Dodaj do ulubionych

staw kolanowy

24.09.13, 19:42
Witam, mam problemy z lewym kolanem, mianowicie miałem już robioną 2x artroskopie (2007 i 2012 r.) - za 1x podczas jazdy na rowerze coś strzeliło w kolanie i okazało się że urwała się łąkotka boczna, 2x podczas gry w piłkę urwała się łąkotka przyśrodkowa. Teraz znów coś jest nie tak bo mam to samo kolano lekko opuchnięte, czasem jest dość silny ból, problemy z wchodzeniem i schodzeniem ze schodów-kolano tak jakby dygotało, było niestabilne, podczas jazdy autem przy wciskaniu sprzęgła czasem zablokuje mi je że nie mogę wcisnąć sprzęgła, przy normalnym chodzeniu odczuwam ból (czasem silny ale zazwyczaj do zniesienia), miałem teraz robiony rezonans magnetyczny i to jest następujący wynik: W zakresie rogu tylnego łąkotki przyśrodkowej poziome pasmo podwyższonego sygnału odpowiadające najpewniej zmianom przeciążeniowym do ewentualnego różnicowania ze szczeliną pęknięcia. Więzadła krzyżowe o prawidłowym sygnale i zachowanej ciągłości. Więzadła poboczne i więzadło właściwe rzepki bez ewentualnych cech uszkodzenia. Ubytek struktury chrząstki rzepki średnicy około 5mm od strony przyśrodkowej. Poza tym chrząstki stawowe gładkie, bez ubytków. Troczki rzepki bez cech uszkodzenia. Sygnał szpiku niezmieniony. W przynasadzie piszczeli niewielki obszar sklerotyzacji kości.
Prosiłbym aby ktoś doradził/powiedział czy znów czeka mnie kolejna artoskopia czy cuś.... z góry dzieki za odp;]
Obserwuj wątek
    • calineeczka87 Re: staw kolanowy 26.09.13, 20:55
      Hej piszę pracę magisterską na temat Bólów i niewydolności kolan i byłabym wdzięczna za wypełnienie ankiety która jest całkowicie anonimowa i służy do badań naukowych.

moje-ankiety.pl/respond-52573.html
      Dziękuje i pozdrawiam
      • amaretto223 Re: staw kolanowy 04.08.14, 08:45
        Próbuj przede wszytskim łagodzić dokuczliwe objawy. Terapia manualna potrafi zdziałać cuda. stawy.pl/czy-bole-stawow-mozna-usunac-stosujac-masaz/
    • magdzior28 Re: staw kolanowy 28.09.13, 14:26
      Ja bym poradziła skonsultowanie tego z fizjoterapeutą manualnym.
      Nie żadnym specem od prądów, laserów i innych cudów, który tylko siedzi i wypisuje skierowania tylko ze specjalistą, który Cię dokładnie zbada i będzie umiał poprowadzić rehabilitację. W tego typu przypadkach jest ona skuteczna, oczywiście wszystko zależy od danego pacjenta.
      Jak jesteś z Warszawy to niezmiennie polecam pana Krzysztofa Narosza z Fizjo Med Poland, który skutecznie uratował moje kolano.
      • jul18 Re: staw kolanowy 24.10.13, 14:27
        Skąd byś nie był to umów się do dr Mariusza Smolika- cudotwórca ,a potem do dobrego rehabilitanta :Artur Kapek lub Mariusz Wiera-Rymarczyk. Szczerze polecam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka