Dodaj do ulubionych

Serial "Katarzyna" kto pamięta????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:22
Był w latach 80-tych ( ok 1986 lub 1987) francuski serial ( ok 20 odcinków)
pt. "Katarzyna". Był to serial kostiumowo-historyczny. Nic więcej o nim nie
znalazłam.
Obserwuj wątek
    • michal_82 Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? 23.08.05, 20:44
      Ja pamiętam tylko tyle, że coś takiego było. Nie oglądałem ze względu na
      wiek. :)
      • Gość: okularka Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 17:15
        Katarzyna miała tyle przygód - i wyłącznie niesamowite! - jak markiza Angelica
        nie przymierzając
        i też się jej czas nie imał, uroda nie blakła etc.

z przyjemnością pamietam ten serial :)
        • Gość: elizka Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 20:02
          pamietam ten serial jak przez mgłe, ale tym bardziej chciałabym go zobaczyc
          jeszcze raz.pozdrawiam:)
    • bumbecki Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? 24.08.05, 10:00
      było, pamiętam :)
    • kosheen4 a był! 24.08.05, 13:42
      na motywach serii powieści Juliette Benzoni, pamiętam że serial oglądałam z
      wypiekami i książki czytałam z wypiekami :) - krwisty romans średniowieczny.
      ciekawe, czy serial się zestarzał czy nie. bardzo chętnie bym go obejrzała
      ponownie, zamiast setny raz wałkować polskie seriale.
      daliby decydenci odpocząć od "domu" i innych klossów przynajmniej 3-4 lata, ale
      by się to potem oglądało z przyjemnością.
      dajcie katarzynę!
      • Gość: miki Re: a był! IP: 193.0.117.* 24.08.05, 13:56
        Ja pamiętem, że na tę Katarzynę mówili "złote runo", przez wzgląd na jaj
        piękne, bujne złote włosy...które chciała ściąć, żeby walczyć razem z Joanną
        D'arc. Ale Joasia się nie zgodziła, bo obawiała się, że niezwykła uroda
        Katarzyny odciągnie uwagę żołnierzy od walki...
    • Gość: kami Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:14
      Znalazłam w necie stronę o serialu

www.imdb.com/title/tt0167558/

A tu link do stronki o książce na podtswaie której powstał film, ale jest tam w
      tle muzyka z serialu.

perso.wanadoo.fr/ericetemiliebodin/mes%20lectures%203.htm
    • annyonne Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? 26.08.05, 11:43
      pamietam pamietam, ale b. slabo. pozniej czytalam powiesc i o ile pamietam, to
      serial sie nieco roznil. i faktycznie mogliby powtorzyc. pozniej widzialam
      tylko 1 raz tego aktora co gral kochasia katarzyny w jakims filmie chyba o
      rewolucji francuskiej albo cos kolo tego. reszty zupelnei nie pamietam
      • Gość: Ula Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 12:06
        Pamiętam. Katarzyna była śliczna, tak mi się wtedy zdawało, serial uroczy, taki przygodowy...
    • Gość: kami Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 18:29
      Ja bardzo chetnie bym obejrzała ten serial w TV, ale raczej szanse na zeby
      nasza kochana TVP go wyemitowała są niewielkie (czyt. ŻADNE!!!). Teraz TV PULS
      zbiera głosy co chcielibysmy zobaczyć po zakończeniu emisji "Niewolnicy
      Isaury". Ja już mój głos oddałam na "Katarzynę " i jeszcze dodatkowo na "Dumę i
      uprzedzenie". Zobaczymy jak będzie :))). Pozdro.
      • ksara4 Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? 31.08.05, 01:32
        ja pamietam, strasznie sie kochalam w Arnoldzie!! ksiazki mam wszystki i zrobmy
        cos, zeby powtorzyli!!! gdzie mozna glosowac na serial - chodzi o Puls
        • Gość: kami Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 19:44
          Głosować można na tej stronce ( oby to coś nam dało :)))))

forum.pulstv.pl/index.php?t=&a=WA&tID=1&ID=795&s=3
    • ksara4 Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? 02.09.05, 15:16
      zaglosowalam, ale wydaje mi sie, ze puszcza teraz Esmeralde :-((
    • Gość: kami Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 18:19
      Kurcze, tyle durnych seriali puszczają po raz 23, a nie mogą wyemitować czegoś
      na co czeka spora grupa ludzi i napewno z chęcią znów by zasiadali przy TV jak
      kiedyś:(((((((((((((((((((
    • Gość: ania Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.toya.net.pl 04.09.05, 21:06
      forum.o2.pl/temat.php?id_p=2286969&start=30
      • Gość: agatka Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.radioeska.pl 07.09.05, 17:51
        i ja sie kochalam w Panu de Montsalvy :D
        hehehe

nie pamietam dobrze, ale serial lecial na jedynce w niedziele po poludniu :)
        koniem by mnie wtedy nie oderwali od telewizora :)

hehehe
        • Gość: igi Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.cm.umk.pl 08.09.05, 12:32
          Ja też się w nim kochałam :)) Byłam wtedy w podstawówce i oglądałam "Katarzynę"
          z wypiekami na twarzy (chociaż u mnie w domu nikt nie rozumiał tej fascynacji).
          Chętnie obejrzałabym go jeszce raz, żeby zobaczyć czy przetrwał próbę czasu:)
    • Gość: elza Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 20:14
      Tak, tak tez podkochiwałam sie w tym aktorze:))))
    • Gość: zapracowana Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.devs.futuro.pl 13.09.05, 11:26
      O rany a ja myślałam , że nikt oprócz mnie tego serialu nie pamięta. Ja też
      chłonęłam go co tydzień i nawet zamykałam się w pokoju żeby mi nikt nie
      przeszkadzał.
      No i oczywiście pamiętam tego aktora który gral Arno (bo tak się chyba nazywał
      bohater). Zraz będę głosować żeby puścili go jeszcze raz . sama jestem ciekawa
      czy przetrwał probę czasu.
    • Gość: elza Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 20:12
      Ja też chętnie zagłosuję na "Katarzynę" w TV Puls, ale niestety szczerze wątpię
      że akurat ja pokażą. To był super film i wiele osób jak widać chciałoby go
      zobaczyć jeszcze raz.
    • blanik Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? 15.09.05, 14:01
      Ja poszlam jeszcze dalej. Nie tylko kochalam sie w Arnoldzie i kupilam potem
      ksiazki, nauczylam sie francuskiego zeby sprawdzic tlumaczenie polskie
      (wszystkie odcinki byly nagrywane na VHS, od jakiegos 3 odcinka), przeczytalam
      fure ksiazek o Joannie D'Arc i wojnie 100 letniej, zwiedzilam Auvernie, gdzie
      rozgrywala sie akcja serialu i dokladnie sprawdzilam w roznych zrodlach ktore z
      postaci zyly naprawde a ktore nie. To byly najlepsze czasy jakie pamietam.
      Nigdy wczesniej ani nigdy pozniej zaden serial tak mnie nie wciagnal. A mialam
      wtedy 14 lat. Duzo bym dala zeby go jeszcze raz obejrzec.
      • Gość: kami Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 16:02
        To faktycznie serial miał troszkę wpływ na Twoje życie. Zazdroszczę Ci że
        mogłaś podążyć tropem bohaterów. Ja po prostu tylko zadużyłam się w nich po
        uszy.
      • Gość: Justini Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.plus.com 12.03.06, 23:28
        A czy masz jeszcze te kasety VHS??
      • Gość: jaizolda Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.hsd1.il.comcast.net 12.07.06, 06:58
        czy jest możliwość zrobienia kopii tego serialu na VHS lub CDR czy innym
        systemie - oczywicie odpłatnie - przz te wszystkie lata myśle o "Katarzynie" i
        bardzo bym chciała zobaczyć ten serial raz jeszcze, tytlko w naszą telewizje
        jakoś nie wierzę...
        bardzo proszę o odpowiedź jaizolda@yahoo.com lub gg2663447
    • karmilla Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? 15.09.05, 14:44
      Pamiętam, oglądałam i najbardziej zapamiętałam to, że widziałam wszystkie
      odcinki z wyjątkiem ostatniego, bo akurat na kolonii byłam. I pamietam, że
      słyszałam, że to było oparte na faktach (znaczy, książka na podstawie której
      jest serial), tylko że w oryginale para skończyła nieco bardziej tragicznie -
      bo faktycznie zmarli na trąd.
    • Gość: ulka Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 20:24
      bardzo fajny serial, gdyby nie wy to zapomniałabym o nim. Kurcze naprawde był
      super:)))
    • intuicja77 Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? 17.09.05, 18:43
      to niesamowite ,że tyle osób pamięta ten serial!!!
      Pamiętamże byłam wtedy we "Wczesnej"podstawówce i w niedziele wprost
      przyrastałam do telewizora / choć rodzina kompletnie tego nie rozumiała/
      A jak płakałam w czasie ostaniego odcinka!! kiedy katarzyna szukała swojego
      lubego ,znalazła go w jakiejś sali balowej , nookoło pełno trupów a on przeżył
      i dzięki jej miłości doszedł do siebie!!
      Niesamowiet 20 lat temu a pamiętam jak dziś!!!

Dziękuje Wam!!
      • Gość: mk Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.chello.pl 17.09.05, 18:58
        Ale numer, wracam sobie z wakacji, wszedzie trąbia o nowych serialach i tak
        jakoś przypomniała mi się Katarzyna która leciała ze sto lat temu (jestem z 77)
        wchodzę tu dziś by spytać czy ktoś to pamięta, a tu proszę... NIE DO WIARY
        Jesteście ludzie świetni!!!! chociaż przyznam że wtedy (podstawówka) jakoś poza
        mną nikt się nim nie "jarał" :((( a ja go uwielbiałam... A pamiętacie
        przyjaciółkę Katarzyny Cygankę i rewelacyjnego Arabskiego kumpla z jego
        nieśmiertelnym "jak mówi poeta"? ten serial to rewelacja.. akcja, romans,
        historia eh, łezka się w oku kręci... Też jestem ciekawa czy dziś takze nie
        potrafiłabym odejść od telewizora .... Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: kami Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 20:04
          Hej:) Strasznie się cieszę, że coraz wiecej jest tu pasjonatów "Katarzyny".
          Proszę wpisujcie się na stronce TV Puls
          forum.pulstv.pl/index.php?a=TE&tID=1
          Niech zobaczą ilu nas jest i może to im otworzy oczy- jaki serial powinni teraz
          pokazać. A założę się że "Katarzyna" wytrzymała próbę czasu i wszyscy znów z
          radością zasiądziemy przed TV w czasie jej emisji :)))
    • Gość: emil Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 21:13
      ja też pamiętam i mimo że jestem facetem też zagłosowałem na stronie tv puls-
      mnie podobała się bardzo tytulowa katarzyna:)
    • Gość: elza Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 14:51
      Byłam na tej stronce TV PULS i ... "Katarzyna" prowadzi. Mam tylko nadzieję że
      szef tej stacji zasugeruje się tym co pisza tam pasjonacji tego serialu...
    • Gość: ulka Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 15:55
      Jeszcze tylko parę odcinków Niewolnicy Isaury na TV Puls i może wyemituja w
      nastepnej kolejności nasz serial. Licze na to:)
    • mycha Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? 03.11.05, 09:00
      pamiętam, pamiętam, pamiętam!!! oglądałam z wypiekami na twarzy, zachwycałam
      się głównymi bohaterami i ich przygodami:) i też mnie to natchnęło i jako ta 12-
      latka, o ile dobrze pamiętam, przerobiłam we wszystkie strony historię francji
      w okresie wojny 100-letniej, wszystko możliwe o dziewicy orleańskiej i o tamtym
      okresie w historii europy średniowiecznej. również zwróciłam uwagę, że bardzo
      dużo postaci książkowych jest postaciami historycznymi:) języka jednak się nie
      uczyłam;)
      pzdr
      mycha
      • Gość: Jolka Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 17:30
        Fantastyczny film. Pamiętam jak z wypiekami na policzkach zasiadałam w
        niedzielne popołudnia aaby śledzić losy tytułowej Katarzyny :). Chetnie
        zobaczyłabym powtóreczkę...
        • mona75 Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? 02.01.06, 11:49

pamiętam, też oglądałam. utkwił mi jeszcze jeden szczegół, chociaż nawet nie
          wiem dlaczego, a mianowicie Zobeida. KAtarzyna musiała chyba trafić do haremu
          czy coś bo była tam taka dorodna Zobeida, która utrudniała Katarzynie życie :-)
    • Gość: Ninka77 Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 18:51
      To był fantastyczny serial. Jako 11 latka mocno kochałam się w głównym
      bohaterze i bardzo chciałam być na miejscu złotowlosej Katarzyny :)
    • malgorzata.basinska Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? 23.02.06, 12:44
      Ja też pamiętam , jestem od dawna za tym aby to powtórzyli, jako nastolatka
      kochałam się w kochanku Katarzyny. Co niedziela ogładałam ten serial, podobno
      jest powieśc kilkutomowa .
      • Gość: Sylwka84 Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 20:05
        Dokładnie książka ma 7 tomów. Na allegro wylicytowanie wszystkich części tej
        powieści to suma ok 300 zł. Sporo, prawda ????
        • madana Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? 24.02.06, 20:39
          Książkę kiedyś czytałam, a i chyba film widziałam (przypomniała mi się melodia, gdy weszłam na stronkę z tym filmem).
          • nchyb Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? 27.02.06, 13:22
            masz może linka do tej strony z filmem?
            • Gość: Justini Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.plus.com 12.03.06, 23:25
              cześc ale numer Nie wiedziałam ze istnieje jeszcze jedno forum o tym serialu.
              Do tej pory spotykałysmy sie z fankami tego super serialu na innym. I tak juz
              pewnie pozostanie. Jesli ktos ma ochote to zapraszam :) Mamy zdjecia i muzykę z
              czołówki od niedawna co prawda i tylko dzięki dziewczynie z Litwy, która 17 lat
              temu nagrała ją na kasecie z tv. Dla mnie i dla innych fanklubowiczek jest to
              ostatnio przebój i słuchamy tego na okragło. Mamy równiez nadzieję ze w koncu w
              jakis sposob uda nam sie zobaczyc serial Pozdrowienia i oto adres naszego
              forum-fanklubu serialu forum.o2.pl/temat.php?id_p=2286969&start=540
              • Gość: Kaś Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 11:51
                ...i ja ten serial pamietam...i ja zakochałam się we francuskim...nauczyłam się
                go...Dawno temu to było. Pamietam jak czekałam na plakat Arnold w Sztandarze
                Młodych...Nie dali. Napisali, że maja bardzo kiepskie zdjęcie...chyba robione z
                taśmy filmowej...
    • Gość: Pati Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 16:30
      Haj. Ja też pamietam ten serial. Miałam 11 lat gdy go puszczali w TV i teraz po
      latach bardzo chetnie zobaczyłabym znów Arnaulda , w którym kochałam się do
      szleństwa jako nastolatka. Mam nadzieję ze TV jeszcze kiedyś go wyemituje,
      trzymam za to kciuki!!!!
    • Gość: Iwonka_27 Re: Serial "Katarzyna" kto pamięta???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:59
      A czy może jest na forum ktoś kto ma ten serial na VHSie??? Wiem że jest to
      niemożliwe, ale musiałam spróbować...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka