luckystrike 19.02.07, 12:47 nie mogła by któraś telewizja puscić ? ja bym oglądał.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jerry Re: Kroniki seinfelda IP: 217.17.38.* 07.04.07, 01:41 Ten serial nie ma szans na to by go puscili w Polsce. Nie te poczucie humoru, za duzo dowcipu lokalnego. Co nie zmienia faktu ze jest to najfajniejszy serial komediowy wszech czasów. Polecam emule TV on demend :) juz 7 sezon na dvd wyszedł! Odpowiedz Link Zgłoś
jaginger Re: Kroniki seinfelda 07.04.07, 22:37 Ej! Bez przesady...wieki temu leciał na canal+ :) Wtedy nagrywałam to na video i mam jeszcze kasety i działający oldschoolowy sprzęt!!! ----------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Canal+ Re: Kroniki seinfelda IP: *.31.radom.pilicka.pl 11.04.07, 12:37 tak, tak.... był na Canal+ dośc dawno... Na pewno pierwsza 10 seriali komediowych. A tak na marginesie, jak nazywał się sąsiad Seinfielda (on to był czad) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Kroniki seinfelda IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.07, 13:02 bosko pomylony: www.filmweb.pl/Michael+Richards,filmografia,Person,id=5316 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soprano Re: Kroniki seinfelda IP: *.ms.gov.pl 11.04.07, 16:40 Sąsiad z naprzeciwka to Kozmo Kremer, czyli po prostu Kremer. Kultowa postać. Cała czwórka to świetnie narysowane typy. Zgadzam się jednak z tym, że nie jest to sitcom, który byłby szczególnie zrozumiały w Polsce. Jak na przykład tłumaczyć takie ikony słowotwórstwa jak soupnazi czy lowtalker albo pojąć ZASADNICZĄ róznicę pomiędzy kierunkowym 212 i 718 ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Canal+ Kramer...no tak !! IP: *.31.radom.pilicka.pl 12.04.07, 09:03 Dzięki wam. Jak mogłem zapomnieć, jego rola tam była przezabawna. Taka słodka niemota :) Odpowiedz Link Zgłoś
minstrelboy Re: Kramer...no tak !! 12.04.07, 20:00 Ja też nagrywałem!!!!!! Na video! To były czasy! Picasso seriali! Odpowiedz Link Zgłoś
jaginger Re: Kramer...no tak !! 12.04.07, 21:18 Jeśliby Seinfelda w Polsce wydali na dvd ,kupiłabym bez zastanawiania. Nawet ostanie pieniądze na nich bym wydała! ------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soprano Re: Kramer...no tak !! IP: *.ms.gov.pl 13.04.07, 11:03 Na polskie DVD Seinfelda trzeba będzie chyba poczekać. To jest wogóle zadziwaijąca historia z tym DVD bo w Stanach zaczeli je wydawać dopiero w zeszłym roku (po 7 latach od ostatniego odcinka i codziennej obecności powtórek na kanałach Fox i WB11). Myslę że to celowa pilityka Jerrego, który ma wyłącznośc na prawa do rozpowszechniania i nie bardzo się chce dzielić tantiemami wykonawczymi z reszta bohaterów. Nie ma w tym zreszta tajemnicy, że powodem zaprzestania produkcji były nieporozumienia finansowe. Chociaż trzeba oddać sprawiedliwość, że pomimo tego pożegannie nastapiło w fenomenalnym stylu. Ostatni odcinek z procesem czwórki i skazaniem na rok więzienia za naruszenie "Good Samaritan Law" to jest po prostu poezja. Odpowiedz Link Zgłoś