Dodaj do ulubionych

ochrona Solid Security

IP: *.alcar.pl 13.03.08, 09:11
witam,
ciekaw jestem Waszych opinii odnośnie jakości usług świadczonych przez firmę ochroniarską Solid Security. Mieszkam w okolicy Wału Miedzeszyńskiego/Bysławskiej. Dom jenorodzinny, którego ochronę zleciłem właśnie tej firmie. Dziś rano, pomimo, że alarm na noc miałem wyłączony, pod domem spotkałem samochód Solida. Podobno mieli sygnał o naruszeniu alarmu, ale jak to możliwe, jeśli alarm na noc miałem wyłączony? Pod koniec grudnia miałem włamanie do domu, Solid przyjechał po 10 minutach, złodzei już nie było, wzieli co chcieli, pomimo, że syrena wyła. Nikt do mnie z Solidu nie dzwonił, nie miałem pojęcia, że ma miejsce jakaś interwencja, jak wróciłem z pracy oni czekali pod domem. Strasznie dzwine są dla mnie te sytuacje, po dzisiejszej interwencji zaczynam się zastanawiać co się dzieje...

Proszę o opinię, może ktoś ma podobne doświadczenia na tym terenie?

Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: Kiełpiński Re: ochrona Solid Security IP: 212.160.172.* 13.03.08, 09:16
      Firma nie ma dobrej renomy, taki supermarket, niskie koszty, niskie
      ceny, jakość ...
      Jak miałbym coś polecić to Juventus albo Skorpion. Chciaż w tej
      drugiej były jakieś zmiany włąsnościowe i nie wiem jak to na nich
      wpłynęło.
      • polpatrol Re: ochrona Solid Security 05.11.09, 20:39
        nic się nie zmieniło po za tym ,ze kasa z działalności nie zasila Kasy Polskiej
        tylko pieniążki są wydawane we FRANCJI i tu sobie można zadać pytanie czy dam
        zarobić obcemu czy swojemu
        • Gość: PanMaczek Re: ochrona Solid Security IP: 195.191.184.* 30.05.13, 20:11
          SORKA !! ale wole dac FRANCUZOM ! jak temu zlodziejowi Tuskowi i jego lichwie !
    • Gość: solidny Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 23:37
      poruszyles dwie sprawy:
      1. pewne elementy systemowe są nadzorowane nawet gdy masz alarm
      wylączony, dowiedz się co dokładnie było przyczyną alarmu albo sam
      zobacz w systemie (zwykle jest funkcja przeglądania alarmów)
      2. 10 min. to zdecydowanie za długo, a jeżeli tel. kontaktowy miałeś
      aktualny i włączony to ich psim pbowiązkiem było cię powiadomić,
      tu bym reklamował i to zdecydowanie.
      Ja mam Solid, mieszkam w okolicach Traktu Lubelskiego i nie mam
      większych zastrzeżeń, zawsze mnie powiadamiali o alarmach a
      interwencje były po 3-5 min. (tyle zresztą wymagają firmy
      ubezpieczeniowe).
      • Gość: Duarte Re: ochrona Solid Security IP: 87.204.242.* 24.07.08, 16:13
        Ja akurat polecam Solid z prostego powodu. Mają najwięcej załóg
        interwencyjnych więc w przypadku zdarzenia przyjadą szybciej niż
        inna firma która załóg ma mniej.
        • Gość: anet Re: ochrona Solid Security IP: *.aster.pl 02.03.09, 00:13
          BZDURA wiecej ma Juventus a SOLID ZATRUDNIA ZLODZIEJI ALARM WYJE 10 MIN A
          WLAMYWACZ WIERCI OKNO BO WIE ZE NIKT NIE PRZYJEDZIE!!! malo mialam solid byly
          wlamania ,mam Juventus mam spokoj a solidowi zakladam sprawe sadowa za wlamania
          • Gość: Olo Re: ochrona Solid Security IP: *.stansat.pl 04.11.09, 17:05
            Każda firma ochroniarska to opi......cze to wszystko jest pic na wodę tylko po
            to żeby z ludzi zdzierać kasę a i tak dzieje się co chce.
            U mnie w domu jest broń palna różnego kalibru i ja ochrony nie potrzebuję chyba
            wiecie dlaczego.
            Dla tych co nie mogą mieć klamki proponuję założyć sobie w domu w ukrytym
            miejscu sejf sprawa nie droga a już utrudni życie, dodatkowo można zamontować
            kamery i zrobić sobie system powiadamiania o włączonym alarmie na pagera lub
            telefon bardzo łatwe. ewentualne czujniki temperaturowe na zewnątrz budynku.
            Zabezpieczenia własnego pomysłu jak najbardziej tutaj wskazane złodziej jest
            przygotowany na standardowe zamki:) nie wszystko musi być ładne co chroni przed
            włamaniem wszelkie kraty sztaby itd.
            Dodatkowo dodam że nie spotkałem się z uczciwością od ludzi więc dla czego
            załoga która wchodzi do "otwartego":) mieszkania miałaby nie pożyczyć sobie co
            wejdzie w ręce?
            • Gość: spec Re: ochrona Solid Security IP: *.147.foxnet.com.pl 05.03.10, 14:12
              Zdecydowanie nie polecam. Naciągają na kase. W każdym mieście mają
              mają tylko jedno auto - na tyle obiektów to zdecydowanie za mało.
              Lepiej wziąść jakąś małą lokalną firmę która ma siedzibę w danym
              mieście i dobrze zna swoich klientów i miasto. Problemy z serwisem,
              długi czas dojazdu do obiektu, problemy z fakturami. Centrala jest w
              Warszawie - a tam jest się odsyłanym od osoby do osoby. Brak
              szacunku dla klienta. Po dwóch latach zrezygnowaliśmy i przeszliśmy
              do Agencji Ziemowit - teraz jest ok.
          • Gość: Adek Re: ochrona Solid Security IP: *.szczecin.mm.pl 12.07.10, 22:42
            Firma Solid Security, ma ponad trzy razy wiecej patrolow niz
            Juwentus. Nie pracuja tam zlodzieje, a zalogi interwencyjne sa
            natychmiast wysylane, gdy tylko uruchomi sie alarm. Czas przyjazdu
            zalogi jest blyskawiczny. Zawsze gdy załączy sie alarm interweniuje
            patrol.
            • Gość: anty Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 23:14
              Totalna bzdura, byłem w tym bajzlu. Monitoring o kant d... , jednokierunkowy
              (offline), sygnał może dotrzeć albo nie, nie ma potwierdzenia tak jak w systemie
              online np SafeCom, sygnały testowe z nadajników najczęściej raz na dobę, a przy
              "upierdliwych" obiektach kontrola sygnałów testowych wyłączona. Połowa dialerów
              w obiektach po usunięciu zer z numerów telefonów nieprzeprogramowana a więc nie
              działa, ponieważ przy takiej fluktuacji serwisantów , nowi nie mają nawet kodów
              serwisowych albo nie znają dobrze centralek alarmowych. Załóg w stosunku do
              ilości obiektów duuuużo za mało, poszli na ilość przy dumpingowych cenach,
              dojazdy zwłaszcza w warszawie zdarzają się nawet po godzinie. Notoryczne
              "fałszywe" włamania. Zdarzyło się nawet że klient miał kamery o których nie
              wiedziała firma i sprawdzając nagrania powiedział że załoga była 10 minut przed
              sygnałem włamania w centralce, a 15 minut po tym fakcie klient został powiadomiony
              Dużo jeszcze można pisać.
              Pozdrawiam
              • Gość: azi Re: ochrona Solid Security IP: *.imid.med.pl 04.02.13, 10:03
                co to są fałszywe włamania??? zmuszanie do wykupienia ochrony w Solidzie? wczoraj miałam takie włamianie. nic nie zniknęło. mam tylko zniszczone okno.
            • Gość: lidd Re: ochrona Solid Security IP: *.acn.waw.pl 17.11.12, 23:16
              Ciekawe.jesteś baranie ich pracownikiem?ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz.miałem ochronę z firmy solid i nigdy więcej takich partaczy,patrol do włamania jedzie ok 50 min a raz zrobiłem im alarm ,jak dzwonił monitoring to odebrałem i powiedziałem żeby wysłali patrol bo nie ma mnie w domu.Oczywiście byłem i czekałem -do dnia dzisiejszego ten patrol nie dojechał a oni bezczelnie zadzwonili po 30 min i mówią że patrol był i sprawdził,więc zadałem pytanie czy na pewno był u mnie patrol bo ja ciągle czekam na podwórku i nikogo nie było.więc Pan z monitoringu powiedział żebym sobie zadzwonił do patrolu .Już do nich nie zadzwoniłem tylko wypowiedziałem umowę w trybie natychmiastowym a dom podłączyłem do firmy System Security i teraz jest tak jak powinno być-patrole robią objazdy,ich czas dojazdu to 7min - po prostu inna bajka.
              • Gość: aaaaaaaaaaa Re: ochrona Solid Security IP: 31.6.244.* 06.02.13, 19:20
                witam wszystkich
                dodam tyle ze ta firma to jedna wielka sciema posiadam od nich gps i szybciej ukradna samochod niz ich gps zadziala nie polecam
        • Gość: Dobre rady Re: ochrona Solid Security IP: *.chello.pl 05.04.09, 21:36
          A co do ilości załóg to i może mają najwięcej ale nikt nie wie że załoga ma po
          ok 500 obiektów i wystarczy że się załączą trzy naraz to już nie ogarniają a to
          im się często zdarza . bo rejon w SS to dla jednego patrolu np. cala Wola lub
          Sródmieście, Rębertów , Mokotów są rejony w których jeden patrol obsługuje
          kilka wiosek i nie ma szans aby dojechał na czas . łatwo to sprawdzić umówic sie
          z znajomymi którzy maja alarmy w tym samym rejonie i zrobić w tym samym czasie
          alarmy sprawdzające do których kazdy ma prawo zrobic w ciagu miesiąca za darmo i
          zobaczycie jak jest prawdziwy czas przyjazdu i czy ogarną temat.
          • Gość: sim Re: ochrona Solid Security IP: *.opera-mini.net 12.02.11, 23:52
            ale bredzisz człowieku, zrób taki sam test na trzy alarmy jednocześnie innym firmom i będzie to samo, kretyn!!!
        • Gość: tomas1234 Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 22:15
          Gratuluje jak się doczekasz szybko wsparcia srednio po 1000 obiektow w rejonie i
          ok 50 alarmow na dobe, sprawdzenie srednio skomplikowanego obiektu wynosi ok 4-7
          minut tel do sooby up. itp. W razie burzy 10-20 alarmow jednoczesnie - GRATULUJE
          (wsparcie po 20-30 minutach jezeli w ogole dojedzie)
        • Gość: robb Re: ochrona Solid Security IP: *.acn.waw.pl 26.08.11, 23:55
          co ty piszesz.jesli lokalna firma obsługuje np 300 obiektów tym jednym samochodem a solid 1500.wiec pytanie - w której firmie istnieje wieksze prawdopodobieństwo wystąpienia kilku alarmów naraz?chyba jest to proste ze w solidzie i jesli ty bedziesz dopiero np. trzeci to zycze ci powodzenia bo przyjadą po 2 godzinach jak do mnie.płaciłem im 30 zł ale nic za ty nie szło,reklamacje mają tam gdzie słonce nie dociera wiec ich wylałem.teraz mam duzo mniejszą firme co prawda płace 70zł netto ale testowałem ich kilka razy i zawsze są do 7 min o czym w solidzie mogłem tylko marzyć,teraz mam podjazdy pod domek a w solidzie dalej bylo by mi tylko marzyc.
        • Gość: raff Re: ochrona Solid Security IP: *.multi-play.net.pl 08.08.12, 12:25
          moze i solid ma najwięcej patroli ale nie to jest ważne jeśli chodzi o czas dojazdu do alarmu.chodzi o to iż solid ma na samochód ok 1000-1500 obiektów wiec prawdopodobieństwo załączenia się kilku alarmów naraz jest bardzo duże i tak jest że ty możesz być np 4 w kolejności do obsługi i czas dojazdu masz ok 50 min.trzeba szukać firmy która nie jest molochem i ma na samochód max. 400-500 obiektów.solid musi mieć taką ilość obiektów na patrol ponieważ strasznie zaniża ceny i dalej wiadomo co z tego wynika.solid to taki moloch który oprócz niskiej ceny nic nie może innego zaoferować a wiem o czym piszę ponieważ byłem tam kierowcą grupy interwencyjnej 5 lat.
    • Gość: klient Re: ochrona Solid Security IP: 80.50.246.* 10.07.08, 12:41
      Co to za firma? opowiem wam pewną historię.

W nocy do mojego domu było włamanie (między 2 a 3). Ponieważ alarmuję na noc bez
      zwłoki, to syrena zawyła natychmiast. Obudziłem się, włączyłem światło,
      złodzieje zdążyli ukraść tylko telefon i wcześniej zniszczyć drzwi.
      Czekałem na Solid ok 15 - 18 minut. Przyjechali, zadzwonili na policję, spisali
      notatkę, dali mi to do podpisania. Przeczytałem ich wersję zdarzenia - była
      prawdziwa. Ale coś mnie tknęło aby napisać w tej notatce, że patrol przyjechał
      po ponad 15 minutach.
      Po jakimś czasie mój ubezpieczyciel zażądał notatki Solidu. Solid oczywiście nie
      chciał mi jej udostępnić (bo muszę pismo napisać itd itp.) Wkurzyłem się i
      napisałem reklamację na ich usługę domagając się szczegółowych wyjaśnień
      dotyczących opóźnionego przyjazdu (w umowie jest do 5 min.) oraz udostępnienia
      notatki. Reklamację zawiozłem osobiście do siedziby firmy, lecz Pani na recepcji
      odmówiła jej przyjęcia, bo ona nie jest upoważniona !!! Zrobiłem awanturę i w
      końcu jakiś kierownik czy dyrektor przyjął reklamację.
      Notatkę przysłali wtedy w miarę szybko mailem i zobaczyłem, że na notatce obok
      mojego komentarza o opóźnionej interwencji jest wpisana godzina przyjazdu
      patrolu 5 min po sygnale włamania. Dzisiaj pocztą przyszła odpowiedź na moją
      reklamację w której Solid oświadcza że był na miejscu w ciągu 5 min od sygnału
      włamania więc usługa świadczona jest wzorcowo.

Już więc wiecie jaka to firma.
      OSZUŚCI
    • Gość: wtajemniczony Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 19:36
      w nocy mają przyjechac wciągu 5 minut w trakcie dnia mają na to
      minut 15.najliczniejsza liczba załóg jest jedną wielką ściemą wciska
      ną klientom przez handlowców.dla mnie ta firma to dno.
      • Gość: tomek256 Re: ochrona Solid Security IP: *.alcar.pl 31.07.08, 09:59
        To w takim razie co polecacie? Skorpion, Juwentus czy jakas inna?
        Pozdrawiam i dziekuje za wszystkie odpowiedzi w tym wątku.
        • karthoon Re: ochrona Solid Security 31.07.08, 17:38
          Ja mam Solid od kilku lat.
          W tym czasie kilkanaście razy włączał się alarm (lub był testowo włączany przeze mnie) i zawsze byli w 3-5 min., więc jest OK.
        • mike_ Re: ochrona Solid Security 31.07.08, 20:08
          Wszystkie firmy to to samo barachło. Najważniejsze to instalacja alarmu nie
          przez taką firmę ale przed dobrego instalatora korzystającego z dobrego sprzętu.
          Potem podpięcie się pod którąś z wymienionych firm a którą? wybieraj tą która ma
          sporo domów ochranianych w okolicy - zwiększa to szansę że ekipa ma postój
          bliżej niż dalej.

ps. To że nie słyszałeś alarmu to wcale nie znaczy że system go nie wysłał, bo
          są np napadowe sprawy kiedy syrena nie wyje,
          • Gość: Artur Re: ochrona Solid Security IP: *.chello.pl 19.01.09, 20:26
            Witam ja od 2006 roku współpracuje z firmą Solid Security miałem
            zakładany przez nich system alarmowy w mieszkaniu (system SATEL)
            po kilku dniach były samozałączenia na wizytę srwisu czekałem około
            2 tygodni!!!! a w końcu jak się już umówiłem na konkretny dzień to
            tego dnia co mieli przyjechać zadzwonili że coś im wypadło i będą w
            następnym tygodniu (umówiony byłem na wtorek). W końcu po ciężkiej
            rozmowie z kierownikiem działu technicznego naprawiono mi alarm.
            Nie polecam montażu alarmu przez SOLID SECURITY lepiej brać unich
            sam monitoring i najlepiej żeby wasz instalator systemu był podczas
            montażu i pilnował pracowników SOLID-u aby czegoś nie uszkodzili.

Pozdrawiam Artur.
        • Gość: Katarzyna Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 18:01
          Tylko Securitas. Solidna międzynarodowa firma.
          • Gość: toma1234 Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 22:22
            Securitas G4S firmy międzynarodowe z bardzo dobrym ubezpieczeniem.
            z tego co wiem nie robią problemu z ew. odszkodowaniem
    • Gość: porada Re: ochrona Solid Security IP: *.centertel.pl 21.08.08, 11:13
      panie tomku moim zdaniem alarm zostal uszkodzony podczas wlamania konieczny byl
      serwis w tej sprawie .mimo to alarm sie zalaczyl
      zaloga po dojedzie pod obiekt stwierdza czy sa jakie kolwiek slady wlaman po
      sprawdzeniou zostaje pan o tym poinformowany najwyrazniej nie mozna bylo sie do
      pana dodzwonic luub zaloga sprawdzila obiekt i mial byc wykonany telefon w tej
      sprawie
      • Gość: kajkai Re: ochrona Solid Security IP: 195.8.216.* 04.11.08, 14:21
        ja mialam podpisana umowe z nimi na 15 minut.
        Baze maja okolo 100 metrow od mojego domu.
        Zawsze przy przypadkowym wlaczeniu sie alarmu byli po 3-5 minut.
        Az tu nagle pewnego pieknego dnia okolo godziny 14, zdarzylo sie
        tak, ze ktos wszedl do mnie do domu, wzial co mial wziac ...
        Solid przyjechal rowno po 15 minutach !!
        A zlodzieje (co wydaje mi sie znaczace) nie mieli oporow aby
        testowac na telewizorze ktory pilot jest do ktorego urzadzenia !
        Czemu nie ? Bo mieeeli duuuuzo czasu i jak przypuszczam doskonale o
        tym wiedzieli ze Solid przyjedzie pozniej niz zwykle :)
        • Gość: tomek256 Re: ochrona Solid Security IP: *.alcar.pl 04.11.08, 14:54
          czyli moje przypuszczenia się potwierdzają... kradzieże są ustalane z "ochroniarzami", ładne kwiatki, już się z nimi pożegnałem na szczęście, teraz współpracuję ze Skorpionem, mają bazę na rondzie na Wale Miedzeszyńskim
          • Gość: polen Re: ochrona Solid Security IP: *.polkomtel.com.pl 05.11.08, 13:24
            Wielokrotnie słyszałem o dziwnych zbiegach okoliczności np. takich
            raz nie włączyłem alarmu i od razu włamanie, czy przytoczone grupa
            interwencyjna przyjechała po 15 minutach choć zwykle jest po 5.
            Zachodzi tu podejrzenie że pracownicy centrum nadzoru przekazują
            informacje o stanie twojego alarmu nieupoważnionym osobom. Sami
            ochroniarze nie wiedzą kiedy dom ma uzbrojony alarm.
            Jeśli miałbym coś doradzić to podpisał bym umowę na ochronę z firmą
            która ma centrum nadzoru w innym mieście (nawet na drugim końcu
            Polski). Sygnał alarmowy dociera do takiego centrum dostatecznie
            szybko, a wtedy oni wysyłają lokalną grupę interwencyjną (z którą na
            danym terenie mają podpisaną umowę). Ograniczamy w ten sposób ryzyko
            że pracownik Centrum nadzoru z Białegostoku współpracuje ze
            złodziejami z Warszawy. Sam stosuję tą metodę i jak odpukać się
            sprawdza. Dodam jeszcze że mam pewne doświadczenia w tym temacie,
            kilka lat prowadziłem projekt w dużej firmie gdzie ochraniałem ponad
            300 obiektów. Co do Solid to moje zdanie jest niezbyt dobre,
            szczególnie w kwestiach techniki, niech nikomu nie instalują
            systemów. System należy zamontować w firmie alarmowej i potem
            podpisać umowę z firmą ochroniarską.
            • Gość: kajkai Re: ochrona Solid Security IP: 195.8.216.* 06.11.08, 14:19
              Ja postanowilam zainstalowac czujki alarmu na zewnatrz. CZas "włamu"
              się panom niestety wydluzyl...
              • Gość: polen Re: ochrona Solid Security IP: *.polkomtel.com.pl 05.03.09, 14:13
                jeżeli czujki na zewnątrz to powinny byc wysokiej klasy. Niestety
                potrafią one generować fałszywe alarmy, lub pozwalają złodziejom do
                sprawdzenia reakcji grupy interwencyjne. Taki delikwent wskakuje za
                ogrodzenie, wzbudza alarm, i obserwuje ile czasu mają panowie na
                intrwencje. Robi tak kilka razy. Po którymś kolejnym ochrona
                stwierdza że coś jest uszkodzone w systemie i już tak się nie
                śpieszy do obiektu (tzw. znieczulenie grupy). Drugi aspekt to zawsze
                taki złodziej może zniszczyć taką czjukę (a to draga sprawa jeżeli
                jest ona wysokiej klasy, np. Piramid koszt od 3000 do 4000 pln).
                Właścicel nie odbuduje szybko sytemu, a on wie z której strony może
                się bęzpiecznie włamać. Jeżeli nie chcemy chronić tego co jest na
                zewnątrz to odradzam czujki zewnetrzne. Jeżeli już, są systemy które
                wkopuje się w ziemie w zdłuż ogrodzenia.
                • Gość: kajkai Re: ochrona Solid Security IP: 195.8.216.* 11.03.09, 13:58
                  u mnie od 6 lat się sprawdzają.
                  Nic nie wzbudza fałszywych alarmow. Mysle, ze zeby zniszczyc taka
                  czujkę to trzeba do niej podejść. A wtedy załączy się alarm.
                  Czujki wewnetrzne nie spelniaja swojej roli. Jesli zlodziej jest w
                  srodku to co mu zalezy ?
                  Bierze co popadnie...
                  I tak bylo u mnie
            • Gość: bm Re: ochrona Solid Security IP: *.acn.waw.pl 01.10.09, 18:38
              od kilku lat solid nie monitoruje zalaczen alarmow by tego uniknac. poza tym
              mozna wziac monitoring z ubezpieczeniem za 10 zl wiecej i miec spokoj nawet jak
              nie przyjada
      • Gość: Mirabelk Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 20:57
        orty nie zachęcają
    • Gość: LOLO Re: ochrona Solid Security IP: *.sta.asta-net.com.pl 09.01.09, 18:03
      SOLID SECURITY stosuje Mobbing na swoich obiektach " Słowa kierownika obiektu "
      NIEPODSKAKUJ BO CIEBIE SWOLNIE " SPIERD. . . Spożywa alkoholu na terenie pracy
      z pracownikami. Będąc Dowódcom grupy zrobił sobie ipreske na posterunku z
      pracownicom ochrony ( koło posterunku znajdowały się same wymiociny w posterunku
      kobieta spała dowódcy na kolanach . . . na podłodze zdajdowały się tort, sałatka
      itd. Sylwester 07/08r.Jestem ciekaw co nato Dyrektor SOLID SECURITY w Warszawie
      ? ? W książce służb widnieje wpis POSTERUNEK BEZ UWAG ? ? ? Hi HI HI SOLIDOWCY
      . . . . . . . ! ! ! ! ! !
      • Gość: kajkai Re: ochrona Solid Security IP: 195.8.216.* 14.01.09, 12:56
        przepraszam co to "mobbing na obiektach" ?
      • Gość: ktoś Re: ochrona Solid Security IP: 88.220.68.* 10.02.09, 21:47
        No pewnie, że bez uwag, przeciez widac nie byli w stanie cokolwiek innego
        napisać, dziadostwo i tyle... beznadzieja..
        • Gość: mikolaj Re: ochrona Solid Security IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 11:54
          A jak w Lublinie , dostałem ofertę i niewiem
      • Gość: Lilla Re: ochrona Solid Security IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.12, 12:56
        Jeśli chodzi o słowa przełożonych to zależy na jakiego się trafi. Czasami bywa tak ze nic nie powie i przyczepia tak samo jak co do mnie, bo nie miał numeru prawidłowego bo wziął z biura inny i przyczepił do mnie bo na worku z umundurowaniem czy skądś - tak jak ostatnio- dla niego to już był powód. Poz tym samo szkolenie na jego obiekcie w stosunku mojej osoby przeprowadzone było tak jak by się wogóle nie odbywało, olewana byłam i osoba która miał mnie szkolić olewała mnie, robiła całkiem co innego- a jego słowa" Pani się u mnie nie sprawdziła(przylepia na większe reklamy, a ta co mnie miała szkolić to latała z gazet Carrefoura ) . Ale na innych nie narzekałam, byli spoko. Tylko szkoda ze mnie nie przeniósł jak chciałam w roku 2006 na inny obiekt, nawet te sam co 2005 r albo na inny handlowy - na handlowy tego typu.
    • ziomoslaw Ekotrade - opinie ? 23.02.09, 16:12
      czy ktoś miał do czynienia z firmą Ekotrade mieszczącą się przy ul. Nowowiśniowej ? jeśli tak proszę o opinię
      • Gość: marek Re: Ekotrade - opinie ? IP: *.chello.pl 06.04.09, 14:51
        ja mam do czynienia z tą firmą bo ochraniają mój obiekt i jestem z nich bardzo
        zadowolony.
      • Gość: klient Re: Ekotrade - opinie ? IP: 194.181.94.* 08.12.09, 17:04
        Firma jest ok. chlopaki szybko sa na miejscu.
      • Gość: PRACOWNIK RECEPCJI Re: Ekotrade - opinie ? IP: 81.15.170.* 29.01.10, 08:36
        HEJ!JA PRACOWAŁAM W TEJ FIRMIE NA RECEPCJI...I POWIEM TAK..UZGADNIAŁAM Z NIMI
        KWOTĘ ZA GODZINĘ JAKA MAJĄ MI WYPŁACAĆ I NIE DOSTAŁAM NIGDY TAKIEJ JAKA BYŁA
        USTALONA..PŁACĄ ILE SOBIE CHCĄ NIGDY MI SIĘ NIE ZGADZAŁA WYPŁATA...BEZ ŻADNYCH
        WYJAŚNIEŃ PRZENOSZĄ NA INNE OBIEKTY, NIE MASZ NIC DO POWIEDZENIA JAK CI SIĘ NIE
        PODOBA MOŻESZ SIĘ ZWOLNIĆ...JEŚLI CHODZI O PRACOWNIKÓW TO SĄ SUPER...SĄ JAKIEŚ
        WYJĄTKI ALE OGÓLNIE SĄ BARDZO SYMPATYCZNI...DLATEGO TEŻ PRACA W TEJ FIRMIE NIE
        JEST CIEKAWA...ALE JEŚLI CHODZI O DNI WOLNE TO JEŚLI TRZEBA BYŁO ZAMIENIAŁAM SIĘ
        Z PRACOWNIKAMI OCHRONY I NIE BYŁO PROBLEMU..WYPŁATY PŁACILI PRZEWAŻNIE W
        TERMINIE....OGÓLNIE MNIE ZDENERWOWALI TYM ŻE NIE ZGADZAŁA MI SIĘ WYPŁATA..I TAK
        MAŁO ZARABIAŁAM A WIECZNIE BRAKOWAŁO KASY...DLATEGO ODESZŁAM
        • Gość: PRACOWNIK Re: Ekotrade - opinie ? IP: 81.15.170.* 29.01.10, 08:39
          W FIRMIE TEJ WYMAGAJĄ STROJU SŁUŻBOWEGO ZA KTÓRY ZAPŁACISZ JEŚLI ODEJDZIESZ
          WCZEŚNIEJ NIŻ JEST OKRES UŻYTKOWANIA STROJU...A CENA ZA TEN STRÓJ JEST
          KOLOSALNA...WSZYSTKO JEST BADZIEWNE I SIĘ RWIE PO KILKU UŻYCIACH ALE LICZĄ SOBIE
          ZA TO NIEŹLE..ZA BADANIA TRZEBA SAMEMU ZAPŁACIĆ CO W NORMALNYCH FIRMACH ZAŁATWIA
          PRACODAWCA..PORAŻKA
        • Gość: antyzomo Re: Ekotrade - opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 18:08
          Mlodzi,sprawni fizycznie i wyksztalceni stercza h a ich kierownicy z kariera w zomo i po naciaganej ,sorbonie, na jagielonskiej,leza przed tv,oczywiscie w pracy.
      • Gość: czwóra Re: Ekotrade - opinie ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.02.10, 22:33
        Witam
        Powiem tak omijaj tą firmę szerokim łukiem, jeśli chcesz tam pracować.
        Chyba już nawet Solid ma lepsze warunki pracy niż będziesz miał w Ekotrade. Przynajmniej oni mają umowę o prace a w Ekotrade cały czas na umowę zlecenie, nie ważne czy rok czy 10 lat .A czym dłużej pracujesz tym gorzej dla Ciebie, ponieważ firma nie może znaleźć pracowników którzy pracują za grosze to nowym daje się więcej a starzy pracują za stawkę którą otrzymali na dzień dobry.
        Tak naprawdę firma specjalizuje się w jednym temacie. Jak oszukać pracowników. Jedynie co w taj firmie jest dobrego to pracownicy. To chyba najlojalniejsi ludzie pod słońcem. Nie doceniani przez pana Prezesa , nie mówię tu o ludziach którzy pracują rok czy dwa ale o takich którzy są już w niej kilka lat.
        Pozdrawiam wszystkich pracowników Ekotrade, oraz pana Prezesa może kiedyś się ocknie.
      • Gość: gosc Re: Ekotrade - opinie ? IP: *.146.191.27.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.03.10, 21:42
        Miałem doczynienia z firmą ekotrade przez 5 lat i bardzo zachwalam
        wsółpracę, naprawdę dobra firma.
      • Gość: ekotragedia Re: Ekotrade - opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 14:51
        Jednym słowem masakra. Pracowałem tam trochę ale zrezygnowałem i cieszę się że
        już nic wspólnego nie mam z tym cyrkiem. Traktują ludzi jak śmieci, przenoszą i
        zwalniają wedle upodobań. Z dnia na dzień mogą cię zwolnić lub sam się zwolnisz
        gdy proponują ci przeniesienie na gorszy obiekt, na którym musisz stać przed
        budynkiem czy na parkingu w drugiom końcu warszawy gdzie przez samo miasto żeby
        dojechać jedzie się o godzinę dłużej. Jeśli jesteś człowiekiem młodym to
        stanowczo odradzam, nie zdobędziesz żadnego doświadczenia. Zresztą to jeden
        wielki burdel bo pracownicy też w ogóle nie są przeszkalani jeśli dojdzie do
        pożaru to nie znają obsługi urządzeń,alarmó, monitoring to tylko co piąta osoba
        umie odtwarzać. Strach przebywać w takim budynku obsługiwanym przez tą firmę. Na
        dodatek połowa pije w nocy bo co w sumie mają robić. Przyszłym pracownikom
        jeszcze raz odradzam tak jak firmom, które korzystają z usług EKOTRADE !
        • Gość: pracownik Re: Ekotrade - opinie ? IP: *.centertel.pl 29.05.10, 07:40
          zgadzam się kolego z tobą niektórzy to handlują fajkami i spirytusem z przemytu żeby dorobić do pensji na obiekcie na taśmowej
      • Gość: flash Re: Ekotrade - opinie ? IP: *.ostrowmaz.mm.pl 15.04.10, 12:11
        jesli chcesz byc traktowany jak smiec i pracowac jak w lagerze to polecam
        • Gość: pingu Re: Ekotrade - opinie ? IP: 109.243.92.* 29.06.10, 10:42
          Opinie o firmie są różne / lepsze jeśli piszą je pracownicy biurowi , gorsze gdy piszą je pracownicy liniowi / .Prawda jest taka , że OSZUKUJĄ swoich klientów.W reklamach mowa jest o uzbrojonych,dwuosobowych grupach interwencyjnych, natomiast do mnie przyjechał nieuzbrojony facet który wcześniej namawiał mnie na ochronę u nich / koordynator czy jakoś tak / Na pytanie gdzie drugi ochroniarz , gdzie broń , odpowiedział , że on jest grupą interwencyjną.Dodam , że facet miał około 60 lat / potem dowiedziałem się , że to emerytowany policjant /
          O innych "przekrętach" nie będę pisał ale zdecydowanie odradzam tę firmę komukolwiek
      • Gość: ozzy Re: Ekotrade - opinie ? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 20.07.10, 22:03
        No według mnie to super obsługa wygląda na to ,że rzetelna firma która dba o
        własnych klientów
      • Gość: mil Re: Ekotrade - opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 09:24
        Ta firma schodzi na psy.To jeden wielki przekręt.Po dziesięciu latach pracy właśnie się dowiedziałem że nie zamierzają już płacić za pracowników składek emerytalnych.Nie ma co liczyć na podwyżkę bo praktycznie co kwartał pensje pracowników maleją bez żadnego uzasadnienia.Jeżeli masz inne możliwości trzymaj się od tego syfu z daleka.
        • Gość: kto Re: Ekotrade - opinie ? IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.12, 18:40
          nie jest zle
    • Gość: Dobre rady Re: ochrona Solid Security IP: *.chello.pl 05.04.09, 21:15
      pracowałem w patrolach SS dwa lata i ta cała firma nastawiona jest tylko na
      zysk. Z profesjonalizmem nic nie ma w spólnego. Z każdej odpowiedzialnosci i tak
      się wymiga. Np. jest włamanie w nocy patrol przyjeżdża po 10 min.( zamiast po
      5min)w raport wpisuje ,że przyjechał po 5min daje do podpisania klientowi a on
      podpisuje bo i tak ich nie może sprawdzić i tym samym potwierdza to co jest
      napisane w notatce czyli że patrol przyjechał zgodnie z umową. A co do ich
      systemow alarmowych to montują najtańszy badziew i dlatego często z nim bywają
      problemy (np.samozałączenia). Najlepiej jest samemu kupić system (czujki,
      centralkę ) renomowanej firmy (ale to kosztuje ). Umowę przed podpisaniem należy
      dokładnie przeczytać szczególnie zwrócić uwagę na ich odpowiedzialność (za co
      odpowiadają ) bo może się okazać że za nic nie odpowiadają oprócz przyjazdu i
      zrobienia dobrego wrażenia .
      • Gość: kajkai Re: ochrona Solid Security IP: 195.8.216.* 20.04.09, 15:05
        PAtrol SS ? :) Brzmi strasznie...
        • emulsja2 Re: ochrona Solid Security 22.04.09, 15:04
          Gość portalu: kajkai napisał(a):

