Dodaj do ulubionych

Zadanie 11.4.Help me!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 08:08
Jaka ma byc odpowiedz w zadaniu 11.4.Dlugo sie zastanawialam nad tym i w
koncu zaznaczylam odp. D.Zasugerowalam sie tytulem(ktory z reszta jest dla
artykulu charakterystyczny)Jednak wyglada na to, ze tylko ja zaznaczylam D.
Czy to moja nadinterpretacja, czy ktos jeszcze mial problem z tym zadaniem?
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Zadanie 11.4.Help me!! IP: *.eltronik.net.pl 09.05.05, 11:10
      ee chyba raczej B powinno być
      • Gość: aa Re: Zadanie 11.4.Help me!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 11:40
        bralam B pod uwage, dlugo sie zastanawialam i stwierdzilam ze z calosci tekstu
        plynie moral, ze ci ludzie swoje zycie zawdzieczaja komorce(->bardzo mozliwe ze
        to nadinterpretacja z mojej strony)a poza tym ten tytul. Ciekawe czy to mozliwe
        zeby 2 odpowiedzi byly poprawne?:)W gruncie rzeczy zarowno odpB jak i odpD
        pasuja...
    • Gość: martita Re: Zadanie 11.4.Help me!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 11:18
      ja tez zaznaczylam odpowiedz d. po pierwsze: kierowałam sie tytułem tekstu-
      przecież on sam już świadczy o ten że to dzięki telefonom przeżyli, po drugie-
      początkowo zaznaczyłam odp b, ale raczej nie pasowało mi to na logikę: dwie
      odpowiedzi b raczej by nie pasowały a ciąg ABCD bardziej mi sie podobał:)
      mam nadzieje ze to odpowiedz d bo kazdy punkt jest dla mnie wazny bo
      spierdzielilam dwa zadania.
    • Gość: Rudolf Re: Zadanie 11.4.Help me!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:59
      Pytanie było, czego dotyczył CAŁY tekst. Akapit o warunkach pogodowych raczej
      niewiele ma wspólnego z telefonami komórkowymi. Jeśli D, to dlaczego odrzucić A
      i C, o tym też było w tekście... Odpowiedź B jest prawidłowa gdyż daje ogólną
      nazwę WSZYSTKIEMU i dałbym sobie za to obciąć każdą część ciała. ;-)
      • Gość: nornik Re: Zadanie 11.4.Help me!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:24
        B
    • Gość: Natchniuza Re: Zadanie 11.4.Help me!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:47
      To jest chyba oczywiste, ze odpowiedz, iz text jest o przydatnosci telefonow
      komorkowych jest BLEDNA!!!
      Owszem, dzieki mobile phone ta para sie uratowala, ale artykul nie rozwazal
      zadnych innych aspektow uzywania komorek oprocz wspomnienia o tym jednym.
      Tytuly bywaja mylace. Nalezalo przeczytac caly artykul i wyciagnac wnioski, a
      nie opierac sie wylacznie na tytule. Dla mnei to pytanie bylo jednym z
      najbardziej oczywistych na tej maturze.
      • Gość: orfea Re: Zadanie 11.4.Help me!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:30
        niop ja np. tez zaznaczylam B, ale szczerze mowiac zastanawialam sie nad
        wszystkimi mozliwosciami... ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka