Dodaj do ulubionych

gimnazjum nr 102

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 13:20
Rodzice się przeprowadzili i od września muszę iść do nowej szkoły. Rejonowa
to gimnazjum nr 102 w Wawrze. Jaką ma opinię, czy lepiej wybrać inną. Jacy
nauczyciele, jaki poziom, a jaka dyrekcja? Poradźcie, bo rodzice zostawili mi
wolny wybór. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: gimnazjum nr 102 IP: 157.25.31.* 25.08.06, 15:32
      beznadziejną. lepiej wybierz inną szkołę
      • dancerina Re: gimnazjum nr 102 02.08.13, 21:20
        skonczyłam tą szkołę. powiem tak - poziom może nie jest za wysoki (chodź 2 lata z rzędu ta szkoła jest na 2 miejscu w dzielnicy jeśli chodzi o wyniki egzaminów gimnazjalnych). szkoła jest dosyc mała, kameralna. ładnie urządzona w środku, z zewnątrz tez wygląda zachęcająco. są tablice multimedialne, w miarę nowe komputery w pracowni informatycznej, w prawie każdej sali jest duży telewizor LCD i komputer dla nauczyciela. jest też biblioteka i i sala multimedialna, w której można korzystać z komputerów na przerwie. nauczyciele głównie w porządku. bardzo fajna chemiczka (moja ulubiona pani :D), trochę gorzej z matematyką i językiem polskim. od angielskiego tylko jedna z pań umie uczyć, druga to jakas masakra, więc zależy jak się trafi. od historii pani jest bardzo wymagająca ale w porządku, miła i wgl. Pani od biologii - wiecznie uśmiechnięta, jeśli klasa jest w porządku, to spokonie można się z nią dogadać. prowadzi bardzo ciekawe kółko biologiczne. pani od geografii to prawdziwa legenda.. i na pewno będziesz ją pamiętać za 20 lat :) raz przerażająca, raz sympatyczna.. raz wrzeszczy tak, że aż się boisz oddychać innym razem śpiewa "czarne jagódki" w autokarze na wycieczce :D

szkoła godna polecenia :)
        • mickam94 Re: gimnazjum nr 102 02.04.14, 22:21
          Zgadzam się z dancerina. Szkoła jest naprawdę świetna jeżeli chodzi o stosunek nauczycieli z uczniami. Zawsze można się dogadać. Pani od chemii i fizyki (była wychowawczyni ;-) ) jest przesympatyczna! Takiej nauczycielki życzę każdemu. Jeżeli chodzi o języki obce, nauczane są na bardzo dobrym poziomie. Jeżeli nikt nie miał wcześniej do czynienia z językiem niemieckim, to tu będzie mógł się nauczyć wszystkich podstaw. Lekcje historii są naprawdę ciekawe. Najmilej wspominam scenki historyczne, które były przedstawiane przez grupy uczniów. Mimo że Pani W. jest wymagająca to naprawdę umie prowadzić lekcje.
          Uwaga dziewczyny! Historyczka ma zawsze w biurku zmywacz do paznokci, plastry z opatrunkiem i waciki.
          Czarne jagódki - pamiętna piosenka śpiewana przez panią geograf na każdej wycieczce. Co do sprawdzianów, mieście przy sobie kredki Bambino, innych nie uznaje.
          • wsob4 Re: gimnazjum nr 102 04.07.15, 08:23
            Kiedy wybierałam się do tego gimnazjum, to jego opinia nie była za dobra i niektórzy odradzali mi tam iść. Jednak okazało się, że szkoła bardzo fajna i kameralna, położona w cichym osiedlu. Gimnazjum na rzut oka zachęca wyglądem, ładny wystrój na zewnątrz jak i wewnątrz. Łazienki czyste, ławki nie są bardzo pomazane. Niektórzy nauczyciele są spoko. Co prawda nie ma aż tak wysokiego poziomu, ale i tak nauczycie się sporo.
            Co rok organizowana jest impreza szkolna "dzień młodzieży" gdzie uczniowie przygotowują scenki i potrawy o danym kraju. Jedynym minusem jest to, że salę gimnastyczną dzielimy z podstawówką. A plusem jest zmiana dyrektora.
            • zofijkamyjka Re: gimnazjum nr 102 11.07.15, 14:33
              kto jest obecnie dyrektorem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka