Dodaj do ulubionych

Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia?

• Gość: agusioll Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:09
      nie jest źle, ale popełniłam kilka błędów przy otwartych.
      z zamkniętych miałam tylko źle 16 więc nie narzekam.
      Charakterystyka jakoś poszła ;P
      • Gość: martucha Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.srv.dobranet.pl 22.04.08, 14:11
        mi poszlo dobrze zamkniete wszystkie ok;) otwarte zobaczymy... temat
        pracy byl pozbawiony jakiegokolwiek sensu, ale jakos dalam rade.
        Kopniak w tylek na jutro dla wszystkich
      • Gość: damianex Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:15
        Test był możliwy, chociaż charakterystyki się nie spodziewałem. My "Syzyfowe
        prace" przerabialiśmy w drugiej klasie, a "Kamienie na szaniec" mieliśmy przed
        egzaminem przerabiać, ale nie wszyscy przeczytali. Przełożyliśmy więc na później
        i BŁĄD. Nasza nauczycielka od polskiego mówiła, że pożałujemy tego, ale zgodziła
        się przełożyć. I pożałują co niektórzy z mojej klasy. Na szczęście ja
        przeczytałem! <lol>.
    • Gość: Majkel wwa YeLO Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.chello.pl 22.04.08, 14:10
      heheheh mi to świetnie niespodziewałem sie sprawdziłem odp i mi
      wyszło ze mam pomiedzy 47 a 40pkt to git w weekan w tany:DD:D: pzdr
      • Gość: misiath:) Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:20
        to tak jak mi:)mam pomiedzy 40 a 48punktow.charakterystyka nie byla
        taka trudna...jakos sobie poradzilam:)jutro bedzie gorzej... ale mam
        nadzieje,ze dostane sie do mojego wymarzonego LO...;)
    • Gość: Izu$$ka Re: JutrO matma!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:11

Coś podobnego . z humana poszlo mi dobrze. tylko ta
      charakterystyka ;/. ch.uje dali nam cos takiego ;/ nie powinno być
      takiej pracy pisemnej bo nie mam obowiazku wiedziec jak kto wygladal
      z jakiej lektury ale niech im bedzie. :|

jutro bedzie jazda bez trzymanki xD
      powodzenia ;*
      • Gość: Carolajnn Re: JutrO matma!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 14:19
        mam nadzieje ze matma bedzie jakos taka normlana .;/
        bo to co bylo dzsiaj jak wyjechali z ta charakterystuka to łoo .. ;/

moze przyr. bedzie łatwiejszy .
        powodzenia jutro ;*
      • Gość: polly Re: JutrO matma!! IP: *.multicon.pl 22.04.08, 21:06
        charakterystyka miała być z naciskiem na cechy charakteru; wygląd nie był
        najważniejszą częścią rozprawki
    • Gość: aneta Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:15
      Z zamkniętych to chyba będzie 19/20.Gorzej z tymi pytaniami do obrazu.A
      charakterystyka nie była taka zła.A jak odpowiadaliście na pytanie o
      przeżegnaniu sie chłopca??
    • Gość: kolo Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:15
      test dosyc prosty nie licząc harakterystyki ktor była w naszej
      szkole zupełnym nie wypałem:(
      • Gość: ktosiek Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 14:18
        zaliczą mi jak napisalem zamiast II wojna światowa sama wojna ??
        • Gość: kolo Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:20
          powinni zaliczyc:) ja tez tak napisałem:):):)
          • Gość: goscportalu Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:26
            Ludzie przecież charakterystyka to najprostsze co nam mogli dać! Syzyfowe prace
            i Kamienie na szaniec to są podstawowe książki, które powinniście przeczytać!
            Moja pani od polskiego strasznie nas tępiła żebyśmy je przeczytali! Jak nasza
            grupa zobaczyła, że piszemy charakterystykę to wszyscy byli zadowoleni.
        • Gość: Izu$$ka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:24
          mOgla Ci nie zaliczyC;>
          bo wojna to pojecie za ogolne ;>

ja wgl napisalam pOwstanie warszawskie bo sugerowalam sie ta data na
          dole <lol2>
          ale Looz. ;]
          • Gość: damianex Powstanie Warszawskie czy II Wojna Światowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:26
            Ja też napisałem Powstanie Warszawskie i nie wiem czy będzie dobrze, mam nadzieję
            • Gość: ewka Re: Powstanie Warszawskie czy II Wojna Światowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:28
              a czy tam nie bylo daty marzec 1944?
              wtedy raczej nie powstanie. ;/

hmm, mi poszlo zle, az jestem zdziwiona. kamienie na szaniec przerabialam
              poltora roku temu i pamietam tak ogolnie, nie szczegoly dotyczace bohaterow...
              syzyfowych prac nie czytalam.
              no i na pewno mam zle zadanie o obraz. w szkole owszem, mam plastyke, ale polega
              ona jedynie na malowaniu, teorii nie przerabiamy ;/
              • Gość: KUBA Re: Powstanie Warszawskie czy II Wojna Światowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:11
                Myślę, że gdyby chodziło o powstanie byłaby mowa w weirszu o
                Warszawie. Wojna była tragedią ogólnopolską i tak opisał ją
                Baczyński. Z kąd niby był ten chłopiec. Najwaźniejszym wydarzeniem
                była , ciągnąca się wojna. POWODZENIA JUTRO!!!
            • Gość: rafal92 Re: Powstanie Warszawskie czy II Wojna Światowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:41
              ja napisałem tylko "Wojna" jak myślicie ? ;/
              wiem ze była data ...
              • Gość: angie Re: Powstanie Warszawskie czy II Wojna Światowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:49
                myślę, ze zależy od tego, który sprawdza. ja bym zaliczyła, bo to oczywiste, że
                chodzi o II wojnę, a nie jakąś trojańską. (:
                • Gość: kolo jutro bedzie lepiej:):):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:59
                  jutro bedzie lepiej:) bo dzis ta charakterystyke to jak dla mnie 0
                  pkt:( a z matmy licze co najmnie 38 pkt miec:)
                • Gość: rafal92 Re: Powstanie Warszawskie czy II Wojna Światowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:00
                  :)) szkoda że nie sprawdzasz :D
                  • Gość: Kurochan Re: Powstanie Warszawskie czy II Wojna Światowa? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 16:08
                    Wojna. Powstanie było w sierpniu. Wiersz powstał w marcu.
                    • Gość: Crisps A mi poszło nieźle. IP: *.vast.net.pl 22.04.08, 16:35
                      Ja z zamkniętych mam 19/20 a łącznie ok. 29 + z rozprawki 10 pkt czyli ok 40 pkt
                      ;)) Dosyc łatwe to było, mam nadzieję, że mamtmy nie zawale ( tfu tfu) i bedzie
                      szpan. Tylko nie wiem czy mi uznają pytanie o jakie wydarzenia, bo nie
                      odpowiedzialem calym zdaniem tylko " II wojna swiatowa" . ;pP
            • Gość: Reniol ^^ Re: W odpowiedziach jest II wojna światowa:( IP: *.gprs.plus.pl 22.04.08, 15:04
              a ja napisałam powstanie warszawskie:( co za poraszka
              • Gość: Izu$$ka Re: W odpowiedziach jest II wojna światowa:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:08
                ja tez napisalam powstanie warszawskie bo sugerowalam sie ta data ;>
                porazka ;/.
                • Gość: Nudi:} Re: W odpowiedziach jest II wojna światowa:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:42
                  Według mnie Powstanie Warszawskie zostamnie zaliczone, bo wtedy
                  trwało, a Baczyski to napalony był na Warszawe;P

Ja napisałam, że podczas II wojny, kiedy było Powstanie
                  Warszawskie<tylko lepiej to ujełam>:P
            • Gość: Olka Re: Powstanie Warszawskie czy II Wojna Światowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:32
              Ja też tak napisałam myślę że zaliczą oby....
            • Gość: polly Re: Powstanie Warszawskie czy II Wojna Światowa? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 21:03
              tam była wyraźna data - 20 marca 1944
        • Gość: polly Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.multicon.pl 22.04.08, 21:04
          była jeszcze wojna trojańska, była I wojna światowa, było wiele wojen. Za bardzo
          ogólne ;/
    • Gość: orłos Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:23
      a spoko . ;]
      • Gość: Grzaneczka15 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:28
        Z tego co sprawdziłam w odpowiedziach na
        bi.gazeta.pl/im/2/5143/m5143912.pdf
        to razem z zadaniami otwartymi miałam 3 zadania źle ;) więc nie jest
        najgorzej... A charakterystyka poszła gładko, bo powtarzałam
        wczoraj;)
    • Gość: angie Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:26
      myślę, że poszło mi bardzo dobrze [fart, że przeczytałam Syzyfowe prace, więc
      charakterystyka jednego z bohaterów nie była trudna do napisania :D], poza tym
      Elegia Baczyńskiego to u mnie na lekcji polskiego był tak oklepany temat, że
      znałam odpowiedzi na niektóre pytania na pamięć.
      ogółem nawet temat 'Dorastanie' był bardzo ciekawy, a nie jakieś nie wiadomo co. (:
      pozdrawiam wszystkich :D
      • Gość: ktosiu Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 14:30
        w dupke jeżyka nie za dobrze noooooooooo:/
    • Gość: Bumcyk Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:29
      Charakterystyka mnie zwaliła z nóg, jakby to rozprawka była to bym miała maksa
      punktów, a tak... xD
    • Gość: Natalia S Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:29
      Test był w miarę łatwy ,gdyby oczywiście nie ta charakterystyka.
      Miałam nadzieje że bedzie rozprawka. Ale cóż :) Ogólnie test można
      zaliczyc do grona udanych:) PzDr:p
    • Gość: Monia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.3s.pl 22.04.08, 14:30
      Witam... Jeśli chodzi o charakterystykę to mam pytanie.... Caly tekst miałam na temat, tylko zapomniałam we wstępie wspomnieć, ze bede pisać o dorastaniu Andrzeja Radka(tak jak to jest w karcie odpowiedzi). Ale przecież nie było tematu o dorastaniu, tylko mieliśmy wyeksponowac cechy, które świadczą o dorastaniu danego bohatera. Więc mam pytanie, czy brak nawiazania jest błędem czy nie?? Proszę o odpowiedź...
    • Gość: Moherograjograj Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.chello.pl 22.04.08, 14:31
      Myślałem, że będzie o wiele gorzej. Oczywiście po oddaniu pracy. Posprawdzeniu, bez charakterystyki wychodzi na to, że mam około 28 pkt. Nie wiem ile będzie za pisemną. Nie jest źle...
    • Gość: angie Lajf is brutal and full of zasadzkas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:31
      z beki myślałam, że nie wyrobię, kiedy to przeczytałam xD
      • Gość: rafal92 Re: Lajf is brutal and full of zasadzkas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:20
        ja tak samo xD
    • Gość: karola charakterystyka.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:31
      a jesli napisalam charakterystyke tego nieszczesnego marcinka borowicza, nie
      uwzględniając cech wyglądu i nie trzymając się stylu charakterystyki? Napisalam
      że był patriotą, że chodzil do szkoly w klerykowie, ze byl uczuciowy, zakochał
      się w annie, itp... dostane jakies punkty? :(
      • Gość: angie Re: charakterystyka.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:36
        zrobiłam tak samo - nie napisałam o jego wyglądzie, bo szczerze to nie
        pamiętałam, jak wyglądał. raczej o jego charakterze, ale myślę, że uwzględnią,
        nie martw się, w końcu nie każdy przeczytał lekturę, a my chociaż wiedziałyśmy,
        jaki miał charakter, więc powinni uwzględnić to i dać punkciki.
        • Gość: karola Re: charakterystyka.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:38
          mam nadzieje xD pozdrawiam :*
          • Gość: Ewelina Re: charakterystyka.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:34
            Ja napisałam całą charakterystykę Andrzeja Radka, ale zapomniałam na teście jego
            imienia i nazwiska, więc napisałam Andrzej. Chyba będzie zero punktów.
    • Gość: misia250392 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:34
      Dzisiejszy test nie był trudny:):):):) Dało się przeżyć:) Aczkolwiek
      trudność mogła sprawić charakterystyka i trochę wiersz ale pozatym
      wszystko ok:):) Pozdrawiam gimnazjalistów:):)
    • Gość: Eliza Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.chello.pl 22.04.08, 14:35
      w jakim programie otwieracie te odpowiedzi?
    • Gość: m. Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:36
      jak myślicie ile punktów uzyskaliście
      • Gość: karola Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:39
        licze na 40.. ale mam wrazenie ze to marzenia ;p zamknięte max, otwarte
        stracilam 2 pkt, a charakterystyka - dno xD
      • Gość: Dawid Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:41
        Ja z zamkniętych ma 20/20 :D
    • Gość: E.M.M. Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:38
      dlatego dziękuję Bogu, że mam tytuł olimpijczyka z historii i pisać testu nie
      musiałam. ;]
    • Gość: TAMARA Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.08, 14:38
      Helołłł :] Proste jak nie wiem! haha:P z tego wynika po wynikach ze
      zrobilam 3 bł:P hahah! + wypracowanie:P więc... 30/34 bo sie
      wszytsko zgadza... licząc ze -1pkt. za ort. na ogłoszeniu!
      i coś na 16 :P wiec super:P hehe:] ale matma!!!!! Trgedia;/
      bedzie... kiepsko...
    • Gość: gimnazjalistka :) Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.interdom.net.pl 22.04.08, 14:39
      Cóż... myślę, że te pytania od obrazu i pod obrazem były trudne.
      Nigdy nie spoktałam się z plastyką na teście, a pozatym ja mam
      plastyke tylko w jednym półroczu... wiec nic nie pamiętałam :P i
      liczyłam na rozprawke :)
    • Gość: monisia Pomocy....charakterystyka IP: *.3s.pl 22.04.08, 14:42
      Witam... Jeśli chodzi o charakterystykę to mam pytanie.... Caly tekst miałam na temat, tylko zapomniałam we wstępie wspomnieć, ze bede pisać o dorastaniu Andrzeja Radka(tak jak to jest w karcie odpowiedzi). Ale przecież nie było tematu o dorastaniu, tylko mieliśmy wyeksponowac cechy, które świadczą o dorastaniu danego bohatera. Więc mam pytanie, czy brak nawiazania jest błędem czy nie?? pomocy
      • Gość: Izu$$ka Re: Pomocy....charakterystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:23

brak nawiazania jest bledem i oni odejmuja za to pkt ;> a jesli
        praca jest nie na temat to jest zero pkt ;> .
        • Gość: xxx Re: Pomocy....charakterystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:49
          A jesli ja kompletnie pomieszalem lektury i napisalem, ze pisze o Olku (zamiast
          Alku) z KnS a pisalem o Syzyfowych pracach?
          • Gość: gimnazjalistka Re: Pomocy....charakterystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:55
            to widze,ze mamy bardzo podobny blad...
      • Gość: monia Re: Pomocy....charakterystyka IP: *.3s.pl 22.04.08, 16:37
        Ale w tym przypadku nie było podanego tematu....Chodziło tylko o wyeksponowanie tych cech, a nie pisanie o dorastaniu bohatera.... Więc wydaje mi się, ze nie powinni za to odejmować pkt.... Moja nauczycielka j. pol powiedziala, ze dla niej nie był to blad, tylko zalezy jak egzaminatorzy mają to w kluczu odpowiedzi..
    • misia250392 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? 22.04.08, 14:43
      Testy nie były wsumie trudne. Kłopot mogła sprawić praca i wiersz..
      A tak ogólnie to w miarę:):):):)Pozdrawiam gimnazjalistów i
      egzaminatorów:p;p;p;p;p Powodzenia jutro.. Trzymać kciuki Ci którzy
      nie piszą:):):):):)
    • Gość: ilka92 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:43
      masakra;)):))):):bozeeeeeeeeeeee...............
      weźźźźźźźźźźźźźźźźźźźź
      • Gość: KGB Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 22.04.08, 14:50
        U mnie średnio myślałem że 40+ będę miał ale teraz to tak na oko ze 35 będzie.
        Charakterystyka u mnie nie wypał kompletny i się jeszcze jebłem w drugim zadaniu
        bo miałem dobrze ale na źle przemieniłem. Tak to jest jak się za wnikliwie tekst
        czyta ;) Jutro dla mnie będzie o wiele gorzej ale jak będę miał 60 ze
        wszystkiego to będzie zajebiście że się tak wyrażę.

Pozdrawiam z Podlasia ;P
    • Gość: myszka Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:43
      Był cholernie trudny i pracochłonny.a do tego ta porąbana charakterystyka którą
      raz w życiu pisałm i to na dodatek w pierwszej klasie.nawet nasza baba od
      polskiego twierdziła, że tego nie będzie więc nie powtarzaliśmy jej zasad
      pisowni. POWODZENIA JUTRO!!!
      • Gość: karola ojaojaoja.. no wlasnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:46
        zawsze jak pisalam sobie testy dla próby to kończyłam godzine przed czasem i
        miałam duuuzo punktów. A tu? 45 minut do końca a ja nawet nie zaczełam
        charakterystki... tyle myślałam nad tym wierszem -.-
        • Gość: angie Re: ojaojaoja.. no wlasnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:56
          też. po mnie zostały tylko trzy osoby. tyle siedziałam nad tymi zadaniami
          otwartymi i kombinowałam, ze na charakterystykę zostało mi pół godziny ;\ ale
          jakoś poszło :)
        • Gość: Kurochan Re: ojaojaoja.. no wlasnie! IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 15:54
          Serio wiersz taki trudny? Ja już go omawiałam (dodatkowo), ale to dlatego, że poezja Baczyńskiego jest po prostu piękna.
          Poza tym treść tego wiersza była raczej jasna, nie tak zawiła jak poezja renesansowa, barokowa etc.
          Podsumowując, to test był łatwy. Ja tylko zapomniałam, że ogłoszenie się pisze troszke inaczej od zaproszenia, ale to max 1 pkt w plecy, plus 1 zadanie otwarte (za 1 pkt) miałam źle, to spoko jest :3 Jeszcze tylko ta charakterystyka nie wiem jak mi poszła :3
    • Gość: Karol Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.ghnet.pl 22.04.08, 14:44
      mam 18/20 z zamkniętycj myśle że dobrze:D
    • Gość: mag-gma Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 14:45
      nie jestem pewna, jak myslicie uznadza mi zadania otwarte jezeli najpierw pisalam olowkiem potem poprawilam czarnym dlugopisem i nie zdazylam zetrzec olowku i jest troche nie wyraznie :,( jak myslicie beda to sprawdzac? bardzo sie denerwuje x,((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka