27.03.12, 22:18
W czwartek 30 marca o godz. 9.15 w kuluarach sali warszawskiej na IV piętrze PKiN odbędzie Się kontynuacja walki o SARMATĘ!!!!!! Komu na tym zależy niech przyjdzie. Szczególnie ludziom z Osiedla Płocka i Ludwiki,bo to im wybudują pod oknami co najmniej 9 piętrowe bloki .Mieszkańcy budynków od strony Wolskiej dostaną ulicę i blokowisko. Pomijając te trochę partykularne interesy sam teren jest wart walki o utrzymanie status quo,czyli terenu rekreacyjno-sportowego.Jest to ostatni w tym rejonie taki teren.Przy wzmożonej zabudowie/Giełdowa,Sokołowska,Karolkowa/ i odległości od publicznego parku/najbliższy to Sowiński oddzielony ruchliwą arterią / jest o co walczyć.Szczególnie,że kulisy przekształcenia,uwłaszczenia i sprzedaży są nieczytelne i zapadły bez konsultacji z lokalną społecznością.Proszę przyjdźcie,choćby ze wsparciem moralnym.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bemovvi@k Re: Sarmata IP: *.acn.waw.pl 27.03.12, 22:33
      Krótko mówiąc próbujesz skrzykiwać ludzi do PROTESTU przeciwko budowie osiedla.
      Kolejnego już protestu, jakie wybuchają na każdym kroku i o wszystko. Czego nie zacząć budować, natychmiast PROTESTY. Że osiedle budują, że ulicę poszerzają, że samoloty latają, że coś tam innego. PROTEST musi być, tak czy siak. Mam tych protestów serdecznie dość ze swojego, bemowskiego podwórka. Każdego roku kilka protestów o coś tam. Jak budowali nowe osiedle obok, były protesty. Postawili przekaźnik na bloku, były protesty. Budowali trasę s8, były protesty. No i samoloty, wieczny temat każdego lata. Też protesty.
      A kto mi wskaże, jakie to obecnie teren po Sarmacie ma walory rekreacyjne? Zarośnięte chaszczami puste pole obesrane przez psy. Tak wygląda ta okolica. Gdybym tam mieszkał, czekałbym na sensowne zabudowanie tego pola. Wieczne protesty o likwidację sarmaty pamiętam już koło 1999 roku i widzę, że zapał do protestowania w narodzie nie ginie. Protestować, krzyczeć, palić opony, zagłuszać, na to zawsze znajdują się chętni. Powód nie jest najważniejszy, może być dosłownie cokolwiek.
      • Gość: PO_PIAR_dując Re: Sarmata IP: *.1and1.pl 27.03.12, 22:58
        czujny spamer po
      • klara551 Re: Sarmata 28.03.12, 01:44
        A nie uważasz,że jak ludzie protestują od 1999 roku to coś jest na rzeczy? Teren jest paskudny od chwili kupna przez dewelopera,który kupił go za psie pieniądze/20 mln i stąd psie kupy / ponad 4 hektary terenu sportowego,zdewastował go z nadzieją ,że tacy jak ty go poprą. I nie myl mnie z oszołomami co palą opony,pochodnie dla samej idei protestu. 4 hektary za dwadzieścia milionów,a obok na Sokołowskiej niecałe dwa rok później .Kumasz różnicę? Sokołowska to był teren pod inwestycje,stąd cena bo bez konieczności zmiany funkcji. Ale co ja będę tłumaczyć skoro jak ktoś coś chce zachować to znaczy pieniacz.
        • klara551 Re: Sarmata 28.03.12, 15:44
          Teren na Sokołowskiej sprzedano za 180mln,niecałe dwa hektary.
    • Gość: Ja Akurat większość PO w RW zagłosuje przeciw budowie IP: *.centertel.pl 27.03.12, 23:32
      • Gość: Wilka Re: Akurat większość PO w RW zagłosuje przeciw bu IP: *.play-internet.pl 28.03.12, 00:20
        Swietna wiadomość. PO buduje przecież kilka tysiecy orlikow, nigdy nie zagłosowała przeciwko likwidacji terenu sportowego. Najlepiej głosowanie imienne zrobić w tej sprawie, wybory za dwa lata, jako wyborcy musimy wiedzieć.
        • Gość: bywalec Re: Akurat większość PO w RW zagłosuje przeciw bu IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.12, 19:45
          Grałem na tym boisku w piłkę wiele lat temu....Przychodziło sporo okolicznych chłopaków, mieli jakieś zajęcie, a nie tylko szwendanie się po osiedlu. Komuś zależało aby teren sprzedać, ogrodzić do doprowadzić do całkowitej ruiny. aby nie było żadnej gry "inwestor" powyrywał bramki. Niestety dla naszych włodarzy liczy sie tylko in wyłącznie KASA, bez względu z której orientacji politycznej
          • Gość: ryms Re: Akurat większość PO w RW zagłosuje przeciw bu IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.12, 23:58
            Teoretycznie Sarmata ma ocaleć, ale...
            www.gazetaecho.pl/prezes-klubu-sarmata-nie-zginie_60723
            Kto tam wie, jak radnym pozakomisyjnym odbije? Jak z Skłodowską Północną na przykład...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka