kriss1234567
14.08.15, 19:55
Witam serdecznie,
Na wstępie mam na imię Krzysiek i 28 lat i staram się dość czynnie uprawiać sport.
Moje problemy z łydkami zaczęły się po powrocie do sportu ( miałem 3 letnią przerwę ( Gram w piłkę )).
Zaczęły się wtedy problemy z łydkami, rozwarstwił mi się mięsień łydki prawej, gdzie ortopeda sportowy stwierdził ( USG ) iż po takiej przerwie mięśnie były zbyt obciążone. ( bolała mnie tylko prawa łydka )
Suma sumarum zrobiłem sobie 2 miesięczną przerwę, a potem wróciłem do lekkich treningów wplatając to rower i systematycznie zwiększając wysyłek. Po miesiącu jazdy na rowerze rozpocząłem normalne treningi z zespołem, lecz ból powrócił stopniowo i przeniósł się również na łydkę lewą. Zrobiłem usg które nic nie wykazało, badania krwi, które również były w normie, przepływy które również są w porządku.
Wplatałem w treningi porządne rozciąganie się, przed i po treningu ( po konsultacji z fizjoterapeutą ), zimne okłady po wysiłku, ciepłe okłady, maście które maskowały ból, rozciąganie kręgosłupa ( zwis ). Nic mi nie pomogło.
Minął rok czasu, ból ustępuje po tygodniu przerwy, lecz próba przebiegnięcia 200m wiąże się z odczuciem bólu. Łydki bolą ponad stawem skokowym jak uciskam.
Z takich ciekawostek to dość szybko się męczę, raz kondycja lepsza, a raz gorsza.
Wyczerpałem już pomysły jak zdjagnozować problem. Pomóżcie
Pozdrawiam,
Krzysiek