Dodaj do ulubionych

wiza turecka

05.09.06, 22:47
chciałam sie dowiedziec jak mozna zalatwic sobie wize turecka na okres 3-4
miesiecy?chce jechac do znajomych i zostac tam troche dluzej.wiem ze na
lotnisku mozna dostac wize na miesiac,czy sa tez na dluzszy okres?istnieje
mozliwosc odnowienia jej co miesiac??prosze o pomoc i za wszelkie info-
wielkie dzięki! Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • papatya2 Re: wiza turecka 05.09.06, 23:48
      Jesli moge cos na ten temat powiedziec to........ teoretycznie jadac do Turcji
      obowiazuje nas wiza turystyczna czyli 1-miesieczna mozesz wize przedluzyc w
      Turcji w ambasadzie badz w konsulacie. najprosciej jednak w Polsce w ambasadzie
      mozna kupic taka wize kosz okolo 200 zlotych o ile dobrze pamietam.Jednak zeby
      taka wize dostac nalezy przedstawic cos w rodzaju potwierdzenia ze jestes w
      stanie tam sie utrzymac przez ten okres czasu lub zaproszenie.Jest tez tzrecia
      opcja bedac w Turcji mozesz poprostu po miesiacu wyjechac z karju np do
      Bulgarii lub na Cypr i wrocic po 12 godzinach z nowa miesieczna wiza. Najlepiej
      jednak bedzie jak zadzwonisz do ambasady w Warszawie i tam wszystkiego sie
      dowiesz. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
      • kiri87 Re: wiza turecka 06.09.06, 00:46
        dziekuje bardzo za odpowiedzi :) heh..jak dla mnie to wszystko jest za
        skomplikowane :) powiedzcie mi jeszcze,jezeli chcialabym tam pracowac?jakie
        formalnosci musze zalatwic?a praca na czarno?czy sa tam czeste kontrole(chodzi
        mi głównie o riwierę)?co mi grozi w razie przyłapania?chciałabym tez cos przez
        te 3 miesiace robic-w koncu ile mozna na plazy lezec :P
    • basiaistanbul Re: wiza turecka 06.09.06, 00:06
      zagladnil na te stronke...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35082&w=46880423&a=46880423
      • kiri87 Re: wiza turecka 06.09.06, 00:46
        dziekuje bardzo za odpowiedzi :) heh..jak dla mnie to wszystko jest za
        skomplikowane :) powiedzcie mi jeszcze,jezeli chcialabym tam pracowac?jakie
        formalnosci musze zalatwic?a praca na czarno?czy sa tam czeste kontrole(chodzi
        mi głównie o riwierę)?co mi grozi w razie przyłapania?chciałabym tez cos przez
        te 3 miesiace robic-w koncu ile mozna na plazy lezec :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka