Dodaj do ulubionych

Cudowne dziecko Marty z MjM

31.10.06, 15:16
Wczorajszy odcinek: Marta idzie do prezesa prosic o urlop wychowawczy. O ile
mi wiadomo urlop macierzynski trwa w Polsce 18tyg (na drugie dziecko) wiec
Ania ma max 4 mies a juz siedzi w spacerowce -cudowne dziecko.
Poza tym spi jak aniolek i zawsze jest grzeczna kiedy do mamy przychodza jest
exs-mezowie.
A Marta ma w domu posprzatane jak w pudelku nawet butelek i pieluch nie ma na
wierzchu.
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: Cudowne dziecko Marty z MjM 31.10.06, 15:34
      wiesz, generalnie we wszystkich serialach raczej sprzatają, a niemowlęta nie
      przeszkadzają w rozmowach i rozwoju akcji
      naprawdę chciałabyś oglądac domowe pieprzniki i rozwrzeszczane bachory?
    • stara_dominikowa Re: Cudowne dziecko Marty z MjM 31.10.06, 15:37
      za oknem jakiś maj czy czerwiec, dzieciak urodził się jesienią, no powiedzmy
      listopad w wersji późnej - pół roku jak w mordę strzelił ma bąbel, jak nie
      osiem miesięcy. ale twardo w łóżeczku całymi dniami śpi.
      • baaasiiia Re: Cudowne dziecko Marty z MjM 31.10.06, 15:48
        I to jeszcze w takim łóżeczku - kołysce na kółkach - w realnym świecie już dawno
        by z tego cuda wypadła...
    • palomkaa Re: Cudowne dziecko Marty z MjM 31.10.06, 16:30
      pol roku czy osiem miesiecy a ma babel a Marta dalej na macierzynskim...
      • wewska Re: Cudowne dziecko Marty z MjM 31.10.06, 18:03
        palomkaa napisała:

> pol roku czy osiem miesiecy a ma babel a Marta dalej na macierzynskim...

No i to by się zgadzało. Macierzyński + zaległy urlop daje pół roku w realnym
        świecie. Ale oczywiście takie duże dziecko jedna wiecej czasu w ciągu dnia nie
        śpi i ma jakieś dwa 2-3 godzinne drzemki w ciągu dnia. No a z tym idealnym
        porządkiem w domu to daje się go utrzymać do czasu gdy dziecko jescze nie
        chodzi, dopiero później robi się bajzel.
        Pozdrawiam, wewska.
        • onika27 Re: Cudowne dziecko Marty z MjM 31.10.06, 22:03
          jasne szwagierka ma 3 letniego bąbla a w domciu co dla mnie jeste nierealne
          nawet przy moim 5cio latku zawsze i o karzdej porze ma i miała jak w pudełku
          czyli sie da ale w sumie po co?
    • paul_ina Re: Cudowne dziecko Marty z MjM 01.11.06, 11:58
      Ja tam sędzi Marty nie bronię, aczkolwiek Dominikę Ostałowską lubię bardzo, ale wydaje mi się, że cudownie długi urlop macierzyński to przede wszystkim zaległy urlop wypoczynkowy, powiedzmy z trzech lat wstecz.
      • Gość: pipi43 Re: Cudowne dziecko Marty z MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 20:14
        A co na to Kodeks Pracy? I to w sądzie?
        U mnie w pracy urlop trzeba wybrać do końca roku kalendarzowego...
        • mzrr21 Re: Cudowne dziecko Marty z MjM 01.11.06, 20:16
          Gość portalu: pipi43 napisał(a):

> A co na to Kodeks Pracy? I to w sądzie?
          > U mnie w pracy urlop trzeba wybrać do końca roku kalendarzowego...

Po trzech latach przepada - nadwyżka
    • Gość: ska Re: Cudowne dziecko Marty z MjM IP: *.aster.pl 01.11.06, 13:28
      Może my jeszcze nie wiemy, ale to dziecko tak dużo śpi bo cierpi na jakąś
      chorobę, o której dowiemy się w następnych odcinkach? Albo sypialnia dziecka ma
      dźwiękoszczelne drzwi?
    • Gość: andziurex Re: Cudowne dziecko Marty z MjM IP: *.aster.pl 01.11.06, 23:22
      Generalnie scenarzyści przeginają tam ostatnio i nie oglądam tych bzdur, ale ostatnio dziecko nie chciało mi usnąć (2 lata, sypia normalnie, nie co 2 godz.) i looknęłam w ten sit i też się zadziwiłam, czy może coś się w długości macierzyńskiego pozmieniało. Dzieciak Marty urodził się we wrześniu/październiku, więc jakby nie liczyć, skoro Marta podymała do presia w maju/czerwcu to ma 8 miecha jak nic. Oznaczałoby to że Marta miała 4 miesiące zaległego wypoczynkowego... No chyba że antycypowali i rzecz działa się już w LPRowskiej rzeczywistości, gdzie macierzyński będzie trwał rok, a gospodynie domowe będą dostawały pensje :)
      • Gość: nika Re: Cudowne dziecko Marty z MjM IP: 80.51.222.* 02.11.06, 09:52
        za to u Hanki w kuchni ciągle bałagan, deska do prasowania rozłożona,
        prasowanie ułożone na górnej półce wieszaka na okrycia (?), na pochłaniaczu
        stos butelek i słoików, aż dziwne, że to nie spadnie. Rozumiem, że to ma być
        taki sielski dom wiejski, ale są tam 2 gospodynie, a czasy pieluch się
        skończyły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka