IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 18:03
Szanowny panie dyrektorze ile jest juz złożonych podań w pańskiej
szkole ?????????????????????????????macie tam takie kryteria przyjęcia że ja
bym miał 120/200 !!!! czyli bez szans !!! czy wy chcecie mieć samych
kujonów??????????/ i samych finalistów konkursów przedmiotowych???????
Obserwuj wątek
    • Gość: km LXVII LO Warszawa IP: *.net / *.kra.warszawa.supermedia.pl 26.05.02, 15:34
    • Gość: km LXVII LO Warszawa IP: *.net / *.kra.warszawa.supermedia.pl 26.05.02, 15:49
      24 maja (piątek) na koniec dnia w LXVII LO podania o przyjęcie złożyło ok 130
      gimnazjalistów, co oznacza praktycznie dwie osoby na jedno miejsce.
      Wśród kandydatów jest tylko kilkanaście osób z certyfikatami językowymi i kilku
      finalistów olimpiad. Oznacza to, że zdecydowana większość kandydatów w
      postępowaniu rekrutacyjnym będzie miała punkty jedynie za egzamin i świadectwo -
      szczegóły punktacji na naszej stronie (www.lo67.waw.ids.pl).
      Czekamy na kolejne zgłoszenia (do 7 czerwca).
      Co do kujonów- nigdy nie ukrywaliśmy, że w LXVII LO czekamy na uczniów, którzy
      chcą się uczyć i nauka będzie źródłem ich satysfakcji. Natomiast kujon moim
      zdaniem to uczeń, który uczy się wyłącznie dla ocen, często metodą trzech Z, a
      nauka nie daje mu żadnej przyjemności.
      Gimnazjaliści - nie wierzcie ludziom, którzy mówią, że jest inny sposób na
      osiągnięcie sukcesu niż praca. Przykładowo: jeżeli w tym roku wszyscy
      absolwenci mają certyfikaty z języka angielskiego (połowa CPE, reszta CAE) to
      jest to efektem ich pracy - nauczycielka w szkole tę pracę organizowała i
      wspierała.
      Pozdrawiam sedecznie
      Krzysztof Mirowski
      dyrektor LXVII LO Warszawa
      dyrmir@ids.pl
      Ps. Przepraszam za wysłany przed chwilą pusty post.
      • Gość: doik Re: LXVII LO Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 17:52
        czyli jak sobie obliczyłem ok 120-130 ptk. na 200 to mam jakieś
        szanse?????????????
      • Gość: doik Re: LXVII LO Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 18:13
        i jeszcze 1 pytanie panie dyrektorze jesli ktos uczy się niemieckie go od 5 lat
        i ma certyfikat deutsch to czy jest mozliwoćś kontynuowania nauki w pana
        szkole????????????????????/
        • Gość: km Re: LXVII LO Warszawa IP: *.net / *.kra.warszawa.supermedia.pl 26.05.02, 21:30
          Wolałbym na indywidualne i jednostkowe pytania odpowiadać na priv'a - nie wiem
          czy inni uzytkownicy forum nie będą stawiali mi zarzutów. Dlatego podpisuje
          wypowiedzi imieniem i nazwiskiem i podaję na końcu mój mail, aby z niego
          korzystać. Zachecam do tego takze na stronie mojej szkoly (www.lo67.waw.ids.pl).

Wracajac do pytan - rozumiem,ze punkty sa obliczone zgodnie z systemem
          punktacji obowiazujacym w LXVII LO (jest na stronie). Liczba punktow
          wystarczajaca do dostanie sie do liceum bedzie zalezala od liczby i poziomu
          kandydatow - nie mozna tego z gory okreslic, ale warto probowac, bo przeciez
          mozna skladac podania do wielu szkol rownolegle.
          Obecnie ok 50% kandydatow deklaruje wczesniejsza nauke jezyka niemieckiego.
          Przewidujemy podzial na klasy z uwzglednieniem znajomosci jezyka niemieckiego
          jako czynnika decydujacego - byc moze takze z niemieckiego przeprowadzimy test
          rozpoziomowujacy. Z pewnoscia jedna klasa (lub nawet dwie) beda mialy jezyk
          niemiecki jako kontynuacje wczesniejszej nauki. Poziom wyjsciowy bedzie
          wyznaczony przez poziom uczniow.
          Pozdrawiam serdecznie
          Krzysztof Mirowski
          dyrmir@ids.pl
          • Gość: doik Re: LXVII LO Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 20:19
            Panie dyrektorze przeparszam że pana tak "męcze" ale mam jeszcze 1 pytanie
            które moze zainteresować innych uzytkowników forum: dlaczego w przedmiotach do
            wyboru w arkuszu nie pojawiła sie informatyka?????????????? wiele osób ma z
            tego przedmiotu 5 i 6 ??????????????????????????? dlaczego to własnie im nie
            dajecie szansy???????????????????????

P.S: wczoraj złozyłam podanie do pana szkoły !!! numer ewidencyjny 177.
            • Gość: doik Re: LXVII LO Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 20:21
              Przepraszam powinno byc złożyłem ale nie robi to róznicy!!!!
            • Gość: km Re: LXVII LO Warszawa IP: *.net / *.kra.warszawa.supermedia.pl 29.05.02, 23:18
              Szczegółowe zasady rekrutacji, w tym obowiązujący system punktacji i lista
              możliwych przedmiotów o wyboru są dostępne na naszej stronie
              (www.lo67.waw.ids.pl) i były omawiane na zebraniach dla kandydatów.
              Dlaczego nie można wybrać informatyki jako przemiotu, z którego ocena jest
              brana pod uwagę (przeliczana na punkty) podczas rekrutacji? Odpowiedź jest
              bardzo prosta - ponieważ większość uczniów ma z tego przedmiotu 6 lub 5, co
              oznacza, że nie jest to kryterium pozwalające na zróżnicowanie kandydatów.
              Podobnie gdyby KAŻDEMU kandydatowi za sam fakt złożenia podania przyznawać np
              20 punktów to nikt by na tym nic nie zyskał - wtedy próg punktowy konieczny do
              przyjęcia byłby po prostu wyższy.
              Pozdrawiam serdecznie
              Krzysztof Mirowski
              dyrmir@ids.pl
              Ps. Obecnie mamy tylko 240 kandydatów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka