Dodaj do ulubionych

Wyniki testu kompetencji

IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.12, 19:40
Witam,
jak w temacie.
Test 3 kwietnia, a wyniki? Kiedy? Gdzie ogłaszane?
Czy podany jest jakis oficjalny termin?
Jak to było w zeszłych latach?
Pozdrówki
M.
Obserwuj wątek
    • wspolnota2011 Re: Wyniki testu kompetencji 10.03.12, 20:22
      Najlepiej wejdź na stronę CKE (Centralna Komisja Egzaminacyjna), tam jest wszystko. A tak a propos, co sądzisz, co myślisz o gimnazjum nr 49 na Smoczej? Słyszałem, że ostatnio zrobiło się tam niezbyt ciekawe towarzystwo.
    • Gość: gość Re: Wyniki testu kompetencji IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.03.12, 20:43
      w zeszłym roku chyba pod koniec maja były.
      pamiętam tylko, że tak długo czekałam, że zupełnie o nich zapomniałam.
      • Gość: Mirabelka Re: Wyniki testu kompetencji IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.12, 22:29
        Dzieki, ale na stronie CKE nie ma podanego terminu wyników.
        Koniec maja....no niech bedzie;)
        Co do smoczej to się nie wypowiem, to gimnaznjum nie jest w kręgu moich zainteresowan, nie mam pojecia co się tam dzieje.
        Dzisiaj za to byłam na spotkaniu w Reytanie i nie powaliło mnie na kolana.
        Pozdrówki
        M.
        • Gość: mysz Re: Wyniki testu kompetencji IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.12, 23:00
          podzielisz się w skrócie wrażeniami z Reytana?wybierałam się ale na tą godzinę trudno mi było dojechać , dzięki
          • Gość: Mirabelka Re: Wyniki testu kompetencji IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.12, 23:22
            Generalnie ąę, dyrektorka sztywna słuzbistka bez cienia uśmiechu.
            W zasadzie nie poprowadziła zebrania, od poczatku powiedziala, ze wszelkie info jest na stronie, ona oczekuje na pytania od rodzicow.
            Nie powiedziala nic odkrywczego.
            Duze wymagania, w zeszlym roku próg konczyl sie na 67 pkt.
            Szkoła wielka, ale pusta i taka bez wyrazu.
            Opinie slyszalam takie, ze wymagaja duzo, nie koniecznia uczac, oczywiscie pewnie nie wszyscy, zalezy od konkretnego nauczyciela.
            To co mnie bardzo zdziwilo, tylko 20% gimnazjalistow decyduje sie na kontynuacje nauki w LO.
            Ciekawe dlaczego?
            Córce średnio sie podobalo, bedziemy szukac dalej.
            Pozdrowki
            M.
            • Gość: mysz Re: Wyniki testu kompetencji IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.12, 00:05
              dzięki.Mówiła może ilu kandydatów ubiegało się o miejsce w zeszłym roku?oraz czy honorują testy kompetencji pisane w innych gimnazjach?pozdrawiam
              • Gość: Mirabelka Re: Wyniki testu kompetencji IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.12, 10:59
                Hej,
                mówiła, ze bylo 7 osob na 1 miejsce, ale tworzyli tylko
                2 klasy. W tym roku tworza 3.
                Nie honoruje, podkreslila to dobitnie.
                Ale wydaja zaswiadczenie o uzyskanej liczbie pkt, gdyby inna szkoła chciala to
                wziac pod uwage.
                Pozdrowki
                M.
                • Gość: mysz Re: Wyniki testu kompetencji IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.12, 12:03
                  hmm...i tu jest problem , gdyż inne szkoły również nie honorują testów pisanych ,,na mieście,, wniosek trzeba nastawić się na jedną szkołę , dzięki , pozdrawiam
                  • malgosiach.2 Re: Wyniki testu kompetencji 11.03.12, 17:10
                    No właśnie jest to dla mnie kompletnie niezrozumiałe. Dzwoniłam nawet w tej sprawie do kuratorium, czy rzeczywiście szkoły tak mogą robic. No niestety moga:(. Pani inspektor powiedziała mi, ze wszystko zależy od dyrekcji i trzeba chodzić i prosic, bo często jest tak, ze indywidualne podania są akceptowane.
                    • jakw Re: Wyniki testu kompetencji 04.04.12, 22:07
                      To jest jak najbardziej zrozumiałe. Gimnazja 2-języczne mają na tyle dużo kandydatów, że mogą spokojnie wybrzydzać i nie babrać się dodatkowymi papierkami.
            • czarnajakczarownica Re: Wyniki testu kompetencji 11.03.12, 20:58
              Ja troszkę nie na temat, ale posłuchajcie starej wyjadaczki. Jeśli szkoła się średnio podobała- nieważne z jakich powodów, jeśli dyrektor jest sztywnym służbistą bez cienia uśmiechu a w w szkole wieje chłodem - dajcie sobie spokój.
              Szkoła ma rzecz jasna uczyć, dyrektor ma sprawnie szkoła kierować, ale.....młodzież spędza w niej tyle czasu, że żeby osiągnąć dobre wyniki musi się dobrze czuć. Dyrektor czasem musi pełnić rolę obrońcy, mediatora, opiekuna a ponuremu służbiście trudniej zaufać, zwierzyć się z problemów, powiedzieć prawdę, poprosić o pomoc.
              Nie znam Reytana, ale to o czym napisałam działa wszędzie to rady z gatunku uniwersalnych.
              • Gość: ola07 Re: Wyniki testu kompetencji IP: *.compower.pl 03.04.12, 00:06
                w tym roku 22 czerwca
                • morekac Re: Wyniki testu kompetencji 03.04.12, 07:48
                  22 czerwca to mają być chyba wyniki egzaminów gimnazjalnych, wyniki sprawdzianu po VI klasie z reguły bywają wcześniej.
                  • wspolnota2011 Re: Wyniki testu kompetencji 14.04.12, 14:47
                    słuchajcie, ostatnio słyszałem, że w niektórych gimnazjach trzeba mieć świadectwa potwierdzone notarialnie - nie żartuję. czy rejtan też tego wymaga?
                    • morekac Re: Wyniki testu kompetencji 14.04.12, 23:03
                      Prawdopodobnie chodzi o to, że kopia świadectwa musi być potwierdzona notarialnie.
              • Gość: Ter Re: Wyniki testu kompetencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.12, 12:05
                Testy kompetencji dla pracowników
    • malgosiach.2 Re: Wyniki testu kompetencji 28.05.12, 13:15
      Wyniki już są!
      Moja córka dostała dzisiaj wynik. Średnia szkoły fatalna, niewiele osób z klasy miało powyżej 30 pkt. Moja córka miała 37 pkt i był to najwyższy wynik w szkole. Czy to tylko u nas w szkole tak słabo egzamin poszedł? Nauczyciele w szkole mówili, ze tegoroczny egzamin był najtrudniejszy z dotychczasowych. Czy rzeczywiście?
      • morekac Re: Wyniki testu kompetencji 28.05.12, 15:30
        W 2009 średni wynik był nieco niższy... Co nie zmienia faktu, że w tym roku jest 'gorzej' niż w zeszłym o 2,5 pkt.
      • maciejka_73 Re: Wyniki testu kompetencji 28.05.12, 19:48
        U nas w klasie moja córka 38, był jeszcze jeden taki wynik, w innych klasach padło kilka maksów, poniżej 30 rzadko
        • martag2 Re: Wyniki testu kompetencji 28.05.12, 20:43
          U nas w szkole, padł max. czyli 40pkt, większość dzieci powyżej 30pkt,
          moja 33pkt, co bardzo nas cieszy i do wybranego przez córkę gim. wystarczy.
          • Gość: an Re: Wyniki testu kompetencji IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.05.12, 07:42
            Syn kolegi dostał 34 punkty i jest rozczarowany, bo pani powiedziała dziciom, że poniżej 36 punktów to porażka - jak można tak dzieci dołować, przecież 34/40 to 85%. Może nie jest to rewelacja, ale też nie tak źle.
            • morekac Re: Wyniki testu kompetencji 29.05.12, 09:55
              U córki w szkole - od lat w czołówkach punktów za sprawdziany - powyżej 30 pkt było 3 czy 4 wyniki w klasie. Moja dostała 34 i u niej zostało uznane to za dobry wynik.
              A chciałabym zauważyć, że punkt można stracić za jakiegoś bzdeta - typu brak zapisu, brak odpowiedzi czy brak kropki.
            • malgosiach.2 Re: Wyniki testu kompetencji 29.05.12, 12:57
              Panią za taki tekst, ze jakis wynik jest porażką, to powinno się zwolnić! Każdy wynik jest sukcesem, 25 pkt tez nim może być.
              • Gość: Ewa Re: Wyniki testu kompetencji IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.12, 16:45
                Pani tak nie powinna mówić, ale nie jest prawdą, że każdy wynik jest sukcesem. Nie jest. Nikogo nie powinno się dołować (porażka), ale i nie powinno wmawiać się, że wynik 25 pkt to sukces. I jedno i drugie jest tak samo szkodliwe.
                • morekac Re: Wyniki testu kompetencji 29.05.12, 17:17
                  Myślę, że te same 25 pkt dla jednego może być sukcesem, a dla drugiego porażką. To rzecz względna. Dla bardzo dobrego ucznia będzie to niewątpliwa porażka, dla ucznia słabego - sukces. W końcu powyżej średniej krajowej.
                • jakw Re: Wyniki testu kompetencji 31.05.12, 20:33
                  Ale nikt nie twierdzi, że te 25 punktów jest zawsze sukcesem. Dla jednych porażką może być i 35 punktów, a dla kogoś innego nawet te 25 punktów będzie sukcesem.
                  • malgosiach.2 Re: Wyniki testu kompetencji 31.05.12, 22:24
                    Właśnie tak napisalam, że te przykładowe 25 pkt MOŻE być sukcesem. A nauczyciel nie ma prawa mówić komuś, że wynik jest porażką....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka