Gość: ja IP: 213.76.173.* / *.lokietek.wolbrom.pl 03.02.06, 10:28 Mnie się ten film nawet podoba. A wy idioci jak nie lubicie kryminałów, to nie oglądajcie. Nikt wam do cholery nie każe!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andy Re: Kamienie śmierci IP: *.chello.pl 03.02.06, 10:59 nie martw sie, już nie będziemy dalej oglądać i marudzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
1monika Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 11:19 No wlasnie. To byl pierwszy odcinek, dlatego ogladalismy :) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 11:40 No tak - przepraszam, zrozumiałam swój błąd. Przecież to jasne, że skoro TOBIE się ten film "nawet" podoba - to my są idioci... Przebacz, o wielki!! PS. Nie zakłada się nowych wątków na ten sam temat. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 11:53 A co "Kamienie śmierci" mają wspólnego z kryminałem? To raczej serial obyczajowy, koncentrujący się na tym kto z kim sypia, z wątkiem metafizyczno-paranormalnym (zresztą dosyć naiwnym, ale lepszy taki niż żaden). Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 11:59 "Lepszy dość naiwny wątek paranormalny, niż żaden"? Hmmmmm... Proponuję dołożyć wątki paranormalne do "M jak miłość" :))))) "M jak miłość 2.0 - Grabina Piekieł" :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 15:18 Ty się śmiejesz, ale pamiętasz jak w słynnej "Dynastii" dodali taki motyw, że córkę Blake'a porwało UFO? Tak było. "M jak miłość" nie oglądam, więc nie wiem czy to jest serial pusty, czy o czymś tam oprócz miłości opowiada, ale jeżeli scenarzysta nie ma pomysłów to zamienia film obyczajowy (albo sensacyjno-kryminalny, jak "Oficer") w science fiction. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 15:25 Pamiętam UFO w "Dynastii", śmiałem się do rozpuku :)))) A "M jak miłość" naprawdę aż się prosi o wprowadzenie jakichś paranormalnych wątków... Sam je dorabiam sobie w myślach, gdy ten serial mnie wkurza :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbrozło Re: Kamienie śmierci IP: 212.182.32.* 03.02.06, 13:34 Najlepsza w tym serialu jest aktorka grająca główną rolę. Ma super zderzaki. I tyle... Nic ciekawego. Miałem wrażenie, że to kalka serialu "Horoskop śmierci". W pierwszym odcinku czaruje się męską częśc widowni powabami głównej bohaterkim, to raz. Po drugie straszliwa tajemnica skrywana przez rodzinę. Po trzecie wątek paranormalny. Po czwarte przystojny komisarz, czy jak mu tam? Mnich bez głowy przypominał mi taki francuski film - druga część "Purpurowych rzek". Wszystko jakieś takie mocno nieświeże. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 13:45 > Najlepsza w tym serialu jest aktorka grająca główną rolę. Ma super zderzaki. I > tyle... Nic ciekawego. Miałem wrażenie, że to kalka serialu "Horoskop śmierci". Ej, dobra jeszcze jest muzyka. Dla miłośników etno, celtic itd jak najbardziej, fragmencik na tej stronie: lachaine.tf1.fr/lachaine/programmes/fictions/dolmen/ A zdaje się, że muzykę i do Dolmen i do Zodiac skomponował ten sam facet - Frederic Porto > Po trzecie wątek paranormalny. Po czwarte przystojny komisarz, czy jak mu tam? Jakby gębę nieco odchudził, to mógłby nawet być. A imię jego jest Lucas Fersen, zaś aktor to Bruno Madinier... > Mnich bez głowy przypominał mi taki francuski film - druga część "Purpurowych > rzek". He, he, o ile pierwsza część niczego sobie, o tyle druga, to już takie Rambo 3 tysiące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Kamienie śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 17:12 A ile odcinków będzie KŚ? I czemu zniknęło Lost (czy to była cała 1seria, czy już początek drugieJ)? I czy będzie cd DH? Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 17:33 W TVP zakończono emisję 1. serii "Lost", przy czym w przeciwieństwie do 2. serii "Alias"-"Agentka o stu twarzach" pokazano wszystkie odcinki. Drugi sezon "Lost" leci teraz w AXN w niedziele o 20:00, a w TVP będzie najprawdopodobniej na jesieni. Odpowiedz Link Zgłoś