Dodaj do ulubionych

Miasto skarbow - tvn

14.09.17, 22:36
Komisariat w pasażu na Długiej i fantastyczny Feliks Szajnert. Niezły Lubaszenko. Reszta... Szkoda gadać...
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: Miasto skarbow - tvn 15.09.17, 13:23
      ...TVP.

Fabuła chwilami ultra-poplątana, chwilami żenująco naiwna, kadry wyglądają, jakby każdy był kręcony w studiu, bohaterowie skrajnie niesypmatyczni, pretensjonalne dialogi (zwłaszcza te pseudo-seksowne). Brr. Wyraźnie widać, że 'miało być coś innego', jakieś zapatrzenie na nowe serialne zachodnie, ale wyszło, jak wyszło. Szkoda dobrej obsady do takiej chały, aż żal było tych biedaków oglądać podczas wygłaszania papierowych kwestii.
      • the_accidental Re: Miasto skarbow - tvn 15.09.17, 15:58
        Obejrzałam z ciekawości. Zgadzam się - i uważam to za największy minus - że wszyscy są jacyś niesympatyczni, a nawet odpychający (Bosak). W sumie faktycznie jest to "coś innego", doceniam intencje, ale nie podobało mi się. Myślę, że obejrzę jeszcze jeden odcinek, a nuż się rozkręci. Pokładałabym tu pewne nadzieje w Ferencym, niechby mu dali pograć.
        • czekolada72 Re: Miasto skarbow - tvn 15.09.17, 17:30
          Ale w ostatniej scenie leżał na stole... Tak chwilowo?
          • kanna Re: Miasto skarbow - tvn 17.09.17, 21:57
            Może być chwilowo, z pani na podłodze ten ktoś jakby strzałkę wyciągnął, więc może tylko śpią.
    • czekolada72 Re: Miasto skarbow - tvn 21.09.17, 22:31
      W Kraku jeden szpital do którego zwisa wszystkich z całego Kraka, chociaż muszę przyznać, że prezentuje się niezle:-)
      Natomiast pomysł przerobienia Akademii Rolniczej na magazyny chłodni - rozwala :-D
      • czekolada72 Re: Miasto skarbow - tvn 21.09.17, 22:32
        Nie zwisa a zwoza miało być :-)
    • szlag_mnie_trafi Re: Miasto skarbow - tvn 21.09.17, 22:51
      Typowo polski scenariusz. Fabuła dziurawa aż boli, a do każdego odcinka powinni dodawać instrukcje obsługi. Dałem im szansę dwa razy - trzeciego nie będzie.
    • czekolada72 Re: Miasto skarbow - tvn 06.10.17, 08:24
      Opera w charakterze prokuratury. Czemu nie? Nawet lepiej na te prokuraturę pasuje.
      I odcinek jakiś sensowniejszy w końcu.
      • mozambique Re: Miasto skarbow - tvn 06.10.17, 10:00
        niestety - serial coraz nudniejszy , szkoda - taki zmarnowany pomysł
    • czekolada72 Re: Miasto skarbow - tvn 13.10.17, 10:28
      Oczywiscie, muzeum archeologiczne miesci sie w klasztorze karmelitow z XV-XVIII wieku, ale czy tworcy musza az tak motac?
      Coraz czesciej mysle, ze Krakow sluzyc ma za scenografie, i UDAWAC jakies zupelnie inne miasto :/
    • antropoid Miasto skarbów 13.10.17, 12:48
      Ja się zastanawiam, czy twórcy przypadkiem sami się w swojej fabule nie zakręcili.

A szkoda, bo filmowane jest to nieźle, wreszcie jakaś bardziej klimatyczna wizja, a nie te do wyrzygania już wszechobecne w telewizyjnych produkcjach made in Poland jasne, wypolerowane do błysku wnętrza, urządzone jak wystawowe boksy w salonach meblowych.
      • mozambique Re: Miasto skarbów 13.10.17, 15:23
        ja sobei odpusciłam bo zamiast Miasta Skarbów serial powinien miec tytuł GOrące MAjtki pani KOnsultantki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka