Dodaj do ulubionych

Ranczo, seria VI

06.03.12, 09:53
Nikt nie komentuje, chyba wiem dlaczego...
Każda kolejna seria jest słabsza i na siłę. Mimo to będę oglądać z lojalności, bo uważam, ze to jeden z najlepszych seriali TVP.
Właściwie nie zapamiętałam z tego odcinka nic wartego opisania, poza wyglądem Lucy. Wygląda dużo lepiej, ma korzystną fryzurę, w poprzedniej serii wyglądała staro i była wychudzona (zapewne przez prywatne problemy aktorki).
Czekam na zapowiedzianą wielką przemianę Solejukowej.
Obserwuj wątek
    • janfranco1 [...] 06.03.12, 10:21
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • default Re: Ranczo, seria VI 06.03.12, 11:04
        No ja właśnie dlatego oglądam, że "aktorzy opatrzeni" :) Polubiłam to ranczowe towarzystwo, traktuję jak starych znajmowych - co z tego że trochę przynudzają i tak miło zobaczyć co u nich słychać :)
        • Gość: b Re: Ranczo, seria VI IP: *.204.120.151.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.03.12, 11:32
          Ja oglądam bo bardzo serial lubię, lubię aktorów, lubię ten klimat "ranczowy"! No i ciekawa jestem Mateusza Rusina w roli księdza Macieja! Bardzo mi się podobał w "Czasie honoru"! A Lucy - rzeczywiście wygląda pięknie!
          • angazetka Re: Ranczo, seria VI 06.03.12, 12:37
            Rusin będzie tam grać? Cholera, to niezły motywator... A miałam nie oglądać.
            • Gość: b Re: Ranczo, seria VI IP: *.204.96.221.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.03.12, 13:16
              Już się pojawił! Gra księdza Macieja - następcę księdza Roberta bo w/w kuria wysłała na studia do Rzymu!
              • marslo55 Re: Ranczo, seria VI 06.03.12, 16:03
                Gość portalu: b napisał(a):
                "Już się pojawił! Gra księdza Macieja - następcę księdza Roberta bo w/w kuria wysłała na studia do Rzymu!"
                Scena, w której nowy ksiądz tłumaczył, o co chodzi w jego pracy magisterskiej, była bardzo sympatyczna:) Ogólnie rzecz biorąc - nic specjalnego, ale nie zaszkodzi obejrzeć. Tak mało polskich seriali daje się oglądać...
    • digiman Re: Ranczo, seria VI 07.03.12, 18:36
      Scenariusz był docelowo tworzony na 4 sezony. Nie dziwmy się więc, że 5. i 6. odstają już trochę poziomem czy humorem. Charakter pozostał jednak ten sam i nadal serial jest przesympatyczny.

Uwielbiam oglądać widoki z Polski wschodniej. Wrażenie też robi jak wieś wypiękniała w porównaniu z pierwszym sezonie (pamiętacie drewniany sklep, Poloneza policjanta Staśka?). Oczywiście tak w Polsce szybko się krajobraz nie zmienia, ale bardzo miło popatrzeć jak MOGŁO BY BYĆ gdyby więcej rządzących miało takie podejście do władzy jak pani Wójt Lucy :)
      To wszystko takie wyidealizowane, ale w granicach prawdopodobieństwa. Można otworzyć biznes i dorobić się jak Solejuki, można sprawować urząd państwowy z troską o obywateli... Uwielbiam Ranczo!!
      • Gość: kia Re: Ranczo, seria VI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 14:18
        Jełśi chodzi o tą wieś na wschodzie to muszę przyznać że byłam bardzo zdziwiona gdy przyjechałam tam kilka lat temu na wesele z Poznania. Wieś na wschodzie zupełnie różni się od naszej wielkopolskiej. I przyznaję że jest ładniejsza.
        • czekolada72 Re: Ranczo, seria VI 12.03.12, 17:40
          wies na wschodzie rozni sie takze od wsi malopolskiej, goralskiej, pomorskiej, slaskiej....
    • jolecka-22 Re: Ranczo, seria VI 07.03.12, 19:32
      Lucy wyglądała dziwnie... tzn. mam wrażenie że usta sobie "zrobiła".
      • Gość: Nika Re: Ranczo, seria VI IP: *.CNet.Gawex.PL 12.03.12, 12:51
        Ależ ta Lucy ładnie wygląda! Kilka lat młodziej niż w poprzedniej serii.
        Nie zauważyłam nic dziwnego z jej ustami.
    • Gość: kia Re: Ranczo, seria VI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 14:14
      No bez jaja. Wczorajszy odcinek był zajebisty. Nowy ksiądz , którego mowy nikt nie rozumie jest bardzo fajny i jestem ciekawa jak odnajdzie się w wilkowyjskiej społeczności. Wczoraj nawet dowiedziałam sie kilku ciekawych rzeczy o średniowieczu:) NO i nauka śpiewu u profesora-myślałam że padnę.
      • default Re: Ranczo, seria VI 12.03.12, 14:45
        Oraz gorzka prawda o "politykach", którym udało się dorwać do koryta...
        • Gość: b Re: Ranczo, seria VI IP: *.205.62.247.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.03.12, 18:29
          Scena u nauczyciela śpiewu - cudo!!!!!!!!!! No i rewelacyjny Mateusz Rusin w roli księdza Macieja - mistrzostwo! Ale wszystkich przebił nowy senator i początek jego medialnej kariery!
          • zibowa Re: Ranczo, seria VI 13.03.12, 09:51
            Uśmiałam się jak Piertek już po lekcji śpiewu opowiadał kolegom jak to pan nauczyciel pokazywał na Joli gdzie ma przeponę, a przerażeni koledzy powiedzieli: to świnia !
    • Gość: a Re: Ranczo, seria VI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 20:18
      Ja też zwróciłam uwagę , że Lucy ma coś zrobione z ustami, ale to było już widoczne w porzedniej serii.
    • quba Re: Ranczo, seria VI 13.03.12, 10:09
      Tylko dlaczego z proboszcza zrobili nagle jakiegoś niekumatego idiotę?
      • Gość: b Re: Ranczo, seria VI IP: 37.31.97.* 14.03.12, 16:46
        Z księdza Macieja nie zrobiono niekumatego idioty tylko on jest tak pochłonięty książkami, że świata nie dostrzega! Obsługa odkurzacza to dla niego czarna magia bo to nie jest Tomasz z Akwinu i inni sceptycy nadreńscy /o ile dobrze pamiętam/!
    • pani.ulka Re: Ranczo, seria VI 13.03.12, 11:09

I znów poczułam się jak za dziecinnych, kiedy każde wakacje u babci na wsi spędzałam:)))

znajomo, swojsko, bezpiecznie

Oglądam też jednocześnie serial od początku - serię I śmiejąc się
      jakbym pierwszy raz oglądała:)))

Kocham wszystkie postacie tam występujące miłością bezwarunkową

A obsada pierwsza klasa!

• Gość: S. Re: Ranczo, seria VI IP: 83.230.66.* 13.03.12, 20:24
        Jedyny dobry od wieeelu lat serial, polski i o Polsce.
        I mówię to z pełną odpowiedzialnością.
        • Gość: R Re: Ranczo, seria VI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 06:44
          drugi odcinek duzo lepszy niz pierwszy.
          mnie rozwala Francesca, ktora swietnia gra Anna Iberszer
    • Gość: S. Re: Ranczo, seria VI IP: 83.230.66.* 19.03.12, 17:05
      Wczorajszy odcinek mi się podobał. Profesor był najlepszy ;>
      • Gość: b Re: Ranczo, seria VI IP: *.181.7.213.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.03.12, 17:34
        A mnie ogarnął smutek jak patrzyłam na wyczyny senatora Kozioła /Kozła?/! Wielu takich jak on jest w naszym Sejmie i Senacie i tacy kretyni i debile decydują o naszym państwie! I wielu jest takich Czerepachów co kładą do ich tępych głów podstawową wiedzę i uczą odpowiadać na najprostrze pytania!
        • Gość: iza Re: Ranczo, seria VI IP: *.satfilm.net.pl 19.03.12, 18:46
          Też tak sobie pomyślałam. niestety taka jest polska rzeczywistość :( O ile w serialu to jest śmieszne to w realu jest przerażające.
          • domi_33 Re: Ranczo, seria VI 19.03.12, 22:53
            ja też jestem fanem tego serialu bezwarunkowo zauroczonym choć musiałam nieco do tego dojrzeć. :) Spin doctor - to jest niezła fucha, wymarzona jak dla mnie, poduczę się jeszcze na tym Czepku w peruce. :)
            --
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka