07.10.16, 05:25
i jak wrażenia?
Obserwuj wątek
    • latarnik88 Re: Belfer 07.10.16, 08:28
      Podobało się .
    • bachula_gr Re: Belfer 08.10.16, 22:43
      Podobalo ale sie usnelo na drugim odcinku....niestety. Godzine pozniej niz w PL to o godzine jednak za pozno,.
    • nioma Re: Belfer 10.10.16, 10:32
      Mi się podoba.
      Fajny scenariusz i bardzo dobrzy aktorzy.
    • madi138 Re: Belfer 25.10.16, 00:26
      Dla mnie super! Co prawda, moznaby sie przyczepic do paru rzeczy, ale jak na rodzima produkcje to i tak jestem pod wrazeniem. Do tego naprawde sie wciagnelam i przyznam, ze czekam niecierpliwie na rozwiklanie tej tajemnicy.
      Kto waszym zdaniem okaze sie morderca? Wydaje mi sie, ze albo ta ruda dziewczyna (zabila z wscieklosci, ze Asia zdradzala Macka, ktorego ona sama kochala i nie mogla z nim byc), albo syn biznesmena (dowiedzial sie o tej ciazy i chcial chronic ojca).
      • georgia83 Re: Belfer 26.10.16, 16:17
        Obstawiam Ewelinę.
        • latarnik88 Re: Belfer 26.10.16, 17:32
          Straszne jest to przestępcze środowisko , panów na stanowiskach , dzielących między siebie gminę ,
          a gruby komendant tańczy jak mu zagrają.Przeraża mnie to wszystko , jak tam dzieci wychowywać
          można .
          • madi138 Re: Belfer 26.10.16, 23:44
            Straszne, ze tak wyglada rzeczywistosc w niektorych gminach. Uklady i ukladziki. Klimat tego serialu jest dosc mroczny, ale pociagajacy. Rezyser wykonal kawal dobrej roboty.
            • kredka.zielona Re: Belfer 28.10.16, 14:07
              ja obstawiam Cielecką lub inną dziewczynę, która miała chrapkę na męża Cieleckiej (sorry, nie zapamiętuję nazwisk bohaterów filmowych)

no i ostatni odcinek trochę taki naiwny, Stuhr zostawił otwarte okienko w domku, minął alarm, miastowy mafioso uprzątnął domek z komputerów i innych rzeczy - jessu... a do tego momentu wszystko mi się podobało...

• sowca Re: Belfer 15.11.16, 21:40
                No i kto zabił? Kto zabił? Ja nie wiem! Nawet się nie domyślam.
                • nioma Re: Belfer 16.11.16, 09:00
                  ja też nie
                  zero pomysłu
                  • eri22 Re: Belfer 16.11.16, 10:23
                    ta ładna, zoan Grzegorza, aa cielecka (mój typ)
                    • fasol-inka Re: Belfer 18.11.16, 11:56
                      ja obstawiam Julkę
                      co tamtych dwóch mogło powiedzieć o ognisku tylko Adrianowi? i czemu zaraz po tym Adrian ich zabił? nie żeby ją chronić?
                      • sowca Re: Belfer 18.11.16, 22:04
                        Właśnie dla mnie to też jedyna podejrzana. Ale jaki miała motyw? Chyba tylko taki, że jakoś się dowiedziała o ciąży Asi...
                      • madi138 Re: Belfer 20.11.16, 22:45
                        To byloby zbyt oczywiste. Scenarzysci ewidentnie chcieli, zebysmy tak mysleli. Moim zdaniem mogla to byc matka Asi. Kus byl wstrzasniety, po tym co uslyszal od tamtych dwoch. Byl bandziorem, ale tez facetem dbajacym o rodzine i dlatego nawet jego moglo to zaszokowac. Dlarego tez nie chcial powiedziec Pawlowi. A Kijane i Shreka zabil za to, ze go sprzedali policji.
                        • nioma Re: Belfer 21.11.16, 12:28
                          a ja myślę, że Kuś dowiedział się, że Julka byla w to zamieszana i żeby ją chronić, zabil Kijanę i Shreka. I dlatego nic Belfrowi nie powiedział, bo nie mógł, jesli chcial chronić Julkę.
                          Julka jest w to zamieszana ale nie jest winna.
                          • fasol-inka Re: Belfer 21.11.16, 12:57
                            Ewelina może? chociaż to by było zbyt oczywiste
                          • blankaz Re: Belfer 21.11.16, 15:49
                            Zgadzam się z tym, że Julka może i jest zamieszana, ale nie ona zabiła. Za dużo na nią teraz wskazuje, to byłoby zbyt proste, jak na twórców serialu.
                            Bardzo jestem ciekawa ostatniego odcinka.
        • georgia83 Re: Belfer 28.11.16, 17:16
          W sumie słusznie obstawiłam :)
    • laura9191 Re: Belfer 16.11.16, 14:25
      Świetny serial, bardzo mi się podoba. Dobry scenariusz i gra aktorska, serial wciąga, a to w przypadku polskich produkcji nie zdarza się często
      • sowca Re: Belfer 24.11.16, 21:55
        Nie tylko my się zastanawiamy...

film.onet.pl/wiadomosci/belfer-kto-zabil-asie-walewska-gwiazdy-o-tym-kto-jest-morderca/0bx6ey
    • paczka142 Re: Belfer 28.11.16, 01:10
      Sorry, ludziska, ale to straszliwa kaszana z rodzaju , jak sobie mały Kazio wyobraża złych ludzi. Bardzo złych ludzi. Stlasnych ludzi.
      Szkoda na tę kichę kilku naprawdę dobrych aktorów (młodzi, ku memu zdumieniu zagrali całkiem, całkiem) szajka spod ciemnej gwiazdy też była niezła, choć czasem sobie pozwalali na głupawe szarże. Starsi aktorzy prawie w komplecie pokazali wysoki poziom, ale co oni mogli? Kamienieć ze zgrozy, że świat jest taki podły? I tak źle urządzony? I taki, o Boże, niesprawiedliwy?
      Z powodu głupot scenariuszowych nie pograł sobie Stuhr, nie pograła Cielecka niestety, no i zupełnie nie pograł mój ulubiony Głowacki. Tego to mi naprawdę szkoda. Scenarzyści to się powinni zastrzelić, zamiast łykać pochwały z tego forum, Jak będziecie chwalić takie gnioty, to kto będzie miał ochotę się wysilać? Pacnie się drugą serię z Wrocławia, a ilu tam mieszkańców! Ilu będzie umoczonych! Ule intryg można zamotać, jejuniu.
      A tak na serio wielcy kucharze mawiają: mniej znaczy więcej. Znaczy, nie wywalaj na talerz wszystkich swoich pomysłów i ostrożnie z ozdóbkami.
      P.S. Pieczyński, rzecz jasna, odstawał od dzieła na kilometr. Co za rola! Jak zagrane! Gra-tu-la-cje!!!
      • eri22 Re: Belfer 28.11.16, 07:23
        tez nie byłam zachwycona; no i ten, q...a, jezyk
        kto tak mówi? chyba tylko margines
        • latarnik88 Re: Belfer 28.11.16, 13:09
          Patologia straszliwa , ale rozwiązanie zagadki mnie zadawala .Wszystko zgrabnie się pozamykało.
      • aga.doris Re: Belfer 29.11.16, 15:16
        Oj, paczko142, nowy nick i przesadzone krytykanctwo sugerują zawiść kogoś z branży;))
        • kredka.zielona Re: Belfer 29.11.16, 19:22
          mnie się film podobał, jedynie to, że Paweł Zawadzki miał wszędzie dojścia, wejścia i wyjścia, i mógł załatwić generalnie wszystko i z każdym, to dla mnie w tym filmie takie mało prawdopodobne :) ale będę oglądać dalej.. no i Lesława mi, kurdę, szkoda...
          za szybko pozbyli się tego bohatera..
          • sowca Re: Belfer 29.11.16, 21:33
            E tam, wcale nie było źle. Może było kilka rzeczy naciąganych (np. wyjazd Pawła do Kalinigradu),kilka wątków rozmytych (np. Cielecka), ale da się łyknąć, bo całośc bardzo zgrabna i świetnie zagrana. Mnie się bardzo podobało.
    • paczka142 Re: Belfer 04.12.16, 14:52
      Nie jestem z branży, nie jestem nowy nick. Od kilkudziesięciu lat oglądam filmy i seriale i szlag mnie trafia, jak się chwali badziewie. Tłustawy Stuhr jednym kopem załatwia trzech napastników? Oblewają go benzyną? Tak sobie bzyka Cielecką? TA OSTATNIA SCENA NA SZKOLNYM KORYTARZU? No, rany kota, co jeszcze muszą wymyślić scenarzyści, żebyście się zaczęli zastanawiać, że coś tu niekoniecznie trzyma się kupy? Ale jak ktoś się wzrusza, że koleś splunął lasce pod nogi, to ja tu nie mam nic do gadania. Faktycznie, nic nie kumam i nie mam pojęcia, jak teraz wygląda dobry serial. No, kuchnia felek, tak jak Belfer.
      • eri22 Re: Belfer 04.12.16, 20:09
        fakt, odnosze wrazenie ze teraz jelsi w filmie/serialu dużo przeklinają i dużo sie dupcza - to jest dobry serial
        no i jeszcze trzeba kogoś zabić

nastawiałam sie na Pakt - po kilkunastu minutach zrezygnowałam, z powodów wyzej wymienionych
      • aga.doris Re: Belfer 05.12.16, 14:00
        Od kilkudziesięciu lat oglądam filmy i seriale i szlag mnie trafia, jak się chwali badziewie.

No dobrze to wymień te, twoim zdaniem, niebadziewne polskie serialne sensacyjne.
      • misterni Re: Belfer 05.01.17, 00:25
        Trochę przesadzasz. Z wieloma rzeczami się zgadzam, sporo naciąganych akcji było, ale ogólnie serial miał dobry klimat i jednak aktorzy dawali radę. Scena na korytarzu rzeczywiście żenująca, zwłaszcza że nie było tam kryształowych postaci, a część z nich była wyjątkowo zepsuta - np parka handlująca narkotykami. W tej sytuacji taki ostracyzm wobec dziewczyny, która miała za długi jęzor i lubiła nakłamać, jest po prostu śmieszny.
    • jakaskasia Re: Belfer 12.02.17, 14:39
      Dla mnie jeden z lepszych polskich seriali.
      Fajny wątek, bardzo dobre aktorstwo, mroczny klimat. Czekam na 2 sezon! :)
    • rudydawid Re: Belfer 27.03.17, 09:49
      Ja na ten serial natknąłem się zupełnie przypadkowo – żona uparła się, żebyśmy wykupili sobie pakiet w telewizjaswiatlowodowa.pl i mieli dostęp do Canal+. Na początku byłem sceptyczny, ale to był błąd, mega polecam. Nie dość, że wszystko odbiera bez zarzutu (no i w bardzo dobrej jakości), to jeszcze właśnie mamy dostęp do takich perełek jak „Belfer”. Dawno nie było takiego dobrego polskiego serialu. Mam nadzieję, że będą kolejne części, bo w sumie zostawili takie otwarte zakończenie :D
    • jarekanielewski Re: Belfer 10.07.17, 13:26
      Wiecie może kiedy mamy się spodziewać 2. sezonu?
      • fasol-inka Re: Belfer 10.07.17, 14:46
        jesienią ponoć
        • jarekanielewski Re: Belfer 12.07.17, 15:43
          Ciekawy jestem, jak im to wyjdzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka