Dodaj do ulubionych

ulubiona postać z NW

IP: *.icpnet.pl 12.02.11, 16:21
... i korzystając z okazji apeluję o mniej klanu na forum:) bo uwielbiam Was czytać, ale akurat tego serialu nie daję rady oglądać. Proszę więcej MJM i NW, oczywiście w miarę możliwości:)

W ramach rozkręcenia: jaka jest Wasza ulubiona postać? a jaka najmniej?
Obserwuj wątek
    • Gość: ida Re: ulubiona postać z NW IP: *.icpnet.pl 12.02.11, 16:28
      ja zacznę: najbardziej chyba lubie Agnieszkę, nie wiem w sumie dlaczego- jest taka ciepła i jednocześnie rozsądna, a przy tym imho bardzo piękna. Jak kręcą teraz te sceny w domu to mi tak miło jak u mamy się robi;) kiedyś bardzo lubiłam Grześka.

najmniej ulubiona... hm.. chyba Antosia:) w sumie raczej nie ma nikogo kogo jakoś szczerze bym nie znosiła. no, może sekretarka/asystentka? Marty, ale jest mało znaczącą postacią
    • Gość: anka Re: ulubiona postać z NW IP: *.ats.pl 12.02.11, 16:45
      mniej lub bardziej ale lubię prawie wszystkich. Prawie... bo wkurza mnie Monika, ostatnio sama niewiedząca - czego chce Marta, nie przepadam też za Weroniką
    • Gość: kia Re: ulubiona postać z NW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 17:24
      Moje ulubione postacie to na pewno Kamil i jego żonka Zuza oraz Danusia i Marek Zimińscy. Wątki z tymi ostatnimi są naprawdę dobre. Można się pośmiać. W ogóle cała rodzinka Hofferów jest fajna. natomiast nie trawię Ewy bo jest wiecznie nieszczęśliwie zakochana, i ciągle w depresji. Renata Córka Ziębów też jest nie do zniesienia. Ogólnie można powiedzieć że to jeden z niewielu seriali w których główni bohaterowie mnie nie irytują.
    • Gość: xyz Re: ulubiona postać z NW IP: 93.159.143.* 12.02.11, 17:36
      Ulubione postaci: Agnieszka (powód jak wyżej), Marek Zimiński, gangster wraz z dziewczyną:)
      Nie znoszę: nowego Sebastiana (ma coś odpychającego w twarzy i mimice), Emilki (za wiecznie skrzywioną minę), Antosi (wiadomo...).
    • w_miare_normalna Re: ulubiona postać z NW 12.02.11, 18:07
      Ulubiona postać z NW to:
      Roman
      Honorata

Najmniej:
      Ewa
    • bonnie75 Re: ulubiona postać z NW 12.02.11, 19:24
      Ulubione:
      Marek Ziminski
      Honorata
      Miecio Burzynski + Laura
      Halinka Debkowa + Stefanek
      Agnieszka + Rafal
      Daniel

Nie lubie:
      Igor z przyleglosciami
      Marta
      Zanetka
      Kinga + Michal
      Emilka
      Iza
      • miruka Re: ulubiona postać z NW 12.02.11, 19:45
        lubię wątki z Zimińskimi i Dębkami,
        ale przekonują też:
        Burzyński i Laura
        Maria i Włodek (tego to od Zmienników ubóstwiam) ale bez potomstwa
        Kamil i Zuza
        Honorata i Roman
        Borys
        Agnieszka z partnerem i jego Mamą (graną tez przez cenioną przeze mnie aktorkę - też ją ostatnio w Zmiennikach widziałam sprzed półwiecza)
    • Gość: jak-kania-dzdzu Re: ulubiona postać z NW IP: 89.230.88.* 12.02.11, 21:36
      Lubiane:
      - Grzegorz! nie trzeba uzasadniać
      - Agnieszka, postać taka 'normalna', sympatyczna i moim zdaniem piękna kobieta
      - Honorata i Roman, ona prześmieszna i zakręcona, on 'rozkręcony' dzięki niej
      - Kamil, lubię tego aktora i podoba mi się jego sposób gry, naturalny i nieprzerysowany, nie wiem, czy sprawdziłby się w innym repertuarze, ale do telenoweli pasuje idealnie
      - Zimiński, żony i córek jakoś nie darzę sympatią, ale ojciec jest idealny do komediowych scenek :)
      - Jerzy Dudek, bo lubię i cenię tego aktora i dzięki niemu nawet Iza zyskała moją sympatię
      - Monikę mimo wszystko lubię, szczególnie za wczesne wątki (jeszcze z rudymi, długimi włosami) i cieszę się, że wróciła do serialu, bo po odejściu Grześka, to jedynie fajne dziecko Ziębów
      Nielubiane:
      - Igor! za Wesołowskiego, drewno nad drewnami, któremu sodówka uderzyła do głowy i za postać Igora, z którego scenarzyści robią Pierwszego Buhaja Warszawy
      - Ewa, cierpiętnicza, skrzywiona, wiecznie niezadowolona
      - obecna Żaneta, kiedyś świetnie nakreślona, przerysowana postać, teraz druga Ewa z ciągłymi pretensjami i zbolałą miną
      - Renata i Sławek Dziedzic, sztuczni, niewiarygodni, z nudno nakreślonymi wątkami
      - Marta, gazela szołbizu, piękna, dobra, mądra, słodko pierdząca matka polka i teresa oraz przyjaciółka wszystkich i wszystkiego, a tu nagle bach, rysa na wizerunku i romans z równie idealnym pilot, nie przemawia do mnie ta postać w żadnym calu
      • Gość: Lenka Re: ulubiona postać z NW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 21:52
        Lubiane:
        1.Jerzy Dudek
        2.Marek Zimiński
        3.Adam Roztocki
        4.Roman Hoffer
        5.Ludwika
        Nielubiane:
        1.Igor
        2.Magda
        3.Michal Brzozowski
        4.Żaneta
        5.Renata
    • Gość: princessofbabylon Re: ulubiona postać z NW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 22:10
      Nie cierpię Igora, Antosi, Filipa, ostatnio też Marty.
      Lubię Zimińskich, tę całą Halinkę i jej męża, Borysa (gdzie jest??), Zuzę i Emilię.
      Reszta, to ani ziębi, ani grzeje.
    • gazeta_mi_placi Re: ulubiona postać z NW 13.02.11, 13:54
      Burzyński ;-)
      Wytłumaczcie mi (nie oglądam serialu na bieżąco) jak to się stało, że ten pisarz wziął go za gangstera?
    • kanna Re: ulubiona postać z NW 13.02.11, 17:14
      Brat Zanety :D
      uwielbiałam go pasjami.
    • Gość: stanisław Re: ulubiona postać z NW IP: *.pppoepub.vspace.pl 13.02.11, 17:38
      Ulubione znaczy najpiekniejsze:
      Iza Brzozowska, Kinga Brzozowska, Zuza i Ola Zimińska.
      Z facetów ze względu na sympatię:
      Marek Zimiński, Jerzy Dudek, Włodek Zięba, Miecio Burzyński.

Zdecydowanie antypatyczne bądż po prostu kiepsko zagrane:
      Andrzej Brzozowski, Roman Hoffer, Filip Konarski.

Grzesiek wracaj!!!!!
    • spacey1 Re: ulubiona postać z NW 13.02.11, 21:29
      Najbardziej lubię Kamila. Postać ciepła, wiarygodna. Bardzo mi się też podoba Kazik Mazur - aktor grający tę rolę. Dziwię się, że tak mało go widać gdzie indziej w TV. Uważam, ze to naprawdę utalentowany, naturalny aktor, przeciwieństwo Wesołowskiego (któremu raz się udało coś zagrać nieźle - Jutro idziemy do kina).
      Poza tym Marek i jego żona. Oboje są strasznie fajni.
      Nie lubię Marty, a właściwie Jabłczyńskiej. Nie rozumiem tych zachwytów nad jej urodą, moim zdaniem na jedynie dobrą figurę, twarz do niczego. Postać też nie zaskarbiła mojej sympatii.
      Nie lubię Michała (męża Kingi) i samej Kingi, ale to chyba też "wina" aktorów których nie lubię, zwłaszcza Roberta Kudelskiego.
      • dona.a Re: ulubiona postać z NW 13.02.11, 21:56
        spacey1 napisała:

> Najbardziej lubię Kamila. Postać ciepła, wiarygodna. Bardzo mi się też podoba K
        > azik Mazur - aktor grający tę rolę. Dziwię się, że tak mało go widać gdzie indz
        > iej w TV. Uważam, ze to naprawdę utalentowany, naturalny aktor, przeciwieństwo
        > Wesołowskiego (któremu raz się udało coś zagrać nieźle - Jutro idziemy do kina)
        > .
        > Poza tym Marek i jego żona. Oboje są strasznie fajni.
        > Nie lubię Marty, a właściwie Jabłczyńskiej. Nie rozumiem tych zachwytów nad jej
        > urodą, moim zdaniem na jedynie dobrą figurę, twarz do niczego. Postać też nie
        > zaskarbiła mojej sympatii.
        > Nie lubię Michała (męża Kingi) i samej Kingi, ale to chyba też "wina" aktorów k
        > tórych nie lubię, zwłaszcza Roberta Kudelskiego.

Mam bardzo podobne odczucia, Kamil grany przez Mazura to sympatyczna postać i sympatyczny aktor, Wesołowski rzeczywiście dobrze wypadł w Jutro idziemy do kina, ale to chyba jakiś wypadek przy pracy;) bo w NA Wspólnej jest niestrawny do bólu, o Jabłczyńskiej, Kudelskim i serialowej Kindze myślę to samo.
    • Gość: izza Re: ulubiona postać z NW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 11:38
      Podpisuję się pod tym apelem obiema rękami:)) Dla mnie "Klan" również przekracza granice cierpliwości. A forum jest świetne!
    • argentea Re: ulubiona postać z NW 14.02.11, 12:01
      Lubię Adama i Mieczysława.
    • vandikia Re: ulubiona postać z NW 14.02.11, 12:17
      jakoś nie pałam do nikogo szczególną sympatią - chociaż postać Marka Zimińskiego jest najlepsza jeśli już miałabym ulubieńca wybrać :)

nie lubię od początku serialu postaci granej przez Dancewicz, zresztą jej samej nie lubię i nie rozumiem zachwytów nad jej grą, podobała mi się jedynie w Vabanku sto lat temu, a cała reszta od Pułkownika Kwiatkowskiego, przez seriale - skrzywiona, mówi jakby nie mogła do koćńa ust otworzyć.
      w Na Wspólnej kompletnie się rozlazła, razem z tą swoją serialową córką Antosią moga jak dla mnie zostać wysłane w kosmos na dłuższe wakacje
      • vandikia Re: ulubiona postać z NW 14.02.11, 12:20
        pomyliłam ją do tego z inną aktorką, wychodzi na to że nie podobała mi się nigdy
        • dona.a Re: ulubiona postać z NW 14.02.11, 19:53
          vandikia napisała:

> pomyliłam ją do tego z inną aktorką, wychodzi na to że nie podobała mi się nigd
          > y

Pomyliłaś Dancewicz z Zającówną, która grała w Vabanku:)
    • iza232 a Igora nikt nie lubi???? 14.02.11, 13:26
      Zdecydowanie lubię Żanetę, Marka, Daniela i gangstera Burzyńskiego z narzeczoną.
      Zdecydowanie nie lubię: Magdy i Igora.
      Resztę mniej lub bardziej toleruję.
      • Gość: suare Re: a Igora nikt nie lubi???? IP: *.aster.pl 14.02.11, 21:16
        nie cierpie Igora - chyba przez te jego wszystkie podboje miłosne, az żal. Jakiegos lovelasa z niego zrobili.
        Nie przepadałam za Maxem i ta córką Jerzego. Dobrze że ich nie ma.

Super wątek z Mieciem i Laurą :) Mam nadzieję, że szybko nie znikną.
        • iwu Re: a Igora nikt nie lubi???? 14.02.11, 22:39
          Ulubione:
          wszyscy Zimińscy
          Honorata
          Jerzy Dudek i jego wydawca, pan Bułka
          Miecio i Laura
          Włodek "Ptaszeczku" Zięba

Najmniej ulubieni:
          Igor, człowiek jednej miny, w porywach dwóch
          Magda - nie znoszę takich niezrównoważonych histeryczek
          Weronika - aczkolwiek zawsze zwracam uwagę na jej sukienki. Ona w ogóle miała na sobie coś innego? I wiecznie te obcasy, nawet w domu.
          • Gość: ;P Re: a Igora nikt nie lubi???? IP: *.dialog.net.pl 15.02.11, 14:13
            Niekoniecznie w tej kolejności ale :

Kamil
            Zuza
            Daniel
            Marek
            Grzesiek
            Maria
            Basia i Andrzej - swoją drogą dawno ich nie było...
            Kinga
            Żaneta
            Ewa
            Borys
            Agnieszka
            Mama Rafała
            Adam
            Komisarz Dziedzic i Renata
            Filip

Za to nie trawię:

Monika
            Rafał