kubissimo 30.09.07, 01:21 drugi sezon uwazam za otwarty :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubissimo 2.1 30.09.07, 01:25 dwa razy udalo im sie mnie zaskoczyc 1. jakos lyknalem to, ze narzeczony Hildy przezyl strzelanine. tzn przez chwile pomyslalem, ze moze to jej urojenia, ale w miare rozwoju akcji uwierzylem, ze jednak zyje i to rozstanie przyszlo niespodziewane. NIemniej bardzo ladnie to nakrecili. 2. prebudzenie Alexis ze spiaczki. jezeli faktycznie ma amnezje, to zdziwi sie patrzac w lustro ;) a tak poza tym, dobrze, ze drugi sezon juz sie zaczal :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat mhm 30.09.07, 19:16 ale szkoda mi santosa, b. go lubilam:/ moze jednak zaskocza nas znow?:> moze wroci ;P Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: mhm 30.09.07, 20:48 Nie skończyłam jeszcze pierwszego sezonu, proszę bez spoilerów:) BTW: skąd ściągnąć sezon pierwszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imigrantka Re: mhm IP: *.uznam.net.pl 30.09.07, 22:22 jak się włazi na wątek o sezonie drugim (tytuł jest jednoznaczny) to należy sie spodziewać, że będzie on dotyczył sezonu drugiego. I zawierał, siłą rzeczy, spojlery dla osoby, która dopiero szuka sezonu pierwszego. dżizas a 1 sezon jest na torrentach Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: mhm 01.10.07, 00:11 hmmm, zastanowmy sie wspolnie nad znaczeniem cyfry 2 w naglowku :D Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: mhm 02.10.07, 21:53 Zgaduję - drugi odcinek? ;P A poważnie - całkiem niezły początek sezonu. :) Wróciła dawna, dobra Ugly Betty. Tylko jakoś Betty było w niej mało... Odcinek ten jest dowodem na to, ze bez sensu jest czytanie wszelkich spoilerów i streszczeń, jesli oczywiście chce mieć się dobrą zabawę. Bo w tym odcinku zaskoczenie było najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: mhm 03.10.07, 09:01 e tam;> jak bym przeczyta;a spoiler, to bym nie ogladala:P nie przeboleje tego santosa:) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: mhm 03.10.07, 13:59 dlatego ja nigdy nie czytam żadnych opisów, ani nie oglądam zajawek kolejnych odcinkow (jak to robia np. lostomaniacy). Po co sobie psuc przyjemnosc ogladania? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: mhm 01.10.07, 00:12 chich, gdyby to byly Desperate Housewives, to moze daliby mu narracje w jednym odcinku, a tak, to chyba nie ma co liczyc na powrot :/// Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: 2.1 03.10.07, 11:33 A ja gupia :P przeczytałam przed oglądnięciem to co napisałeś i nie miałam zaskoczenia :D. Ale odcinek fajny i cieszę się, że UB wróciła :DDD. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo 2.2 06.10.07, 18:01 1. cudowne sceny na dachu (zwlaszcza pierwsza z dramatycznymi grzmotami) ;))) 2. kolejny raz dochodze do wniosku, ze nie lubie Ignacia :/ 3. czekam na nowe ekscesy Claire, bo jak tylko znika, to napiecie siada Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: 2.2 06.10.07, 18:23 sceny na dachu to mistrzostwo!! zwlaszcza ze ja jestem zafascynowana manekinami:)) tez nie lubie ignacia, ale zdecydowanie najcudowniejszy byl marc i jego ludzka twarz:) naprawde uroczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo 2.3 12.10.07, 16:53 taki sobie odcinek watek Ignacia tradycyjnie mnie nudzi, Daniel i jego wozek malo fajne pozytywem byly "zdjecia" Wilhelminy i Alexis i wybuch Henry'ego (a raczej pozniejszy komentarz Marca) no i ofkorsik Amanda i jej "No Daniel! I have unresolved issues with you. Grab my boob and than I'll have to go" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: 2.3 12.10.07, 17:34 generalnie ten odcinek nalezal do amandy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: 2.3 13.10.07, 12:28 a nie mialas wrazenia, ze Amanda w peruce wyglada jak Gwen Stefani? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo 2.4 21.10.07, 12:27 odcinek taki sobie, zwlaszcza przemiana Justina kompletnie niewiarygodna. ale wszystko ratuje Marc i jego: 1. Ohhhh, the smell of Prada! 2. - We're doomed! Doomed! Doooooomeeeed! - Off the floor, Marc. .... No, your instincts were right. Fall again. no i oczywiscie Amanda :))) Generalnie mam wrazenie, ze Marc i Amanda to postaci godne osobnego show. How about some spin off? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jackie_brown 2.5 28.10.07, 09:44 macie napisy? Jeżeli ktoś ma to wielka prośba na gazetowego maila. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: 2.5 28.10.07, 11:50 ja mam, ale angielskie a teraz spoilery ;) odcinek taki sobie, choc bylo kilka swietnych scen, jak chociazby ta z Christina, ktora zdejmuje miarę z modela ;) albo Henry i Betty w restauracji :))) niemniej troche mi sie juz nudzi walkowanie po raz fefnasty problemu Batty i Henry'ego, czy maja byc razem, czy nie. No i powrotu do stanu wojny miedzy Alexis i Bradfrodem :/ dobrze, ze skonczyl sie (mam nadzieje) okres buntu Justina. No chyba, ze do tematu jeszcze wrocimy ze dwa razy w tej serii, bo scenarzysci bardzo tu lubia walkowac pewne watki w nieskonczonosc :/// Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: 2.5 28.10.07, 21:42 Amanda miała fajny golfik :) Taki króciutki :) A najbardziej rozbawiła mnie scena, w której Betty umawiała się na kręgle :D A bardziej od sceny Betty-Henry wzruszyła scena Marc- Cliff, ta przy windzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Famelia 2.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 16:41 Dla mnie jak zwykle boski Marc: Podczas pogrzebu idzie za Willy i szepcze do ludzi żeby zwrócić ich uwagę: Who is she? What is she wearing? Odpowiedz Link Zgłoś
dz1dka Re: Ugly Betty 2 28.10.07, 13:45 ja też bym prosiła napisy do 5 odcinka:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo 2.6 03.11.07, 17:51 niezly odcinek. Meczy mnie ta wewnetrzna szarpanina Betty na tle Henry'ego, ale caly odcinek calkiem niezly. Zwlaszcza scena z Markiem i Amanda obgadujacymi Wilhelmine w kiblu :D oraz Amanda probujaca znalezc cos ladnego w Betty :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: 2.6 04.11.07, 09:35 betty wygladala calkiem.. normalnie i wzglednie ladnie na randce z henrym.. az bylam pod wrazeniem. moim zdecydowanym ulubiencem jest marc i jego nowy chlopak.. no rozplywam sie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: 2.6 IP: *.jmdi.pl 14.11.07, 21:27 ma ktos napisy do 02x07 odcinka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: 2.8 IP: *.jmdi.pl 18.11.07, 22:06 ah ah,uwielbiam ugly betty:D odcinek w sumie zostawia bardzo otwarte zakonczenie,nie wiadomo czego sie spodziewac Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: 2.8 19.11.07, 09:07 tak? ja chyba jednak wiem czego sie spodziewac.. dobry byl ten odcinek, podobal mi sie:) szkoda tylko ze chlopaka marca nie bylo widac:) bo on zdecydowanie jest teraz moja ulubiona postacia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: Ugly Betty 2 20.11.07, 15:28 a ja sie tylko dodam, ze pomaranczowe lampy kartell "nesso", ktore maja w redakcji ja mam w domu :P Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Ugly Betty 2 20.11.07, 19:01 i teraz Cie wszyscy nienawidzimy. I po co Ci to bylo? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat 2.9 23.11.07, 18:17 achhhh:> swietny swietny swietny. przez chwile mial kryzys.. i zupelnie do mnie nie przemawial, nie bylam w stanie ogladac..ale teraz znow sie dzieje:> alexis i maly pan z drukarni no poezja po prostu:) amandy mi bylo szkoda, scena jak sie zegnala z markiem byla urocza.. ciekawe co bedzie dalej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko nie ma ugly betty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.07, 19:32 slyszeliscie ,ze ugly betty bedzie emitowana tylko do 13 odcinka,?:( wszystko przez strajki scenarzystow,podobno seria ma sie zakonczyc na 13 odcinku az do zakonczenia strajkow:( Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: nie ma ugly betty 24.11.07, 09:29 tak tak, ale i tak powinnismy sie cieszyc.. niektorym seriala zostaly tylko np.2 odcinki Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: nie ma ugly betty 24.11.07, 11:10 a ja mam nadzieje, ze sie dogadaja i Betty bedzie miala pelen sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
honey24 Re: nie ma ugly betty 02.12.07, 17:32 co sie dzieje? czemu nie ma jeszcze 10 odc. do sciagniecia zawsze byl w sobote?? moze ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: 2.9 24.11.07, 11:15 cieszy mnie, ze Wilhelmina wyleciala z MODE, bo szczerze mowiac watek z probami przejecia redakcji od wewnatrz juz wyksploatowali na maksa. Chociaz kto wie, po rozmowie z tatusiem Wanda ;) moze wrocic na kolanach do Daniela :) jedyne co mnie tu martwi, to prawdopodobnie zmniejszona czestotliwosc kontaktow Marca i Amandy, a przeciez oni sa boscy jako duet ;) Alexis z karzelkiem cudowna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: 2.9 25.11.07, 21:04 Jestem pewna, że Wilhelmina nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa i na pewno w jej przebiegłej głowie świta już jakiś nowy plan. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: 2.9 25.11.07, 21:25 ja tam chetnie ze dwa odcinki, odpoczne od wilhelminy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Famelia Re: 2.9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 16:42 Dla mnie jak zwykle boski Marc: Podczas pogrzebu idzie za Willy i szepcze do ludzi żeby zwrócić ich uwagę: Who is she? What is she wearing? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko napisy 2x09 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 12:30 ma ktos moze napisy?lub moze mi wyslac na akusia@gazeta.pl? co teraz gdy zamkneli napisy.info? gdzie moge szukac napisow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilli co z 10 odcinkiem??? IP: *.spray.net.pl 02.12.07, 18:19 czy ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: co z 10 odcinkiem??? 02.12.07, 18:59 los strjakos;> bedzie za tydzien? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: co z 10 odcinkiem??? 02.12.07, 21:17 Będzie za tydzień, a potem dopiero w styczniu :( Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat 2.10 07.12.07, 17:13 no dlaczego chlopaka marca nie ma?::> ja go chce chce chce! henry moglby juz wyjechac bo mam go serdecznie dosc, za to gio(chyba jakos tak:)) jest uroczy, zdecydowanie szanowna glowna bohaterka powinna zmienic obiekt westchnien:> Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: 2.10 14.12.07, 16:28 ja mysle, ze Gio jest chowany na przyszlego chlopaka Betty. Chociaz boska Hilda mowiaca, ze nie jest ta siostra Suarez, ktora podoba sie Gio wygladala malo przekonujaco ;) watek Betty & Henry bywa strasznie nudny, aczkolwiek dziki seks z lodami byl znakomity ;) paintball w biurze fajny (Alexis wygladala oblednie) a co do Wilhelminy i Marca (niestety znowu trafil na tyly drugiego planu) to najnowszy plan troche bez sensu, ale i tak czuje, ze okaze sie, ze Bradford kiedys zrobil sobie wasektomie o czym beda wiedzieli wszyscy z wyjatkiem Willie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: 2.10 15.12.07, 21:34 Boska Hilda mówiła o sobie, że nie jest tą siostrą Suarez, która wpadła Gio w oko. Wątek Henrego jest męczący, podobnie jak sam Henry, anorektyczny Henry, z głupkowatym usmiechem, któremu brak choć odrobiny seksu. To zupełnie inny Henry niż w pierwszym sezonie. Scena z lodami - straszna i niesmaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat 2.11 14.01.08, 11:05 wlasnie sciagam;) bo zapomnialam,pewnie jak wszyscy;)) to przypominam,ze juz jest;D Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: 2.11 15.01.08, 10:09 swietny swietny swietny!! daniel pobil wszystko i wszystkich w tym odcinku.. cudowny odcinek naprawde, oj,myslalam ze juz lepiej nie bedzie,a tu prosze:) Odpowiedz Link Zgłoś
jeff Re: 2.11 15.01.08, 21:39 Niestety, UB s2 strasznie zeszla na psy. Jedyny dobry odcinek to 2x10, 2x11 bylo takie sobie. Gdzie te fajne sceny z sezonu 1 gdzie mozna bylo sie smiac do rozpuku? Cos sie chyba scenarzysci wypalili :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: 2.11 17.01.08, 00:14 a ja nie zapomnialem obejrzec, tylko zapomnialem napisac :) zadam zwiekszenia czasu ekranowego Hildy i wspolnych scen z Markiem i Amanda. Mark i jego "Are you playing "Papa, can you hear me?" again??" totalnie mnie rozwalilo :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeff 2.12 19.01.08, 13:34 Po dosc dobrym 2x11 znowu dostalismy sredni odcinek. Niby pomysl ciekawy, ale z realizacja juz jakos sredniawo bylo. Brakuje mi Willie i Marca pracujacych w biurze i knujacych jakies fajne akcje, a nie ich zaplesniale siedzenie w kuchni Willie i smecenie o zaciazeniu. Gio i Henry powinni juz dawno dostac kartke z napisem 'out'. Ignacia bardzo malo - tu duzy plus, za malo Hildy i Justina. Ciekaw jestem co po 2x13... mam nadzieje ze strajk sie skonczy i przynajmniej jeszcze kilka odcinkow dokreca z jakims fajnym finalem sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: 2.12 22.01.08, 12:20 wynudziłam się strasznie :| IMO jedyny plus tego odcinka to wyjazd henry'ego. I mam nadzieję, że już nie wróci :D NIGDY ;D Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: 2.12 23.01.08, 12:05 a ja wrecz przeciwnie, bardzo dobrze sie bawilem. Betty pod wyplywem byla cudowna :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: 2.12 23.01.08, 12:19 kurcze, a ja jeszcze nie mam czasu obejzec:// Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: 2.12 23.01.08, 21:58 Ja również uważam, że był to świetny odcinek. Zabawne nawiązanie do "Chirurgów", widok Daniela z przylizaną czupryną - bezcenny, Gio - całkiem, całkiem. A Henry faktycznie mógłby nie wracać. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: 2.12 24.01.08, 13:33 ka_thy napisała: >Zabawne nawiązanie > do "Chirurgów", widok Daniela z przylizaną czupryną - bezcenny, amen:D ja sie ubawilam na tym odicnku, a gio jest swietny, henry niech tam sobie zostanie:) ostatnia scena z gio urocza.. ach:) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: 2.12 24.01.08, 14:01 to ja mam propozycje - Henry zaginie, a na jego poszukiwanie pojedzie Ignacio. I zaden z nich juz nie wroci :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kum-nye Re: 2.12 IP: *.icpnet.pl 24.01.08, 22:07 Hej! Co masz do Ignacio?:) Co do Henry'ego to racja- niech nie wraca. Dawno nie było telenoweli. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: 2.12 25.01.08, 09:30 kubissimo napisał: > to ja mam propozycje - Henry zaginie, a na jego poszukiwanie > pojedzie Ignacio. I zaden z nich juz nie wroci :))) yes yes yes! :D Odpowiedz Link Zgłoś
jeff 2.13 25.01.08, 22:20 Znowu sredni odcinek, ale znalazlo sie kilka plusow: - Christina w lochu diabla - Daniel + Wilhelmina pod prysznicem + jej komentarz co do wielkosci - najwiekszy plus to wystep Amandy :D Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: 2.13 25.01.08, 22:28 ojacie znowu puszczaja co tydzien? o mamo, odpalam torrenta :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeff Re: 2.13 26.01.08, 12:17 No masz ostatnia szanse, bo teraz juz nic nowego leciec nie bedzie, 2x13 byl ostatnim odcinkiem jaki zrobili przed strajkiem WGA ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: 2.13 26.01.08, 08:56 ratunku:) ledewo co zdazylam nadrobic poprzedni a wy juz o 13.. echhhhhh:D Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: 2.13 26.01.08, 12:26 faktycznie odcinek cienki :/ mnie najbardziej podobal sie komentarz Hildy do Daniela, po tym jak zbaczyl ja w maseczce: You think gorgeous just happens? 100% Hildy w Hildzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: 2.13 26.01.08, 19:58 hilda byla swietna,ale i odcinek nienajgorszy;) pytanie kiedy nastepny:> (bo chyba byly nakrecone do 13 wlasnie?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: 2.13 IP: *.ghnet.pl 28.01.08, 03:29 dla mnie ostatni odcinek byl zdecydowanie TOP3 tego sezonu- niezly pomysl na ponowne powiazanie wilhelminy z meadami przez wprowadzenie siostry (uwielbiam te demoniczne koncowki kiedy willy prezentuje swoj kolejny szatanski pomysl), rewelacyjna amanda (tatus tez niezly z reszta z jego "god, i thought cher would kill me") i pare cennych perelek hildy. Obiecuje sobie tez sporo radochy z tytulu zwiekszonej aktywnosci mamy mead (rozbrajajace polaczenie zblazowania z zasadniczoscia), a- last but not least- swietny motyw z gio/henrym ruszajacymi na podryw. i, a propo, rece precz od henrego (bezcenny geekowski klimat),oraz ludzie, co wy macie z tym gio? toz to niessamowicie banalny typ... aha, i rowniez petuje o zatrzymanie procesu spychania justina na dalszy plan i zwiekszenie porcji fashion tv ("j'accuse!") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr. loo-bitch Re: 2.13 IP: *.aster.pl 29.01.08, 11:30 bardzo zacny odcinek - szczególnie muzycznie :-) "shout" w wykonaniu chłopaków z i.r.s. - moc !!!!!!!!! wczesny radiohead jak nic ;-) no i "gene simmons is my daddy" amandy - bezcenne !!!!!!!!!! britney s. przechodząca w blondie z wybitnie już kiss'owatym finałem Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_loo-bitch Re: 2.13 31.01.08, 17:59 song amandy jest juz na youtube'ie www.youtube.com/watch?v=iIiuBBCMPGw no i genialny wers the demon gene is in my genes because he got in my mommas jeans moc !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jeff WGA strike has come to an end 13.02.08, 13:24 Strajk sie skonczyl, scenarzysci wracaja do pracy. Wiadomo juz, ze na 100% wyprodukowane zostana cztery odcinki, choc nigdy nic nie wiadomo i moze zrobia wiecej (np. w przypadku PB, gdzie rowniez zrobili 13 odcinkow, planuja sezon dociagnac do konca). Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: WGA strike has come to an end 13.02.08, 17:50 na razie mowi sie, ze moze byc 4-7 odcinkow. mam nadzieje, ze dociagna do konca :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeff Re: WGA strike has come to an end 17.02.08, 14:15 Juz jest pewne, ze nakreca 7 nowych odcinkow do konca 2 sezonu :) Nowe odcinki beda puszczane od kwietnia, prawdobodobnie od 24. No i wiemy juz, ze bedzie 3 sezon :) To tyle z oficjalnych informacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: WGA strike has come to an end 26.02.08, 08:42 Ktoś mi opowie jak się wczoraj skończyły odcinki bo zasnęłam gdy Betty dotarła do niebieskiego domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Brzydula Betty 2 w TVP 2 IP: 193.151.50.* 27.02.08, 12:40 Betty dotarła do schorowanej babci która wzięła ją za córkę i powiedziała, że wybacza jej wszystko, zgadza się na takiego męża... Odpisali mi na maila z TVP. Pytałem czy będą emitować 2 sezon i napisali, że tak. Od września. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nitka Re: Brzydula Betty 2 w TVP 2 IP: *.mmj.pl 27.08.08, 08:50 Ja już widziałam 12 odcinków z sezonu 2 naprawde świetny film nie mogę się doczekać kiedy będzie na TVP2 Odpowiedz Link Zgłoś
jeff Porcja newsow :) 14.04.08, 19:40 Od 24 kwietnia zaczyna sie emisja kolejnych nowych odcinkow UB. 2x14 Twenty four candles - 24.4.08 2x15 Burning questions - 1.5.08 2x16 Betty's baby bump - 8.5.08 2x17 A series of awkward events - 15.5.08 2x18 We have to keep the style - 22.505 Z ciekawostek: w 2x15 powroci Gina Gambarro i oczywiscie znowu namiesza w zyciu Hildy. Do tego Amanda zmienila swoj ruch raczkach i dodala rock'n'rollowy gest - zobaczcie w najnowszy trailerze 2x14 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Porcja newsow :) 14.04.08, 20:34 ja zajawki ignoruje. lubie miec niespodzianke przy ogladaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeff Porcja newsow :) 14.04.08, 19:41 Od 24 kwietnia zaczyna sie emisja kolejnych nowych odcinkow UB. 2x14 Twenty four candles - 24.4.08 2x15 Burning questions - 1.5.08 2x16 Betty's baby bump - 8.5.08 2x17 A series of awkward events - 15.5.08 2x18 We have to keep the style - 22.5.08 Z ciekawostek: w 2x15 powroci Gina Gambarro i oczywiscie znowu namiesza w zyciu Hildy. Do tego Amanda zmienila swoj ruch raczkach i dodala rock'n'rollowy gest - zobaczcie w najnowszy trailerze 2x14 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jeff 2.14 26.04.08, 13:45 Jak tam Wasze wrazenia po powrocie serii? Spodziewalem sie czegos lepszego, generalnie odcinek sredni. In plus nowa fryzura hildy i nowy gestr raczka Amandy :) No i nie da sie zauwazyc, ze zaczeli eksperymentowac kamera i pojawily sie nowe kadry, ujecia, zblizenia, kamera w niektorych momentach jest dynamiczniejsza, niz wczesniej, no i kolorki jakby jeszcze zywsze byly. Ciekawe, czy to zmiana na stale, czy tylko w tym odcinku? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: 2.14 26.04.08, 16:30 slaby odcinek. widze, ze po strajku wszystkie seriale zaczynaja slabo :/ Hilda w nowej fryzurze bardzo mi sie nie podoba. Jakos strasznie jej sie wydluzyla twarz :/ Za to Gio z fryzura "na rekruta" wygladal calkiem ok. Mam nadzieje, ze Henry zniknie juz niedlugo i nigdy nie wroci. nudanudanuda Niezmiennie zaluje, ze Marc ma tak malo wspolnych scen z Amanda (w tym odcinku ani jednej!). Ich duet byl najlepsza rzecza w tym serialu. Kazde z nich osobno niby bawi ale duzo duzo mniej :/ Trzy highlighty: Amanda i jej "Nerdapalooza" pani Mead: "I try to keep up the appearance that i never use the bathroom. I hope you won't think less of me." Wilhelmina: "Marc, we want her crazy. Not crazy and thin." Rene z zamienionymi proszkami moze byc barwnym elementm w kolejnych odcinkach, chociaz obawiam sie powtorki z Betty uzywajacej zatrutych perfum. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: 2.14 26.04.08, 16:31 aaaaaaaa, czwarty highlight! I'm a receiver, not a giver. uwielbiam Amande :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeff Re: 2.14 26.04.08, 23:50 kubissimo napisał: > Rene z zamienionymi proszkami moze byc barwnym elementm w kolejnych odcinkach, > chociaz obawiam sie powtorki z Betty uzywajacej zatrutych perfum. E-e (glosem chytrej Amandy). Renee znika wraz z kolejnym odcinkiem. Watek zostanie dosc drastycznie uciety. Co do poziomu 2.14 zmieniam zdanie, ogladam drugi raz odcinek i uwazam ze nie jest az taki zly, a nawet calkiem niezly. 3 raz obejze jak juz beda napisy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: 2.14 27.04.08, 11:04 a musisz miec te napisy? W UB jest tyle fajnych gier slownych, ze balbym sie ogladac z polskim tlumaczeniem. Ja tam zawsze sie posilkuje angielskimi napisami, zeby miec pewnosc, ze nic nie strace, natomiast tlumaczenia twardo ignoruje :) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: 2.14 27.04.08, 11:44 Ja dorzucę jeszcze jeden cytat - Marc: "Oh Daniel, you naughty, naughty boy" > W UB jest tyle fajnych gier slownych, ze balbym sie > ogladac z polskim tlumaczeniem. Ja tam zawsze sie posilkuje angielskimi > napisami, zeby miec pewnosc, ze nic nie strace, natomiast tlumaczenia twardo > ignoruje :) Akurat tu nie masz racji. Tłumaczenia RDfana do Ugly Betty są na naprawdę wysokim poziomie. Ja oglądam Betty przynajmniej dwa razy - z napisami angielskimi, bo są szybciej, i z polskimi - bo uwielbiam to tłumaczenie. Co do odcinka. Mnie osobiście bardzo podobała się nowa fryzura Hildy, natomiast nie podobała - fryzura Gio. I chyba nową fryzurę miała tez Charlie. Zupełnie już nie rozumiem wątku Henry - Betty. Cały czas miałam wrażenie, że oni mają romans w tajemnicy przed Charlie a tu Henry otwartym tekstem mówi przy Charlie do Betty, że ją kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
jeff Re: 2.14 27.04.08, 21:42 Posilkuje sie zawsze jak jakichs drobnostek nie zrozumiem, gdy powiedza cos niewyraznie, ale z napisami lapie gre slowna, wiec bez obaw - dlatego tez nie ogladalem UB na tvp2, bo lektor zniszczyl caly czar tego serialu - wlasnie te gry slowne. A tlumaczenia RDfana sa calkiem ok, choc mial kilka pomylek, ale w roznych sytuacjach nie do przeniesienia na polskie realnia calkiem zgrabnie wyszedl (detektyw rytkowski czy jare na paradzie gejow to tylko kilka dobrych przekladow). Odpowiedz Link Zgłoś
flawia_f Re: 2.14 28.04.08, 11:38 a na jakiej stacji mozna te nowe odcinki zobaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: 2.14 01.05.08, 20:43 Błagam, niech ten Henry przepadnie raz na zawsze ;((( Patrzeć na niego już nie mogę! Gio nie lepszy :/ Muszą do seriali wprowadzać samych nudnych i irytujących pacanów? Po długiej przerwie spowodowanej strajkiem scenarzystów spodziewałam sie trochę lepszego odcinka;) Chociaż Mark i Willy byli jak zwykle boscy:D Za to nudzi mnie już powoli konwencja drugiego sezonu, będąca opozycją do pierwszego, polegająca na eksponowaniu wad Betty. W 2 sezonie na razie to Daniel robi za tego rozsądnego i mądrego ;) A ciasność umysłu Betty, jej egoizm i niezbyt miłe, delikatnie mówiąc, traktowanie Gio zaczyna mnie irytować:P No to sobie pomarudziłam :D Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla 2x15 04.05.08, 20:33 Tego się po nudnym Henrym nie spodziewałam,zdzielił w nos Gio !! Laska Daniela poszła do szpitala psychiatrycznego.Biedak. Amanda z baranem na głowie.Okropność! Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: 2x15 05.05.08, 01:43 Odcinek trochę przynudnawy:( A Henry'emu nawet zdzielenie w nos Gio nie pomoże - kiedy w końcu wyleci z serialu :| ? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: 2x15 06.05.08, 00:06 ke? Amanda wygladala genialnie. Fakt, ze to troche zrzynka z Madonny, ale liczy sie efekt koncowy :) caly odcinek ukradl Christian Siriano i jego "worship me bitches" :) podobaly mi sie tez sucze zlosliwosci Hildy i Giny. Zwlaszcza "This is Prada. This is nada". fajny byl tez jeden text Christiny, ale mi sie zapomnial :/ odcinek przyzwoity, ale niech ten Henry juz wyjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Lohan w Brzyduli Betty 05.05.08, 19:25 mojemedia.pl/newsy/news/lohan-w-brzyduli-betty,1104305 Jako kto? Zaginiona siostra Daniela? Rywalka Betty? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Lohan w Brzyduli Betty 07.05.08, 18:40 No i wszystko wiadomo. www.kozaczek.pl/plotka2.php?idp=9035 Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla 2x16 10.05.08, 20:49 Betty chodzi z Charlie do szkoły rodzenia,urzadza jej baby shower a nawet asystuje przy porodzie.Biedna dziewczyna :(( Niech oni już sobie wyjadą z dzieckiem do tego Tuscon (czy gdzie tam) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: 2x16 11.05.08, 16:49 hmmm, taki sobie odcinek. Myslalem, ze moze wreszcie pozeganamy Henry'ego, a tu zonk :/ Chociaz koncowe lzy Betty byc moze sa zapowiedzia pierwszej racjonalnej decyzji w tej sprawie :) Hilda dostala fajne ciacho, mam nadzieje, ze cos jej z tego wyjdzie. Zasluguje biedaczka :) Tym razem najlepszy tekst odcinka trafil sie Wilhelminie: It's going to be the greatest come back since... Jesus. :) chociaz Amanda i jej pocieszanie Charlie opowiesciami o operacji nosa tez byly dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: 2x16 11.05.08, 18:38 amanda jest co raz lepsza solo:) natomiast trojkacick betty henry i zaciazona..ja podziekuje. ja juz mam dosyc. brrr:> pozatym ten caly porod w domu,jakies to bylo, na sile, i takie przewidywalne..a tego w filmie nie lubie;> Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: 2x16 13.05.08, 01:26 kubissimo napisał: > > Tym razem najlepszy tekst odcinka trafil sie Wilhelminie: > It's going to be the greatest come back since... Jesus. :) > Hehe właśnie to samo chcialam napisac:D No i jak dla mnie koncowka rokuje w koncu koniec Henry'ego :D:D:D mam nadzieje, ze nastapi to juz w nastepnym odcinku :> Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynia Re: 2x16 13.05.08, 12:46 A mi się odcinek podobał poza wątkiem z matką dziecka Henry'ego. Mam nadzieję, że Betty zakończy wreszcie tą farsę. Niezły ten trener ;D SPOILER??? :) Nie wiem czy był tu wklejany adres do fotek z ostatniego odcinka tej serii z nim i Hildą ;D justjared.buzznet.com/2008/05/07/eddie-cibrian-ugly-betty-2/ Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: 2x16 13.05.08, 13:17 Cieszę się,dziewczynie się należy.Lubię ją bo jest taka żywiołowa. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale wydaje mi się,że Willi powiedziała,że ona spodziewa się dziecka więc zamierza nosić poduszki pod sukienką aby nikt się niezorientował,że ktoś inny "nosi" to dziecko.Na filmiku z udg dziecko nie wygląda na płód w trzecim miesiącu.Tak dziecko wygląda w ciąży zaawansowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: 2x16 13.05.08, 17:11 ja podobnie jak coach Diaz (- What's his first name? - I don't know. Coach?) mam "master's in welness training", ale wlasnie zauwazylem, ze na uczelni zapomnieli mi dac stosowna sylwetke. Chyba ich pozwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeff Re: 2x16 16.05.08, 21:51 Kolejny sredni odcinek, ale to tylko przez jedno - Betty/Henry. Niech go wypieprza juz w trymigi, bo robi sie naprawde zle z ta seria. No i jesli chodzi o cytaty, to mysle ze bezkonkurencyjne bedzie "Njet opszyns". Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: 2x16 16.05.08, 21:56 a dla mnie to bylo kompletnie od czapy :/ ale nic to, zrzucam dzisiejszy odcinek na usb i ide ogladac :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeff Re: 2x16 16.05.08, 22:01 Od czapy? Obejzyj jeszcze raz ten urywek - moze zajazysz :) A 2x17 jeszcze mi sie sciaga :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo 2.17 16.05.08, 23:56 TAK! wreszcie odcinek bez Henry'ego. I niech sie scenarzysci tego trzymaja :) poza tym Wilhelmina wreszcie wrocila na dobre do redakcji, wiec przestanie byc zla sucza, ktora knuje z głębi kuchni i bedzie zla sucza w akcji. Zdecydowanie wole ten drugi wariant :) A do tego Marc i Amanda znowu razem :))) Betty i Gio na imprezie szkolnej calkiem fajni. Hilda i coach Diaz jada po bandzie w eksploatowaniu harlekinowych motywow, ale robia to naprawde slodko, wiec im wybaczam. Chociaz nadal nie rozumiem tej amerykanskiej obsesji z przynoszeniem komus zupy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: 2.17 17.05.08, 09:19 > Chociaz nadal nie rozumiem tej > amerykanskiej obsesji z przynoszeniem komus zupy :) e tam, ja swojej babci jak jest chora zawsze zanosze zupke;) odcinek imho, bardzo swietny z braku henrego:) will, wygladala po prostu bosko! zla sucza w akcji;>> tak!:) gio uroczy, naprawde, zaczynam miec slabosc do tej postaci,i pod koniec odcinka zrodzila sie we mne mysl zeby on juz tak zostal:) wystarczajaco przezylam strate santosa, gio juz nie przezyje;> swoja droga, nie wydaje sie wam ze hilda, w kucyku, szlafroku i chora, jest o wiele bardziej atrakcyjna niz w dekoltach i rozpuszczonych wlosach?:> naprawde, powinni jej zwiazywac wlosy:) moim zdaniem;> Odpowiedz Link Zgłoś
jeff Re: 2.17 17.05.08, 15:37 To ja rowniez wyraze swa radosc z powodu braku Henrego i powroty Willie do MODY. Praktycznie kazda scena byla bardzo dobra. No i oczywiscie powrot duetu Marc&Amanda daje rade :) Co do akcji w kuchni (ad Kubissimo) - uwazam, ze byly calkiem fajne, no ale najlepiej Willie pasuje do swojego gabinetu. Tak w ogole, w scenie jak wchodzili wlasnie don, bylo male nawiazanie do pierwszego odcinka SG: Atlantis, jak ekipa wyprawy odkrywala miasto Starozytnych. Kto widzial, ten wie o co chodzi :) No i FashionTV powrocilo w dobrym stylu, choc mam juz dosc Suzuki StPierre i wolalbym zeby powrocila do FashionTV Lucy Davis, ktora zagrala w odcinkach 1.02 i 1.11. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kum-nye Re: 2.17 IP: *.icpnet.pl 17.05.08, 19:09 To ja też się przyłączam:) Świetny odcinek i wielka ulga, że nie ma juz Henry'ego! Gio aż mnie ujął tym swoim ""I don't want to be the rebound guy. I want to be THE guy." i już ma mnie po swojej stronie. Wejscie Wilhelminy- cudo:) Super, że wróciła... a radość tym większa, że wrócił z nią Marc. Justin świetny jak zawsze... A ten trener... mmm:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2.18 Re: Ugly Betty 2 IP: *.chello.pl 26.05.08, 11:39 aaaaaaaaaaaaa, cudowny final :) na szczescie udzial LiLo byl malutki i wlasciwie nie bolal. Za to duuuuzo radosci dal mi wystep Naomi. Ta laska moze i ma totalnie powaloną psyche, ale mimo wszystko ma tez wielki dystans do siebie. LOWE! :) ogolne zaplatanie watkow bardzo udane. Szkoda, ze nastepny odcinek we wrzesniu :/ jak obstawiacie, gdzie poleciala Betty? :) Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Ugly Betty 2 26.05.08, 12:00 Stawiam,że wybrała trzeci kierunek. Może Wielki Kanion,który chciała zobaczyć jej matka. I ten francuski syn,może Daniel wreszcie się ustatkuje. Co będzie robił po odejściu z Mode? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Ugly Betty 2 26.05.08, 13:15 potencjalne rozwiazania: 1. Matka wplynie na Alexis i Daniel wroci na swoje stanowisko 2. Wilhelmina zrobi cos glupiego i zostanie zdegradowana 3. bedzie jakis niewypal z dzieckiem Wilhelminy i Brdaforda, np. okaze sie, ze w szpitalu zaszla pomylka i Christina urodzi małego Chińczyka (wiem, ze dwa sezony temu podobny watek byl w Desperate Housewives, ale w sumie scenarzysci potrzebuja jakiegos wyjscia, zeby Daniel wrocil do redakcji. Nie wyobrazam sobie tego serialu w innym ukladzie). a tak w ogole to od polowy drugiej serii Mark mnie nie bawi :/ chyba skonczyly im sie pomysly na te postac i zostal jednowymiarowa karykatura :/ Co innego Amanda :) Oh, little French boy. Do you mind if I dress you up like a doll and put makeup on you? :) albo And I'm gonna be back with a new single, or reality show or a sex video very, very soon. kwintesencja wannabee :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Ugly Betty 2x18 26.05.08, 19:37 imho betty pojechala sama do wloch. henry po prostu jak zly sen powraca, i powraca, i powraca, i sie odczepic nie chce:> a gio taki uroczy:) naprawde uroczy:) niezly odcinek, maly francuski synek, no pikne, uroczo podobny do daniela, wiec pewnie w kolejnym sezonie wyjdzie ze to jednak nie jego dziecko:> daniel wroci do redakcji bo mamusia przejmie wladze, bo synek/coreczka wpadnie w depresje i nie poradzi sobie z wyrzutami sumienia ze wlasnego brata tak potraktowala... fajnie koncza sezony betty. nie tak jak wszedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: Ugly Betty 2x18 26.05.08, 22:03 Ja tez myślę, że Betty pojechała sama - tak wskazywałaby końcowa piosenka. Czy do Włoch? Być może. Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: Ugly Betty 2x18 27.05.08, 11:25 Finał sezonu wynagrodził mi strajk scenarzystów:P Odcinek świetny. też obstawiam, że Betty wybrała trzecią opcję:D I mogliby juz sobie dać spokój z Henrym raz na zawsze:| Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl polska betty 28.05.08, 12:15 www.kozaczek.pl/plotka.php?id=8911 Mam nadzieję, że to jakis ponury żart;) Słyszeliście coś o polskiej wersji betty? kompletnie nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić :P Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: polska betty 28.05.08, 12:21 Bardziej by pasowala na Wilhelmine ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynia Re: polska betty 28.05.08, 18:43 kubissimo napisał: > Bardziej by pasowala na Wilhelmine ;) faktycznie ;D ale czy w oryginalnej kolumibijskiej wersji (na której nasza Brzydula ma się wzorować) była postać analogiczna do Wilhelminy? bo ja już nie pamiętam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: polska betty 28.05.08, 18:56 ja nie widzialem nawet minuty kolumbijskiego pierwowzoru, wiec Ci nie podpowiem. A swoja droga to ciekawe, czy u nas bedzie odpowiednik Marca i kto go zagra :) bo jak znam zycie Daniela zagra Zakoscielny, albo Malaszynski :/ a co do Urbanskiej, to po namysle dochodze do wniosku, ze lepsza bylaby w roli Alexis, ale znowu nie mam pewnosci, czy w pierwowzorze byla taka postac. Chociaz gdyby tez miala byc po zmianie plci, to moze lepsza bylaby Isis Gee ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynia Re: polska betty 28.05.08, 19:09 > A swoja droga to ciekawe, czy u nas bedzie odpowiednik Marca i kto > go zagra :) jeśli dobrze pamiętam jedyną homseksualną postacią regularnie pojawiającą się w kolumbijskiej wersji był projektant mody na stałe współpracujący z EcoModą, co ciekawe aktor go grający był wtedy mężem aktorki grającej Betty ;) Jeśli chodzi zmianę płci to jestem pewna, że takiego wątku nie było ;D Urbańska z wyglądu trochę przypomina Rebecce Romijn ;) Zobaczcie na wyniki sondy ;P www.plotek.pl/plotek/1,78646,5248713,Natasza_Urbanska_zagra_w__Brzyduli_Betty_.html ;D Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: polska betty 28.05.08, 19:36 kubissimo napisał: > ja nie widzialem nawet minuty kolumbijskiego pierwowzoru, wiec Ci nie podpowiem > . > A swoja droga to ciekawe, czy u nas bedzie odpowiednik Marca i kto go zagra :) > bo jak znam zycie Daniela zagra Zakoscielny, albo Malaszynski :/ > > a co do Urbanskiej, to po namysle dochodze do wniosku, ze lepsza bylaby w roli > Alexis, ale znowu nie mam pewnosci, czy w pierwowzorze byla taka postac. Chocia > z > gdyby tez miala byc po zmianie plci, to moze lepsza bylaby Isis Gee ;) Ha, a ja widziałam nawet kilka odcinków wersji kolumbijskiej;) Marca nie było, ale był gej-projektant mody, on był chyba bardziej w stylu wilhelminy niz marca :P Alexis tez nie było - a swoja droga Urbanska strasznie mi przypomina z buzi aktorke wcielajaca sie w postac Alexis. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: polska betty 28.05.08, 20:24 Ja widziałam kolumbijski serial,choć przyznam,że niewiele pamiętam. Zasadnicza różnica to ta,że Betty kochała się w swoim szefie.Oni chyba na końcu byli razem. Była też Patricia,blond idiotka (skończyła jeden semestr marketingu,czym się strasznie obnosiła).Można ją uznać za pierwowzór Amandy ale bez jej poczucia humoru i klasy. Nie wyobrażam sobie,kto mógłby (z polskich aktorek) choć zbliżyć się do Vanessy W.Jej rola Willi ... och,brak słów.Czy ktoś będzie umiał suczyć tak jak ona )przy okazji: słowo suczyć bardzo mi się podoba,pasuje idealnie). Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: polska betty 28.05.08, 20:29 www.filmweb.pl/o125747/Jorge+Enrique+Abello to Armando www.filmweb.pl/o125756/Ana+Mar%C3%ADa+Orozco to Betty Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo good news/bad news 16.07.08, 13:48 Henry znika ostatecznie :) a w slad za nim Gio :/ www.tinyurl.pl?CUBOEu6A Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: good news/bad news 16.07.08, 22:04 Henry - hurrrrrrrrrra hurrrrrrrrrrra !!!! Gio - buuuuuuuuuu buuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś