Dodaj do ulubionych

Ból tricepsa

09.12.11, 17:45
Witam.
Mój probelm to bolący triceps. Chodzę regularnie na siłownie, któregoś razu poszedłem z lekkim bólem ręki, na treningu ból był bardzo mocny i po około 10 minutach już wyszedłem z siłowni. Ból był raczej rozległy i na całym tricepsie, po koło 2 tygodniach poszedłem na siłownie i wszystko było w porządku, po tygodniu ból wrócił znacznie słabszy i zupełnie inny ale również wykluczający treningi. Ból jest raczej kłujący i w zasadzie tylko w okolicy łokcia i troszecze do góry, tak jak by przyczep tricepsa. Co to może być ? Stosuje jedynie maści przeciwbólowe i przeciwzapalne.
Obserwuj wątek
    • tigerness Re: Ból tricepsa 09.12.11, 18:14
      Moje zdanie jest takie: jak coś boli - ręka, noga, głowa, plecy, biceps, triceps itd. nie idzie się na siłownię. Prawdopodobnie podczas wcześniejszego treningu przeciążyłeś rękę, albo uaktywnił się u Ciebie:
      "zespół korzeniowy C6 - ból promieniuje środkiem powierzchni grzbietowej ramienia i przedramienia do trzech środkowych palców ręki. Osłabieniu ulega mięsień trójgłowy ramienia. Na bolesnym obszarze obserwuje się również osłabienie czucia powierzchownego".

Przez kilka tygodni radzę nie odwiedzać siłowni. Jeśli kłujący ból nie ustąpi, wypadałoby odwiedzić neurologa, ortopedę.

Poczytaj sobie również poniższe:

www.forumzdrowia.pl/id,530,art,2371,ptitle,najczestsze-schorzenia-aparatu-ruchu-w-treningu-silowym-cz-i-konczyna-gorna-i-bark.htm
      www.poradnia.pl/uklad-miesniowy-budowa-i-choroby.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka