Dodaj do ulubionych

ZWOLNIENIE DYR. RADLIŃSKIEGO

29.05.13, 23:24
Jestem tu dlatego bo coraz bardziej dręczy mnie sumienie.
Nie znam wielu dyrektorów ale jeżeli CASTORAMA nie potrzebuje gościa który tyra od deski do deski, sypie pomysłami na lewo i prawo, ma szacunek dla każdego bez wyjątku, i dba o ludzi bo wierzy że oni zadbają o sklep, to ja tego k… nie rozumiem!
Podobno powodem zwolnienia są kwietniowe podwyżki. Nie mógł, a dał. Tym razem ja też dostałem. Usłyszałem: otworzył się Rybnik, pomóż mi wyciągnąć sklep z regresji. I do wczoraj szczerze chciałem w tym pomóc
Panie Dyrektorze: nikt w tej firmie nie okazał mi tyle szacunku i życzliwości co Pan. Wiem że zasłużyłem na te pieniądze ale choć w domu mi się nie przelewa, to gdybym wiedział czym pan ryzykuje to nie przyjął bym ich
Koleżanki i koledzy z Żor: nie namawiam do palenia opon pod sklepem, ale chyba większość z was coś zawdzięcza Dyrektorowi? Może jak zgodnie poprosimy to ktoś okaże łaskę? Może znacie kogoś z innych sklepów kto nas poprze? Może nie tylko my jesteśmy w ciężkim szoku.
Obserwuj wątek
    • antycedura Re: ZWOLNIENIE DYR. RADLIŃSKIEGO 30.05.13, 00:25
      "Pokazówka" dla innych.

• prawda997 Re: ZWOLNIENIE DYR. RADLIŃSKIEGO 30.05.13, 10:00
      Brawo , że mieliście takiego super Dyrektora , ale niestety jak ktoś jest za dobry dla swoich pracowników , niższego szczebla to prędzej czy póżniej musi odejść!!
      Tam na górze nie cierpią takich inowatorów , bo to oni są od tego a jak ktoś chce to robić za nich i pokazać , że można inaczej to jest ich wrogiem!!
      Jak wiesz to są układy a na uklady nie ma rady!!
      A co do palenia opon to napewno to nie wyjdzie , teraz ludzie boją się o stratę pracy a taki gest spowoduje niezadowolenie tam na górze i posypią się zwolnienia!!
      Jedyne rozwiazanie to tylko Związki zawodowe , wtedy można pokazać swoją siłę w jedności a tak niestety zawsze stoicie na straconej pozycji!
      Nawet pisanie tam na górę nic nie daje , oni zawsze bedą trzymać za swoimi , tak było i będzie w tej Polsce zawsze !!
      To Państwo w Państwie i jak wiem czytasz to forum regularnie i widzisz co się wyrabia w Casto!
      Więcej tutaj ludzi niezadowolonych jak tych pozytywnie nastawionych ale to głównie dupowłazy!!!
    • madeinprc Re: ZWOLNIENIE DYR. RADLIŃSKIEGO 31.05.13, 07:46
      Słyszałem i współczuje, pełna pokazówka ze strony centrali. W korporacji niestety nie ma miejsca dla takich ludzi jedynie MBW się sprawdzają (MBW- Mierny Bierny ale Wierny)
    • zorki1 Re: ZWOLNIENIE DYR. RADLIŃSKIEGO 01.06.13, 02:29
      słuchajcie faje z centrali.... jeszcze będziecie żałowali kogo straciliście. Nasz ( pozwolę sobie go tak nazwać ) Wojtek był człowiekiem z wielkim sercem , który oddawał się pracy jak nikt inny. Zastanówcie się lepiej nad tymi co nic nie robią ,tylko udają i grzeją ciepły kurwidołek. Wojtek był CZŁOWIEKIEM a nie ( jak się okazało ) waszą marionetką. FUFU musisz się dużo jeszcze nauczyć.... Wiem , że to niemożliwe, ale życzę każdemu takiego nauczyciela.... wszystkiego najlepszego Wojtku....
      • 19piotrek Re: ZWOLNIENIE DYR. RADLIŃSKIEGO 08.06.13, 19:40
        kto to jest fufu?
    • bott-let Re: ZWOLNIENIE DYR. RADLIŃSKIEGO 03.06.13, 22:03
      Panie Dyrektorze Radliski co ja będe pisał jest pan odpowiednim człowiekiem na odpowiednim stanowisku szkoda że nie w castoramie, Pan niczego nie stracił straciła castorama i my. Jestem w szoku Katowice.
      • prawda997 Re: ZWOLNIENIE DYR. RADLIŃSKIEGO 04.06.13, 19:16
        Masz rację , jeżeli jest dobry w tym co robi to zarobi dużo więcej jak w Casto!!!
        Oni się tylko przechwalają zarobkami a to ściema , w stosunku do wykonywanej pracy to żadna rewelacja ,oczekują tylko wysokich słupków a nic w zamian!!!
        A premia turbo przelała u wszystkich gorycz rozpaczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • rybnik0 Re: ZWOLNIENIE DYR. RADLIŃSKIEGO 23.06.13, 20:04
      Dla nas też to był szok. Wielu tutaj dużo Panu Dyrektorowi zawdziecza. Dzięki za wszystko co Pan dla nas zrobił. Takich ludzi się nie zapomina.
      Teraz będzie nam troche łatwiej udowodnić jaki to najnowszy koncept jest świetny. A może o to chodziło???
      Szacunek ze skazanego na sukces Rybnika.
      • zdemotywowany Re: ZWOLNIENIE DYR. RADLIŃSKIEGO 02.08.13, 18:12
        Raczej nie chodziło o Rybnik. Nasz Wojtek pokazał D. jak naprawdę wygląda Castorama a ten poczuł się tym widokiem obrażony. Potem było już szukanie haka na siłę:
        -Podwyżki? Wiem że w niektórych sklepach też były.
        -Ceny zarządzane? Jeżeli to powód to trzeba zwolnić jeszcze z dwudziestu Dyrów którzy nie czekają na koniec roku tylko myślą o BS przez cały czas.
        -Reklama niezgodna ze standardem? Wróciłem niedawno z urlopu. Każda Castorama która widziałem ma co innego. Przykład to tablice kierunkowe nad bilbordami.

Jeżeli szukacie haków to ja chętnie podpowiem co jeszcze w Żorach było inaczej przez ostatnie 2,5 roku:
        -Premia P8 zdobyta.
        -Premia P2 tak samo.
        -Chalenge może nie maksy ale inni prawie nie lizneli.
        -Progresje roczne powyżej casto.
        -Przewaga nad LM podobno jedna z większych w sieci.
        -Sklep w porównaniu do innych wygląda jak nowy. Nigdy się tu tyle nie działo, nie licząc niedawnej sraki przed Angolami.

Zgadzam się że ta farsa to pokazówka dla tych co mają swoje zdanie. Szkoda tylko ze trafiło na Człowieka któremu naprawdę zależało na sklepie i na ludziach.
    • top.chef Re: ZWOLNIENIE DYR. RADLIŃSKIEGO 26.05.14, 09:30
      Dyrektor wypłynął w Bricomanie.
      Gratulacje dla Zielonych. Zrobili kolejny dobry interes uncertain
      Powodzenia Panie Wojtku!!!!!
      • najlepszy.sklep Re: ZWOLNIENIE DYR. RADLIŃSKIEGO 14.06.14, 10:40
        Bricoman to nie Zieloni. To oddzielna Firma.
    • krasnoludek69 Re: ZWOLNIENIE DYR. RADLIŃSKIEGO 26.05.14, 23:29
      MAM DO WAS WSZYSTKICH JEDNO PYTANIE.
      SKORO TAK WIELE DYR. RADLIŃSKIEMU ZAWDZIĘCZACIE , ŻYCZYCIE MU POWODZENIA ITD. A MOŻE BYŚCIE STANĘLI KURWA W JEGO OBRONIE I POKAZALI ŻE TU JEST POLSKA I SIĘ NIE DAMY . ZAPISUJCIE SIĘ DO ZWIAZKÓW , KTÓRE CENTRALA PRÓBUJE STŁAMSIĆ . NAJEMNICY KONTRAKTOWI Z CENTRALI NIECH SPIERDALAJA DO INNYCH SIECI GNĘBIĆ LUDZI , BO KTO TO WIDZIAŁ ŻEBY POLACY NISZCZYLI POLAKÓW !!!
    • aston0 Re: ZWOLNIENIE DYR. RADLIŃSKIEGO 30.05.14, 08:45
      O tak, związki przede wszystkim. Jestem tak okropnym fanem związków i przewodniczącego, że wasz plakat wisi już u mnie na ścianie!!! Plakat, logo, screeny z facebooka z tymi uroczymi obrazkami! Wszystko sobie drukuję i obklejam ściany, takim jestem entuzjastą związków. Poza tym pikieta! Pikietujmy! Pikietujmy, bo takie mamy słabe warunki w tej Castoramie! Pikietujmy, bo musimy pracować! Pikietujmy, bo każdy pracownik Casto ma przeświadczenie o słabej pensji! Pikietujmy, bo dyrektor zarabia więcej od pracownika! Pikietujmy, bo mamy premię turbo i podwyżki! Pikietujmy, bo mamy opiekę zdrowotną! Pikietujmy, bo mamy mybenefit! Pikietujmy, bo mamy program rodzinka! Pikietujmy, bo nikt się nami nie przejmuje! Pikietujmy, bo pracujemy w zagranicznym koncernie, który zatrudnia Polaków! Pikietujmy, dla przewodniczącego! Pikietujmy, bo przewodzniczący wystawil SIP-ów i poleciały głowy! Pikietujmy, żeby to była wina centrali! Pikietujmy, pikietujmy, pikietujmy bo jeszcze mamy klientów w sklepie, a tak to pódą do konkurencji! Pikietujmy, bo leży to w naszej naturze! Kto się dołączy?? Pikietujmy dla chwały przewodniczącego!!!!! Niech chłopak ma chwilę glorii i chwaly, bo będzie to jedyna rzecz, którą udałoby mu się zorganizować przez mozolne lata pracy! Dla nas, dla koleżanek i kolegów! DOCEŃMY!
      Na liście już są: prawda997, szakal2311, szeryfcasto2013, poznaniak.1981, lysywujta i krasnoludek69. URRRRAAAA!!!!
      • mbielsko Re: ZWOLNIENIE DYR. RADLIŃSKIEGO 30.05.14, 13:03
        Heh dobre!!! smile
      • szakal2311 Re: ZWOLNIENIE DYR. RADLIŃSKIEGO 30.05.14, 17:44
        A ty co do mnie pijesz ????
      • vivalafrance2 Re: ZWOLNIENIE DYR. RADLIŃSKIEGO 01.06.14, 21:01
        aston0 jak bym pracowal w centrali to tez bym byl przeciwny zwiazkom i pikietom.
      • kantilewer Re: ZWOLNIENIE DYR. RADLIŃSKIEGO 02.06.14, 20:54

ja pikietuje, bo mam kartę rodzinkasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka