Dodaj do ulubionych

Nowości Polsatu - spoileruję

03.09.13, 14:49
Korzystając z dobrodziejstwa Ipli, obejrzałam przed czasem 2XL i "To nie koniec świata". I powiem krótko - jest źle. Nudno, mało zabawnie, bez ikry i ze złym aktorstwem.
2XL - jak już gdzieś pisałam, to idealny środek nasenny, bez fabuły, bez czegokolwiek ciekawego, bez jednego fajnego bohatera ani dialogu (sorry fanki FB, nawet on tu nie pomaga). Jungowska mizdrzy się do kamery, nie wie, czy ma grać serio, czy komediowo, niestrawna jest. I Marek Kaliszuk, grający stereotyp geja ciosany tak grubą kreską, że słabo się robi.

To nie koniec świata - serial miał u mnie minusa na starcie za obsadzenie Wieczorka jako głównego amanta, nie trawię gościa. Nie równoważy tego Karolina Gorczyca, którą z kolei lubię i w dodatku jest śliczna. Reszta obsady to jakieś dziwne popłuczyny po "Hotelu 52" i "Szpilkach na Giewoncie". Oraz Eryk Lubos, który dla odmiany nie gra zbira, tylko kretyna. Mieszkańcy wsi pokazani jako debile i prostaki, jakby cywilizacja i internet jeszcze do nich nie dotarły. Komizm opiera się na najbardziej schematycznych opozycjach miasto-wieś, jest - znowu - zwyczajnie nudno.

A więc, sorry, Polsacie - zostaję przy H52 i niczym więcej z twej oferty.
Obserwuj wątek
    • glafira Re: Nowości Polsatu - spoileruję 08.09.13, 11:04
      Ale przynajmniej w serialach Polsatu ja nie zauważyłam tak nachalnego lokowania produktów, jak w tvn-owskich czy nawet w telewizji publicznej -vide Rodzinka.
      Powiedzmy, że to szklanka w połowie pełna, choć ja już odpuściłam sobie serialowy Polsat w tym jesiennym sezonie...
      • faszyna Re: Nowości Polsatu - spoileruję 08.09.13, 11:41
        "Ale przynajmniej w serialach Polsatu ja nie zauważyłam tak nachalnego lokowania produktów, jak w tvn-owskich czy nawet w telewizji publicznej -vide Rodzinka. "
        Nie wiem, jak w Rodzince, ale co do Polsatu-może pora na okuliste? ;)))
        W kolejnym Hotelu scena: Igor opowiada ojcu, ze zabiera się do kumulowania rachunków domowych, czemu towarzyszy przeglądanie jakiejs ofery handlowej (przyznaję, ze nie załapałam, o co chodzi z tą kumulacją). W poprzedniej serii nachalne rozmowy bohaterów o atrakcyjnej ofercie ws. energii elektrycznej oraz telefonow. I to ma nie być nachalne lokowanie produktu? Takie wplecenie w dramaturgię akcji?
        • glafira Re: Nowości Polsatu - spoileruję 08.09.13, 21:11
          faszyna napisała:

-może pora na okuliste? ;)))

Może, może, zwłaszcza, ze okulary noszę (czasami), to znaczy, powinnam nosić, ale nie zawsze zakładam:)))
          A poważniej, rzeczywiście coś tam było o energii, ale Hotel oglądałam na ipli na małym laptopie i bez skupienia, a w 2XL nic takiego nie rzuciło mi się w oczy.

• angazetka Re: Nowości Polsatu - spoileruję 09.09.13, 00:17
          Oraz filmowanie scen Cielecka-Bukowski w taki sposób, by na pierwszym planie była strona internetowa Enei... ;)
    • the_accidental Re: Nowości Polsatu - spoileruję 09.09.13, 14:36
      >Reszta obsady to jakieś dziwne popłuczyny po "Hotelu 52" i "Szpilkach na Giewoncie".

Do tej mieszanki dodałabym jeszcze Ranczo...
      Ale mnie się - o dziwo - nawet podobało. Może dlatego, że spodziewałam się czegoś o wiele gorszego. Choć to pewnie nie najlepsze kryterium :-/
    • dona.a Re: Nowości Polsatu - spoileruję 09.09.13, 18:41
      angazetka napisała:

> To nie koniec świata - serial miał u mnie minusa na starcie za obsadzenie Wiecz
      > orka jako głównego amanta, nie trawię gościa. Nie równoważy tego Karolina Gorcz
      > yca, którą z kolei lubię i w dodatku jest śliczna. Reszta obsady to jakieś dziw
      > ne popłuczyny po "Hotelu 52" i "Szpilkach na Giewoncie". Oraz Eryk Lubos, który
      > dla odmiany nie gra zbira, tylko kretyna. Mieszkańcy wsi pokazani jako debile
      > i prostaki, jakby cywilizacja i internet jeszcze do nich nie dotarły. Komizm op
      > iera się na najbardziej schematycznych opozycjach miasto-wieś, jest - znowu - z
      > wyczajnie nudno.
      > A więc, sorry, Polsacie - zostaję przy H52 i niczym więcej z twej oferty.

Z Wieczorkiem mam tak samo, ale o dziwo w tym serialu jakoś mnie nie irytuje. Lubos faktycznie w roli innej niż dotychczas, trochę dziwnie się go ogląda. Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia, po 3 odcinku powinno już być OK:) Pomykała trochę wyjęta ze Szpilek, tylko bez gwary i folkloru, ale lubię ją. No i nie zauważyłam jakiegoś szczególnego wysypu wiejskich debili w tym serialu, a 1 odcinek nie był bardziej nudny od 1 odcinka H52. Muzyka nie drażni tak jak w 2XL. Podobnie jak już ktoś napisał, uważam, że serial zapowiada się wcale nie najgorzej, jak można było się spodziewać, o dziwo, po zajawkach.
      • anmanika Re: Nowości Polsatu - spoileruję 09.09.13, 18:49
        Obejrzałam bo lubię i Lamparską i Lubosa i nie zauważyłam by traktowano mieszkańców wsi jako debili. To Wieczorek jako miastowy wychodził mocno na minus. Zobaczymy jak się akcja rozwinie.
        • liza_s Re: Nowości Polsatu - spoileruję 11.09.13, 08:32
          Ja też nie zauważyłam, aby mieszkańców prowincji przedstawiano jako ludzi ograniczonych. Wręcz przeciwnie - to miastowi wychodzą na nazbyt delikatnych półgłówków przywiązanych do modnych ciuchów i gadżetów. Oczywiście pełna zgoda z autorką tematu co do schematyzmu. Niestety jak w wielu innych polskich produkcjach zapowiada się sztampowa opowieść o wiejskiej mądrości triumfującej nad bezdusznym miastem. Ale może mnie jeszcze czymś zaskoczą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka