astra515 01.11.09, 20:31 super ten szal w oborze :) to oddaje całość tej żenującej produkcji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shatmach Re: rozlewisko 01.11.09, 20:41 Chciałem dać temu serialowi szansę, ale odpuszczam. W serialu nie dzieje się absolutnie nic! Największym wydarzeniem był dziś poród... krowy. Potem bohaterki serialu zastanawiały się czy zrobić budyń czy kisiel. No straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja lista produktów IP: *.centertel.pl 01.11.09, 20:58 lista produktów promowanych w rolewisku: woda mineralna , sieć plusa, gabinet chirurga plastycznego Grzesiak, gaspol, suzuki,poczta kwiatowa kto da więcej?...a podobno każdy odcinek miał milion zł... Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: lista produktów 01.11.09, 21:38 Nic się nie dzieje.Totalne nieporozumienie zrealizowane za abonamentową kasę. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
eri4 Re: lista produktów 02.11.09, 18:04 Podobnie jak shatmach chciałam dać mu szanse. Rezygnuję po wczorajszym odcinku. Definitywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: lista produktów 06.11.09, 15:26 dorzucam kawy Mokate i olej Kujawski :) Odpowiedz Link Zgłoś
isostar2 To musicie zobaczyć!!! 01.12.09, 18:38 To wszystko nic w porownaniu filmu Kazimierza Kutza. Nie do wiary, że ktoś dal na to pieniądze i że Coca Cola się na to zgodziła. forumpp.pl/Coca,Cola,,,Fragment,z,polskiego,,,_9_2_31_0_0_0_0.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawka Re: To musicie zobaczyć!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 21:37 Co chcesz od tego filmu? Skorzystałam z linka, obejrzałam fragment... Zapowiada się świetnie. Fajne dialogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: lista produktów IP: *.centertel.pl 08.11.09, 19:14 i jeszcze Stara Papiernia - ( której właścicielem jest ITI ...) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: rozlewisko 06.11.09, 15:28 shatmach napisał: > Największym wydarzeniem był dziś poród... krowy. Potem bohaterki > serialu zastanawiały się czy zrobić budyń czy kisiel. nie masz pojecia jak mnie rozbawiles tym streszczeniem. cudowne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: rozlewisko 03.11.09, 09:45 Serial jest tak samo kiepski jak książka. Przez jedno i drugie nie mogłam przebrnąć do końca, choć pałałam szczerą chęcią zgłębienia tegoż "arcydzieła". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: rozlewisko IP: *.tomaszow.mm.pl 03.11.09, 12:12 bo trochę wrażliwości do tego potrzeba!Film jest z odcinka na odcinek coraz bardziej interesujący. Piękno krajobrazów, spokój życia na tej wsi, cudowność w prostocie zwykłego życia. Nie ma wyścigu śzczurów, nie ma zakłamania, obłudy, sensacji, pogoni za pieniądzem, zła. Jest spokój, którego tak bardzo brakuje w dzisiejszym świecie! W jednym domu ukazana cudowna, bezwarunkowa miłość córki do matki, dramat matki zmuszonej do wyrzeczenia sie własnego dziecka, jej szczęście z powodu powrotu córki, ciężar opieki nad niepełnosprawną Kasią... I zwykłe proste czynności: od gotowania budyniu, kiślu, poprzez dojenie krowy, poród Buśki, a ż do miłości Basi i Tomasza. Ostatni odcinek - piękny. Zestawienie kontrastowe życie w Warszawie kontra życie na mazurskiej wsi. Mnie osobiście bardziej urzekło to drugie. Każdy odcinek oglądam z zapartym tchem, a moze tak bardzo potrzeba mi było spokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
leftt Re: rozlewisko 03.11.09, 12:44 Gość portalu: ona napisał(a): Film jest z odcinka na > odcinek coraz bardziej interesujący. No,jeżeli wystartował z tak niskiego poziomu... Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: rozlewisko 03.11.09, 13:01 Aby naprawdę odetchnąć mazurskimi klimatami bez idiotycznych produkt plejsmentów i rewii mody w wykonaniu p. Brodzik oraz jej idiotycznych min wystarczy obejrzeć: www.filmpolski.pl/fp/index.php/127191 "Rozlewiskowi" mówię stanowcze nie! Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: rozlewisko 03.11.09, 18:23 Jesteś niewrażliwa! W Siedlisku nie ma gotowania "kiślu" :-P Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: rozlewisko 04.11.09, 10:56 Kiśl też sponsorowany? Pytam bo nie oglądam tego ......(pikanie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikka Re: rozlewisko IP: *.4web.pl 28.11.09, 15:16 Prawdziwie mądre słowa! Uwielbiam Siedlisko i miałam nadzieję, że coś z jego mądrości i ducha będzie w "Rozlewisku" ale niestety.... Serial jest żałosnym ciągiem reklam (w życiu nie widziałam tak nachalnego product placement!), co pozostaje w głębokiej sprzeczności z duchem książki. Przecież książka pokazuje przemianę bohaterki piętnując przy okazji świat amoralnej i bezdusznej reklamy. Nie mogę pojąć, jak p. Kalicińska może na to patrzeć, a co więcej firmować serial swoim komentarzem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allo Re: rozlewisko IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.09, 12:59 Wszystko prawda tylko ta Magda M z minami 1,2, 3 i 4 jakoś z całością nie konweniuje;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajlah Re: rozlewisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 13:04 Wrażliwości mi nie brakuje. Sama mieszkam w domu z ogrodem, pod miastem, może nie na wsi, ale mam niedaleko i łąki i rzekę i las. Znam trochę ten klimat. Po prostu nie odpowiada mi tego typu literatura, a film jest nudny i to nie jest kwestia wrażliwości, tylko kiepskiej literatury i jeszcze gorszej jej ekranizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: rozlewisko 03.11.09, 18:25 > I zwykłe proste czynności: od > gotowania budyniu, kiślu, poprzez dojenie krowy, poród Buśki, aż do > miłości Basi i Tomasza. (wyję ze śmiechu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja wow IP: *.centertel.pl 04.11.09, 09:45 ale PR! żadna wrażliwość nie jest w stanie wytrzymać fatalnej gry Brodzik i , niestety, Braunek. Film kompletnie bez klimatu, ładu i składu. Twórcy tego gniota - obejrzyjcie sobie SIEDLISKO!!! I się uczcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mapa Re: wow IP: *.aster.pl 16.11.09, 15:02 Gość portalu: ja napisał(a): > żadna wrażliwość nie jest w stanie wytrzymać fatalnej gry > Brodzik i , niestety, Braunek. Film kompletnie bez klimatu, ładu i > składu. Twórcy tego gniota - obejrzyjcie sobie SIEDLISKO!!! I się > uczcie! Podpisuję się pod tymi słowami. To, że Brodzik nie pasowała do tej roli, to można było stwierdzić po samych zapowiedziach obsady, nie trzeba było jej ogladać, ale niemiłym zaskoczeniem dla mnie jest też Braunek. Ona też nie pasuje do roli kobiety ciepłej, mądrej, skupiającej wszystkich wokół siebie, trzymającej 'ogień' ogniska domowego. No i jakoś też słabo gra. Męskie role są lepiej obsadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: wow 17.11.09, 19:51 Kurczę, a mnie akurat jakoś Braunek najbardziej się podoba w tym gniocie, który, jednakowoż, również się przyznam, zaczął mnie wciągać :) Owszem, Braunek to nie pulchny, niski, perkaty Gnom, ale wydaje mi się, że lepiej pasuje do tej całej historii, niźli jej książkowy pierwowzór! O_O Dacie wiarę? Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: wow 22.11.09, 20:34 przełączyłam z tvn (przerwa reklamowa) i oczywiście mokate na pierwszym planie;) Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: wow 22.11.09, 20:43 oo i suzuki ,co za zaskoczenie.Zaraz będzie woda mineralna. Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: wow 22.11.09, 21:04 to juz wiadomo,czemu Brodzik w serialu.Świetni sponsorzy.Woda stoi przed sklepem:) Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: rozlewisko 04.11.09, 09:59 Gość portalu: ona napisał(a): > bo trochę wrażliwości do tego potrzeba!Film jest z odcinka na > odcinek coraz bardziej interesujący. Piękno krajobrazów, spokój > życia na tej wsi, cudowność w prostocie zwykłego życia.... Albo nie znasz zycia, albo wsi. A najpewniej jednego i drugiego. Książka bardzo słaba, afilm znacznie gorszy. Moja wrażliwość nie wytrzymuje beznadziejnej gry i głupich min J.Brodzik i nachalnego reklamowania róznych firm i produktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: rozlewisko IP: *.tomaszow.mm.pl 04.11.09, 15:19 życie znam bardzi doibrze, śmiem twierdzić, ze lepiej od Ciebie. Wieś... hahaha, zdziwiłabyś się, gdybym Ci powiedziała. Natomiast fakt - mieszkam w mieście, patrzę na ciągłą pogoń za wszystkim, na szukanie na siłę szczęścia, na kolejki w supermarketach, na nadęte sprzedawczynie, na warczących na siebie ludzi, plujących jadem jeden na drugiego. Jestem świadkiem zawiści, zazdrości, podłości, podkładania sobie świń na lewo i prawo... Nie zawsze oczywiście i nie wszędzie, ale niestety w 90% z tego składa sie życie. W filmie tego nie ma, dlatego podoba mi się. PS. A wieś dzisiejsza, która niewiele różni sie od miasta, chyba jednak nie jest dobrą płaszczyzną do porównań z klimatem przedstawionym w filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maranka Re: rozlewisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 15:29 to oglądaj bajki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleńka Re: rozlewisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 09:33 ona napisała : fakt - mieszkam w mieście, patrzę na ciągłą pogoń za wszystkim, na > szukanie na siłę szczęścia, na kolejki w supermarketach, na nadęte > sprzedawczynie, na warczących na siebie ludzi, plujących jadem jeden > na drugiego. Jestem świadkiem zawiści, zazdrości, podłości, > podkładania sobie świń na lewo i prawo... Nie zawsze oczywiście i > nie wszędzie, ale niestety w 90% z tego składa sie życie. Chyba masz jakąś depresję, bo jeśli nie, to współczuję serdecznie, moze się przeprowadź. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: rozlewisko 06.11.09, 09:56 Sztuczne postaci, przewidywalne zachowania oraz aktorka nieumiejętnie udająca osobę upośledzoną. Fatalne i szmirowate, dla idiotów. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: rozlewisko 09.11.09, 10:32 > fakt - mieszkam w mieście, patrzę na ciągłą pogoń za wszystkim, na > szukanie na siłę szczęścia, na kolejki w supermarketach, na nadęte > sprzedawczynie, na warczących na siebie ludzi, plujących jadem jeden > na drugiego. Jestem świadkiem zawiści, zazdrości, podłości, > podkładania sobie świń na lewo i prawo... Serdecznie Ci współczuję (to nie ironia). Ja też mieszkam w mieście, nawet dość sporym, i jakoś widzę wokół siebie wielu miłych, życzliwych mi ludzi... Może dlatego, że ja tez podchodzę do nich z sympatią i zyczliwością, i jakos głupio wtedy tym sprzedawczyniom warczeć na mnie? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
bumbecki Re: rozlewisko 06.11.09, 18:35 ona - powiedz mi gdzie jest ten dramat matki która musiała wyrzec się swojego dziecka ?? Wg mnie rzeczona matka dokonała wyboru - nowa miłość czy córka... a za swoje wybory trzeba ponosić konsekwencje (te dobre i te złe). Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: rozlewisko 07.11.09, 19:49 Prawdę mówiąc, też nie bardzo czułam ten dramat czytając książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
cahir4 Re: rozlewisko 08.11.09, 00:54 Bo go nie było. Basieńka przecież deklarowała otwarcie, że dziecko jej zawadzało od początku. Kochanek dał jej okazję, żeby zrestartować życie pozbywając się przy tym zbędnego balastu. I od początku (romansu) do końca (książki) miała do niego pretensję, że, tak jak ona, nie odciął się od swoich dzieci. Więc kiedy po latach zaczyna marudzić, ile odcinając się od dziecka straciła (straty, jakie poniosło dziecko, nie mącą jej myśli), nie brzmi to ani dramatycznie, ani przekonująco. Po przeczytaniu książki (to były chyba "Powroty...", w której Basia jawi się jako infantylna idiotka niezdolna do głębszych uczuć i jakiejkolwiek empatii, byłam przekonana że ten portret matki jest perfidną zemstą porzuconego dziecięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: rozlewisko IP: *.unused.derbynet.waw.pl 08.11.09, 09:53 Brodzik jest kiepska - ciągnie całą produkcję na dno. Chyba przydałby się jej jakieś korki z aktorstwa, bo jak tu ktoś napisał mina 1, 2, 3, 4 i finito. Widać to w zderzeniu z innymi aktorami zwłaszcza z Braunek. Cała ta książkowa trylogia jest denna, wybory jakby nie było dorosłych osób niedojrzałe, drażni mnie okrutnie bezzasadne przekonanie o ich własnej doskonałości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: rozlewisko IP: 212.91.17.* 09.11.09, 12:08 Książki nie czytałam, ale jeżeli film jest jej odzwierciedleniem to nie rozumiem nad czym zachwyt... ja widzę to tak: matka porzuca córkę dla kochanka, córka z tego co rozumiem juz dobrze po 40 przypomina sobie że miała matke i jedzie do niej jak by nigdy nic, tamta tłumaczy sie w paru zdaniach głupią miłością, córka przyjmuje tłumaczenie i jest po tylu latach już wszystko w porządku, buziaczki i przytulania. jednoczesnie porzucona córka tak naprawde porzuca swoją córkę, ma depresje z powodu utraty pracy wyjeżdza do "mamusi" i ma gdzieś swoją rodzinę. mąż niedobry bo ma romans, ale noc spędzona z małolatem w pierszym odcinku jest ok...godne zachowanie kobiety, żony i matki. a wczorajszy odcinek ze spalonym trupem pokazanym w zbliżeniu znięchęcił mnie już całkowicie. dlaczego wogóle ktoś stwierdzil że ta książka jest warta sfilmowania i do tego jeszcze w tak nieciekawy sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werbenaa rozlewisko - ekipa czyli krewni iznajomi królika IP: 212.59.248.* 09.11.09, 14:41 Gość portalu: gość napisał(a): dlaczego wogóle ktoś stwierdzil że > ta książka jest warta sfilmowania Jednym z producentów wykonawczych serialu jest Dariusz Goczał - mąż (chyba) siostry autorki powieści na podstawie, której kręcony jest film Małgorzaty Kalicińskiej - Katarzyna Kalicińska - Goczał, która jest odpowiedzialna za ... casting (reżyseria obsady) do serialu "Dom nad rozlewiskiem"!!! Co wiecej Katarzyna Kalicińska - Goczał to była żona Roberta Janowskiego (tego Roberta Janowskiego), z którym ma syna Makarego Janowskiego, który to Makary (lat 19) jest ... asystentem reżysera serialu "Dom nad..." http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/1224100 Czyli wszytsko zostaje w rodzinie, family business, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werbenaa Re: rozlewisko - ekipa czyli krewni iznajomi kró IP: 212.59.248.* 09.11.09, 14:43 link raz jeszcze do strony filmpolski.pl www.filmpolski.pl/fp/index.php/1224100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werbenaa Re: rozlewisko - ekipa czyli krewni iznajomi kró IP: 212.59.248.* 09.11.09, 14:54 Sorry , tak powinno być - Jednym z producentów wykonawczych serialu jest Dariusz Goczał - mąż (chyba) siostry autorki powieści (Małgorzaty Kalicińskiej) na podstawie, której kręcony jest film . Owa siostra M. Kalicińskiej - Katarzyna Kalicińska - Goczał jest odpowiedzialna za ... casting (reżyseria obsady) do serialu "Dom nad rozlewiskiem"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka Re: rozlewisko IP: *.man.poznan.pl 09.11.09, 12:57 Szkoda, szkoda i jeszcze raz szkoda. Producenci mieli szansę, zeby z lichej książki, zrobić dobry film. Czytałam wszystkie części rozlewiska i zupełnie inaczej wyobrażałam sobie bohaterów. Basia to dla mnie mała drobna, starsza już kobiecinka, z mimo wszystko dużym jeszcze poczuciem humoru i tzw. doswiadczeniem życiowym, przyjmująca życie takim jakie ono jest, nienarzucajaca się swojej córce Małgosi. Wg książki MAłgosia to zagubiona, nieatrakcyjna kobieta, nie znajaca swojej wartości. W filmie przeciwnie - patrząc na Małgosię, odnosi się wrażenie, że gdyby tylko Małgosia chciała cały swiat leżałby u jej stóp. Relacje MAłgosi z córką i mążem, w filmie są jeszcze dziwniejsze niż w książce. Nagranie córce wiadomości Kocham Cię ckliwe i nieprawdziwe. Córka też jakaś dziwna, dom również - przecież to jest mazurska wieś, a dom wygląda jakby projektant nie wychodził z niego miesiącami. Wg mnie całe to filmowe przedsięwzięsie to utopiona kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
evil-minded Re: rozlewisko 09.11.09, 16:37 O właśnie, słuszna uwaga o tym domu. Nie znam ludzi na wsi, którzy tak mieszkają. Ktoś chyba lekko przeszarżował. A że Brodzik kompletnie nie pasuje do tej robi, to już chyba milion razy zostało powiedziane :) Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: rozlewisko 15.11.09, 22:06 Dzisiaj w serialu reklamowali nawet tanie, kwaśne piwo. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: rozlewisko 16.11.09, 00:13 W roli Gosi widziałabym bardziej Stenkę albo Jungowską. O ile pamiętam Gosia zmagała się z nadwagą i miała kompleksy z powodu wieku. A Brodzik wygląda świetnie! To samo matka Gosi. W książce była opisana jako starsza pani! Kasia też jest tragiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martella Re: rozlewisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.09, 10:45 Moje wyobrażenia bohaterów też są sprzeczne. Konopielko zgadzam się Stenka byłaby najlepsza. W roli Basi? Aktorka wyglądajaca babciowato. Kaśka, o ile pamiętam była brunetką. Tylko Ewelina może być. A tak w ogóle serial zaczyna mnie wciągać. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: rozlewisko 16.11.09, 14:12 Gość portalu: martella napisał(a): > A tak w ogóle serial zaczyna mnie wciągać. Zauważyłam, że tak jest ze zdecydowaną większością seriali na które na początku lecą gromy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deczko Re: rozlewisko IP: *.energis.pl 16.11.09, 20:36 dona.a napisała: > Gość portalu: martella napisał(a): > > > A tak w ogóle serial zaczyna mnie wciągać. > > Zauważyłam, że tak jest ze zdecydowaną większością seriali na które > na początku lecą gromy Typowe. Czlowiek po prostu przyzwyczaja sie do tej chaly, wyboru nie ma. Zaczal ogladac to skonczy. Ja nie ogladam, ale ja mam niski prog wytrzymalosci, jak patrze sie na gre aktorska Joanny Brodzik i spolka. Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: rozlewisko 23.11.09, 12:00 Ja ostatecznie odpadłam po trzech odcinkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: rozlewisko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 10:23 ok, przyznaję sie, że oglądałam każdy odcinke. ale wczorajsza scena z ciężarówkę !!?? nie, po prostu NIE. serial się dla mnie skończył. Odpowiedz Link Zgłoś
lika78 Re: rozlewisko 23.11.09, 10:34 No ta scena, kiedy sklepowa poznaje miłość swego życia chyba swym kiczem pobiła wszelkie poprzednie gnioty tego serialu... Dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco ciezarowka Andrzeja - konsternacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.09, 10:53 Czekajac sobie spokojnie na "Czas honoru" (no tez niezbyt udany, ale jednak w zupelnie innej lidze) zalapalem sie na genialna scene z ciezarowka. Tak, to juz niedlugo bedzie legendarna scena. Patrzylem i patrzylem "w zamarciu" ... to bylo dziwaczne, nie, nie ... to bylo ekstremalne. W zasadzie brakowalo tylko jednego ... ostatecznego napisu z marka wody mineralnej. Ktos wczesniej pisal, ze to w zasadzie dosc "rodzinne" przedsiewziecie. Niewazne, rodzinne, nierodzinne, ale przede wszystkim nieprofesjonalne. Zastanawiajace, ze tyle ludzi jest w stanie przylozyc reke do takiego "knota" i zapewne miec wciaz dobre samopoczucie. Wszyscy stracili dobry smak, czy tez zawiesili go chwilowo na kolku, bo i tak i tak im zaplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: ciezarowka Andrzeja - konsternacja 23.11.09, 12:50 Ja też wczoraj trafiłam na ten fragment, też czekając na "Czas", do dzisiaj dojść do siebie nie mogę. Z podziwu, że można jeszcze niżej niż dno zejść. Telenowele meksykańskie przy tym to arcydzieła sztuki. Michał Ogórek napisał trafnie po obejrzeniu jednego odcinka: kilka scen nakręcono wyłącznie by widać było olej i że on nie wie dlaczego to się nie nazywa rozlewisko oleju. Z flakami bym dodała. Odpowiedz Link Zgłoś
vanmovinia Re: ciezarowka Andrzeja - konsternacja 24.11.09, 00:05 o co chodzi z ciezarowka? Bo nei ogladalam, a jestem ciekawa, tak fajnie obsmiewacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lika78 Re: ciezarowka Andrzeja - konsternacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.09, 10:01 Dla tych co nie widzieli sceny: nadjeżdża tir, sklepowa niczym wywiedziona przez ducha świetego wyłazi przed sklep, sięga po butlę wody mineralnej wiadomo-jakiej-marki, wyłazi tirowiec, sklepowa podaje mu butlę, upocony obrzydliwie tirowiec quasi-zmysłowo chleje tę wodę, sklepowa wpatrzona nieziemsko - odpływa, przełyka ślinę (no tylko orgazmu czekać), po czym tirowiec wsiada do ciężarówki i trzyktornie naciskając na klakson odjeżdża... A wszystko to pod melodię do złudzenia podobną z reklamy Mokate (Ti Amo - Cappucciono kochamy cię...)... Żenua. Odpowiedz Link Zgłoś
vanmovinia Re: ciezarowka Andrzeja - konsternacja 24.11.09, 21:37 heh :) dzieki za obrazek :) Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: ciezarowka Andrzeja - konsternacja 25.11.09, 08:24 Zapomniałaś dodać, że dzieje się to wszystko w slowmotion. Odpowiedz Link Zgłoś
macias3 Re: rozlewisko 23.11.09, 21:23 Żeby ogląać ten serial z przyjemnością należy dorosnąć i przestać być fanem różu i plastiku Odpowiedz Link Zgłoś
lilek Re: rozlewisko 23.11.09, 21:43 rozumiem,że powyższa wypowiedź miała być prowokacją??? z dala mi od różu itp, spróbowałam obejrzeć ostatni odcinek bez uprzedzenia i dodam - jestem fanką sielskiego czy też wiejskiego życia. Ale to co serwuje się w tym filmie jest poniżej wszelkiego poziomu!Wspomniana scena z ciężarówką - ktoś chyba przelewa na ekran swoje "tirowe" niespełnione fantazje.masakra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: missdee1201 Re: rozlewisko IP: *.komster.pl 24.11.09, 12:22 Puśćcie wodze fantazji i napiszcie lepszą książkę lub lepszy scenariusz serialu. Krytykowac jest bardzo łatwo. wystarczy wejśc na forum i za darmo (!!!) ubliżyć, obrazić... Ja mam 30 lat, niemały bagaż życiowy, trochę już doświadczenia zawodowego... I bardzo lubię oglądać ten serial! Książkę dopiero zaczęłam czytać. Jedyne co mi przeszkadza, to reklamy - fakt lekka przesada. Brodzik bardzo mi się podoba, młoda Fryczówna również. I Pani Braunek także. A scena z ciężarówką to chyba obrazek o którym marzyła pani sklepowa, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: rozlewisko 24.11.09, 13:39 My nie musimy bo od tego są specjaliści. Którzy robią albo złe albo dobre seriale. A jak jest dobry to każdy pochwali, wystarczy poszukać w necie recenzji Pitbulla. Jak się lubi wiejskie klimaty to polecam kolejny dobrze zrobiony serial: merlin.pl/Siedlisko_Janusz-Majewski/browse/product/2,531810.html też wychwalany jak widać. Niestety jak ktoś produkuje gniota to może się narazić na recenzję prześmiewczą jak miało to miejsce gdy wyświetlano serial "Tajemnica twierdzy szyfrów" który to wyreżyserował p. Drabiński, tak, ten od "Rozlewiska". Szkoda, że ww. recenzent się nie recenzuje 'Rozlewiska" bo byłoby przynajmniej mnóstwo śmiechu. groups.google.com/group/pl.pregierz/browse_thread/thread/7f070353a13e4714 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faszyna Re: rozlewisko IP: 153.19.140.* 24.11.09, 14:20 Popieram, tamte recenzje były super. A oba seriale rezyserii AD równie do niczego. Niestety, bo byłoby chociaż na co popatrzec. A tak zostaje stare "Siedlisko" i niesmiertelny Hans Kloss. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: rozlewisko 24.11.09, 14:32 Bo jak zawsze musi być dobry scenariusz, dobry reżyser(reżyserzy - Stawka) i dobrzy aktorzy. To wszystko sprawdziło się zarówno w wypadku "Stawki" jak i "Siedliska". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutka Re: rozlewisko IP: 195.205.66.* 24.11.09, 18:45 ...że o "Nocach i dniach" nie wspomnę.. Pani Kalicińska przed bodaj drugim lub trzecim odcinkiem/więcej nie oglądałam/ tłumaczyła,że serial to inna materia. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: rozlewisko 24.11.09, 21:47 Jedynym usprawiedliwieniem sceny z ciężarówką jest celowy zabieg reżysera mający na celu dobitne uswiadomienie widzowi, że kicz też można stopniować. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: rozlewisko 25.11.09, 11:39 > Żeby ogląać ten serial z przyjemnością należy dorosnąć i przestać > być fanem różu i plastiku Zapomniałas jeszcze dodać "i czytac coś więcej niż Fakt", tak? Masz o sobie szalenie wysokie mniemanie. Z przykrością rozwieję twoje wątpliwości - wielbicielka takiego i kiczu i kaszany jak Rozlewisko może mieć wszystko, ale nie dobry gust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikka Re: rozlewisko IP: *.4web.pl 28.11.09, 16:17 A w sumie, powiem Wam szczerze, szkoda mi.... Szkoda, że twórcy wzięli nas za stado baranów, które można ogłupić kolorowymi widoczkami, a wtedy nie zauważą braku treści i ciepła... Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: rozlewisko 29.11.09, 12:16 Płacąc abonament finansujemy takie "arcydzieła" 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Moj BOSCH-e IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.11.09, 22:15 ... a jednak, a jednak ... scena z ciezarowka ma godna konkurentke. BOSCH przybyly na urodziny po prostu powalil ... ale wczesniej byla uwertura w postaci wreczania sobie kosmetykow stosownych do wieku z niezyjacacych sie w oczy torebek z logiem producenta. Juz to bylo zenujace, ale przybyla na lake i stosownie ometkowana zmywarka ustanowila absolutnie nowy standard w dziedzinie product placement. Nie jestem tylko przekonany, czy BOSCH powinien sie z tego cieszyc ... Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Moj BOSCH-e 29.11.09, 23:18 Olej kujawski też jest godnie reprezentowany. Bohaterka powinna jeszcze grać w lotto, zajadać etopirynę i czyścić kible domestosem. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Moj BOSCH-e 30.11.09, 10:20 ja zaczynam ten serial oglądać masochistycznie zmywarka na brzegu jeziora pobiła juz wszelkie inne idiotyzmy Odpowiedz Link Zgłoś
playmate_2010 Re: Moj BOSCH-e 30.11.09, 20:58 hiiiiiiiiihi!! oglądałam!! wcale nie niestety.... co wy krytykujecie, watek z pijaczynami w chorze jest niezły! Odpowiedz Link Zgłoś
lika78 Re: Moj BOSCH-e 01.12.09, 12:00 I tradycyjnie już rozlewisko Oleju Kujawskiego. W sklepie 2 metry tego oleju od góry do dołu i pan prawie ex mąż deliberujący z kochanką na tle tej wystawki, a wcześniej telefon w sprawie naleśników - mąki nie znalazł - ale olej kujawski - of kors - mamy poisiadamy-uwielbiamy... Bosh faktycznie mnie powalił. Ni ema to jak zmywareczka przy pomoście. Dax Cosmetics równie głupi product placemnt w Rozlewisku, jak i reklamy tej marki... Generalnie film chyba tylko po to, by zareklamować to i owo, dodatkowo w kiepskim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
bakali Re: Moj BOSCH-e 01.12.09, 12:16 Tak, tak, mój Bosch-e :D A myślałam, że to ja jestem niewrazliwa na ciepłą historię tego serialu i niesprawiedliwie przełączam pilotem program wzdychając z udręką. Bardziej denerwująca od braku akcji i żenujących reklam rodem z "Teraz albo nigdy" jest bezbarwna Fryczówna, zreszta kompletnie niepodobna do któregokolwiek z rodziców. Jednym słowem - dla mnie udręka. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Moj BOSCH-e 01.12.09, 12:16 Matteo pliiizzz podziel się i to opisz, bo ja mam trudności z wyobrażeniem sobie czegoś gorszego od tej sceny z ciężarówką. A teraz nawet nie oglądam tych 10 ostatnich min przed Honorem bo coś innego miałam do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozambique n/z Re: Moj BOSCH-e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.09, 12:25 boahterka ma urodziny urządza ja na pomocie , ne brzegu tego stawu czy jeziora na drewanianychg zydelkach i przy drewanianym stole przychodzą goscie m.in jeszcze-aktulany-mąz i gruby absztyfikant Kasprzykowski wreczają prezenty np. duze torby kometyków z ZAJEB...YM loho na wierzchu , ale to kij na to Brodzikówna ogłąsza głsoem natchnionym ze na urodziny zrobiła sobie prezent i kupił zmywarkę i prezentuej gigantyczna pakę stojącą jakimc cudem na tej trawie , prawie na pomoscie sicąga karton z wierzchu jednym wdziecznym ruchem i z wyrazem słodziutkich ocząt oczom zachwyconych gosci odsłania sie ......... zmywarka oklejona walącymi po oczach napisami BOSZA , w góre i dół, w prawo i w lewo i w poprzek zachwyceni chyba biją brawo potem wszytscy swietują , piją , i tanćzą i całują sie na pomoście a zmywarka oklejona napisami dzielni im towarzyszy gdyby ktos mi opowiedział to bym nie uwierzyła zachwyciłam sie tym serialem oglądam dalej gruby absztyfikant okazał sie włąsnei byc alkoholikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: Moj BOSCH-e IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.09, 19:44 Piekny i zdecydowanie zbyt dobry opis tej wiekopomnej sceny. W miedzyczasie przy tych kosmetykach jest jeszcze idiotyczna wymiana zdan, wywolana tym, ze ktos tam pomylil torby i dal Brodzikowej wersje kosmetykow ... chyba 50+, a ta przeciez, jak powszechnie wiadomo jeno "czterdziecha" na karka martwic sie moze. Wiec po korekcie i trzymaciu wersji 40+ wzdychnela z samego srodka trzewi, ze to jeszcze nie czas, nie czas ... no i wtedy pojawia sie nasza bohaterka czyli zmywareczka i dzieje sie to co tak udatnie Mozambique opisala ;-) Pamietajmy jednak ze ogladanie tego cholerstwa "dla jaj" grozi zwyzka ogladalnosci i poczuciem tfuuurcow, ze oto jednak narod sie poznal i kunszt serialowej roboty docenil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozambique n/z Re: Moj BOSCH-e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.09, 09:41 ja tylko nie wiem jak to ze sklepową było ? scena z wodą i kierowcą tira byla w jednym odcinku a w nastepenych sklepowa po próbie chóru z koscioła wychdozi obejmując i całując jakiegos kolesia to był ten kierowca tira ??? to tak szybkko im poszło ? - w ciągu jednego dnia przeszli na inny stopien znajomosci gdize to tak sie dzieje ? moze sie przeprowadze na to rozlewisko ? Odpowiedz Link Zgłoś
leftt Re: Moj BOSCH-e 01.12.09, 12:26 Nie możesz oglądać 10 ostatnich min bo, jak już wcześniej ustalilismy, pani Brodzik potrafi robić tylko 4 miny. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: Moj BOSCH-e 01.12.09, 18:23 Czepiacie się. Wiertarka też mogła być Boscha, a nie była ;P Odpowiedz Link Zgłoś
eri4 Re: Moj BOSCH-e 01.12.09, 20:33 do mozambique n/z czepiasz sie, absztyfikant nie jest gruby..podobno pije, ale chyba cieniutkie drinki ;) A w ogóle to masz rację- stresowałam sie ze oglądam (w poniedziałki, gotując obiad- w kuchni mam tv),ale teraz już przestanę. Sie stresować. Warto dla takich dennych scen, ciekawe czy będą gorsze? A w ogóle czy ktoś wie czy -nie daj Bosche- robią następny sezon??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozambique n/z Re: Moj BOSCH-e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.09, 09:44 czepiam sie - Kasprzykowski sprzed roku a teraz - jest prawie nie do poznania , zdziadział okropnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kit jeszcze jedna reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 22:31 Toshiba w tym serialu też się ma całkiem dobrze!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neovol jest nadzieja IP: 217.97.233.* 02.12.09, 15:29 W dzisiejszej rzepie nowy dyrektor tvp1 wspomniał, że wiele seriali zostanie zniesionych z anteny z powodu oszczędności . Budżet jednego odcinka DnR był gigantyczny, więc jest szansa, że kolejnej części tej szmiry nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: jest nadzieja 06.12.09, 12:45 Kolejnej części może nie, ale kolejny odcinek już dzisiaj. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du-ka Re: rozlewisko... o rekrodowej oglądalności ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 19:30 Nie chcę Was martwić, ale dziś usłyszałam w tvp 1 zapowiedź dzisiejszego odcinka tegoż serialu jako "o rekordowej oglądalności". To sugeruje usprawiedliwienie powstania kolejnej serii. Swoją drogą, to czy podawane koszty odcinka to są te koszty jeszcze przed odjęciem kwoty skasowanej z reklam, jak rozumiem? Ciekawe jaki procent kosztów pochodzi z innego niż reklamodawcy źródła. Serialu nie oglądam (poza sceną z ciężarówka - obejrzałam specjalnie powtórkę), ale z przyjemnością czytam komentarze :) Odpowiedz Link Zgłoś
janigor1 Re: rozlewisko... o rekrodowej oglądalności ?! 06.12.09, 20:56 W dzisiejszym odcinku w tytule kolejnej części pojawił się napis: "Nieoczekiwany przyjazd Manii" - przez dwa "i" - he, he! Telewizja edukacyjna... Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: rozlewisko... o rekrodowej oglądalności ?! 06.12.09, 23:34 Reklama oleju trwa nadal. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: rozlewisko... o rekrodowej oglądalności ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.09, 12:31 Dla mnie serial jak serial - ani gorszy ani lepszy np. od tvn- owskich produkcji. Śmieszy mnie tylko ta zmasowana krytyka - przecież widać, że wielu ogląda i to bardzo pilnie, co wnioskuję po tym z jaką pieczołowitością opisują poszczególne sceny... Jeśli tak to razi Wasz smak, to sobie odpuście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faszyna Re: rozlewisko... o rekrodowej oglądalności ?! IP: 153.19.140.* 07.12.09, 13:55 Kasiu, a ja nie oglądam, natomiast mam krytyczne zdanie. Bo ilekroć podejme próbę obejrzenia, to najdalej po 5 minutach wyłaczam tv. Pomijam mizerotę książki, bo nawet z najbardziej badziewiatej ksiązki można zrobic całkiem przyzwoity film. Ale juz głownej bohaterki nie jestem w stanie przeskoczyć. JB podobała mi sie w pierwszych częsciach Magdy M., tak samo w "Kasi i Tomku". Ale tego, co teraz prezentuje w DnR, nie da sie zaakceptować. Gra tu jakąś podstarzałą grymaśnicę o zachowaniu kilkuletniego dziecka. Wczoraj obejrzałam dwie sekwencję; gdy w nerwach "męczy" jakis mebel i gdy wchodzi do córki z cierpietniczym wyrazem twarzy, bo ukochany był cokolwiek wczorajszy. W tej pierwszej scenie to miotanie sie z heblem wyglądało całkiem "deliryczne" (przypomina mi sie buzia umazana lodami w czwartej serii Magdy M.). A zbolała mina na twarzy tak dorosłej kobiety w drugiej scenie byłaby chyba tylko wtedy uzasadniona, gdyby bohaterka trzymała w reku list z info o pogrzebie. Czy JB gra tu osobe intelektualnie upośledzoną lub osobe wymagającą specjalnej troski ze strony otoczenia? Bo z mojej kilkuminutowej obserwacji tak wygląda. A przeciez pierwowzór to nie była skończona debilka nieradząca sobie w zyciu, lecz podstarzała kobieta na zyciowym rozdrożu. No ale tego w serialu nie widać. I moze to oczywiste, gdy zderzy sie nazwisko średnio utalentowanej aktorki z nazwiskiem rezysera, który wczesniej nie poradził sobie z reżyserią w TTS. I jedynie, czego mi bardzo zal, że tym razem AJK nie pisze recenzji z serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: rozlewisko... o rekrodowej oglądalności ?! 07.12.09, 14:55 Rozmarzyłam się, AJK piszący recenzję z tego megagniota.... Dodam, że też nie daję rady obejrzeć wiecej niż 5 min tego dzieła. Ksiązka jest na granicy grafomanii, ale ma sympatycznych bohaterów, ciepełko i Mazury. Z tych wszystkich składników zostały tylko Mazury w wydaniu:" jak to sobie reżyser z Warszawy wyobraża życie na wsi". Obsada to jakaś parodia, to ten serial powinien się nazywać "rewers" - zamiast lekko pulchnej 45-latki dostajemy chudą neurotyczną 35 latkę, zamiast mamusi, małej Basi dostajemy coś na kształt zenbuddyjskiej mniszki (nic nie mam naprzeciw buddyzmowi), Janusza z litości przemilczę wszystko okraszone spotami reklamowymi wcinającymi się ni z gruszki ni z pietruszki. Gra Brodzik poniżej czegokolwiek, czego nie rozumiem wcale, bo tak marna nigdzie nie była. Odpowiedz Link Zgłoś
bakali Re: rozlewisko... o rekrodowej oglądalności ?! 07.12.09, 15:35 Skoro już tak sobie uroczo krytykujemy, najbardziej nie mogę zrozumieć obsadzenia roli Mani panną Fryczówną. Do nikogo nie podobna, a do tego antypatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faszyna Re: rozlewisko... o rekrodowej oglądalności ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.09, 16:12 Po ostatnim odcinku należy pisac Manii, a nie Mani. ;) Jaka ortografia, taki serial? Czy moze: jaki serial, taka ortografia? Odpowiedz Link Zgłoś
ywwy Re: rozlewisko... o rekrodowej oglądalności ?! 07.12.09, 18:45 Jak to do nikogo nie podobna??? A sąsiad Frycz to co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozambique n/z Re: rozlewisko... o rekrodowej oglądalności ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.09, 12:24 az z ciekawosci obejzraalm sobei Bordizkówne u Lisa ma tak okropnie denerwującą , nie do zniesienia , maniere mówienia ze reka sama skacze do pilota kurcze - aktorka po szkole, zeby nie potrafiła powiedziec cięgiem tzrech słów po kolei bez kilkusekundowych eeee, aaaaa, yyyymm, eeem i amerykanskeigo , wsytudiowanego aaaaahhhm przed rozpoczęciem mysli no zesz - jak oni tych aktorów uczą ? Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: rozlewisko... o rekrodowej oglądalności ?! 08.12.09, 19:21 A mnie panienka Frycz bardzo się podoba, gra naturalnie i z dużym wdziękiem. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowana Re: rozlewisko... o rekrodowej oglądalności ?! IP: *.238.64.20.ip.abpl.pl 08.12.09, 21:38 Pomijam juz to, ze J. Brodzik nie pasuje do swojej roli- chociaz ostatecznie, od biedy moze byc (ale pewnie znalzla by się bardziej odpowiednia aktorka). Ja sie zastanawiam, jak mogli wziąc B. Kasprzykowskiego na Janusza?! W książce, o ile dobrze pamiętam był to przystojny mężczyzna z przydługimi włosami. I chyba młdoszy od Gosi. A jak Kasprzykowski ma się do tego obrazu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozambique n/z Re: rozlewisko... o rekrodowej oglądalności ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.09, 09:49 zdziadziały, otłuszczony , spuchnięty, zarośniety amant !!!! łomatkobosko !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: rozlewisko... o rekrodowej oglądalności ?! 09.12.09, 13:24 Wpisuje się doskonale w ten trend by wszyscy wyglądali dokładnie odwrotnie niż w książce. Tomka który w książce jest człowiekiem lasu w którym spędził całe życie zamienia się na faceta który wygląda na takiego który las zna wyłącznie z widokówek.;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: rozlewisko... o rekrodowej oglądalności ?! IP: *.4web.pl 13.12.09, 13:10 "Manii" też mnie "ugryzło w oczy" :) Ale najśmieszniejsze jest to, że zaczynam oglądać ten serial pod kątem "ileż jeszcze topornych reklam da się upchnąć w jednym odcinku"? Bo śledzenie akcji i uczuć, których nie ma, jakoś mi się nie udało ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pekin Re: rozlewisko IP: *.man.poznan.pl 10.12.09, 10:52 Serial jest totalną pomyłką. Dla tych wszystkich, którzy ulegli magii książki jest to jak zderzenie ze ścianą. Pani Kalicińska popełniła ogromny błąd godząc się na coś takiego. Trudno teraz kogokolwiek namówić do przeczytania tych książek. Ja osobiście się cieszę, że książki Kalicinskiej przeczytałam przed serialem. Serial jest klasycznym przykładem braku wrażliwości twórców i olewania odbiorców. Nachalne reklamy, dziecinne dialogi, niedobrana obsada i nawet krajobrazy takie sobie. Cóż z tego, że obraz jest pełen kolorów, jak nie niesie ze sobą żadnego przesłania. Wiadomo już, że Brodzik nie pasuje do granej roli, ale po Pani Braunek bym się takiej gry nie spodziewała. Przecież ona nie wyraża żadnych emocji, poza uśmiechem oczywiście. Przecież książkowa Basia owszem była osobą pogodną, ale również zaradną i mądrą, a niestety po Pani Braunek tej mądrości nie widać. Z kolei aktor grający Tomasza zachowuje się tak, jakby w ogóle nie wiedział, że w czymś gra itd... Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: rozlewisko - dom "patologicznej rodziny" 14.12.09, 09:59 Dałam sobie spokój już z tym całym Rozlewiskiem, ale wczoraj zdarzyło mi się obejrzeć jakąś połowę odcinka. Pokazano tam dom Ani- Wrony. Noż ludzie, TO miała być chałupa alkoholików, pijaków, nędzarzy nieledwie, którzy o nic nie dbają, i każdy grosz przeznaczają na wódkę?! W tym filmie wszystko jest słodkie do wyrzygania. Oznaką tego, że jest to dom nędzarzy, miały być chyba te nieco odrapane ściany oraz pranie suszące się na widoku... Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: rozlewisko - dom "patologicznej rodziny" 14.12.09, 11:26 Leśniczy też jest bogaty jak minister leśnictwa. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolafasola Re: rozlewisko - dom "patologicznej rodziny" IP: *.jmdi.pl 14.12.09, 16:48 kolejna reklama oleju...ale doszła reklama kremu na zmarszczki po 40 ...Brodzikowa smaruję twarz a na stoliku ujęcie na opakowanie kartonowe, które najcześciej się wyrzuca do smieci a nie trzyma na stoliku.. Czy w ksiazce ta Gosia to tez była taka trzpiotka- glupie usmiechy, z facetem od krzesel od razu na Ty, od razu buziak w policzek..itd itd...to nie naturalne zachowanie dla baby po 40...zeby na pierwszym spotkaniu od razu do chlopa...titititi.. juz wiadomo z kim nastepny romans bedzie miala glowna bochaterka...gra zalosna... cvhyba jestem masochistką ze ogladam tego gniota...ale robie to aby z satysfakcja patrzec na bledy aktorskie brodzikowej i reszty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda a mi się film i ksiazka podoba IP: *.212.200.89.otvk.pl 14.12.09, 21:12 właśnie dziś skończyłam czytać i muszę przyznać że czyta się świetnie a do przeczytania zachęciła mnie drugi odcinek bo zaczęłam oglądać właśnie od drugiego. Owszem reklamy są nachalne i aktorzy jacy są to są ale co tam i tak czekam do następnej niedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
eri4 Re: a mi się film i ksiazka podoba 21.12.09, 10:00 meksykańska nowela w polskim wydaniu. Wczorajszy odcinek pobił wszystkie poprzednie. W głupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
irenka82 Re: a mi się film i ksiazka podoba 21.12.09, 19:53 albo nieuwaznie ogladalam, albo zrezygnowali z nachalnego reklamowania czego popadnie, albo juz wszystko zareklamowali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimi Re: rozlewisko - dom "patologicznej rodziny" IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.12.09, 18:44 W książce ta Gosia była jeszcze głupsza. Przeczytałam pierwszą książkę trochę zdegustowana, druga to powtórka pierwszej napisana tylko dla kasy. Nie piszcie o mazurskiej wsi i nastrojach, bo tego tam nie ma. Chyba, że to fantasy. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnee Re: rozlewisko 30.12.09, 15:22 Uważam że książka, jest tysiąc razy lepsza od filmu tu zawolno akcja się toczy, ale klimaty i widoki są śliczne Szczęśliwego nowego roku www.urwanizchoinki.pl/U6o8He Odpowiedz Link Zgłoś
jaginger Re: rozlewisko i ploty z pudla 30.12.09, 15:34 Sorry za pudla, ale... www.pudelek.pl/artykul/21914/bedzie_2_sezon_domu_nad_rozlewiskiem/ Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: rozlewisko i ploty z pudla 02.08.10, 13:24 No i niestety doszło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reżyser-amator obsada-po naszemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 14:15 gdybym była reżyserem obsadziłabym: Gosia-Stenka(ewentualnie Jungowska) Mania-Marta Chodorowska(Klaudia Wójtówna z "Rancza) Kuba-Piotr Ligenza (Fabian z Rancza) Janusz-Paweł Królikowski (Kusy z Rancza) ojciec Janusza-Pieczka Basia-? nie mam pomysłu, może i Braunek pasuje Tomasz-Emilian Kamiński Elwira-Magdalena Waligórska (Violetka z Rancza) Andrzej-gościnnie Pudzian;) Konrad-Frycz lub Wons Ada-Trojanowska Paula-? nie mam pomysłu Piernacki-? Wrona-? a wy co proponujecie? zabawmy się w reżyserów;) Odpowiedz Link Zgłoś