Dodaj do ulubionych

które gimnazjum Bemowo, Żoliborz

IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 16.02.06, 11:40
które gimnazjum Bemowo, Żoliborz dla ambitnego, ale nie kujona. I jak sobie
poradzić z rejonizacją
Obserwuj wątek
    • Gość: Gaga Re: które gimnazjum Bemowo, Żoliborz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.06, 19:13
      Może Sempołowska? Ale tam dużo francuskiego jest...podobno...
      • Gość: veritas Re: które gimnazjum Bemowo, Żoliborz IP: *.mofnet.gov.pl 08.03.06, 16:07
        Proponuję jedno z dwóch gimazjów na Bemowie: Gimnazjum na ulicy Thommeego 1
        (boernerowo) oraz gimnazjum nr 81 na ul.Rozłogi. To dwa najlepsze gimnazja na
        Bemowie. Polecam to na Rozłogi. świetna baza lokalowa i klasy tzw. "twórcze" do
        których nie obowiązuje rejonizacja. Przeprowadzana była rozmowa kwalifikacyjna.
        Mój syn chodzi tam do 3 klasy. W tym roku kończy. Oczywiście w szkole są
        problemy, tak jak i w innych szkołach, ale nie ma jakiś patologii. Do gimnazjum
        na ul. Thommeego bardzo trudno jest dostać się uczniom z poza rejonu. Trzeba
        mieć bardzo wysoką średnią min. 5,3 oraz egzamin zdany na conajmniej 36 pkt.
        Pozdrawiam.
        • ies2 Re: które gimnazjum Bemowo, Żoliborz 08.03.06, 16:53
          Jakie problemy masz na myśli? brak bezpieczeństwa, prochy? A co z dzićmi z
          dysleksją? Która szkoła lepsza? Pozdrawiam i dziekuję
          • Gość: veritas Re: które gimnazjum Bemowo, Żoliborz IP: *.mofnet.gov.pl 09.03.06, 16:13
            Szkoła na Thommeego lepiej wypadła w zeszłorocznym teście mat.-przyr. a
            gimnazjum na ul.Rozłogi w teście humanistycznym. Mój syn nie zetknął się z
            przemocą i narkotykami w tej szkole. Nie moge jednak wykluczyć, że tego rodzaju
            zdarzenia gdzieś na marginesie istnieją. Są problemy z dewastacją szafek w
            szatni itp. Koleżanka mojego syna ma stwierdzoną dysleksję i radzi sobie bardzo
            dobrze. W szkole jest psycholog i pedagog.
            Pozdrawiam
            • ies2 Re: które gimnazjum Bemowo, Żoliborz 10.03.06, 10:49
              Dzięki za informację
              • Gość: morris5 Re: które gimnazjum Bemowo, Żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 20:15
                A co sądzicie o gimnazjum na Elbląskiej?
                • Gość: XXL Jesli lubisz totalny bałagan i luz?;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 21:56
        • Gość: nun nie na thommego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:48
          Moje subiektywne zdanie, to żeby nie wysyłać dziecka na Thommego. Mój
          przedmówca nie zetknął się z tą szkołą bezpośrednio (jak wynika z postu), a
          moje dzieci tam chodziły, więc stąd wiem, że to nie jest dobre gimnazjum. To,
          że trzeba tam mieć wysoką średnią (żeby się dostać) jest motywowane tym, że
          jest około kilkunastu miejsc dla osób spoza rejonu. Podkreślę jeszcze raz - na
          prawdę nie polecam tej szkoły.
          • Gość: mama Re: nie na thommego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.06, 23:24
            Moje dziecko kończy tę szkołę i mam niestety podobną opinię. Poziom kadry
            nauczycielskiej pozostawia wiele do życzenia, podobnie jak stosunek do uczniów.
            Odradzam.
      • Gość: allam.dil nie sempołowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:50
        Skończyłem Sempołowską i mówię wszystkim rodzicom i kandydatom -
        • Gość: allam.dil nie sempołowska 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:51
          N
          • Gość: ALLAM.DIL Re: nie sempołowska 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:52
            NIE IDŹCIE DO SEMPOŁOWSKIEJ !!!!
    • wojciech127 Re: które gimnazjum Bemowo, Żoliborz 05.03.15, 14:22
      Bemowo konkursy przedmiotowe gimnazja na bemowie:
      1. Rozłogi 10 laureatów /matematyka, fizyka, historia, Geografia
      2. Androliego 2 jeż Francuski
      3. Thommego i Czumy po jednym laureacie
      źródło www.konkursy.mscdn.eu/
    • opiniamoja Re: które gimnazjum Bemowo, Żoliborz 05.03.15, 16:35
      a czy ktoś może napisać opinię o gimnazjum na Filareckiej? Też je rozważam po ostatniej "cudownej" rejonizacji na Żoliborzu
      • Gość: kurs predyspozycji Re: które gimnazjum Bemowo, Żoliborz IP: *.centertel.pl 09.03.15, 18:55
        Kurs dla szóstoklasistów chcących kontynuować naukę w gimnazjach dwujęzycznych. Przygotowujemy do testów predyspozycji językowych. Rekrutacja do edycji 2015 rozpoczęta. Terminy zajęć to każda soboty i niedziela: 11, 12, 18, 19, 25, 26 kwietnia i 09,10 maja 2015. Godziny zajęć do wyboru: 9.15-10.45; 11.00-12.30, 12.45-14.15; 14.30-16.00. Kurs odbywa się w Szkole Podstawowej nr 220 al. Jana Pawła II 26 a(wjazd na parking przy hotelu od strony ul. Grzybowskiej). Cena kursu to 499 zł. Zapisy e-mailowo: testpredyspozycji@gmail.com lub telefonicznie: 602 812 499. Zapraszamy na nasz profil: www.facebook.com/testpredyspozycji.kurs

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka