Gość: gromik IP: 217.153.79.* 09.05.03, 11:52 na szczescie Antygona to pierwsza lektura jaka przerobilismy choc i tak Ismene zastapilem "siostra Antygony" ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: s2akal Re: Tragedia z Antygoną IP: 217.98.64.* 09.05.03, 12:13 U mnie w szkole terz nie przerabialiśmy Antygony, tylko pare klas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpa Re: Tragedia z Antygoną IP: *.opole-lubelskie.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 12:50 A ja tam miałem tą lekturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrlusiek Re: Tragedia z Antygoną IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 08:33 Co dziwnego u nas Antygony nie było wszyscy którzy wyszli z egzaminu wcześniej poszli do spoecjalnej sali tam było nas koło 30 a że prawie wszystkich znałem więc spytałem na forum tak aby wszyscy słyszeli "kto zna postacie z Antygony" oczywiście nikt nie wiedział zapewne myślicie że tylko lamusy wychodzą wcześniej - nieprawda. A najciekawsze że pani polonistka po egzaminie powiedziała że ta lektura była przewidziana właśnie tush po egzaminie..... nic tylko zastanawiać się kto wpadł na pomysł z antygoną.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FilSzy Re: Tragedia z Antygoną IP: 62.233.179.* 09.05.03, 12:54 my ta lekture przerabialismy na samym poczatku roku szkolnego. moze dlatego zapomnielem imie siostry Antygony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumka Re: Tragedia z Antygoną IP: *.mtnet.com.pl 09.05.03, 17:42 Gość portalu: gromik napisał(a): > na szczescie Antygona to pierwsza lektura jaka przerobilismy > choc i tak Ismene zastapilem "siostra Antygony" ;) Ja też napisałam siostra Antygony heheh przybij hheheh ale beznadzieja normalnie z tym podaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: Tragedia z Antygoną IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 21:11 jaki franek do jasnej anielki w morde rypany wymyslił te pytania o Antygonie.Chciałbym spotkać go w ciemnej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Tragedia z Antygoną IP: *.visp.energis.pl 09.05.03, 22:09 ja tez nie przerabialam atygony.... mamy ja w programie ale przerabiamy ja od 15 mja nie zaczelam czytac bo ksiazki czytam gora dwa dni przed jej omawianiem gdybym wiedziala ze KTOS hmmm nie wiem jak go nazwac da ta pi..... antygone na testy na pewno bym ja przeczytala jak mam wymienic 3 bohaterow ksiazki ktorej nieczytalam.... cos sie chyba komus pomylila a tak poza tym lektur obowiazkowych jest sporo i zadna szkola nie przerabia ich wszystkich na poczatku roku zawsze mi mowiono ze testy maja byc sprawdzeniem naszej wiedzy a tu wiedza w niektorych przypadkach grubo wychodzila poza nasze mozliwosc moze ministerstwo zarzadzi na przyszlosc termin kazdej lektury i nie bedzie nam takich numerow wycinalo???? jestem zla na tego gdo dal tam antygone.... bo nie moge byc zla chyba na swoja polonistke ktora termin tej tragedii sofoklesa wyznaczyla na 15 maja???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KalArep Re: Tragedia z Antygoną IP: *.private.ramtel.pl / 172.20.6.* 10.05.03, 09:27 A dla mnie light! Antygone przerabialem w I semestrze. A co do polonistek to moja jest zajebista. Wszystkiego nas nauczyla, zrobila z nami kilkanascie testow na lekcjach i jeszcze jakies 3 tygodnie przed egzaminem wyczila, ze nie bedzie rozprawki, tylko prawdopodobnie charakterystyka! God save the Queen!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzislaw to nie byla.. IP: *.magma-net.pl 15.05.03, 19:56 to nie byla do konca charakterystyka . to byla charakterystyko-rozprawka, a jak ktos nie napisal argumentow czemu ta postac ma byc wystawiona w teatrze lub kinie , to punkty za temat pojada jak zloto, trzeba po prostu uwaznie czytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Tragedia z Antygoną IP: *.rzeszow.mm.pl 09.05.03, 22:12 U nas w Rzeszowie zdążyliśmy przerobic kilkanascie lektur wiec nie wiem w czym tkwil problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radca Problem w tym, ze ... IP: *.aebc.com 10.05.03, 01:56 Wam koledzy i kolezanki nie wpadlo do glow, zeby moze samemu przeczytac "Antgone". No, tak, po prostu z zainteresowania i z wlasnej potrzeby. Jak czegos nie "przerobicie" to juz nic nie wiecie i tylko sie uzalacie i mialczycie jak male kociaki. Gość portalu: Artur napisał(a): > U nas w Rzeszowie zdążyliśmy przerobic kilkanascie lektur wiec > nie wiem w czym tkwil problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katje Re: Problem w tym, ze ... IP: *.acn.pl / 10.72.0.* 10.05.03, 07:22 Radco nie kazdy ma takie ambicje a poza tym czasem ludzie maja co innego do roboty i na przyklad walcza o oceny. to wszytsko zalezy jeszcze od nauczyciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Ano, Katje, co prawda, to prawda IP: *.aebc.com 10.05.03, 16:43 Gość portalu: katje napisał(a): > Radco nie kazdy ma takie ambicje a poza tym czasem ludzie maja > co innego do roboty i na przyklad walcza o oceny. to wszytsko > zalezy jeszcze od nauczyciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katje Re: Tragedia z Antygoną IP: *.acn.pl / 10.72.0.* 10.05.03, 07:20 heh chyba kazdy znal choc jedna postac z "Antygony" :p nie marwtcie sie u nas niektórzy mowili ze potrzebuj astroju dla Kirkora :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pałka Re: Tragedia z Antygoną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.03, 12:58 mi też się w pierwszej chwili pomyliła Antygona z Ballad7ną, ale na szczęście się szybko zorientowałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZDZIS CO ?KIRKOR W ANTYGONIE?CIEKAWA KONCEPCJA ;D IP: *.magma-net.pl 15.05.03, 19:59 Odpowiedz Link Zgłoś