> PAtrol SS ? :) Brzmi strasznie...

Ostre :) ostre :)
          • Gość: gość Re: ochrona Solid Security IP: *.centertel.pl 23.04.09, 11:59
            Solid ma w tej chwili najgorszą opinię. Oszczędzają na patrolach (benzyna,
            ludziach i sprzęcie. Później w razie interwencji sami sobie piszę raporty i się
            kryją. Firmy ochroniarskie na rynku doprowadziły do obniżenia opłat na granicy
            opłacalnośći, nie podnoszą od lat. Tym samym same się wzajemnie wykańczają. Stąd
            później różne patologiczne sytuacje. Jak się chce mieć gwarancję, że agencja nas
            nie wykiwa to trzeba dokładnie przeczytać umowę, sprawdzić czasy dojazdu
            (naczęściej 5 min. jest nierealne)a najlepiej zlecić monitoring niezależnej
            firmie (np. CMA, SMA) a interwencje innej. Będą się pilnowali nawzajem. Drożej
            ale pewniej. Tak mam i wiem, że na monitoringu nie sfałszują raportu.
    • Gość: przezorny Re: ochrona Solid Security IP: *.unused.derbynet.waw.pl 28.04.09, 23:00
      Ja proponuje założenie kamer monitorujących i alarmu w jakieś porzadnej specjalistycznej firmie - ja mam kamery i alarm z CTR.pl- a centralke podlączona do solidu... Jak na razie spokój... Podejrzewam że to dzieki kamerom, w Solidzie wiedzą ze je mam... sie o to postarałem... Tak więc: kamery + alarm = spokój
      • polpatrol Re: ochrona Solid Security 05.11.09, 20:21
        no to super to ja polecam niestety już nie takich specjalistów
        raczej nazywam ich instalatorów www.oc-serwis.pl reklama !!!
    • Gość: wawer24.pl Re: ochrona Solid Security IP: 77.252.116.* 05.05.09, 13:55
      Dobrze sie ubezpieczcie. Nawet jak do czasu przyjazdu patrolu coś zginie, to
      jest szansa na odzyskanie od ubezpieczyciela. Żaden patrol nie przyjedzie w 2-3
      minuty, a to wystarczy na wyniesienie TV / telefonu itp.

