Dodaj do ulubionych

Przewlekłe bóle łydek

14.08.15, 19:55
Witam serdecznie,
Na wstępie mam na imię Krzysiek i 28 lat i staram się dość czynnie uprawiać sport.
Moje problemy z łydkami zaczęły się po powrocie do sportu ( miałem 3 letnią przerwę ( Gram w piłkę )).

Zaczęły się wtedy problemy z łydkami, rozwarstwił mi się mięsień łydki prawej, gdzie ortopeda sportowy stwierdził ( USG ) iż po takiej przerwie mięśnie były zbyt obciążone. ( bolała mnie tylko prawa łydka )

Suma sumarum zrobiłem sobie 2 miesięczną przerwę, a potem wróciłem do lekkich treningów wplatając to rower i systematycznie zwiększając wysyłek. Po miesiącu jazdy na rowerze rozpocząłem normalne treningi z zespołem, lecz ból powrócił stopniowo i przeniósł się również na łydkę lewą. Zrobiłem usg które nic nie wykazało, badania krwi, które również były w normie, przepływy które również są w porządku.

Wplatałem w treningi porządne rozciąganie się, przed i po treningu ( po konsultacji z fizjoterapeutą ), zimne okłady po wysiłku, ciepłe okłady, maście które maskowały ból, rozciąganie kręgosłupa ( zwis ). Nic mi nie pomogło.

Minął rok czasu, ból ustępuje po tygodniu przerwy, lecz próba przebiegnięcia 200m wiąże się z odczuciem bólu. Łydki bolą ponad stawem skokowym jak uciskam.
Z takich ciekawostek to dość szybko się męczę, raz kondycja lepsza, a raz gorsza.

Wyczerpałem już pomysły jak zdjagnozować problem. Pomóżcie
Pozdrawiam,
Krzysiek
Obserwuj wątek
    • magdzior28 Re: Przewlekłe bóle łydek 05.09.15, 22:45
      A próbowałeś terapii manualnej? Tylko u kogoś dobrego, a nie pierwszego lepszego fizjoterapeuty. Ja bym poszła w tym kierunku. Rozejrzyj się za taką rehabilitacją u siebie w okolicy, jak jesteś z Warszawy, to polecam Fizjo Med Poland.
    • teresa_tesia Re: Przewlekłe bóle łydek 08.06.16, 16:09
      mojego męża postawili panowie fizjoterapeuci. w tym nowym ośrodku nie tylko leczą, ale jeszcze mówią co robią w trakcie zabiegów. jestem im bardzo wdzięczna za pomoc. fajny ośrodek - ceny prowincjonalne. Łap link constancecare.pl/ +48 22 111 00 57
      Teresa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka