Gość: brak-pomysłu IP: *.devs.futuro.pl 15.05.06, 13:24 Dziś początek nowej serii. Tradycyjnie o 20.15 na Hallmarku. Hura, hura, hura... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abrams Re: Midsomer powraca 15.05.06, 14:15 No, nareszcie :-)) O ile dobrze pamiętam, ma to byc nowa seria, w której Barnaby będzie miał nowego partnera. Szkoda, bo juz się przyzwyczaiłem do Scotta. Odpowiedz Link Zgłoś
kazisi Re: Midsomer powraca 15.05.06, 19:19 Powinien być jeszcze jeden odcinek ze Scottem,ale Hallmark go chyba opuści. Tak czy owak - wspaniała wiadomość dla midsomermaniaków! Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Re: Midsomer powraca ale dlaczego 15.05.06, 23:38 ten zlosliwy Hallmark nie robi choc jednej powtorki w tygodniu o innej porze? inne gnioty to lataja od lat az do znudzenia i to po kilka razy w miesiacu, a Midsomer tylko raz? sknerusy i juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brak-pomysłu Re: Midsomer powraca IP: *.devs.futuro.pl 16.05.06, 09:44 Z tego co wiem to powtarzają.... ale tego samego dna w okolicach pólnocy. Odpowiedz Link Zgłoś
kazisi Re: Midsomer powraca 16.05.06, 10:07 Gość portalu: brak-pomysłu napisał(a): > Z tego co wiem to powtarzają.... ale tego samego dna w okolicach pólnocy. gorzej, o drugiej w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
abrams Re: Midsomer powraca 16.05.06, 10:06 Nie powiem, przyjemnie było zobaczyc w poniedzialkowy wieczór starych znajomych. Szkoda tylko ze jednego ubyło :) No i to wytłumaczenie nieobecności Scott'a jakieś takie nieprzekonujace. Chory - na co ? Jak długo, ze Barnaby od razu bierze nowegoo współpracownika ? Poza tym widać, że serial cieszy się popularnlością - same nowe samochody, "przypadkowo" wszystkie z rodziny Forda (bo nowy Jag Barnabego pochodzi też z tego koncernu) - jednym słowem product placement jak się patrzy :) Ale sama fabuła jak zwykle ciekawa, domek w lesie był bardzo nastrojowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mariareis Re: Midsomer powraca 16.05.06, 19:33 O nie, a ja przegapiłam! Ale za tydzień już siedzę murem. A o czym był ten odcinek i co to za nowy partner? Ktoś się zlituje? Odpowiedz Link Zgłoś
kazisi Re: Midsomer powraca 19.05.06, 10:54 O domu, w którym straszy. Więcej nie powiem, bo pewnie będą powtarzać i zepsułbym ci radochę oglądania. A nowy partner to konstabl Jones. Wygląda na miłego gościa i póki co mniej romansowego. Szkoda, że nie pokazali pierwszego odcinka w tej serii, w którym jest jeszcze Scott. Może jego zniknięcie byłoby sensowniejsze (tak jak wyjazd Troya). Przy okazji zapraszam do wzięcia udziału w konkursie. Szczegóły na blogu: Morderstwa w Midsomer Odpowiedz Link Zgłoś
abrams Re: Midsomer powraca 23.05.06, 08:44 kazisi napisał: > Szkoda, że nie pokazali pierwszego > odcinka w tej serii, w którym jest jeszcze Scott. Może jego zniknięcie byłoby > sensowniejsze (tak jak wyjazd Troya). Czy mógłbys coś więcej o tym napisać ? Trochę bez sensu ze strony Hallmarku - jak puszczają kolejną serię to miałem nadzieję, że w całości. A tak przy okazji widziałem wielką reklamę "Morderstw.." na na autobusach miejskich - znaczy się uznali, że ten serial może byc "lokomotywą" oglądalności całej stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kazisi Re: Midsomer powraca 23.05.06, 10:02 No, z moich informacji zdobytych w sieci wynika, że pierwszy odcinek 9. serii (z października ubiegłego roku - "Midsomer Rhapsody") nie został pokazany. Chyba się pomyliłem, twierdząc, że występował tam też Scott - Barnaby prowadził śledztwo sam. Szczegóły: epguides.com/MidsomerMurders/guide.shtml A co do reklamy na autobusach - przypominam o konkursie: midsomer.blox.pl/2006/05/Uwaga-na-autobusy.html Odpowiedz Link Zgłoś
abrams Re: Midsomer powraca 23.05.06, 16:37 kazisi napisał: > No, z moich informacji zdobytych w sieci wynika, że pierwszy odcinek 9. serii ( > z > października ubiegłego roku - "Midsomer Rhapsody") nie został pokazany. Chyba > się pomyliłem, twierdząc, że występował tam też Scott - Barnaby prowadził > śledztwo sam. "Midsomer Rhapsody" na pewno był, oglądalem. I raczej z udziałem Scotta, bo na pewno zwróciłbym uwagę, że Barnaby nie ma cienia, czyli młodszego stopniem partnera. Swoją drogą w najnowszej serii zamiast sierżanta jest posterunkowy - oczyma wyobraźni widze kolejną serię gdzie Barnabemu towarzyszy uczeń szkoły policyjnej :) No i zeby było smaczniej płci odmiennej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kazisi Re: Midsomer powraca 24.05.06, 14:44 Widocznie przeoczyłem ten odcinek, ale w takim razie pokazali go wraz z poprzednią serią. A z opisu na stronie, do której link podałem wczesniej, wynika, że Barnaby'emu nikt nie pomaga. No mniejsza, może kiedyś powtórzą. Co do kolejnego asystenta, są tacy, którzy marzą o rudej wrednej pani sierżant ;) Odpowiedz Link Zgłoś
abrams Re: Midsomer powraca 24.05.06, 14:49 kazisi napisał: > Co do kolejnego asystenta, są tacy, którzy marzą o rudej wrednej pani sierżant > ;) He, he moze być ruda. Jesli w dodatku umiałaby dobrze gotować, to pani Barnaby może czuć się zagrożona :)) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz777 Re: Midsomer powraca 16.05.06, 19:36 Oglądałam wywiad z aktorem, kreujacym postać Barnaby'ego. Sugerował scenarzystom, by zmniejszyli liczbę morderstw w każdym odcinku. Jeśli serial będzie trwał jeszcze kilka lat, to, jego zdaniem, zabraknie mieszkańców m Midsomer. Odpowiedzieli, że tego domaga się angielska widownia. Ma też kreować postać niezbyt zdolnego detektywa, by jego iloraz inteligencji był zblizony do szeregowego pracownika Scotland Yard'u. Na marginesie dodam, że aktor b. sympatyczny. Podobno w kazdym odcinku grają wielkie postaci angielskiego świata teatralnego. Być może, nie znam tego kręgu kulturowego tak dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleee Re: Midsomer powraca IP: *.future-net.pl 16.05.06, 20:03 A gdzie i kiedy był ten wywiad? Ja uwielbiam od wielu, wielu lat Johna Nettlesa, od czasu "Bergeraca"! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz777 Re: Midsomer powraca 16.05.06, 20:22 Na planie zdjęciowym kolejnego odcinka serialu. Emitował go Hallmark już kilkakrotnie. Zakomunikowano w wywiadzie zmiany obsady serialu, ale nie podano przyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
kazisi Re: Midsomer powraca 22.05.06, 12:07 dziś po ósmej 45. odcinek, świeży, z lutego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brak-pomyslu Re: Midsomer powraca IP: *.devs.futuro.pl 22.05.06, 14:24 wiemy, wiemy i oglądamy... a nawet nagrywamy. Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Midsomer powraca - pomocy 05.06.06, 23:09 Poniedziałkowe wieczory mam zajęte, więc Morderstwa nagrywam na magnetowid. Pech chciał, że tydzień temu (29 maja) nagrywanie zostało przerwane w końcowej scenie. Zobaczyłam to, a raczej nie zobaczyłam rozwikłania sprawy dopiero dziś, gdy chciałam zobaczyć ostatni odcinek. Bardzo proszę o streszczenie końcówki:) Osatnia scena, którą widziałam: Barnaby rozmawia z pierwszą żoną nieboszczyka, ona wyjawia gdzie jest broń... i tu film urywa się:( Dziękuję serdecznie z krwawym pozdrowieniem:) ps. Odcinek nazywał się (chyba) Lisiczka Odpowiedz Link Zgłoś
abrams Re: Midsomer powraca - pomocy 06.06.06, 09:01 Tu Ci akurat nie pomogę, bo poprzedni odcinek też nagrywałem i jeszcze nie zdazyłem obejrzeć. Inna sprawa, że godzina emisji chyba już na dobre przesuneła się na 20.30, tylko Hallmarkowi nie chce się tego poprawić w programie. A propos wczorajszego odcinka - wydawało mi się, czy poprzednio Barnaby miał szarego Jaguara ? Bo wczoraj jakby nie patrzeć jezdził czarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kazisi Re: Midsomer powraca - pomocy 06.06.06, 09:55 Straciłeś tylko jedną scenę; wiesz już, że zabijała właśnie ta pierwsza żona, teraz jedzie z policjantami autem, pyta, czemu Barnaby nie zapytał o śmierć jej męża, nadinspektor odpowiada, że to przecież był wypadek, na twarzy kobiety widać lisi uśmieszek: "no tak". Koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleee Re: Midsomer powraca - pomocy IP: *.future-net.pl 06.06.06, 13:37 Byłam ogromną fanką tego serialu ale ostatnio mi trochę przechodzi! Dlaczego? Notoryczne opóźnienia emisji nawet o 20 minut, nudy - wczoraj był odcinek okropnie nudny, ten pomocnik Barnaby^ego też jakiś taki bezbarwny! Inspektor jeździ teraz chyba fordem? Odpowiedz Link Zgłoś
kazisi Re: Midsomer powraca - pomocy 07.06.06, 10:10 Teraz się spóźniają, a do niedawna zaczynali kilka minut przed czasem ;) Barnaby za to jest we wspaniałej formie! Może dlatego, że zniknął wreszcie Scott? Odpowiedz Link Zgłoś