Wawerski Blog - www.wawer24.pl
    • Gość: grand Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 20:00
      wlasnie zaczynam przygode z solid security:) mam nadzieje ze nie bede tego zalowac.
      • Gość: tomek256 Re: ochrona Solid Security IP: *.alcar.pl 20.05.09, 09:33
        życzę powodzenia:) Szkoda, że pomimo wszystkich postów podejmujesz ryzyko współpracy z nimi...
        • Gość: grand Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 23:37
          dzięki tomek256:) po przeczytaniu wszystkich postów doszedłem do wniosku ze
          najlepiej będzie przekonać się na własnej skórze jacy oni są na prawdę. W końcu
          w każdej chwili mogę zrezygnować z ich usług. Liczę jednak, że się nie zawiodę i
          za parę miesięcy będę mógł umieścić tutaj wielkiego pozytywa:)
          • Gość: kajkai Re: ochrona Solid Security IP: 195.8.216.* 25.05.09, 11:32
            no ja wczoraj opier*** panią na infolinii, bo zadzwonila do mnie po
            pol godzinie z pytaniem, czy odwolac załogę. Tyle, ze zaloga
            odjechala 15 minut temu ...
            Po 2. Juz trzeci raz naprawiam zamek w bramie bo panowie może
            mięsnie mają ale z czym innym chyba jest problem, siłą "na chama"
            otwierają sobie bramę i wchodzą !
            • Gość: klient Re: ochrona Solid Security IP: *.net.stream.pl 25.05.09, 19:10
              ja z solidem mialem do czynienia i nigdy wiecej. Na pytanie ile maja załog w
              moim miesice uslyszalem "wystarczajaca ilosc", troche popytalem znajomych itp i
              dowiedzialem sie ze ta wsytarczajaca ilosc to jedna grupa. Chcieli mi sprzedac
              jakies ubezpiecznie na czas dojazdu grupy tylko po raz pierwszy sie spotkalem ze
              do skladki ubezpieczeniowej dodaja vat a jak dzwonilem do tego ubezpieczyciela
              dowiedziec sie o inna polise to do tej skladki niedodaja vatu wiec solid jeszcze
              na tym oszukuje klientow. W umowie tez jest zmiana ze jesli sa jakies wypadki
              losowe ze grupa niedojedzie to firma nieponosi odpowiedzialnosci. To
              ubezpiecznie co sprzedaja tez jest kicha za ta cene mozna mie c fajna polise juz
              a jesli grupa bedzie po czasie a beda jakies straty to solid ma ubezpieczenie i
              z tego musi pokryc straty.
              • Gość: kajkai Re: ochrona Solid Security IP: 195.8.216.* 28.05.09, 14:40
                no to teraz radzę Ci kupić do domu sejf :)
                • Gość: gość Re: ochrona Solid Security IP: 213.17.183.* 07.08.09, 10:09
                  Z tym sejfem to delikatna przesada - masz go Ty? Wątpię! Z firmą
                  Solid spotkałem się jakiś czas temu jako firmą konkurującą ze mną -
                  pracowałem wtedy w Skorpionie, piszecie, że to dobra firma, jak dla
                  kogo, bo wiele z Waszych negatywnych postów opisuje właśnie
                  Skorpiona, a nie tylko Solid, po za tym radziłbym wpisać w
                  wyszukiwarkę opinie o innych firmach - Skorpion, Juwentus, G4S,
                  Securitas itp. i poczytać, tam też jest wiele negatywów. Łatwo jest
                  kogoś obrażać nie znając tak naprawdę wszystkich realiów pracy i
                  zasad jakie muszą zostać spełnione, aby można ją było prawidłowo
                  wykonywać, wbrew wszystkiemu co piszecie o braku dojazdu patroli o
                  czasie, ba o załączeniach systemów, często jest tak, że to naprawdę
                  winę ponosi klient, z tymże nigdy w życiu się do tego nie przyzna.
                  Pracuję teraz w innej firmie "E" i nie mogę powiedzieć, że nie zależy
                  mi na tym, aby Solid był postrzegany jak najgorzej, ale nie zmienia
                  to faktu, że z drugiej strony rzecz biorąc trzeba być fachowcem i nie
                  należy zawsze mówić o kimś źle. Co do Warszawy to niestety muszę
                  przyznać, że akurat Solid ma najwięcej załóg interwencyjnych, później
                  mamy je my, a dalej "S" i "J", tak więc radzę przede wszystkim przed
                  zawarciem umowy rozejrzeć się po okolicy z której z firm jest
                  najwięcej tablic, a przy spotkaniu z handlowcem zapytać w jakim
                  oddaleniu od naszego domostwa znajduje się patrol i gdzie stoi
                  kolejny, gdyby ten nie miał szans na dojechanie. Wtedy też można
                  podjąć decyzję jaka firma ma nas chronić. Wszyscy klienci chcieliby
                  płacić grosze za ochronę, a wymagania mają takie jakby za nią płacili
                  w tysiącach złotych - ludzie zastanówcie się nad tym !!!
                  • Gość: klient SOLID-u Re: ochrona Solid Security IP: 213.17.183.* 07.08.09, 10:33
                    O znalazł się wreszcie ktoś kto ma jakie takie pojęcie o pewnych
                    sprawach, bardzo mnie to cieszy, szkoda tylko, że nikt z firmy Solid
                    się tu nie wypowiada, może Macie namiary na jakiegoś dobrego
                    handlowca i trzeba by mu przesłać link do tej strony z prośbą o
                    wypowiedź na poruszane na tym portalu kwestie. Co Wy na to? Ja mogę
                    się tylko wypowiedzieć co do kwestii ubezpieczenia które proponuje
                    Solid, jestem ich klientem i nie dawno dostałem taką propozycję
                    podpisania aneksu do umowy na to ubezpieczenie, ponieważ pracuję w
                    branży ubezpieczeniowej poprosiłem o spotkanie i muszę się przyznać,
                    że byłem mile zaskoczony - pan który do mnie przyjechał miał dużą
                    wiedzę o ubezpieczeniach i to zarówno tych krótkich, jak i
                    majątkowych, kwestię doliczenia VAT-u do stawki ubezpieczeniowej
                    wytłumaczył mi dość przejrzyście i wiem skąd już się to bierze, a
                    mianowicie stąd, że doliczają ją po prostu do abonamentu za
                    monitorowanie, a nie podpisują nie zależną polisę, mogą to zrobić,
                    ale wtedy my klienci nie moglibyśmy oczekiwać zwrotów finansowych z
                    tego ubezpieczenia i np. z ubezpieczenia w innej firmie. To
                    ubezpieczenie w Solidzie gwarantuje nam zwrot kasy np. z wybite okno
                    i kradzież komórki, a przy normalnym ubezpieczeniu to będą robić w
                    takim przypadku schody: a czy był włączony alarm, a czy okno było
                    właściwie zamknięte, a i czy w ogóle ta komórka to na pewno była w
                    domu. Jak więc sami widzicie wybór należy do Nas klientów. Ja mam
                    bardzo dobre ubezpieczenie w dużej firmie, na naprawdę świetnych
                    warunkach, a mimo to zdecydowałem się na to Solidowskie, bo czymże
                    jest 12.20 zł brutto dodatkowej opłaty, aby mieć święty
                    spokój, a po za tym z tego co powiedział mi były pracownik firmy
                    Solid Group (mój serdeczny kolega) to do obiektów które posiadają
                    umowę z ubezpieczeniem patrole dojeżdżają zawsze na czas, a nawet
                    szybciej, bo wiadomo, że nikt nie chce płacić, więc lepiej dojechać i
                    zatrzymać przestępcę - niech on pokryje straty. Pozdrawiam.
                    Egon
                    • Gość: m,s Re: ochrona Solid Security IP: 89.108.205.* 16.10.09, 11:06
                      Facet,ty jesteś pracownikiem SOLIDU ,nie klientem!.
                      • Gość: Plummpar Re: ochrona Solid Security IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.03.11, 10:28
                        Dokładnie, facet z tego samego IP sam sobie odpowiada. Żałosne.
                    • Gość: klient Re: ochrona Solid Security IP: 109.162.26.* 03.08.10, 13:08
                      Jezeli chodzi o ubezpieczenia solid kupil FIRME UBEZPIECZENIOWA PARTNER
                      ul.Klobucka 25 Warszawa dlatego masz tanio a kasa i tak wraca do nich i to
                      z nawiazka oczywiscie to pochwalam biznes jest biznes gorzej jest
                      natomiast z wyplata odszkodowan ale to norma chetnie bierze sie skladke
                      ale odszkodowania wyplacac to juz problem
                    • Gość: azi Re: ochrona Solid Security IP: *.imid.med.pl 04.02.13, 09:55
                      spoko....jak ktoś lubi płacić haracz to myśli tak jak Ty. dla mnie to zwykła mafia.
                  • Gość: kajkai Re: ochrona Solid Security IP: 195.8.216.* 10.08.09, 12:42
                    mam 2. Na dokumenty i bizuterię.
                    Sorry ale po ostatnim wlamaniu nie znalazlam lepszego miejsca.
                  • Gość: Max Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.09, 10:41
                    Nie rozumiem niektórych rzeczy na tym forum a zwłaszcza kolesia który mówi że
                    firma E (myślę że większość wie o jaką firmę chodzi) ma najwięcej patroli w WWA
                    po solidzie co jest kłamstwem i to do potęgi entej bo jeszcze nie widziałem w
                    WWA patrolu firmy E za to widziałem wiele razy patrol Juwentus trochę mniej
                    Skorpion! A to że Solid ma najwięcej patroli w WWA to fakt ale mają również
                    najwięcej patroli w całej Polsce a potem jest Juwentus, potem chyba Skorpion a
                    na końcu firma E.
              • Gość: Dimitri Re: ochrona Solid Security IP: *.171.96.91.static.crowley.pl 06.08.09, 11:51
                dzis opisze całą prace związaną z solidem . skieruje ja zarowno do kontrachentow
                jak i do pracownikow...Dimitri
                • Gość: Egon Re: ochrona Solid Security IP: 213.17.183.* 07.08.09, 10:34
                  a może i opisz ją tutaj, czegoś się dowiemy
                  • Gość: matiasas Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 14:31
                    ja juz sie pozegnałam z firmą solid, domniemam , ze mieli obstawke ze
                    złodziejami, wlamanie bylo w nocy, zrobili mnie na spiocha i wyniesli dokładnie
                    wszystko, alarm byl wylaczony, ale zareagowalismy pilotami antynapadowymi,
                    ktore,,,jak sie okazalo nie dzialaly, a ni jeded, uzywalismy trzech, jak to
                    mozliwe? patrol prtzyjechal po moim telefonie dopiero na stacje monitorowania,
                    ale po 10 minutach od przyjazdu policji, ktora byla wczesniej, wiec czas
                    wydluzyl sie do ok 30 minut! jest to zreszta odnotowane w notatce policyjnej, w
                    uwagach w notatce napisane bylo to wyraznie, dopiero czas dojazu patrolu byl
                    dopisany juz pozniej, jak ja wzieli ode mnie mowiaz ,ze teraz to oni nie wiedza
                    co wpisac, bo musza zadzwonic na stacje, kiedy mieli sygnal, no i cos mnie
                    tknelo, dlatego napisalam to w uwagach, patrol przez kilka dni krecil sie przed
                    wlamaniem obok mojej posesji, ciagle mielismy falszywe alarmy, ciagle do nas
                    dzwonili, ze mamy wezwac kogos z serwisu,
                    serwisant przyjechal, cos tam pogrzebal na skrzynkach i pojechal, a po dwoch
                    dniach mielismy wlamanie i jak sie okazalo nic nie dzialalo, to i niby jak mieli
                    przyjechac na interwencje???
                    dzwine, bo dzialalo tydzien wczesniej, jak ktos w nocy pukal do drzwi, no i
                    przyjechali, wiec trzeba bylo chyba zespsuc to i owo, bo pewnie byla mowa, ze z
                    tego korzystamy,
                    dodam iz serwisant, po wymianie przkaznikow, nie sprawdzil sprawnosci alarmow,
                    ani pilotow, co powinien uczynic,,,
                    • Gość: tomek256 Re: ochrona Solid Security IP: *.alcar.pl 18.08.09, 14:46
                      dziś o 2 w nocy przyjechali do sąsiada, choć w domu go nie było a ja jestem
                      wskazany jako 2 osoba do kontaktu więc wiem bo do mnie zadzwonili, że jest
                      patrol pod domem, dodam, że syrena alarmowa nie wyła, Pan z centrali powiedział,
                      że to "cichy alaram", hehe, dobrze, że ja już z nimi nie współpracuję-przez rok
                      jestem w Skorpionie i nie miałem ani jednej podejrzanej sytuacji...
                    • Gość: gocha Re: ochrona Solid Security IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.09, 02:05
                      Ja też się pożegnam. To oszuści.
                      Naciągają ludzi na wszystkim. Jeszczenie nie skończyli instalacji, a
                      próbują robić przekręty, najpierw próba doliczenia ok. 250zł za
                      podłączenie czujki w budynku gospodarczym co było wliczone w umowę.
                      Teraz kolejny kwiatek. Wyjechałam z mężem - rano o 6 telefon że
                      włączył się alarm (otwarte dzwi balkonowe) i natarczywe pytanie
                      odwołuje Pan, odwołuje Pan, mąż odwołał. Ja po chwili dzwonię i
                      pytam się czy nikogo tam nie ma, oni nie wiedzą bo wejść nie mogą, a
                      wogóle to stoją przy budynku od pierwszej godz. Tylko dlaczego nikt
                      wcześniej nie zadzwonił. Dzisiaj otrzymałam właśnie fakturę na kwotę
                      ponad 400 zł za dozór mienia 7 godz. Żałosne naciągacze. Sprawdziłam
                      w moim telefonie spis telefonów nieodebranych, od nich telefon był
                      ok.6. Jakie 7 godzin, oszuści.
                      Z tego wniosek jak wyjeżdżacie uważajcie żeby wziąść komórkę i
                      ładowarkę i mieć ją cały czas przy sobie bo nie daj Boże alarm się
                      włączy, nie odbierzesz, to cię skasują za każda rzekomą godzinę i
                      pobytu po twoim domem 50 zł netto, a jak wyjedziesz na dłużej
                      tydzień lub dwa to pujdziesz z torbami z fima Solid Security nie
                      potrzebujesz do tego złodziei.

Śmiechu warta ta ich ochrona.
    • Gość: stef Re: ochrona Solid Security IP: *.promax.media.pl 29.09.09, 17:33
      firma dno i to totalne niech sie cieszą ci co tam pracują zobaczycie co tam
      za syf jest tak kolego S
    • Gość: lolo Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 13:57
      witam , czy spotkał się ktos z was z przypadkiem że solid przyjechał na miejsce
      stwierdził iz nie ma sladów włamania poinformował właściciele ale ... włamanie
      było sa slady notatki policyjne co w takiej sprawie zrobic ?
      • Gość: nick Re: ochrona Solid Security IP: *.olsztyn.mm.pl 20.10.09, 21:37
        oczywiście że tak, przyczyna jest prosta załogi często nie sprawdzają obiektów
        bo im się nie chce i piszą głupoty w raportach albo boją się interweniować bo
        mogą dostać pstryczka w nos
    • polpatrol Re: ochrona Solid Security 05.11.09, 20:35
      powiem tak nie ma ideałów bo zawsze coś jest nie tak czy w tej firmie czy w
      tamtej firmie ale sami sobie taki los zgotowaliśmy małymi abonamentami bo nie
      pamiętacie jak za monitorowanie brało się 180-240 za miesiąc i wtedy załoga
      miała mniej obiektów i lepsze czasy dojazdów, a dziś w zasadzie płaci się za to
      ,że jak cie nie ma w domu to załoga przypilnuje reszty dobytku który pozostał i
      kwota 60,00 zł jest adekwatna do tego.www.polpatrol.pl
      • Gość: pola Re: ochrona Solid Security IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 22.02.10, 21:54
        Ludzie narzekacie na grupy interwencyjne, pracowników ochrony...
        A ile płacicie miesięcznie abonamentu za ochronę? 50 zł? Ci ludzie pracują często po 12, 24 i więcej godzin żeby móc się utrzymać właśnie przez was. Gdyby ochrona była uczciwie wyceniana wtedy GI miałaby na rejonie znacznie mniej obiektów i byłaby znacznie szybsza i skuteczniejsza interwencja, byłoby więcej GI, gdzie jedna mogłaby wesprzeć drugą ale to KOSZTUJE. Niejeden z was płaci miesięcznie większy abonament za telefon niż za ochronę a wymagacie cudów na kiju.
        A co do chamstwa, byłam ostatnio świadkiem rozmowy pomiędzy pracownikiem ochrony z Solidu właśnie i "nowobogackiej" pani. Takiego chamstwa i takiej arogancji w życiu nie widziałam w traktowaniu drugiego człowieka. Na kulturalne zachowanie pracownika ochrony paniusia odpowiedziała rynsztokiem, bo inaczej tego nazwać nie można. Nie mierzcie innych jedną miarą bo w każdej firmie znajdzie się jedna świnia, która zniszczy opinię wielu uczciwie pracującym ludziom.
        • Gość: tomek256 Re: ochrona Solid Security IP: *.alcar.pl 23.02.10, 09:01
          Miesięcznie płacę 85,40 za ochronę w Skorpionie a nie 50 zł, Poza tym, ta opłata jest za co? Za gotowość do ochrony, czy ja wymagam, żeby samochód ochrony stał pod moim domem 24h? Nie. Więc jeśli przez cały miesiąc nie mam ani jednej interwencji ani jednego podjazdu ochrony, ani jednego telefonu to na co idą te pieniądze? Czy w takim razie jeżeli mam interwencję raz na pół lub raz na rok nie mam prawa oczekiwać jej rzetelnego wykonania skoro wcześniej nabiłem kabzę firmie ochroniarskiej? Chyba mam!
        • luin42 Re: ochrona Solid Security 30.08.10, 09:59
          ale to właśnie firma Solid zaniża abonament i leci na ilość...
          jak może jeden samochód obsługiwać 600 obiektów ? a co jak wystąpią dwa
          alarmy..? wybierają losowo do którego najpierw jechać..?
    • Gość: Agnies Re: ochrona Solid Security IP: 77.252.18.* 16.11.09, 19:14
      To pseudo firma i pseudo ochrona a w dodatku zupełnie bez kultury to
      najgłupsza firma świadczącą usługi tego typu najlepiej niech się
      zwija z rynku nim jeszcze nikt jej naprawdę nie poda do sądu .
      • Gość: Zdzisław Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 11:47
        Mieszkam w Międzylesiu, półtora roku już mija od moich przenosin z Solidu do
        Skorpiona i od tego czasu żadnego włamu, nawet żadnej próby, aż mi jakoś dziwnie
        .......
    • Gość: goscportalu Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 15:16
      a ja zdecydowanie ODRADZAM FIRME SOLID SECURITY.
      Jesli ktos poszukuje ochrony - to kazda inna byle nie SOLID. Panuje tam totalny brak organizacji. Jesli jest jakakolwiek awaria - nie ma sie do kogo zwrocic. Bo pani odbierajaca telefon przelaczy Cie 10 razy do kogos innego twierdzac ''ze ona sie tym nie zajmuje'' - co twierdzi pozniej kazdy z kolei. Jesli prosisz o dzial techniczny czy jakis serwis to pani odpowie ''ze dzialu technicznego nie posiadaja''.... Majac awarie kiedy alarm wyje Ci nad glowa - powiedza Ci ze to TWOJ PROBLEM a nie ich... i rob co chcesz. Jesli prosisz o kogos z serwisu - przysla Ci ochroniarza, ktory z usmiechem stwierdzi ze nic nie zrobi bo to nie jego ''dzialka''....
      • Gość: jaaa Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 15:17
        zgadzam sie z powyzszym - kazda inna byle NIE SOLID SECURITY
        • Gość: gooog Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 15:18
          jak masz mozliwosc to wybierz jakas inna firme. Solid Security - odradzam
          • Gość: GOSC Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 07:46
            Zupełnie nie rozumiem waszych problemów.Mam u nich monitoring domu i
            biznesu i do tej pory a to już ze trzy lata nie miałem najmniejszych
            problemów.Nieraz ktoś przez pomyłkę uruchomi alarm i reakcja jest
            natychmiastowa,ja z premedytacją nie odwołuje żeby zobaczyć po jakim
            czasie przyjadą i jaka będzie ich reakcja.Do tej pory nie mogę złego
            słowa powiedzeć na tę firme.
            • Gość: kajkai Re: ochrona Solid Security IP: *.173.147.58.adsl.dynamic.totbb.net 01.02.10, 04:19
              do czasu, kiedy sami go wywolaja ...wtedy z pewnoscia "ochrona"
              zjawi sie w 15 minut.
              PRzez ten czas zdaza Ci wyniesc pol chalupy.
        • luin42 Re: ochrona Solid Security 30.08.10, 10:01
          zgadzam się nie Solid
    • Gość: Zdzisław Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 11:55
      Mieszkam w Międzylesiu, półtora roku już mija od moich przenosin z Solidu do
      Skorpiona i od tego czasu żadnego włamu, nawet żadnej próby,
      aż mi jakoś dziwnie.......
    • Gość: Tomo Re: ochrona Solid Security IP: *.merinet.pl 13.02.10, 13:41
      Firma dno pod każdym względem. Jeżeli chcecie dowiedzieć się kto tam
      pracuje i jakie obowiązują standardy poczytajcie forum muratordom.
      Wypowiedzi handlowca Andrzeja Przybyslkiego (nick koniu34) mówią
      same za siebie. Kiedyś nawet była jakaś ostra pyskówka z jego
      udziałem, w której zachował się jak totalny gnojek.
      Ogólnie - firma supermarket (i to w stylu Biedronki), najtańszy i
      najgorszy sprzęt, montaż przez przypadkowych ludzi, zero wsparcia
      dla klienta, a jak przychodzi co do czego to głowa w piasek.
      Ja korzystam z usług Skorpiona i jak na razie nie narzekam. Zobczymy
      co będzie po ich połączeniu z Konsalnetem.
      • Gość: Tomo Update na temat chamstwa w Solid... IP: *.merinet.pl 13.02.10, 13:47
        Oto wspomniana wcześniej wypowiedź kierownika działu handlowego
        Solid Security na publicznym forum internetowym (Murator Dom):

koniu34 napisał:
        Maciek. Ta suka ma cieczkę i tak łatwo nie odpuści mimo ,że nie ma
        nic do powiedzenia mądrego. Dzięki za pomoc i przepraszam ,że ją
        przyciągnołem za sobą na twój wątek."

To oficjalna wypowiedź na forum pracownika Solid Security.
        Oceńcie sami czy z kimś takim warto się bawić we współpracę.
        • Gość: Aninianka Re: Update na temat chamstwa w Solid... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 11:54
          Z tego co tu czytam,ta firma nie jest ani Solid ani Sekurity.
          • dc-i Re: Update na temat chamstwa w Solid... 30.03.10, 06:50
            to to jeszcze nic miaem firme alkon ze szczecina i po uruchomieniu anty napadu
            brak reakcji dzwonie w......ny i co kobieta mowi e zaloga odmawia przyjazdu
            pojawili sie dopiero po 48 godz. poruszylem niebo i ziemie zeby cos z tym fantem
            zrobic dzwoni do mnie szef tej firmy i mowi zebym do nich napisal a oni beda
            sigac podwykonawce tak naprawde co mnie to interesuje ze ich podwykonawca
            zawalil ale naj lepsze jest to ze ochroniaz ktory do mnie przychodzil mieszka 2
            domy dalej to jest dopiero fikcja a nie firma
            • Gość: matiass Re: Update na temat chamstwa w Solid... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 16:23
              no to mija juz ponad rok, jak ja rowniez pozegnałem sie z solidem, zaraz po
              wlamaniu, gdzie wyniesiono mi wszystko z chaty, jestem teraz juz rok w
              juventusie i złego słowa nie powiem, obsluga na najwyzszym poziomie i ani razu
              falszywego alarmu, polecam, na centrali tez siedza bardzo kompetentni ludzie,,,
              • luin42 Re: Update na temat chamstwa w Solid... 30.08.10, 10:12
                Juventusu też bym nie polecał... w moim mieście jest oddział Juventusu,sąsiadowi
                zamontowali alarm,miał umowę o monitoring.
                Pewnego dnia coś się poknociło w alarmie i zaczął się non stop uruchamiać...
                telefon do Juventusu,przekierowanie do działu technicznego i usłyszał,że będą w
                tej okolicy w przyszłym tygodniu
                (czyli za ok 4 dni),a żeby mu nie wyło to może sobie zasilanie centralki
                odłączyć.... tak tez zrobił...bezpiecznik i akumulator...system zgasł....tylko
                co z ochroną przez te dni...?
                taki zachowanie dyskwalifikuje tę firmę w moich oczach
          • Gość: pawlik Re: Update na temat chamstwa w Solid... IP: 188.95.30.* 19.03.13, 20:37
            Witam
            Firma Solid Security sprawuje ochronę w firmie której pracuje. Z własnych spostrzeżeń i rozmów z ochroniarzami wnoszę, że na jakość nie ma co liczyć. Chłopcy to głównie inwalidzi pracujący grubo ponad 200 godzin w miesiącu za 6zł na godzinę. Systemy alarmowe stare najniższej jakości. Przy takim cięciu kosztów wysoka jakość usług nie wchodzi w grę. Przypuszczam, że gdyby dotarli na czas z interwencją i zastali uciekających przestępców, to za 6zł na godzinę nawet by nie podjęli pościgu, z obawy o kosztowną rekonwalescencje :)
            Ja mam na posesji profesjonalny system alarmowy + monitoring z rejestratorem + 4 kamery wandaloodporne, podgląd 24h przez internet i od tej pory mam spokój ze złodziejami (wcześniej miałem 3 włamania).
            Pozdrawiam Wszystkich
    • Gość: M'J Re: ochrona Solid Security IP: *.aster.pl 08.07.10, 18:29
      Czytam i coś mnie skręca... Może i ta firma nie dba o pracownika, może i montuje
      badziewne systemy. Ale osobiście nie mam nic do zarzucenia patrolom
      interwencyjnym. Trzeba wziąć pod uwagę, że to TEŻ LUDZIE. I to w większości
      ludzie z powołaniem, poczuwający się do obowiązku. Warunki są mordercze, więc
      dlaczego ludzie których chronią, nie są w stanie tego zrozumieć? Bo płacą to
      wymagają? A gdzie zwykła ludzka życzliwość? Mam obiekt chroniony w pewnej firmie
      i sam jestem pracownikiem firmy SS. Sam też robię sprawdzenia czasu dojazdu, tak
      jak i Wy.. Należy zrozumieć pewną sprawę. Nie tylko od patrolu zależy czas
      dojazdu. Czas dojazdu bywa zależny w głównej mierze od Waszej bezmyślności
      drodzy klienci... Dlaczego robiąc remont w domu, nie poinformujecie firmy, że w
      takich i takich godzinach będą na terenie przebywali pracownicy, którzy mogą
      naruszać czujki, bądź wywoływać pewne sygnały nieumyślnie? Dlaczego nie
      poinformujecie firmy, że będą mogły występować zaniki zasilania, bo elekrownia
      nawala, które przecież mogą być odczytywane jako próbę ogłupienia systemu
      alarmowego? Czy wtedy nie podniosłaby się skuteczność ochrony innych obiektów,
      gdyby patrol nie tracił czasu na sprawdzanie i awantury z budowlańcami? Dlaczego
      nie macie szacunku do tych ludzi, którzy pełniąc służbę po 24 i więcej godzin,
      skaczą przez płoty, żeby sprawdzić, czy nikt nie dostał się do domu? Gdzie się
      podziały dobre maniery i empatia? Płacę to wymagam? Litości.. Należałoby się
      postawić choć na chwilę w ich sytuacji. Chłopaki siedzą w samochodach w 40
      stopniowym upale w lecie, w temperaturach grubo poniżej zera w zimie. Ich praca?
      Zgoda. Ale czy Pan/Pani nie lubi być choć czasem doceniona przez osobę dla
      której coś wykonuje? Wiem, że są klienci, którzy potrafią zaoferować filiżankę
      kawy chłopakom, którzy przyjechali na przypadkowo wywołany alarm. Oni nie zawsze
      mogą przyjąć tę ofertę - służba nie drużba - ale na pewno sprawi to, że uwierzą,
      że świat nie składa się z samych złych rzeczy (mam tu na myśli rozmaite
      zdarzenia na sygnałach napadowych) i tych paskudnych klientów, którzy będą
      wydzierać gębę, bo spóźnili się 30 sekund z niezależnych od nich powodów (bo
      klient cztery domy dalej robi remont, albo zostawił psa pod uzbrojonym
      systemem). Relacje z takimi załogami są najważniejsze, zyskujemy wtedy pewność,
      że nawet jak będą przejeżdżać w okolicy, to przejadą obok naszej posesji, a jak
      coś wyda się im podejrzane, na pewno zgłoszą to na stację monitorowania i nie
      będą czekali na alarm..
      • Gość: były klient Re: ochrona Solid Security IP: *.rzeszow.vectranet.pl 20.07.10, 22:25
        Ale głupoty piszesz podam przykład solid dostał wypowiedzenie i po miesiącu nikt
        nie przyjechał czekałem i czekałem w końcu 14 dni po zakończeniu okresu
        wypowiedzenia zadzwoniłem do firmy Ekotrade aby przyjechali zdemontowali
        nadajnik solidu i zamontowali swój .Po otwarciu skrzynki zaczęło wyć po 25
        minutach przyjechał patrol solidu i zaczęli się rządzić jak by byli u siebie lub
        pod wpływem jakiś środków ,zostali poinformowani ,że umowa wygasła tym bardziej
        na terenie posesji stało auto oznakowane Ekotrade i dzwonili chyba do siebie do
        bazy nie mogli się dodzwonić jak się już dodzwonili to i tak nikt nic nie
        wiedział o rozwiązaniu umowy bo sami tak stwierdzili spisali z dowodu osobę
        której nie było na spisie i odjechali .To gdzie logika bo np.drzwi otworzył
        włamywacz i powiedział ,ze jest ok.dał czyjś dowód spisali i odjechali nie
        informując osoby upoważnionej czy dana osoba może przebywać na terenie posesji
        .Dziwny też czas dojazdu bo wpisane było do 5 minut .Ekotrade zawsze jest do 5
        minut na terenie obiektu i dzwonią czy dana osoba może przebywać na terenie
        posesji i wtedy dopiero odjeżdża patrol i bez pyskowania i zbędnych dyskusji
        pełna kultura.
        • Gość: M'J Re: ochrona Solid Security IP: *.aster.pl 21.07.10, 13:12
          Czy Ty nie przeczytałeś tego co napisałem? Przeczytanie dwóch pierwszych
          linijek, nie jest równoznaczne z rozumieniem treści.

A skoro nie zrozumiałeś, co napisałem, mogę śmiało twierdzić, że coś
          spie...łeś, skoro patrol przyjechał, mimo, że jak twierdzisz - umowę rozwiązałeś.

I na koniec ostatnia sprawa.. Patrol przyjechać musiał, skoro został wysłany,
          więc Twoje słowa nijak się mają do tego co ja napisałem.
          Dalej nie rozumiesz..
          • Gość: gość Re: ochrona Solid Security IP: *.rzeszow.vectranet.pl 01.08.10, 22:31
            Zrozumiałem dokładnie co napisałeś ,a nie wiem co widzisz za problem ,bo
            wysłanie wypowiedzenia listem poleconym za potwierdzeniem odbioru i do tego
            dałem sobie 2 tygodnie na dotarcie listu z wypowiedzeniem i miesiąc na
            rozwiązanie umowy to równoznaczne ,że umowa zostaje rozwiązana .Według mnie tak
            się też stało ,a dyspozytor nic nie wiedział nic na ten temat .A co jeszcze
            ciekawe prawie po miesiącu od zakończenia okresu wypowiedzenia przyjechał chyba
            jakiś technik prywatnym autem i powiedział ,że to normalne wziął nadajnik i
            pojechał .Skończyła się współpraca z tą firmą i jak na razie z Ekotrade jestem
            zadwolony.
          • Gość: baca Re: ochrona Solid Security IP: 85.219.143.* 22.06.11, 10:37
            solid to śćiema dziwie się ludzie z licęcją zatrudniają się wtm szambie !!!!!!!!!!!
        • Gość: PINGU Re: ochrona Solid Security IP: 94.254.128.* 22.07.10, 18:06
          Następny "pracownik biurowy " firmy EKOTRADE.
          Facet jeśli patrol EKOTRADE pojawi się u mnie w 5 minut postawię ci skrzynkę "
          łychy" . W 15 minut podjedzie do mnie emeryt który zapyta co się dzieje. I to
          będzie "patrol" EKOTRADE .
          Unikać EKOTRADE JAK OGNIA
          • stonka.0 Re: ochrona Solid Security 25.01.11, 06:58
            Panowie szanowni pracowałam już w wielu firmach ochroniarskich obecnie w Solidzie i powiem tak jak umiecie liczyć to liczcie na samych siebie bo patrole z np. Solidu to tępe pały którzy są ślepi i nie dociera do nich nic . Nawet ostatnio to puścili wolno złodziei którzy w nocy wynosili towar . Jednym słowem jak to powiedział pewien klient pewnego sklepu NIEROBY i KRETYNI .Dziękuję i uważajcie na te wszystkie pseudo grupy interwencyjne.PA,,,,,
          • Gość: ziobro Re: ochrona Solid Security IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.11, 08:08
            Witam , zastanawiam się nad podłączeniem do Solidu ale słyszałem że to jest pralnia pieniędzy słyszał ktoś czy to prawda?
        • Gość: Marek Re: ochrona Solid Security IP: *.ztpnet.pl 22.07.10, 23:17
          Były klient-możesz napisać ile Ekotrade bierze za monitoring? i czy to prawda ze
          maja jednoosobowe patrole?
          • Gość: ozzy Re: ochrona Solid Security IP: *.rzeszow.vectranet.pl 01.08.10, 22:26
            U mnie Ekotrade bierze 50 pln ,a i jeszcze nie spotkałem się z tym aby
            przyjechał jeden człowiek zawsze są we dwóch i do tego młoda ekipa .
            • Gość: realista Re: ochrona Solid Security IP: 109.162.26.* 03.08.10, 13:59
              I co efekt jest taki ze trzeba minimum 800 obiektow aby wyszlo na plusie i
              wystarczy zrobic 2 falszywe alarmy, a twoje mienie pomniejszyles o 100
              procent i masz tu cene i walka o klienta w Warszawie jest 30 pln i co ty
              na to
      • luin42 Re: ochrona Solid Security 30.08.10, 10:18
        Ja nie mam nic do pracowników GI,tylko do całej Firmy.Nie jest moja winą,że
        pracodawcy tak Was traktuję,że handlowcy obiecują super ochronę,a tak nie jest...
        Byłem przez Solid "chroniony" i mało co nie straciłem swojego dorobku... więc
        nie chce powtórki,nie chce,żeby przyjeżdżali do mnie zmęczeni i niewyspani
        pracownicy GI...dlatego wole inną firmę,a tej nie polecam
        • Gość: GI Re: ochrona Solid Security IP: *.chello.pl 22.09.10, 00:18
          DARUJ SOBIE WSZĘDZIE JEST TAK SAMO
          ale to wina niskich opłat abonamentowych bo jak masz ochronę dobytku za 1,5 na dzień to nic dziwnego
    • Gość: raf32 Re: ochrona Solid Security IP: 77.236.31.* 24.07.10, 20:17
      dzisiaj miałem alarm w domu 18:25 ,telefon od ochrony 19;07 ze jest alarm ,
      19; 25 jestem pod domem w między czasie jadąc do domu wyprzedziłem jadącą w
      żółwim tempie (chyba na wycieczkę krajoznawczą) ochronę, informuje tutaj
      wszystkich ze szkoda wydawać kasy na tą ochronę ,ja z drugiego końca krakowa
      dotarłem szybciej , 1 godzina od alarmu do przyjazdu porażka!!!! informuje
      wszystkich to nie pierwszy przypadek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: M'J Re: ochrona Solid Security IP: *.aster.pl 26.07.10, 14:17
        Kolego, ale my tu o Warszawie..
        • Gość: pracownik Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 10:48
          Patrol interwencyjny musi przestrzegać przepisy prawo o ruchu drogowym,bo nie jest pojazdem uprzywilejowanym,tak jest i tak będzie.
    • Gość: Ania Re: ochrona Solid Security IP: 92.17.241.* 17.08.10, 10:11
      Ja byłam zadowolona z usług Solidu ale to było 6 lat temu, może się
      coś pozmieniało od tego czasu.
      • Gość: Baśka Re: ochrona Solid Security IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.10, 08:17
        Oj zmieniło się,niestety na gorsze. Nie chcę słyszeć o tej niby ochronie.
        • Gość: patrol Re: ochrona Solid Security IP: *.chello.pl 22.09.10, 00:14
          nie narzekajcie każda firma jest taka sama czyli dobra ale realia duża konkurencja wymusiła na firmach pewne kroki czyli:
          - klient ma mały abonament i się cieszy
          -firma ma mniejsze dochody czyli powiększa rejon obsługi dla GI
          i stąd się bierze nie zadowolenie wasze i dojazdy rzędu 40 min
          szukać trzeba w lokalnych firmach w Warszawie zostało ze 3 oprócz tych znanych i nie lubianych ale to kwestia czasu zostaną NAJWIĘKSZE NAJ..............RSZE
    • Gość: kkaassiiaa Re: ochrona Solid Security IP: 109.243.183.* 20.10.10, 14:04
      To i ja się dołączę. Solid "chroni" nas od 2 lat, przez ten czas PO RAZ PIERWSZY wyjechaliśmy z domu na noc. Poza najbliższą rodziną wiedział o tym TYLKO Solid. W nocy mamy telefon o włączeniu alarmu i wysłaniu patrolu, po 40 minutach oddzwaniają, że nie stwierdzono włamania, wszystko OK. Wracamy do domu koło południa, brak szyby w oknie tarasowym to dopiero początek, nie ma telewizora (potężnej, ciężkiej plazmy która na stlażu wisiała na ścianie a jej demontaż zajmował kilka, kilkanaście minut) i kilku innych "drobiazgów". W potężnej furii wzywamy patrol, który poinformowany na miejscu o tym, że nas okradziono pyta "No i co my mamy zrobic?". Jak się potem okazało z odczytu centralki ponowny alarm, oraz sygnał o braku komunikacji z centralką został wygenerowany ponownie po ok 2 h od pierwszego alarmu. O tym już nikt nie informował, nie dzwonili do nas, prawdopodobnie nawet nie wysłali patrolu. Tak dużo niedomówień, tak wiele zbiegów okoliczności, nikt nie potrafi odpowiedziec na nasze pytania, przeżucają odpowiedzialnośc między sobą, a na koniec każą sobie zapłącic za naprawę systemu zniszczonego podczas włamania...
      Czy ktoś zakładał sprawę w sądzie Solidowi? Jak się potoczyła sprawa?
      • Gość: klient Solidu Re: ochrona Solid Security IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.11.11, 23:43
        Witam, mieliśmy dokładnie (prawie) to samo. Alarm o 19:00, Solid na miejscu po 8 minutach, raportują że nie ma śladu włamania. Wracamy po dwóch dniach - chałupa obrobiona do cna. Okazało się że złodzieje najpierw zerwali kamerę monitoringu w ogrodzie (wisiała jak powieszony kot - Solid oczywiście nie zauważył) wyważyli drzwi na balkonie na "chama" przymkneli je ale widać było że nie do końca (Solid oczywiście nie zauważył), wewnątrz domu przelecieli na drugi balkon - od frontu - zerwali/wyrwali na "żywca" koguta (Solid oczywiście nie zauważył) - wtedy pewnie przyjechał Solid. Dranie siedzieli w środku doszukali się do centrali alarmowej ale świetnie poinformowani wyrwali tylko nadajnik Solidu. Penetrowali chatę przez bite 2 godziny - centralka w dalszym ciągu łapała ich ruchy. Wyszli spokojnie przez garaż.
        A Solid-? ja im pokazuje że zgodnie z wydruiem centralki przez pierwsze 10 minut (do momentu zerwania nadajnika) poszło do nich ponad 12 alarmów, łącznie z sabotażem a oni mi nato że u nich w systemie był tylko jedn alarm!!! Mój instalator palcem mi pokazuje (akurat jestem "techniczny" więc kumam) że centrala była połączona w 100% zgodnie z zasadami a Solid mi na to to wina Pana centralki. Po tygodniu jak tam zadzwoniłem żeby umówić się na rozmowę to panienka z działu obsługi klienta mi mówi "a dobrze że Pan dzwoni bo mam sygnał że nie mamy od państwa potwierdzenia PST" ja na to a czemu nikt nie zapytał wczoraj, przedwczoraj, trzy, cztery itd dni temu? Uppss brak odpowiedzi. Krótko bo nie chcę znowu się wściekać : totalne badziewie nikomu nie polecam takich krętaczy i partaczy. Poza tym podpisuje się w całości co do podejrzeń że to oni "nadają" informacje o obiektach do obróbki. Zakładam sprawę w sądzie już wiem że można ich skarżyć wg różnicy zwrotu z firmy ubezpieczeniowej a faktyczną stratą ale także, niezależnie o zadośćuczynienie.
        Pozdrawiam, zobaczę jak działa Juventus.
        • Gość: tomek256 Re: ochrona Solid Security IP: 80.50.91.* 10.11.11, 09:12
          no współczuję, wiem jak to jest po włamie...:(
          nie wiem jak Juventus ale od kiedy po włamie zmieniłem na Skorpiona (obecnie Konsalnet) mam święty spokój, zapytam z ciekawości w jakiej okolicy Pan mieszka? Zauważyłem, że złodzieje buszują po konkretnych okolicach, czasami w sąsiedztwie włamy są jeden po drugim... Pozdr.
        • Gość: paaswic Re: ochrona Solid Security IP: *.ip.netia.com.pl 12.11.11, 18:50
          jak najbardziej idź do sądu bez problemu wygrasz, tylko troche to potrwa. sąd musi mieć wyciąg z ich bufora zdarzeń( nieprzestawialny pod groźbą utraty koncesji) i wyciągi z gps samochodów. Firma jest ubezpieczona na takie wypadki na ładnych kilka milionów więc nie ma problemu. Co do podstawiania domków to nie mowy o takich akcjach, za dużo kontroli i wymiany ochraniarzy na rejonie. kontrole są zewnętrzne. Do tego kto by ryzykował utrate koncesji na warszawę np. jak samych obiektów tam jest około 60 tyś i każdy płaci kilkadziesiąt złotych to czy opłaca się oskubać domek na 5tysi. Patrole maja podpisane umowy w taki sposób że jek wykryja taką sprawę to mają odpowiedzialność chyba na 50tysi. i sprawę o narażenie dobrego imienia firmy.
          Juwentus - pracowałem w dziale handlowym i tam to dopiero jest przekręt, poszukajcie w necie o ostatnich akcjach w Mińsku Mazowieckim. Sami sobie wyrobicie opinie.
        • juleczka201 Re: ochrona Solid Security 23.02.15, 09:10
          Witam,

do gość: klient solidu

Proszę o informację od Pana co napisał cyt." Zakładam sprawę w sądzie już wiem że można ich skarżyć wg różnicy zwrotu z firmy ubezpieczeniowej a faktyczną stratą ale także, niezależnie o zadośćuczynienie."
          Bardzo mi zależy na kontakcie z Panem, ponieważ mam podobną sytuację z SOLID. Pana sprawa była jak widać kilka lat temu, ale czy coś pomogło jak złożył Pan pozew o zwrot różnicy z firmy ubezpieczeniowej a SOLID.
          Bardzo zależy mi na czasie.
          Dziękuję za Pana szybką odpowiedź.
          Proszę o kontakt e-mail na ewa@hetia.com.pl lub o tel. 505 185 028

Pozdrawiam
          Ewa Bojarska
    • Gość: Klient solidu Re: ochrona Solid Security IP: *.gdynia.mm.pl 20.10.10, 21:29
      Byłem klientem solidu ta nazwa jest zupełnie nie na miejscu.Miałem napad na moją rodzinę w domu włączył się alarm ale żona dodatkowo obawiając się o dzieci i siebie zadzwonił do operatora z błaganiem o pomoc ale oczywiście nikt nie przyjechał .Na szczęście zdołała zadzwonić po mnie więc natychmiast przyjechałem do domu i złapałem bandytę . Po 30 minutach przyjechała policja i zabrała gnojka ( mamy protokół z Policji ) Przerażona żona grała na zwłokę z bandytą bo liczyła na solid ale niestety nikt nam nie pomógł , musieliśmy bronić się sami . Po 40 minutach zadzwoniłem do solidu w gdańsku pytając co z patrolem a gość bezczelnie zapytał czy już nie potrzebny i czy może go odwołać . Wypowiedziałem umowę za naruszenie umowy ale niestety solid chce wyciągnąć jeszcze za 3 miesiące kasę , całkowity brak honoru. Zdemontowałem ich nadajnik i mam już inną firm a po kilku dniach zjawia się patrol i mówi że uruchomił się u nich alarm i przyjechali Żenada żenada odradzam solid jak wam życie miłe ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • anton1245 Re: ochrona Solid Security 24.04.11, 12:38
        Zastanówcie się przez chwilę. Jak to jest, że jedna firma za monitoring żąda 100zł, a Solid 30zł. Podpisując umowę miej świadomość, że firma robiąca masówkę ma w nosie pojedynczego klienta, oni mają ubezpieczenie - nie dojadą, trudno ubezpieczenie zapłaci. Chcesz dobrej firmy, to wybierz dobrą, a nie najtańszą. Jakby tak wszyscy wybierali samochody to na ulicach byłyby same maluchy.
    • Gość: miś Re: ochrona Solid Security IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.11, 14:29
      ODRADZAM WSZYSTKIM, KTÓRZY SIĘ ZASTANAWIAJĄ KOGO WYBRAĆ. SAME KŁOPOTY!!!!

Solid to krętacze. Ponieważ chciałem zmienić firmę - najpierw chcieli wymusić na mnie wymianę centralki. Nie zgodziłem się. Potem seria samozałączeń alarmu. Technik, mimo podpisanej i PŁATNEJ OSOBNO umowy serwisowej nie dał rady się uporać z systemem. Niedające się wyłączyć syreny wyły od rana do południa aż przymuszony telefonami sąsiadów i straży miejskiej wróciłem do firmy z odległości 250 kilometrów. Sprawę telefonicznie zgłosiłem po 8 rano do centrum Solidu. Usłyszałem, że albo se pogrzebię śrubokrętem sam, albo technik może być o 15!!!!!!!!! KPINA@!!!!!!!!
      Oczywiście opiekun był telefonicznie niedostępny. Po 6 (sic!) dniach zadzwonił i powiedział: Sam se pan winien! Centrala niesprawna przez 5 miesięcy, a firma nadal wystawia mi faktury za serwis i monitorowanie, których nie wykonuje. Jak takie działanie się nazywa????
      T O T A L N A B E Z N A D Z I E J A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ODRADZAM WSZYSTKIM, KTÓRZY SIĘ ZASTANAWIAJĄ KOGO WYBRAĆ. SAME KŁOPOTY!!!!
      • Gość: staś Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 22:42
        Samowłaczanie się alarmu wcale nie jest przypadkowe. Uruchamia go sam Solid. Patrzą kiedy np. wymieniałeś akumulator i jeśli minęły dwa lata od ostatniej wymiany, jesteś na ich celowniku. Po kilku takich włączeniach na siłę wciskają serwis i wysyłają wymieniacza akumulatorów. Po wymianie masz około 2-óch lat spokoju. Dzieje się to z polecenia kierownictwa, którzy w ten sposób podkręcają obroty firmy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka