Dodaj do ulubionych

T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney

04.07.07, 21:39
Czyli najbardziej i najmniej ulubione schwarzcharaktery (jeśli było coś w ten
deseń to wybaczcie).
Osobiście tak szczerze nie cierpię tylko Bellicka - no odrzuca mnie na
kilometr od gościa, toż to parszywość w najczystszej postaci.
Do Kellermana mam słabość aczkolwiek stosunek zbliżony do obojętnego.
Mahoney imo jest intrygujący i całkiem charyzmatyczny.
A T-Baga uwielbiam - no miodzio się go ogląda, postać z krwi i kości, do tego
świetnie zagrana. No i ten urok osobisty. Sposób poruszania się i mówienia. I
kieszonka.:)
Obserwuj wątek
    • dorota_1988 Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 05.07.07, 19:33
      mnie Bellick zawsze rozśmieszał:)
      Kellermana nawet lubiłam (poza momentem kiedy zabił rodziców LJ-a i chciał zqbić Sarę), miał bardzo sympatyczny wygląd:D
      T-baga również uwielbiam, mam nadzieję że pojawi się jeszcze w 3 sezonie.
      W ogóle mam wrażenie że czarne charaktery są w Prison Breaku o wiele ciekawsze od tych pozytywnych.
      • luczijka Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 05.07.07, 19:42
        dorota_1988 napisała:
        > W ogóle mam wrażenie że czarne charaktery są w Prison Breaku o wiele ciekawsze
        > od tych pozytywnych.

Bo czarne charaktery są zawsze ciekawsze od tych pozytywnych :DDD
      • hobbitfrodo Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 05.07.07, 20:38
        dla mnie kellerman ma wygląd przebiegłego osła, natomiast uwielbiam Tbaga
        chociaż mdli mnie czasem na jego widok, ale postać jest świetna i gra on
        doskonale :) Bradzio jest zdecydowanie najgorszy :)
        • j-adore Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 06.07.07, 20:40
          Eee tam, Kellerman wygląda całkiem sexy. :)
          I to fakt, że badgaje bywają zazwyczaj ciekawsi niż ci dobrzy - szczególnie
          jeśli są tak świetnie zagrani jak T-Bag. Poza tym zarówno Fichtner i Knepper
          mają fizjonomię domagajacą się grania nietuzinkowych i mrocznych postaci.
          • sil.wen Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 10.07.07, 19:34
            Mnie zupełnie odrzuca od Bellicka - jest odrażający i do tego tchórzliwy, i w
            żadnym wypadku nie stać go na szlachetniejsze odruchy. Ohyda. Zawsze mam ochotę
            przewinąć sceny z jego udziałem. Mahone jest niezwykle intrygujący w swojej
            złowieszczości. Kellerman, sama nie wiem, za bardzo zmienia fronty żeby sobie
            wyrobić zdanie, zobaczymy w 3 sezonie, bo jakos nie sądzę, żeby to on miał
            zginąć w dwójce.... Trochę sympatii mam dla niego jednak. No a T-Bag, wiadomo.
            Klasa sam w sobie. Deprawacja najwyższych lotów, a do tego zdolność do
            prawdziwego uczucia, bo jakkolwiek by ono nie bylo wypaczone, to jednak
            prawdziwe. Zresztą w PB w zasadzie nie ma zdecydowanie bialych charakterów, nie
            sądzicie? Są tylko takie, które w danym momencie działają z bardziej
            szlachetnych pobudek. Nawet prawie święty pan Pretty (uwielbiam, jak T-Bag tak
            się do niego zwraca) spowodował całą lawinę katastrof...
            • j-adore Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 12.07.07, 17:23
              Nie ma zdecydowanie białych - chociaż rysy na postępowaniu Michaela są takie
              raczej przypadkiem - tak jak nie ma zdecydowanie czarnych. No może poza
              Bellickiem. Nawet T-Baga, Mahoneya i Kellermana musieli pokazać jako istoty
              posiadajace uczucia. A tego pierwszego wolałam jako szaleńca bez skrupułów, tego
              ostatniego jako zimnego i bezwzględnego agenta. Mahone z rozterkami na tematy
              rodzinne może byc, pasuje to do tej postaci.
              • sil.wen Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 12.07.07, 18:04
                No wiesz, teoretycznie jeszcze nic straconego, od czego cały sezon trzeci!
                Kellerman może przecież sam to wszystko ukartował, żeby jednak móc osobiście
                zamordować Sarę (jakby utknęła na 12 lat w więzieniu, byłoby mu ciężko). A T-Bag
                może się opamięta, wróci i rozniesie Suzie Q na drobne kawałki ;))))))
                • j-adore Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 12.07.07, 18:29
                  Z T-Bagiem jeszcze jest nadzieja bo za bardzo człowieka z niego zrobili.:) Ale
                  dla Kellermana raczej nie ma juz szansy, chyba przejdzie na jasną stronę mocy,
                  albo przynajmniej nie będzie aż tak szkodził jak dotychczas. Chyba że go
                  zaszantażują i z bólem serca będzie musiał dalej czynic zło - lecz to juz nie to
                  samo co bezwzględny zabójca w ciemnych okularach.:)
                  • sil.wen Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 12.07.07, 18:39
                    No faktycznie chyba ta rozmowa z siostrzyczką wstrząsnęła nim przeraźliwie....
                    Może teraz zamiast w czarnych okularach będzie biegał w tym gustownym bereciku,
                    w którym chcial sie zastrzelić.
                    No ale z drugiej strony jeśli to faktycznie była jego odsiecz wtedy pod mostem i
                    jeśli zaaranżował wystrzelanie niewinnych strażników, to tak nie do końca chyba
                    przeszedł do jasnych?
                    • j-adore Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 12.07.07, 18:46
                      A moze on tego nie zaaranżował tylko ktos go zaskoczył - że miał go zabić, ale
                      jednak go nie zabije, ale w zamian za to... I Kellerman znowu będzie zły.:)

Nie wydaje mi sie żeby ta akcja była sfingowana przez agenta K., moze jetsem
                      naiwna ale wierzę w tę rozpacz bijacą z jego twarzy i smutek żalu w oczach.:)
                      • sil.wen Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 12.07.07, 19:21
                        Może masz rację, ale on na za bardzo nawiedzonego wyglądał wygłaszając tę
                        ostatnią przemowę. Może sie czepiam, ale to z obawy, że może go nie być w
                        trójce, a to by była taaaka szkoda! Najbardziej bym go chciała zobaczyć w SONIE,
                        w jakiejkolwiek funkcji. W takim złowieszczym fartuchu jak Generał na przykład.
                        • j-adore Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 12.07.07, 20:02
                          No bo on pod koniec w ogóle taki rozchwiany i nawiedzony sie zrobił. Chyba
                          musiał odreagować za lata bycia skurkowańcem.:) A poważnie - Kellerman decydując
                          sie na pomoc Sarze został sam - kto mógłby mu pomóc w sfingowaniu całej akcji?
                          Sądzę, że albo będzie zaskoczony, że nie został zabity (likwidacji Kellermana
                          nie dopuszczam do mojej myśli), albo to jakis większy szwindel i sytuacja
                          grubymi nićmi szyta.
                          W Sonie to ja chciałabym zobaczyć go jako więżnia. Michał, Teoś, Mahone, Bellick
                          i Kellerman w jednym więzieniu, jako towarzysze niedoli. No miodzio by było.:)
                          Tylko biedny Michael nie miałby żadnego sprzymierzeńca, same złe typy dookoła
                          niego. Chyba że Kellerman nawrócił sie szczerze i by mu pomagał.
                          • sil.wen Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 12.07.07, 21:05
                            Jako więzień byłby też super, taki biedny, sponiewierany.... Tylko mam nadzieję,
                            że Bellick tam długo nie pożyje, bo słowo daję on mnie okropnie wkurza. Nie ma w
                            nim nic, co by do mnie przemawiało i mam go szczerze dość. Jeśli chodzi o
                            Kellermana, to kto wie, może jego była niedoszła będzie go z zemsty jeszzce
                            podjudzać, oferując w zamian swoje wątpliwe wdzięki? A czy on aż tak przejrzał,
                            żeby to odrzucić?
                            • j-adore Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 13.07.07, 17:02
                              Mam adekwatne odczucia względem Bellicka, ale chyba taka postać musi być w serialu.
                              A Kellerman raczej już sie nie nabierze na wątpliwe wdzięki wrednej Karoliny,
                              przynajmniej mam taka niadzieję. Za to mógłby wykorzystać swoja skutecznosć i
                              umiejętność wciskania kitu z twarzą pokerzysty w działaniu po tej właściwej
                              stronie.:)
                              • sil.wen Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 13.07.07, 19:50
                                Zgadzam się, bezwzględny dran musi być, przynajmniej w takim serialu. Ale mam
                                propozycję nie do odrzucenia - może Bellicka odstrzelimy, a na jego miejsce
                                wstawimy jakiegoś nowego Panamczyka z SONY? Niech też będzie obrzydliwy, niech
                                udaremnia wszystkie plany ucieczki swoimi niecnymi knowaniami (usprawiedliwiając
                                tym samym konieczność kontynuowania serialu w nieskończoność;))), ale
                                przynajmniej niech to będzie jakieś nowe, nieopatrzone wcielenie potwora!
                                Widzę, że nie odpuścisz sobie Kellermana, co? W zasadzie co mi tam, niech sobie
                                zagra chłopak bohatera.
                                Ciekawe z drugiej strony, czy na przykład Kim jeszcze żyje? W zasadzie jak nie
                                było pogrzebu, to nie ma co zakładać, że został na dobre wyeliminowany....
                                • j-adore Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 13.07.07, 20:58
                                  No, Kellermanowi nie daruję.:) Po prostu po tej jego dramatycznej i jak dla mnie
                                  wiarygodnej przemianie, nie wydaje mi sie żeby miał pokazać oblicze znane z
                                  pierwszej serii. Chyba że ktoś go zaszantażuje lub zaoferuje mu coś wielce
                                  korzystnego (tylko błagam, niech to nie będą wdzięki Karoliny). Gdyby znowu
                                  zaczął byc stuprocentowym łotrem to wydawałoby mi sie to mało wiarygodne. Chyba,
                                  że - jak pisałam - to jakaś afera na większą skalę, tylko jeszcze nic o tym nie
                                  wiemy.:) I niech nie będzie od razu bohaterem bo to by było lekkie przegięcie.
                                  Poza tym jakaś nutka niepewności musi zostać.:)
                                  Co do Bellicka to rzeczywiście ciekawie byłoby gdyby zamiast niego pojawił sie
                                  nowy czarny charakter, aczkolwiek nie wiem czy komuś innemu udałoby się wzbudzić
                                  we mnie taką niechęć jaką wzbudza Bellick.
                                  • sil.wen Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 13.07.07, 22:14
                                    Bo co on w ogóle w tej Karolinie widział? Nie dość, że taka wredna i podstarzała
                                    (w porównaniu do niego oczywiście), to jeszcze leciała na własnego braciszka!!!
                                    Czy on za grosz rozumu nie miał?
                                    • j-adore Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 18.07.07, 17:31
                                      Ani rozumu, ani oczu.:) A chłopak nie miałby problemu ze znalezieniem jakiejś
                                      inteligntnej, urodziwej młódki - aura tajniaka działa na niejedną.:)
                                      Hmm, ten Kellerman teraz taki biedny, może powinni mu sprezentować jakis wątek
                                      miłosny. Z T-Bagiem na przykład.:) Żartuję.:)
                                      • sil.wen Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 18.07.07, 20:25
                                        No taaaak, niby biedny, ale nie dajmy sie zwariować. Z zimną krwią zamordował
                                        swojego przyjaciela, no nie mówiąc o innych potwornościach no i o tym, co chial
                                        zrobić Sarze. Więc jeśl wątek miłosny, to owszem, niechby był, ale wyłącznie
                                        nieszczęśliwy i destruktywny. Może jego by ktoś teraz niecnie wykorzystał, jakaś
                                        piękna podwójna agentka, która na przykład byłaby naprawdę bez pamięci zakochana
                                        w Lincu....
                                        • j-adore Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 20.07.07, 21:47
                                          Ech, widzę, że tylko ja mam jakis cień współczucia dla Kellermana.:) Ok, zgadzam
                                          sie, niech pocierpi - ale wolałabym wątek typu Kellerman jest w zagrożeniu i nie
                                          wie co robić. Albo siedzi w kiciu z Bellickiem, Mahonem i T-Bagiem - ciekawe czy
                                          wtedy też byłby taki twardy i opanowany.:) Bo on raczej nie dałby sie tak
                                          wykorzystać przez agentkę, chyba doświadczenie z Karoliną czegoś go nauczyło.
                                          • sil.wen Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 21.07.07, 01:05
                                            O właśnie, niech wszyscy siedzą w Sonie, takie miłe reunion. I jeszcze niech im
                                            do kompanii dorzucą Kima wyciągniętego z wody z wymagającą ciągłej opieki raną
                                            postrzałową. Będą go na zmianę opatrywać. Kto wie, może coś zaiskrzy na tej
                                            linii:))))))
                                            • j-adore Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 21.07.07, 17:23
                                              Między Kellermanem a Kimem?:) No tak, bo dla T-Baga jeden i drugi już raczej za
                                              stary jest.:)
                                              • sil.wen Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 21.07.07, 22:39
                                                Nie zapominajmy o Mahonie, on też musi mieć swoje miejsce w Sonie. A T-Bag to
                                                nie wiem, ale czasem mam wrażenie, że on to się zabawi ze wszystkim, co się
                                                rusza. Ale ta Twoja propozycja byłaby chyba najciekawsza. Jakaś chemia między
                                                nimi istotnie daje się zauważyć.
                                                • j-adore Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 24.07.07, 22:07
                                                  Hmm, Mahone do T-Baga za Chiny mi nie pasuje.:)
                                                  Chociaż rzeczywiście Teoś wybredny nie jest, aczkolwiek swoje wymagania ma.:)
                                                  A poważnie co do Mahone'a to jego inteligencja i zdolność czytania w myślach
                                                  mogłaby przydać sie chłopakom. Pytanie czy zechce współpracować.
                                                  • magda.evie.zoe Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 24.07.07, 22:32
                                                    ej no, Kellermann jest na pewno nieżywy :-)))

Paul Adelstein go grający dostał rolę w nowym serialu i dopóki tamtego nie
                                                    zdejmą nie ma szans, żeby wrócił do PB. A szkoda, szkoda, bo jego postać to
                                                    jeden z najjaśniejszych punktów drugiego sezonu (my name is not Lance and I'm
                                                    not an addict).

Pozostała trójka czarnych charakterów, oraz Michał Anioł, będą siedzieć w Sonie
                                                    i jestem bardzo ciekawa, jak rozłożą się sympatie i antypatie między nimi -
                                                    tzn. conieco wiem, bo spoilery latają po necie, ale sama nie chcę za bardzo się
                                                    w to zagłębiać. Ech nie mogę się doczekać września!!!
                                                  • sil.wen Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 25.07.07, 01:04
                                                    Nie, nie, odmawiam uwierzenia w całkowitą nieżywość Kellermana. Na pewno
                                                    znajdzie czas na jakieś guest appearance w którymś momencie i wyratuje wtedy
                                                    kogoś ze strasznych opałów. Pewnie Linca, bo teraz to już nie ma się nim kto
                                                    opiekować i pewnie wtopi na pierwszym zakręcie. A w SONIE sojusz Mike'a z
                                                    Mahonem jakoś mi się wydaje najbardziej oczywisty. Czyli wynika z tego, że
                                                    Bellick musi się zakumplować na dobre z T-Bagiem. A jeśli - na co mam nadzieję -
                                                    dołączy do ekipy cudem odratowany Kim - no cóż, będzie musiał się do którejś z
                                                    tych par doczepić, bo sam długo nie pożyje. Może być ciekawie....
                                                  • mmorawski Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 26.07.07, 03:08
                                                    wydaje mi sie, ze szanse na pojawienie sie Kellermana w 3 sezonie sa znikome,
                                                    skoro dostal angaz do serialu sieci ABC. W usa nie praktykuje sie grania w
                                                    serialach dwoch roznych sieci rownoczesnie, bo aktorzy w 9 na 10 przypadkow
                                                    podpisuja lojalke wobec stacji, z ktora zawiazuja kontrakt.
                                                    Wielka szkoda, bo PB bez tego skur... :) nie bedzie mial tego samego klimatu. :P
                                                  • sil.wen Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 26.07.07, 11:28
                                                    Pozostaje nam mieć nadzieję, że pojawi się inny skur.... na jego miarę;) Ale
                                                    może jednak jakiś jeden mały epizodzik?
                                                  • j-adore Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 30.07.07, 18:52
                                                    Ja w śmierć pana K. nie mogę uwierzyć z takiego powodu, że mianowicie nie
                                                    pokazali nam go nieżywego. Tak jak. np. Veronicę czy Abruzziego.
                                                    Ja wiem, że to był koniec sezonu i trzeba utrzymać napięcie, ale w takich
                                                    momentach zwykle zabija się kogoś i utrzymuje napięcie dlatego, żeby okazało
                                                    sie, ze ten ktoś jednak żyje.:) Dlatego mam cichą, naiwną nadzieje na powrót
                                                    Kellermana.
                                                  • sil.wen Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 02.08.07, 23:21
                                                    Skoro aktor jest zajęty w konkurencyjnej stacji, to może wróci w ... hmmm.....
                                                    czwartym sezonie? Taki triumfalny comeback?
                                                  • j-adore Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 17.08.07, 21:08
                                                    Ale kombinujemy.:) Wolałabym żeby obyło sie bez wątków typu zabili go i uciekł -
                                                    albo ktoś jest uśmiercony, albo nie. A Kellerman niech nie będzie.:)
    • magda.evie.zoe Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 04.09.07, 17:41
      tak się tu zarzekałam, że Kellermann nie żyje i kropka - a oto co
      sam zainteresowany mówi na ten temat:
      www.youtube.com/watch?v=Ef2oK9G5mCI
      czyli może ten jego nowy serial nie wypali?

wróć Kellermannku, wróć!
      • sil.wen Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 04.09.07, 18:54
        Oh, wreszcie jakiś promyk nadziei! Oczywiście, że Kellerman 'wouldn't go
        quietly'! Jeszcze nas czeka jakieś wielkie BUM z jego udziałem, zobaczycie!

--------------------------------
        "Owls are not what they seem..."
        • pluskotka Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 21.12.07, 14:38
          Żeby się chociaż w jakimś czwartym czy piątym sezonie zjawił. :)
          • sil.wen Re: T-Bag vs Bellick vs Kellerman vs Mahoney 21.12.07, 20:48
            Raczej nie ma co liczyć na Kellermanna w czwartym czy piątym, skoro pewnie nawet
            trzeci sezon nie odbędzie się w całości...;((((
            ---------------------------------
            "Owls are not what they seem..."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka