Dodaj do ulubionych

nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Warszawie

IP: *.gprs.plus.pl 02.06.08, 22:33
Nigdy i nikomu nie poleciłabym tej szkoły. Klasy ogólne są na słabym
poziomie. Poziom niektórych klas profilowanych też pozostawia wiele
do życzenia. Moje dziecko jest uczniem tej szkoły - z opowieści
wynika, że w 14 Gimnazjum na Barskiej żle się dzieje. Panuje duża
przemoc. Często mam wrażenie, że wielu nauczycieli nie radzi sobie z
agresją uczniów i woli udawać, że nic się nie dzieje. Co gorsza nie
pomagają uczniom, którzy są ofiarami bezmyślnych, tępych,
małoletnich dresiarzy. Wprost przeciwnie, starają się zatuszować
szkolne przestępstwa takie jak kradzieże, pobicia czy dręczenie
psychiczne. Pani Dyrektor stara się trzymać wszystko twardą ręką,
lub przynajmniej sprawia takie wrażenie, ale z małymi bandytami nie
radzi sobie. Nie wybierajcie tej szkoły, nie warto!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Rodzic Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.aster.pl 25.06.08, 18:49
      NIE WYBIERAJCIE TEJ SZKOŁY DLA SWOICH DZIECI!!!!!!!! Podzielam tę
      opinię. Moje dziecko uczęszczało do tej szkoły, na szczęście ten zły
      okres mamy już za sobą.
      • Gość: luiza Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.acn.waw.pl 25.06.08, 20:01
        Ale dlaczego? co takiego działo się w tej szkole.
        I jeśli nie to gimnazjum, to które na Ochocie?
      • Gość: uczeń Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.aster.pl 25.08.08, 10:35
        a ja chodziłam do tej szkoły i wcale nie jest tak źle.....to, że jakiś dzieciak
        sobie nie radzi nie znaczy, że wszyscy tak mają....agresja jest w każdej szkole
        ....trzeba umieć się postawić i odpuszczają....sama tak zrobiłam....
        • Gość: / Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 15:28
          Ja bym nie chciała sprawdzać, czy moje dziecko sobie poradzi czy może akurat nie. A to co napisałaś jako była uczennica najlepiej świadczy o tym, że szkoła nie jest dobra.
          • Gość: Uczeń Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.acn.waw.pl 31.08.08, 18:09
            Ehh Gimanzjum Jest super ;)) polecam każdemu :)) (NORMALNEMU)
            • Gość: Uczeń Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.acn.waw.pl 31.08.08, 18:10
              Gimanzjum Jest Naprawde Dobre Wielka Hala Sportowa Która Pozwala Rozwijac Swoje
              Umiejtnosci Sportowe . Klasy z Profilami są naprawde Najwyższej klasy . Polecam
              gimnazjum
              • Gość: h Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.euro-net.pl 31.08.08, 23:09
                Ale z językiem polskim w tym gimnazjum nie jest chyba najlepiej?
                • Gość: xD Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.aster.pl 01.09.09, 19:39
                  A właśnie ku..., że jest bardzo dobrze. Nauczyciele naprawdę się starają. Robią co mogą. Widocznie nie wszyscy ludzie potrafią docenić ich pracę! A szkoła jest naprawdę super.
                  • Gość: gość:) Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.cdma.centertel.pl 03.09.10, 21:03
                    POLECAM TĄ SZKOLE !!!!!!!!
                    Gimnazjum nr14 w Warszawie jest serio super !!
                    Super nauczyciele! Radzą sobie ! A czuję się tu jak w domciu!
                    To wszystko dzięki naszym ciociom :D
                    wiele się nauczyłam!! super uczniowie i zero przemocy.
                    Super wychowawcy. Wyrozumiali nauczycieli.
                    Klasy ogólne są kulturalne i inteligentne.
                    Szkoła ta jest w pierwszej 10 szkół! Więc spadać od niej :D
              • Gość: mateksik Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.gprs.plus.pl 01.09.08, 21:54
                To, że w szkole jest sala gimnastyczna z prawdziwego zdarzenia - to
                bardzo dobrze!!! Zwłaszcza w szkole dla nastolatków, którzy ciągle
                siedzieliby przed telewizorami i przy komputerach. Ale o poziomie
                szkoły świadczy coś więcej - poziom nauczania i stosunek nauczycieli
                do uczniów oraz sposób w jaki rozwiązują szkolne problemy. A z tym
                jest fatalnie!!!! Poziom nauki jest smutnie nijaki, nawet w klasach
                profilowanych.
                • Gość: justyna Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.aster.pl 10.09.08, 00:25
                  Sama skonczylam to gimnazjum 3 lata temu i nie moge zgodzic sie, ze jest w nim
                  az tak zle. Jesli chodzi o poziom nauczania, to byl naprawde dobry. Ja dostalam
                  sie bez problemu do jednego z lepszych liceow w Warszawie, podobnie jak
                  wiekszosc mojej klasy, i, co wiecej, radzilam sobie tam bez zadnych problemow.
                  Podobnie z dostaniem sie na studia. W gimnazjum chodzilam do klasy
                  matematycznej, wiec tylko o takiej moge sie wypowiadac. Matematyka, j. polski i
                  niemiecki na naprawde wysokim poziomie. Reszta, wystarczy troche checi ze strony
                  ucznia, a kazdy nauczyciel potrafi dobrze nauczyc. Chociaz, fakt faktem, w
                  klasach ogolnych nie bylo orlow. A przemoc jak w kazdym innym publicznym
                  gimnazjum w Warszawie. Smutne, ale prawda.
                  • Gość: wesromek Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 21:09
                    edukacyja jest matką nauk. Najlepszy gymnasion w warszawie to taki,
                    gdzie edukują a nie tylko uczą. Niech żyje edukacyja bilingwalna
                    • Gość: była uczennica Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: 87.205.146.* 13.10.08, 19:06
                      nie rozumiem niektórych wypowiedzi. natomiast podzielam zdanie justyny. również byłam uczennicą tej szkoły, aktualnie chodzę do dobrego liceum i naprawdę nie narzekam na jakieś braki wiedzy z gimnazjum. nie mam żadnych traumatycznych wspomnień związanych z tą szkołą. szczególnie cenię ją za to, że mogłam się tam uczyć u bardzo dobrych nauczycieli od matematyki, j. polskiego i niemieckiego. z resztą też było całkiem nieźle, jednak z tymi przedmiotami wiążą się moje najlepsze wspomnienia... pozdrawiam wszystkich tych, którzy odważyli się jednak pójść do "tej jakże okropnej szkoły". nie będziecie żałować.

a jeśli komuś nie będzie odpowiadać to pozostają szkoły społeczne, prywatne oraz nauka w domu. również życzę powodzenia.
                      • Gość: Rodzic Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.eranet.pl 29.11.08, 12:38
                        Miałam dziecko w tej Szkole.W następnym roku rozpocznie tam naukę moje młodsze.Mogę polecić każdemu dziecku, liczącemu się z faktem,że do szkoły trzeba systematycznie uczęszczać i pracować w miarę swoich możliwości.Zdecydowanie odradzam tę szkołę fanaberycznym, nadopiekuńczym Matkom, ich dzieciom będzie tu źle,zresztą wszędzie indziej - również. Poziom dobry(jak na szkołę rejonową -bardzo dobry).Przemoc - jak wszędzie obecna ale dobrze kontrolowana i eliminowana, nie "upychana pod dywan".
                • Gość: xD Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.aster.pl 01.09.09, 19:41
                  Chodzisz kobieto do tej szkoły na codzień?! Nie wydaje mi się! Więc nie masz pojęcia co tam się do ch...a dzieje!

• Gość: mama ucznia :) Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.17, 22:07
                  Mój syn chodził do tej szkoły w tych samych latach, dziś studiuje Prawo na UW , zawsze wspomina tę szkołę z rozrzewnieniem. Twierdzi, że to najlepsza szkoła do jakiej w życiu chodził i że taka szkoła trafia się raz w życiu :)
        • Gość: Weron Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: 85.222.87.* 21.09.09, 20:08
          A ja chodzę i jest okropnie, nauczyciele nie daja rady, totalny brak
          organizacji z grupami językowymi klas 1 roku 2009/2010
      • Gość: pablo Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: 217.98.12.* 07.02.09, 13:13
        Radze Ci ku... o mojej szkole tak nie pisać bo zginiesz! Jak Ci coś ku... nie
        pasuje to sobie zmień a od mojej szkoły spie...j!!!
        Jak Cie dorwe to Cie rozpie...!
        Zrozumiałeś/aś?
        • Gość: pg Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.chello.pl 28.02.09, 23:09
          o ku... ale jej w ch... dopie...les, ja pie..., normalnie ch... ku...!
        • Gość: andy Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.play-internet.pl 28.06.12, 18:53
          jak tyle agresji to szkoła do dupy
      • Gość: Paula Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.11, 21:09
        Ej, sory, ja chodzę do tej szkoły i no i jakoś nie uważam, zeby było dużo przemocy. O kradzieży nie ma mowy . Ogólnie to jest bardzo dobra szkoła i widzocznie to twoje dziecko nie umie sie przeciwstawic. to nie jest wina nauczycieli...
      • Gość: Jan Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.13, 10:15
        W aspekcie przekazywanej wiedzy jest to dobre gimnazjum. W klasie matematycznej - wspaniały nauczyciel, cierpliwie i rozważnie rozbudzający zainteresowanie uczniów przedmiotem. Brawo! Szkoda jednak, że niektórzy, chyba jednak trochę słabsi nauczyciele, nie zdołali w tym roku "wyhodować" absolwentów z końcową oceną bardzo dobrą ze swych przedmiotów, nie mówiąc o celującej - i tym się to gimnazjum różni od 95% innych gimnazjów warszawskich. Zdaje się, że w tej szkole, odwrotnie niż w szkołach prywatnych, panuje skłonność do zaniżania ocen końcowych, zwłaszcza z przedmiotów punktowanych przy przyjęciach do liceów. Obok pozytywnych znamion tego zjawiska, występują także negatywne, a zwłaszcza radykalne ograniczenie szans dla absolwentów (z wyjątkiem laureatów i finalistów konkursów kuratoryjnych) na dostanie się do liceów z pierwszej dwudziestki (a w br. także trzydziestki) warszawskiej.
        Jan
        • Gość: Obserwator Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 12:21
          Panie Janie,
          podzielam Pana pozytywną opinię o Gimnazjum na Barskiej, przy czym sądzę, że nie ma pan pełnych informacji o tej szkole. Gdyby rozpatrywać jedynie klasy profilowe, to określenie: "dobre gimnazjum", nie byłoby adekwatne i należałoby powiedzieć: "jedno z najlepszych gimnazjów warszawskich". Pana stwierdzenie o braku w tym roku absolwentów z oceną bardzo dobrą z niektórych przedmiotów jest przedwczesne. Całkowicie odrzucam Pana pogląd o skłonności nauczycieli tego Gimnazjum do zaniżania ocen końcowych, nie uważam też, aby w szkołach prywatnych istniała tendencja do ich zawyżania. W Gimnazjum 14 stosowane są być może surowsze kryteria oceniania uczniów niż w innych gimnazjach, zarówno prywatnych, jak i państwowych, ale przecież nie można tego oceniać negatywnie. W kwestii "ograniczonych szans" dostania się absolwentów 14. do czołowych liceów problem tkwi głównie w konstrukcji konkursów kuratoryjnych, które "wyprodukowały" kilkuset laureatów i finalistów z historii i geografii, a ponad pięć razy mniej laureatów i finalistów z matematyki i fizyki, co sprzyjać będzie zapełnieniu także klas matematyczno-fizycznych w czołowych warszawskich liceach przez wybitnych humanistów (a może to właśnie dobrze?)
          Pozdrawiam,
          Obserwator
          • Gość: Jan Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.13, 15:43
            Wszystko w porządku. Posypały się piątki - i o to chodzi.
            Pozdrowienia dla Obserwatora,
            Jan
            • Gość: Obserwator Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.13, 09:31
              Wprowadzenie informacji o rezultatach egzaminu gimnazjalnego zarówno w skali procentowej jak i centylowej umożliwia stwierdzenie zgodności ocen końcowych uzyskanych przez ucznia z jego wynikiem egzaminacyjnym, a tym samym daje odpowiedź na pytanie: - Jak szkoła realizuje program nauczania i czy prawidłowo ocenia uczniów? Służy temu nałożenie skali staninowej na skalę centylową. Przy najsurowszych kryteriach oceny ucznia jego wynikowi centylowemu C96 do C99, tj. przy najwyższym stopniu skali staninowej odpowiada ocena celująca z danego przedmiotu, w przedziale: C89 do C95 - ocena bardzo dobra, w przedziale C77 do C88 - ocena dobra, itd. Problem pojawia się w przypadku czterech przedmiotów przyrodniczych. Jest to jednak problem pozorny, gdyż można posłużyć się średnią arytmetyczną. To znaczy: uczeń, który uzyskał np.: C90 z tych przedmiotów powinien otrzymać z biologii, chemii, fizyki i geografii średnią ocenę końcową: "bardzo dobry". W praktyce - szkoły przyjmują nieco luźniejsze kryteria ocen uczniów niż tu scharakteryzowane. Jednak zdarzają się przypadki stosowania jeszcze surowszych kryteriów, myślę, że nie zasługują one na pochwałę.
          • Gość: d Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.14, 22:09
            syn chodzi do 3 klasy-sceptycznie podchodziłam do wyboru syna tego gimnazjum, (dojazd) teraz uważam że to był najlepszy wybór. Staszic super ale nacisk na matematykę i olimpiady z mat. Jeżeli dziecko jest zainteresowane też innymi przedmiotami to tylko barska!!! Nie spotkaliśmy przemocy, kradzieży, narkotyków itd. Nauczyciele świetni -miałam wymieniać przedmioty ale bez sensu wypisywać prawie wszystkich. poleam
            • Gość: Marta1415 Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.dynamic-ww-3.vectranet.pl 25.06.15, 18:58
              Uczę się na Barskiej już drugi rok. Jestem super zadowolona z atmosfery, nauczycieli, uczniów. Mamy tu organizowane różne konkursy m. in. na Super Klasę (nie wiem jak w innych gimnazjach). Żeby umilić uczniom naukę mamy też kilka szczególnych dni np. Dzień Kapcia (chodzimy po szkole w domowych kapciuchach) czy Dzień Optymizmu (konkursy). Zdarza się, że na korytarzach tańczymy i słuchamy piosenek puszczanych z radiowęzła, które są dedykowane przez uczniów.
              Czternastka rządzi! Polecam gorąco!!! :D
              • ines44 Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars 20.04.16, 12:04
                Witam,
                Czy w ciągu ostatnich dwóch lat zaszły jakieś istotne zmiany w szkole? Wyniki testów gimnazjalnych w ostatnich dwóch latach zaniepokoiły mnie. Dziecko w tym roku wybiera gimnazjum i mam dylemat czy je posłać na Barką. Do Staszica raczej nie mamy żadnych szans , brak osiągnięć typu laureat olimpiady, a średnia nie przekroczy 4.9. Jaki profil klasy polecacie?
    • Gość: TATA Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.aster.pl 14.01.09, 09:46
      * W większości przypadków rodzice są (NIESTETY) stronniczy
      * jakie dziecko ma stopnie tak oceniają szkołę
      * a ta szkoła jest WYJĄTKOWA (a znam naprawdę wiele)
      * fantastyczna DYREKCJA
      * dobrze dobrane grono nauczycieli
      * wysokie wymagania w stosunku do uczniów jeśli chodzi o naukę ale i
      zachowanie
      * młodzi ludzie są naprawdę szanowani
      * wychowawcy, którym zależy na "podopiecznych"
      * trzeba rzeczywiście dużo pracować - najlepsze są klasy mat-inf
      ale "taka szkoła" jakie "młodzieży chowanie"
      * z pustego i Salomon nie naleje - to rodzice powinni dbać o to, aby
      dziecko było pracowite i dobrze wychowane
      *najpierw jedno moje dziecko tam zostało przyjęte, a drugie bardzo
      starało się o dobre oceny, aby tam właśnie dostać się

WIĘCEJ OBIKTYWIZMU w stosunku do swoich dzieci życzę wszystkim
      Rodzicom w Nowym Roku!!!
    • Gość: bandzior Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: 217.98.12.* 07.02.09, 13:16
      elo mateksik jak jeszcze raz zobacze ze piszesz w ten sposób o mojej szkole to
      Ci łeb rozpie... przy samej dupie albo Cie zabije od razu na miejscu,ja Ci
      radze wiec uważaj nie chciał byś być w mojej skurze
      • Gość: Uczeń Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: 94.254.221.* 04.06.09, 14:07
        Jako uczeń tej szkoły(jeszcze) mogę powiedzieć że częściowo podzielam zdanie
        autora tematu. Jest co prawda "mieszanka" towarzyska, nie da się ukryć. I
        niektórych przejawów przemocy grono pedagogiczne naprawdę nie widzi lub nie chce
        widzieć... I myślę że osoba ze słabsza psychiką może sobie nie poradzić. I nie
        zgodzę się że w każdej szkole w Warszawie jest przemoc, mogę wymienić conajmniej
        5 gdzie nikt złego słowa nie powiedział, nawet nadopiekuńcze matki. Co do
        poziomu nauczania nie mam zastrzeżeń, porządni nauczyciele i hala sportowa z
        prawdziwego zdarzenia.

Pozdrawiam
        • Gość: mama Re: do ucznia IP: 194.221.40.* 05.06.09, 16:53
          czy możesz podać te szkoły, gdzie nie ma przemocy? Szukam dla mojego
          dziecka normalnego gimnazjum.
          Czy jest takie na Ochocie? Albo w pobliżu?
          • menodo Re: do ucznia 05.06.09, 21:22
            Moje dziecko konczy gimnazjum nr 15 na Siemienskiego i nikt tam nikogo nie
            bije, ale czy w wyborze szkoly dla dziecka tylko to ci wystarcza?
            • Gość: ike Re: do ucznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 00:58
              Nie chodzi o to, czy tylko to, ale dla większości ludzi, jest to warunek
              wstępny, nie można stworzyć dobrej szkoły, jeśli uczniowie nie są w niej bezpieczni.
              • Gość: mama Re: do ucznia IP: *.acn.waw.pl 06.06.09, 15:27
                Własnie problem, jaki ja widzę w wyborze gimnazjum jest następujący: albo
                dziecko idzie do gimnazjum rejonowego (w naszym przypadku
                siemieńskiego/skarżyńskiego) i koledzy, jacy się trafią to czysty przypadek. A
                nie oszukujmy się, że ta część Ochoty słynie z "takiej sobie młodzież" Albo
                idzie do gimnazjum o wysokim poziomie z "właściwą" młodzieżą, czyli tacy co im
                się chce czegoś więcej niż poszpanować nowymi butami i rzucać na prawo i lewo
                przekleństwami. Myślę, że moje dziecko ma szansę na takie własnie dobre
                gimnazjum (średnia po piątej klasie to 5,5). Jednak i tu widzę pewna "ale". W
                takich dobrych gimnazjach często preferowany jest "wyścig szczurów". A tego nie
                chcę dla mojego dziecka. I koło się zamyka. I brak wciąż odpowiedzi: rejonowa
                bylejkość i menelstwo czy "wyścig szczurów" ale większe bezpieczeństwo?
                Chciałabym znaleźć coś pośrodku. Normalne, bezpieczne gimnazjum z dobrym (ale
                nie najlepszym) poziomem nauczania. Czy takie jest?
            • kababy Re: do menodo 06.06.09, 15:33
              menodo napisała:

> Moje dziecko konczy gimnazjum nr 15 na Siemienskiego i nikt tam nikogo nie
              > bije, ale czy w wyborze szkoly dla dziecka tylko to ci wystarcza?

Napisz proszę coś więcej o tej szkole? Czy jesteś z niej zadowolona? Czy Twoje
              dziecko jest zadowolone? Czy chętnie chodzi do szkoły? Czy w szkole nie ma przemocy?
              A jak jest z wymaganiami? Z poziomem nauki? Jacy są nauczyciele?
              Jest to nasze rejonowe gimnazjum. Zastanawiamy się jeszcze nad Barską i
              Skarżyńskiego. Wiesz może coś o tych szkołach?
              • menodo Re: do menodo 07.06.09, 15:45
                Wszystko zalezy od tego, czego oczekujesz od szkoly dla dziecka, jakie jest
                dziecko etc. Opinia jednego rodzica, zwlaszcza niezadowolonego (jak ja), moze
                byc przypadkowa, bo w kazdej szkole moze byc ktos, komu cos sie nie podoba.
                Najlepiej jesli zalozysz osobny watek na temat interesujacych Cie szkol- wtedy
                byc mozesz otrzymasz wiecej informacji. Albo przejdz sie do szkoly, porozmawiaj
                z dyrekcja, z uczniami.
                Na Siemienskiego na pewno nie ma przemocy ze strony mlodocianych przestepcow; w
                szkole jest monitoring, w srodku jest czysto - ale to chyba jedyna dobra rzecz,
                ktora moge o tej szkole powiedziec.
                Nie polecam rodzicom, ktorym sie wydaje, ze szkola powinna byc miejscem
                tworczego rozwoju uzdolnien dziecka albo ze nauczyciel to ktos wybitny. Ale
                jesli dziecko jest przecietnie zdolne, pracowite, zdyscyplinowane, a do tego np.
                lubi w-f to krzywda mu sie tam nie stanie.
    • Gość: uczeń Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 17:29
      Ta osoba zbyt bardzo panikuje. W tej szkole można spotkać wiele
      ciekawych osób.
    • Gość: xD Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.aster.pl 01.09.09, 19:33
      Ja pie.... To gimnazjum jest jak każde inne. Chodzę, uczę się i faktycznie są bójki jak i przemoc psychiczna. Wiem, że praktycznie wszystkie szkoły takie są. Nic specjalnego. A co do nauczycieli. Nie są tacy jak synalek powiedział. Hahaha xD
    • Gość: uczen_szkoly Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: 85.222.87.* 11.10.09, 19:36
      To kompletna nieprawda!!!!!!! Właśnie poszłam do tej szkoły i jestem
      w 100 % zadowolona. Przez pierwsze 2 tyg. nie wchodzcie w drogę
      starszym, a potem już normalnie się zapoznajesz ze starszymi ;)
      u MNIE tak było
      Gorąco polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
      Szkoła super
    • Gość: uczennica Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.acn.waw.pl 07.01.10, 20:03
      Uczęszczam do Gimnazjum przy Barskiej już drugi rok. Nie wyobrażam sobie aby
      mogło być lepsze. Jestem w klasie mat-inf i poziom rzeczywiście jest bardzo
      wysoki. Jeśli chodzi o profile klas to nie polecam klas ogólnych i
      integracyjnych bo w nich poziom jest normalny ale uczniowie z rejonu tego nie
      wykorzystują. Szkoła rozwija wiele zainteresowań uczniów zarówno sportowych jak
      i teatralnych, informatycznych czy tanecznych. W naszej szkole naprawdę wiele
      się dzieje, przykładem jest sztab WOŚPu z naszej szkoly : )
    • Gość: ;] Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: 85.222.87.* 01.02.10, 21:01
      Ta szkoła wiele daje ,doprawdy -uczęszczam tam. Jest wysoki poziom
      nauczania, nauczyciel są świetni ,zarówno jak w nauczaniu i w
      stosunkach uczeń-nauczyciel. Jest wiele konkursów organizowanych
      przez nauczycieli oraz bardzo aktywny samorząd uczniowski. Bierzemy
      udziały w konkursach i olimpiadach i zajmujemy miejsca na podiach.
      Mamy nowoczesne wyposażenie pracowni w szkole, kamery, świetne
      boiska oraz bieżnie ,siłownię, dobrą halę sportową , w której
      odbywają się zajęcia (piłka koszykowa,piłka nożna,piłka siatkowa,
      piłka ręczna oraz taniec).Co do uczniów: Uczniowie...są tak
      zróżnicowani z charakteru i wglądu ,ale jedno nas wszystkich łączy -
      poszanowanie dla drugiej osoby. Nawzajem pokazujemy sobie różne
      strony siebie i jednocześnie typy ludzi oraz uczymy się je
      akceptować. W niektórych szkołach po prostu się zadaje tylko ze
      swoją klasą, a obok reszty przemyka się jak cień oraz jest się
      ignorowanym jak cień, w naszej szkole tak nie ma. Zawsze uzyskasz
      pomoc nawet od osoby koło ,której właśnie przechodzisz ,a nawet jej
      imienia nie znasz. Jestem doprawdy prze szczęśliwa ze swojego
      wyboru.;]
      • learning-to-fly Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars 19.03.10, 00:17
        ;], następnym razem, zanim wystawisz na jakimś forum laurkę szkole z "bardzo
        wysokim" (wnioskuję z treści Twojej wypowiedzi) poziomem nauczania, poproś
        kogoś, żeby Ci sprawdził te wypociny, bo niestety sposób w jaki piszesz przeczy
        temu, co piszesz.
        • Gość: Anonim Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.home.aster.pl 03.09.10, 22:42
          A ja powiem, że w szkole się wiele zmieniło.. Przyszło w roku 2010 dużo nowych nauczycieli. Co
          lepsze odeszło te towarzystwo i w szkole się uspokoiło. Jest nowy dyrektor. I to co mówią inni to
          wielka bzdura, bo żeby poznać prawdę trzeba samemu tego doświadczyć.
    • Gość: uczeń z Barskiej Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.acn.waw.pl 18.03.10, 14:07
      Kończyłam tą szkołę ładnych pare lat temu.Była ona jeszcze
      podstawówką nr.173!!!,i powiem Wam szczerze (zaglądałam też na
      stronę szkoły)teraz wszystko się zmienia, a najbardziej młodzież.I
      to niestety na gorsze!!!wystarczy poczytać wypowiedzi na forum.Z
      tego co wiem w szkole nie ma zajęć z łaciny???Uważam też ,że jacy by
      nie byli nauczyciele,wyposażenie szkoły,sala,hala,biblioteka jak
      ktoś się nie chce uczyć to mu wszedzie będzie żle.A co do przemocy
      jest jej coraz więcej i to nie tylko w szkołach!!!
      • Gość: kasia Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: 85.222.87.* 03.09.10, 21:49
        nie znajdziesz szkoły bez przemocy, chyba że poślesz dziecko do społecznego/prywatnego gdzie będzie
        się męczyło z masą lanserów i pozerów.
        a 14 niczego nie brakuje, klasy profilowane maja naprawdę dobry poziom, j.polski, historia, matemtyka,
        niemiecki, biologia - na te przedmioty chodzę z przyjemnością
        a moi koledzy z rocznika '94 nie mieli problemu żeby dostać się do liceów z pierwszej dwudzieski
        rankingów
    • Gość: tyryryr Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.10, 20:58
      to najlepsza szkoła daunie dla twojej wiadomości ,nie byłeś tam więc mozesz gó... wiedzieć!!!!
    • Gość: P****s Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.home.aster.pl 05.01.11, 21:09
      Jeśli ktoś jest ciotą to nie dostosuje się i nawet w najlepszym, teoretycznie, gimnazjum będzie miał problemy, a jeśli rodzice chcą przez szkołę nauczyć swoje dzieci nie tylko wiedzy książkowej, ale także życia- to bardzo polecam tę szkołę. Chodzę obecnie do dobrego warszawskiego liceum i naprawdę wiele dała mi "Czternastka". Nie ma strachu o nią :)
    • Gość: Rodzic Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: 178.73.49.* 21.01.11, 08:37
      Bzdura, ze niedobre gimnazjum! Opinia pisana jest prawie 3 lata temu na podstawie jeszcze starszej wiedzy. Jest to naprawdę dobre gimnazjum. Od lat walczyli tam z patologiami lat 2006-2008 i w tej chwili widać tego efekty! Szkoła zadbana a grono pedagogiczne wie czego chce. Jest może jeszcze ze dwoje nauczycieli starszej daty ale pozostali to niemal pasjonaci- za to im szacun! najgorsza jest ogólna bo tu trafiają ci co się nie chcą uczyć z rejonu, ale w każdym gimnazjum takie klasy są nawet w Staszicu. Poziom Barskiej naprawdę wysoki, opieka całkiem przyzwoita, szereg programów bezpieczeństwa, tylko dzieci i rodzice musza wiedzieć po co się chodzi do szkoły. A Sieminskiego- przereklamowana- poziom średni, a brudy pod dywanik. Staszic z kolei wyścig szczurów i wyłączenie psychiki dziecka (przeciez omijają po 14-16 lat).
      Goraco polecam ta szkoła, ale profilowane klasy o tylko żal , ze nie ma klas sportowych przy takim zapleczu.
      • Gość: indi Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: 178.73.49.* 24.03.11, 19:16
        Do czternastki uczęszczam już ostatni rok i generalnie nie ma na co narzekać. Poziom nauczania jest dobry, nawet uczniowie z klas ogólnych, o ile się przyłożą do nauki, są w stanie wynieść sporo wiedzy z tej szkoły. Jeśli chodzi o przemoc nie pamiętam żadnych drastycznych incydentów. Nauczyciele kładą nacisk na edukację i dużo zadają, ale dzięki temu można czuć się naprawdę nieźle przygotowanym do egzaminów po gimnazjum. Jedynym mankamentem jest to, że niektórzy z nauczycieli nie potrafią zainteresować danym przedmiotem - wtedy zostaje przyswojenie materiału jeszcze raz, indywidualnie. Osobiście jestem zadowolona z tej szkoły jednak jest ona przeciętna, w porównaniu z gimnazjum na Twardej czy Staszicem.
      • Gość: mama Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.play-internet.pl 12.04.11, 19:42
        mój syn bardzo lubi sport, co prawda nie ma aspiracji żeby zostac zawodowcem, ale lubi różne dyscypliny sportowe. czy ktoś się orientuje jakie jest życie sportowe (lekcje i zajęcia dodatkowe?) w gimnazjum nr 14?
    • Gość: uczeń Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 10:52
      Widzicie - a ja odwrotnie polecam wszystkim tą szkołę, jest naprawdę świetna. Mili nauczyciele, poziom klas jest w najlepszym porządku.
      • Gość: uczeń Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 16:39
        też się z tym nie zgadzam jest świetnie
        polecam wszystkim tę szkołe :D
        • Gość: miszcz Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: 31.178.125.* 08.02.12, 13:27
          mój syn jest zadowolony, i to wystarczy
    • Gość: Uczeń Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 17:25

Nie prawda. Jestem uczniem tego gimnazjum i jeśli Pani dziecko nie radzi sobie w szkole to jest ofermą. W jakiej szkole nie ma przemocy? Ma może Pani do porównania inne gimnazja?
      To prawda ,że jest kilku nauczycieli którzy nie za bardzo daje sobie radę jednak są i tacy ,którzy wywalili ze szkoły już sporo uczniów.
    • Gość: Magda Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.12, 20:51
      Ukończyłam gim 14 dwa lata temu, według mnie jest to szkoła na wysokim poziomie, świetnie przygotowuje do egzaminu gimnazjalnego, jak i dalszej edukacji w liceum. Otrzymałam 85 punktów z egzaminu gimnazjalnego i w mojej klasie był to raczej przeciętny wynik. Większość osób, po ukończeniu szkoły, dostało się do bardzo dobrych liceów. Szczególnie w gim 14 polecam klasę matematyczno-informatyczną.
    • 1michalek1984 Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars 13.06.12, 09:49
      Nie pierwszy raz spotykam się z tego typu opinią o tej szkole.
    • Gość: Tata Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.12, 17:29
      To jakaś bzdura. Syn jest ucznie trzeciej klasy, ma średnią powyżej 4,5 , choć stać go na więcej.
      Szkoła jest bardzo fajna. Ma wielu kolegów ( wcale nie dresiarzy ).
      Kolejnego syna, w przyszłym roku również posyłam do tej szkoły.
      Niestety tak to w życiu jest, że niektórzy nigdzie nie są w stanie się zaadaptować.
      Ja na Państwa miejscu przyjżał bym się dziecku, może ma jakieś problemy z zaadaptowaniem się, a może sam wywołuje agresję u innych swoim zachowaniem.
    • przeprosiny Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars 12.09.12, 10:39
      Jakaś bzdura. Mój syn chodzi 3 rok do tej szkoły, do klasy matematycznej. Poziom BARDZO wysoki. W szkole jest porządny rygor, przemoc jest ucinana w zarodku. Wiele zajęć pozalekcyjnych - artystyczne na wysokim poziomie. Liczba olimpijczyków itd. zwycięzców w konkursach - olbrzymia. Gwarantowane zwycięstwa w przeglądach teatralnych. Świetne zaplecze sportowe. Gros nauczycieli to pasjonaci. Wszystko zależy wyłącznie od chęci ucznia. Jak ktoś uczyć się nie chce, jak ktoś chce łobuzować - to zawsze i wszędzie będzie sprawiał kłopoty. Z czystym sumieniem polecam tę szkołę. Kiedyś to była podstawówka (moja), znam okolicę - i powiem krótko: tu zawsze było sporo lumpenproletariatu i zawsze był określony klimat - ale teraz nawet z tym sobie poradzili (np. wiem, ze uczniowie już nie palą na boisku, nie łobuzuja, jest czysto - chodze w tamtą stronę na spacery z psami, więc widzę).
      • Gość: matka Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.12, 23:37
        To super gimnazjum. Najlepsze na Ochocie. Warto posłać tam dziecko.
        • Gość: mamabasia Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: 178.73.28.* 18.09.12, 00:30
          Dobre sobie. Gimnazjum na Barskiej najlepsze na Ochocie???
          Dawno takich bzdur nie czytałam.
          A co powiesz o Staszicu?
      • Gość: kogiel-mogiel Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.12, 17:55
        Tak, już nie palą i nie piją na boisku, bo chodzą "na szpital" - na skwerek obok szpitala. Trala la dobra szkoła ;)
    • Gość: Gangsta Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 09:04
      Faktycznie nie idźcie tam, lepiej zagrajcie:

Znalazłem bardzo fajną grę!
      Streszczając: zostajesz młodym gangsterem i lądujesz na ulicy.
      Musisz zacząć zdobywać pieniądze, więc rabujesz i napadasz.
      Z czasem otwierasz night cluby, bary i fabryki różnych dóbr.
      Wszystko to opatrzone jest piękną grafiką.
      Zarejestruj się

streetcrime.pl/?affiliate_guid=3117215!
      Każda rejestracja przez miesiąc czasu z tego linku to dodatkowe punkty walki.
    • Gość: koleżanka Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 22:08
      Moim zdaniem Gimnazjum 14 na Barskiej to najlepsze gimnazjum na Ochocie. Mam znajomych, którzy chodzą lub ukończyli już naukę w innych ochockich gimnazjach, więc mam pewne porównanie. Wiadomo żadna szkoła nie jest idealna i różnych ludzi można spotkać na swej drodze. Wszędzie są uczniowie lepsi i gorsi, ale jeśli ktoś chce się uczyć to będzie nie zależnie od szkoły. W tym roku kończę to gimnazjum i chociaż szłam do niego dość nie chętnie, bo nikogo nie znałam, jestem zadowolona i z czystym sumieniem mogę polecić tą szkołę każdemu. Nauczyciele są na wysokim poziomie, kompetentni i wymagający (choć wiadomo że znajdą się jakieś wyjątki). Nauczyciele szczególnie języka niemieckiego, polskiego i fizyki są jak to się mówi " z powołania" . W dzisiejszych czasach trudno takich znaleźć a w tej szkole jest ich sporo porównując z innymi, gdzie większość lekcji można `przebimbać`. Dla tych którzy chcą się uczyć polecam klasy profilowane, szczególnie matematyczne (matmy prawdę mówiąc wcale nie jest więcej , za to lepsze warunki do nauki,natomiast nauczycie przekonani są , że mają do czynienia z tzw. elitą intelektualną szkoły) .
      Klasa ogólna składa się zazwyczaj z uczniów z rejonu, jak wcześniej ktoś już nadmienił `tępych małoletnich dresiarzy` także poziom takich klas jest o wiele niższy niż profilowanych. Jest to poprostu młodziez z problemami w domu, ale takich ludzi nie brak i w innych szkołach.
    • Gość: ja Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 22:17
      Nie wiem dlaczego krytykujecie tak to gimnazjum, nie jest takie złe. Co was obchodzi co każdy poszczególny uczeń robi po skzole czy chodzi na zajęcia z matmy czy na szpital zajarać. W kazdym roczniku jest jakas `elitka` wybitnych uczniow z wyzszymi aspiracjami i takich którzy ` po cięzkim dniu w szkole` idą na szluga. To od wychowania i wzorców z domu wynosi się takie nawyki.
      po za tym staszic to wylęgarnia młodych cpunow , a na siemieńskiego 80% szkoły po lekcji idzie na `patologie` blokowiska na przeciwko szkoły ! gdzie może spokojnie posiedziec i zapalic, a przy okazji pomachac dyrektorce w oknie . lol
    • melaninowak Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars 08.04.13, 20:20
      A ja polecam obejrzeć ten filmik i stwierdzić czy warto iść według utartych norm

- polecam

www.youtube.com/watch?v=SUJFD19nc1Q&list=PLN2Tv83qih68RHf-Wlj3LqDfGx6iFIjcd
      i zasubskrybować :)
    • Gość: Entuzjasta Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.13, 22:54
      Mierny śpiewak boi się (wykonywania) wysokich dźwięków - mierny nauczyciel boi się (stawiania) wysokich ocen. (Zdaje się: Korczak lub Makarenko, a może ktoś inny?)
      Łączę pozdrowienia dla "Fajnej Babki",
      Entuzjasta
    • Gość: Jan II Re: nie idźcie do Gimnazjum 14 na Barskiej w Wars IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.13, 00:37
      Gimnazjum ma dobre wyniki, co potwierdza egzamin gimnazjalny. A co z absolwentami? Czy dostali się oni do liceów zajmujących wyższe pozycje rankingowe niż ich koledzy z gimnazjów warszawskich nie osiągających tak dobrych wyników egzaminu? A jeśli nie - to dlaczego? Może warto wykonać analizę porównawczą korelacji między wynikami egzaminu gimnazjalnego, a średnią liczbą punktów kwalifikacyjnych do liceów, wynikających z ocen uzyskanych przez absolwentów gimnazjów w ich szkołach?
      Niezależnie od powyższego, już teraz przypominam, że chyba w każdym liceum warszawskim z pierwszej połowy listy rankingowej wymagana jest na wstępie umiejętność rozwiązywania zadań ze wszystkich przedmiotów ścisłych, a nie tylko z matematyki. Wiem, że w Gimnazjum 14. jest bardzo wysoki poziom matematyki, ale nie mam informacji o innych przedmiotach.
      Pozdrawiam,
      Jan II (przypadkowo - gościnnie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka