patrykelle Haha prosze pani 27.04.06, 14:32 wedlug mnie jesli ktos uczy sie do testow i nie potrafi zdac no to poprostu trzeba zwolnic kroku i nie miec tak wygorowanych ambicji poniewaz ja nie uczac sie mysle ze 40 pkt. powinienem miec (nie zajrzalem do ZADNEJ ksiazki) dlatego niech pani dziecko wyjdzie sobie na dwor wejdzie na internet da pani jej troche swobody wkoncu to nie jej wina ze nie wchodzi do glowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Issabele Re: Madrzyc sie kazdy potrafi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:41 taka prawda madrzyc sie kazdy potrafi ale ja wspoczuje ludzia ktorzy beda mieli za rok testy za 2 etc wtedy to juz bedzie poracha na maxa i nie wiem do czego to zmierza????????a na maturze powinno byc tak :obowizakowy polski badz majza sam ktos wybiera ktos jest humanista bierze polaka a jak scislowcem majze i po problemie no ale polska chce miec wybitnych ludzi ;] ehh i tak gowno to da bo teraz wiekszosc zaczyna wyjezdzac na studia do innych panstw i maja racje !!! bo Polska jest ograniczona chce pokazac Bog wie co i jaka to ona nie jest!!!!! BEZSENS i tyle !!! a testy dzisiejsze tez no comment ! Odpowiedz Link Zgłoś
patrykelle Re: Madrzyc sie kazdy potrafi ! 27.04.06, 14:43 wybacz ale w innych krajach jest o wiele trudniej ! dla ludzi ktorzy nie radza sobie z testem TECHNIKUM WITA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Issabele Re: Madrzyc sie kazdy potrafi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:48 psss technikum haaa jasne ;] odwolam sie do tego co wczensiej mowilam test nie sprawdza naszej wiedzy tylko spryt ... i nic poza tym masz farta napiszesz dobrze ja z liceum nie mam zamiaru sie pozegnac ;]technikum jest dla "WYBITNYCH" i nie obrazajac ludzi ktorzy tam ida bo maja ciekawy profil swojego technikum i wiedza co chca robic a nie dla ludzi ktorzy maja ambicje na przyszlosc a test im nie poszedl =] Odpowiedz Link Zgłoś
patrykelle Re: Madrzyc sie kazdy potrafi ! 27.04.06, 14:57 haha ja znam technikum do ktorego bym sie nie dostal chociaz bym chcial i jest poziom gdzie trzeba miec 4.5 i jakos 70 pkt na tescie poprostu masz po 4 latach dobry zawod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 27.04.06, 14:45 test był niezbyt trudny. Ja prawie się nie uczyłem i spoko będę miał ok.44- 46pkt. To test na inteligencję, a nie na kucie do testów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gimnazjalistka Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:55 Jestem ZA! Test z matmy był bardzo trudny! Przez cały rok człowiek pracuje na dobrą ocene na koniec, a po takim teście okazuje się, że jest głupcem, bo myśli w inny sposób niż jest ułożony klucz odpowiedzi! W ten sposób nie pozwalacie młodym ludziom się rozwijać! Przecież życie nie polega na tym żeby wszyscy byli tacy sami i tak samo myśleli! Chcecie w ten sposób zdyskwalfikować może nawet przyszłych geniuszy?! O to wam chodzi?! Dzisiaj napisałam ten test i chociaż mam spokojnie 5 z matematyki czy fizyki nie napisałam najlepiej. Zadania były trudne! Czy komisja z jakiegoś tam CKE czy innej debilizny sama próbowała rozwiązać ten test bez kalkulatora?! Wątpie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka calm down panienko IP: 80.51.176.* 27.04.06, 15:20 po pierwsze OKE [Okręgowa Komisja Egzaminacyjna]. po drugie ja na polrocze mialam same piatki i +5 z matmy wiec sie nie chwal... po trzecie - zeby napisac ten test nie trzeba tylko miec ogólnikowa wiedze z przedmiotow scislych. Trzeba jeszcze zrobic mnostwo przykladowych testow i zadan chociazby z samej matmy. ja tak robilam i jakos mi poszlo :) racja human byl w miare prosty, a nad niektorymi zadaniami z matmy trzeba bylo sie zastanowic, ale to juz chyba GENIUSZE potrafia... wiec przestan sie strzępić :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jenny Re: calm down panienko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 15:52 Ekhm no racja ,racja test z matmy byl dosc kosmiczny ,ale nie ma co narzekac ;P najwazniejsze ze nie bylo takich pytan jak na konkursie z fizyki typu: "Gdzie spedzili wakacje osoby ktore przygotowaly ten test?" ;D glownym problemem tego egzaminu bylo to ze w mojej szkole (scisle tajne) polowe materialu nie przerobilismy ;P albo liczylismy zadania zupelnie innego typu ;P a co WY O TYM SADZICIE? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz_wrz Re: calm down panienko 27.04.06, 15:56 masz pecha widocznie, lub słabych nauczycieli że nie opanowaliście materiału przez 3 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 16:13 Trzeba sie uczyc wszystkiego, a nie tylko jednego! A poza tym w tym roku egzamin byl bardzo, bardzo latwy w porownaniu z ubieglymi! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz_wrz Re: skandal!!!!! oke do refleksji 27.04.06, 16:16 Dla jednych łatwy, dla innych trudny. Każdy chyba roziwązał ten z ubiegłego roku, jako przygotowanie do testu, wieć jest porównanie. dla mnie ten był trudniejszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 27.04.06, 16:26 Zgadzam się test był bardzo trudy jest bez szesu oke do niczego niech powturzo test z matmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Webster Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.net.pulawy.pl / *.net.pulawy.pl 27.04.06, 16:35 Ja też przez tą całą przyr-mat nie dostanę się do doprej szkoły :( zróbcie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArtushia Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 16:56 A mi wychodzi 4 z matmy na 5 z fizyki ledwo sie łapię. Jestem humanistkom, a test mat-przyr poszedl mi chyba lepiej niż hum. Dla mnie był całkiem prosty i uważam, że w takim wieku w jakim jestśmy my- trzeciogimnazajaliści powinniśmy znać i umieć zagadnienia ze wszystkich dziedzin nauki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???????????????? Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.chello.pl 27.04.06, 19:43 Mowisz o maturze z matematyki jako przedmiot do wyboru. Bedzie obowiazkowy i to bardzo dobrze. Jezyk polski jakos jest obowiazkowy dla wszystkich, nawet dla "umyslow scislych". Dobrze, ze testy maja byc trudniejsze, bo daja motywacje do ciezrzej pracy. jest chyba pani nie kompetentna osoba, aby nauczac CKE do przemyslenia powyzszych tematow GuBaS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ris Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 19:57 zgadzam się! test był okropny! i niesprawdzał naprwdę naszych umiejetności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.net / 80.48.159.* 27.04.06, 19:55 Ja też Panią popieram!! Rowniez jestem humanistką i ta część egzaminu poszla mi niezle, ale matma to koszmar!!!!! Nic na to nie poradzę, że przedmiotów scisłych nigdy nie zaczaję, nawet gdyby mnie torturowano :/ i takim oto sposobem mogę nie dostać się do liceum, gdzie zamierzam się wybrać :( O maturze już nie wspomnę! Z jakiej paki niby ja mam matme zdawac na maturze przymusowo????!!!! Przeciez to juz jest dla mnie wyrok :/ i wszystko jest przesądzone-nawet korki przez 3 lata mi nie pomogą i kucie, bo przedmiotow scisłych nie da się nauczyć na pamięć, je trzeba po prostu rozumiec i urodzic się już z matematycznymi zdolnosciami. Niestety ja ich nie mam, ale to chyba nie moja wina, ze taka się urodziłam... Czemu muszę za to płacić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymatematyca Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.net / 80.48.159.* 27.04.06, 20:00 Ja też Panią popieram!! Rowniez jestem humanistką i ta część egzaminu poszla mi niezle, ale matma to koszmar!!!!! Nic na to nie poradzę, że przedmiotów scisłych nigdy nie zaczaję, nawet gdyby mnie torturowano :/ i takim oto sposobem mogę nie dostać się do liceum, gdzie zamierzalam się wybrać :( O maturze już nie wspomnę! Z jakiej paki niby ja mam matme zdawac na maturze przymusowo????!!!! Przeciez to juz jest dla mnie wyrok :/ i wszystko jest przesądzone-nawet korki przez 3 lata mi nie pomogą i kucie, bo przedmiotow scisłych nie da się nauczyć na pamięć, je trzeba po prostu rozumiec i urodzic się już z matematycznymi zdolnosciami. Niestety ja ich nie mam, ale to chyba nie moja wina, ze taka się urodziłam... Czemu muszę za to płacić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymatematyca Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.net / 80.48.159.* 27.04.06, 20:00 Ja też Panią popieram!! Rowniez jestem humanistką i ta część egzaminu poszla mi niezle, ale matma to koszmar!!!!! Nic na to nie poradzę, że przedmiotów scisłych nigdy nie zaczaję, nawet gdyby mnie torturowano :/ i takim oto sposobem mogę nie dostać się do liceum, gdzie zamierzalam się wybrać :( O maturze już nie wspomnę! Z jakiej paki niby ja mam matme zdawac na maturze przymusowo????!!!! Przeciez to juz jest dla mnie wyrok :/ i wszystko jest przesądzone-nawet korki przez 3 lata mi nie pomogą i kucie, bo przedmiotow scisłych nie da się nauczyć na pamięć, je trzeba po prostu rozumiec i urodzic się już z matematycznymi zdolnosciami. Niestety ja ich nie mam, ale to chyba nie moja wina, ze taka się urodziłam... Czemu muszę za to płacić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: //// Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 27.04.06, 22:18 czytajac to wszystko doszlam do wniosku,ze dzialanie oswiaty to stawianie na przecietnosc dotyczy to rowniez matury.Otoz uczen przecietny osiagnie w sumie lepszy wunik z obu testow niz nadprzecietnie zdolny matematyk .ktory jest glabem z polskiego i oczywiscie to samo w przypadku talentow literackich.I co sie z nimi dzieje?Maja gorszy wynik sredni ,trafiaja do slabszej szkoly gdzie nie maja mozliwosci rozwoju i przepadaja.I tu jest chyba cos nie tenteges ,czy nie lepiej byloby brac pod uwage wynikow testu zgodnie z wybranym profilem klasy?Pisac obydwa jezeli tak sobie zyczy kuratorium ale niech najlepsi humaniscu trafiaja do klas o profilu humanistycznym a umysly scisle do matematycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:50 chodze do jednej z lepszych szkoł(by nie powiedziec najlepszej) w miescie ale test mat-przyrodniczy nie poszedl mi najlepiej(39pkt. Dla mnie to np. bylo za malo czasu na taka ilosc zadan, gdzie nie moglem na spokojnie "na piechote" policzyc zadania. Ale hum byl zdecydowanie latwiejszy. Tylko to jest niesprawiedliwe,ze matematyk poradzi sobie z humanistycznym i ma prawie maxa z mat a humanista musi wylewac siodme poty i i tak ma mniej z mat:/ Odpowiedz Link Zgłoś
stepsa Re: skandal!!!!! oke do refleksji 27.04.06, 20:52 Zgadzam się z Pani zdaniem. Zapraszam na mój post. Dotyczy on interwencji w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medeis Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 22:23 no jesli pani po studiach wyższych miała z tymi zadaniami problem to ja proponujhę powtórzyć edukację, bo za pierwszym razem to pani nie za bardzo wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymedeis Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: 212.* / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 23:43 zamknij się ty ograniczony fanie huntera, nie zaczepiaj mądrzejszych od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: skandal!!!!! oke do refleksji IP: *.gmk.3s.pl 27.04.06, 23:37 zgadzam się z Pania co rok to trudniejsze sa ja np jestem humanista i w tym kierunku pragne dalej iśc ale tez z maty jestem dobra dostałam sie do III etapu olimpiady i ten dzisiejszy test no byl średni ale myslmy tez o innych a nie o sobie co maja powiedziec osoby które nie umia tego?? najlepiej do zawodówki wysłac a jak skreslic ich i wogóle...... ten świat jest okropny jestesmy egoistami;/ Odpowiedz Link Zgłoś