada. Zobaczymy kto zostanie na rynku jesienia.... Pozdrawiam, bart. Odpowiedz Link Zgłoś
are.1 Re: 26% 18.06.09, 00:02 Niewesoło... W takim razie chcialbym juz tylko o jedno spytac. Czy jest praca dla takich sezonowych kolesi w wieku studenckim jak ja, np jako kelner, barman itp. Jak bylem rok temu na Cyprze, to na kazdej ulicy bylo 10 wywieszek "now looking for staff" itp. We wszystkich hotelach tez zawszse zatrudnili czlowieka, chocby do kuchni itp. Czyli rozumiem, ze na Teneryfie teraz tak po prostu nie jest? Jakby byla jakas praca sezonowa, to od razu rdzenni mieszkancy sie rzucą na to miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
bemeta Re: 26% 18.06.09, 00:21 Nie bylem na Cyprze to nie wiem, mieszkam na GC i tu raczej wywieszek nie ma i nigdy nie bylo. Miejscowi na prace sie nie rzucaja, ich marzeniem jest zasilek. Beda sie martwic jak sie skonczy a pracy nie bedzie. Tu ludzie zyja cyklami - wyrobic prawo do zasilku - brac zasilek - poszukac jakiejs roboty - wyrobic minimum na zasilek - brac zasilek i tak do emerytury. Tyle ze teraz ta faza "poszukac jakiejs roboty" moze byc co nieco skomplikowane. bart. Odpowiedz Link Zgłoś
are.1 Re: 26% 18.06.09, 00:46 Dzieki, ale jeszcze jedno pytanie przyszlo mi do glowy, takie bardziej "heurystyczne". Jak oceniasz moj szanse w znalezieniu pracy w procentach w ciagu, np 3 tygodni? Chocby tak w przyblizeniu. PS tak co do tego trybu zycia, to ja sie zastanawiamlem od pierwdzego dnia na Cyprze, co ci ludzie wlasciwie robia, jak sie sezon konczy. I do tej poory nie wiem :) Tam serio WSZYSTKO kręci sie wokol turystyki, nic innego tam po prostu nie ma. Chociaz jest diablo pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
jszafranski Re: 26% 18.06.09, 15:08 na kanarach w zasadzie sezon trwa caly rok. W wiekszym lub mniejszym natezeniu. Jak tam pogoda bemeta w Puerto de Mogan ? :) un saludo Odpowiedz Link Zgłoś
tomigun66 Re: Jakie jest bezrobocie na Kanarach / Teneryfie 25.06.09, 20:03 Schodząc z Teide spotkałem gościa szukającego pracy już od miesiąca.Złożył kilkadziesiąt podań w hotelach na całej Teneryfie,zjeździł plantacje bananów.Zero,nic.Nie ma sensu jechać w tym kierunku za pracą... Odpowiedz Link Zgłoś
are.1 Re: Jakie jest bezrobocie na Kanarach / Teneryfie 25.06.09, 23:27 Kiedy to bylo, w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
tomigun66 Re: Jakie jest bezrobocie na Kanarach / Teneryfie 26.06.09, 07:26 Dokładnie 20.06.2009 Odpowiedz Link Zgłoś
4canarias Re: Jakie jest bezrobocie na Kanarach / Teneryfie 30.06.09, 16:03 tam tylko turystyka i banany... Odpowiedz Link Zgłoś
are.1 Re: Jakie jest bezrobocie na Kanarach / Teneryfie 30.06.09, 19:16 Tzn jest obecnie praca w turystyce i przy zbiernaiu bananów ?? Odpowiedz Link Zgłoś
bemeta Re: Jakie jest bezrobocie na Kanarach / Teneryfie 30.06.09, 23:21 A do tego dodam ze na Wyspach Kanaryjskich nie uprawia sie bananow tylko plátanos. Polecam google lub wiki. heheh.... forum-ignorantum. Pozdrawiam z Puerto de Mogán. bart. Odpowiedz Link Zgłoś
bemeta Re: Jakie jest bezrobocie na Kanarach / Teneryfie 30.06.09, 23:14 No to bardzo doglebna i wnikliwa analiza rynku pracy na Kanarach. heheh..... a potem ari zadaje powazne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec 26% to srednia Hiszpanska--na Kanarach ponad 50% b IP: *.tvk.torun.pl 01.07.09, 19:51 26% to srednia Hiszpanska--na Kanarach ponad 50% bezrobocia(zalezy od wyspy bo na np.Teneryfie bedzie z 30% a na Fuerte 80%) Odpowiedz Link Zgłoś
bemeta sam to wymysliles? 01.07.09, 22:51 >26% to srednia Hiszpanska--na Kanarach ponad 50% bezrobocia(zalezy >od wyspy bo na np.Teneryfie bedzie z 30% a na Fuerte 80%) Te dane to z palca wyssane czy z kapelusza wyciagniete? bart. Odpowiedz Link Zgłoś