Dodaj do ulubionych

Pęknięta Kość Łódeczkowata

17.07.15, 17:20
Witam , wczoraj wieczorem jechałem rowerem i nie fortunnie się przewróciłem na rowerze i spadłem prosto na nadgarstek prawej ręki , nie bolało tak mocno aż do czasu , w nocy bolało bardzo mocno , więc rano udałem się do szpitala żeby zrobić badania , zrobiłem prześwietlenie , jak na moje oko nic mi nie jest ale lekarz powiedział że kość jest pęknięta, założyli mi gips na 6 tygodnii , ale mam do was pytanie czy ta kość jest na prawdę pęknięta ? Chodzi o Kość Łódeczkowatą prawego nadgarstka , niby lekarz mówił że tak ale to taki lekarz nie przekonywujący , jest nie miły ma bardzo słabą opinie to takie " no masz złamane chyba ale damy Ci gips i cierp 6 tygodni" :( Dodaje zdjęcie do wglądu , Pozdrawiam ! imgur.com/muWrTyW
Obserwuj wątek
    • matt54 Re: Pęknięta Kość Łódeczkowata 31.07.15, 15:12
      Nie zawsze jest to widoczne na obrazie roentgenowskim. Powinienes nosic gips, bo jezeli doszło do pęknięcia, a tym bardziej do złamania, a nie będzie usztywnione- to może sie skonczyć martwicą kości (konieczna operacja artroskopia czy podobny zabieg) albo krzywym zrośnięciem.
    • jukka4 Re: Pęknięta Kość Łódeczkowata 04.10.15, 22:01
      Trochę czasu minęło od twojego wpisu,jak twoja ręka? Piszę bo chciałabym tobie i wszystkim , którzy słyszą o kontuzji kości łódeczkowatej poradzić aby tego nie lekceważyli i poszukali dobrego lekarza.Syn złamał tą kość rok temu,chodził do lekarza, miał gips bardzo długo, w tej chwili jest po operacji bo kość żle się zrosła.Nie lekceważcie tego złamania,kość łódeczkowata trudno się zrasta.Zyczę zdrowia.
    • reacttiv.pl Re: Pęknięta Kość Łódeczkowata 30.10.15, 14:25
      W razie gdyby Państwo potrzebowali pomocy fizjoterapeutów serdecznie polecam nasz gabinet
      prywatnarehabilitacja.pl
      www.facebook.com/prywatnarehabilitacja?ref=hl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka