Dodaj do ulubionych

historia serialu

11.05.07, 16:33
piszę pracę o serialach, ich wpływie na społeczeństwo, typy seriali itp. chciałam zamieścić też wzmiankę historyczną, ale nigdzie nie mogę znaleźć historii serialu. kiedy i gdzie powstał pierwszy serial w historii filmu, krótki rozwój gatunku... jakby ktoś coś o tym wiedział albo jakiś adres strony... byłabym wdzięczna:)
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: historia serialu 11.05.07, 16:50
      pl.wikipedia.org/wiki/Serial_telewizyjny
      Jest tam wzmianka o pewnym serialu, który był emitowany przez 70 lat :D. Zanim
      trafił na ekrany telewizorów był nadawany w radiu - może to będzie jakoś pomocne :).
      Powodzenia :).
      • lestat25 Re: historia serialu 13.05.07, 00:30
        O operach mydlanych jest artykuł w czerwcowym numerze miesiecznika Press z 2001
        roku
        • Gość: kk Re: historia serialu IP: *.171.90.4.crowley.pl 13.06.07, 15:42
          www.romantica.pl/zradia.php
    • Gość: next Re: historia serialu IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.07, 23:00
      Jeśli pisze się "pracę", to warto zgłębić temat opierająć się na poważnych źródłach. Nie wiem, czy takie można znaleźć w internecie - na pewno trudno je zweryfikować. A jeśli prosi się o podrzucanie linków, zamiast samemu ich szukać - to w ogóle trudno mówić o jakiejkolwiej metodologii badania. Zamiast szukać jeleni na forum, może lepiej przejść się do biblioteki??? I rosną nam pokolenia takich "fachowców"...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka