Dodaj do ulubionych

AKADEMIA PAMPERS

18.09.07, 13:48
W tym tygodniu była w Szczecinie akademia no i oczywiście wybraliśmy się na nią całą rodziną tzn. ja, mąż i Julka i to był bląd. Jest to super sprawa ale tylko dla samych rodziców i starszych dzieci 2 lata i więcej bo dzieciaczki w wieku naszych i młodsze to nieporozumienie w tym miejscu. W kolejce każdy rodzic był z dzieckiem i to własnie od takich kruszynek 2 miesięcznych po półtora roczne,tu to jeszcze nie problem bo jeden rodzic może stać w kolejce a drugi może z maluszkiem spacerowć.Pod koniec kolejki oddaje się wózki i maluchy juz na rękach, niektóre bardzo szybko się niecerpliwiły i marudziły a nawet wpadały w histerię a później jak wiadomo reakcja łańcuchowa. W środku jest trochę gorzej dużo ludzi i duszno, w związku z tym, że duszno i gorąco (niektórzy rodzice co mieli śpiące maluszki w nosidełkach nie rozbierali ich żeby nie obudzić, to na jednym z maleńkich czółek widziałam ogromne krople potu) włączyli nawiewy takie, że mało co głowy nie urwało ( nie dziwię się że włączyli dmuchawę bo dziewczynom w ciąży było słabo)więc rodzice którzy mieli dziecko na ręku zamiast słuchać ciekawych opowieści i rad prowadzących chowali się z dziećmi przed przeciągiem, i niewiele słyszeli,na każdej stacji ( łazienka, sypialnia,salon, kuchnia i inne)było po kilka przyrządów, z których można było skorzystać, przestestować je aby wczuć się w rolę dziecka, które leży na macie, wspina się na fotel zaczyna chodzić czy rysować czy wiele innych rzeczy. I tym razem nie każdy rodzić korzystał bo miał dziecko, nasza mała jest na tyle spokojna, że bez problemu przechodziła z rąk do rąk i my testowaliśmy na zminę wszystko ale widziałm maluszki, z którymi rodzice poprostu wychodzili z uwagi na przeciąg i marudzenie dzieci bo dla nich było tam poprostu nudno, starsze takie 1,5 roku i więcej mogły siedzieć w basenie z piłeczkami czy przy dziecięcym stoliku z zababwkami ale dzieci do roku czasu to tylko na rękach u rodziców. Słyszałam tatę, który narzekał, że zaraz mu coś pęknie z wysiłku, jakby nie było około 40 minut z klocuszkiem na ręku.
Także akademię gorąco polecam ale naprawdę rodzicom bo dla dzieci to tylko męczarnia, także jeżeli w Waszych miastach jeszcze jej nie było a przyjedzie to zostawcie maluszka pod opieką babci i ruszajcie niczym nieskrępowane na podbój dziecięcej krainy a napewno z innej perspektywny spojrzycie na codzienne dokonania naszych malusińskich i docenicie ich wysiłek, Miłej zabawy
Obserwuj wątek
    • lenka240207 Re: AKADEMIA PAMPERS 18.09.07, 22:03
      dzięki za rozjasnienie
      za dwa tygodnie ma być w B-stokui też sie wybierałam zupełnie nie wiedząc czego mam się spodziewać. Sądziłam, że to jakieś stoiska firmowe i pogadanki "fachowców" wink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka