Dodaj do ulubionych

Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja?

IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.07, 20:22
Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? Myślę że gdyby wprowadzili taką
postać to mogłoby to pozytywnie przyczynić się do pozytywnego wizerunku
mniejszości seksualnych w polsce.
Obserwuj wątek
    • Gość: Petunia Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 20:50
      a skąd wiesz, że nie ma ??? Może się ujawni w drugiej serii. Np.
      asystent Pyszny ( Pysznej ???)
      • Gość: pik89 Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.07, 20:57
        Masz na myśli Radka?
        • Gość: petunia Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 19:04
          mam na mysli własnie Radka zwanego Radomirem, a nawet Radosławem
    • Gość: anml Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: *.chello.pl 22.11.07, 21:13
      zawsze możesz napisać swoją wersję wydarzeń i umieścić go w swoim pomyśle;) może
      gej da ci płytę;)
    • grandmofftarkin Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? 23.11.07, 18:46
      Gość portalu: pik89 napisał(a):

> Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja?

Może będzie, kto wie.....

Myślę że gdyby wprowadzili taką
      > postać to mogłoby to pozytywnie przyczynić się do pozytywnego
      wizerunku
      > mniejszości seksualnych w polsce.

Nawet jeśli wprowadzą taką postać, to wątpię, aby ludzie nagle
      nabrali tolerancji, prędzej przez taki pomysł zacznie się bojkot
      Ekipy przez kościół, Radio Maryja, polityków itp.
      • Gość: sceptyk Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 10:26
        Wkurza mnie wasza "poprawność polityczna"... Coś takiego jak w Ameryce, że w
        każdym filmie musi być jakiś czarny, który jest dobry. W diabły z taką
        poprawnością polityczną! Nie można wszędzie i z każdym iść na ugodę! To, czy w
        Ekipie jest gej czy go nie ma - mnie to nie obchodzi, ale nie można z każdego
        widowiska robić narzędzia walki o równouprawnienie, rekompensatę jakiś urojonych
        strat, zadośćuczynienie za wyimaginowane prześladowania! Co da element gejowski
        w fabule? Większości społeczeństwu to zwisa czy jest gej czy nie, bo to nic nie
        wnosi do fabuły... Ważne to będzie tylko dla mniejszości gejowskiej, że kolejny
        bastion zdobyty... Geje atakują, że są prześladowane, a tak na prawdę większości
        spoleczeństwa to zwisa jaka jest orientacja sekscualna faceta jadącego obok w
        autobusie. Walczenie o prawa do zrównania w prawach z "normalną rodziną" jest
        absurdem i przekleństwem demokracji - jutro tym pozwolimy na legalne związki i
        adopcję, a pojutrze inni się upomną, "bo jak tamci mogą, to my też". Pozwólmy
        więc od razu poligamistom, nekrofilom i tym, którzy lubią z zwierzaczkami na
        legalne zwiazki i adopcję... Toż to paranoja!
        • grandmofftarkin Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? 24.11.07, 15:18
          Piszesz, że większości społeczeństwa to zwisa.....trudno powiedzieć,
          ile w tym prawdy. Z jednej strony nie sądzę, aby ludzie obrażali
          homoseksualistów, jednak z drugiej strony uważają to za coś
          nienormalnego i używają tego jako wyzwiska by kogoś obrazić,
          poniżyć, rozbawić itp. Przez to jest kiepska sytuacja młodych,
          którym nie zależy na uganianiu się za płcią przeciwną, bo uważają że
          są ciekawsze rzeczy do roboty. Są oni często wyzywani od pedałów. I
          to tylko dlatego, że w ten sposób odstają od reszty! Umieszczenie
          homoseksualistów w Ekipie nic nie da, ludzie i tak będą robić swoje.
          Taka smutna prawda:(
          • Gość: Paweł Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 02:33
            Jak już to lepiej wprowadzić lesbijkę przynajmniej jakaś nowość byłaby :P.
        • Gość: Mikael Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 15:39
          Poligamizm, nekrofilia i zoofilizm to dewiacje.
          Homoseksualnizm - nie.
        • Gość: NONgej Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 23:29
          JESTES WIELKI masz racje popieram...
    • Gość: Bonifacy Gejem jest Paździoch! n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.07, 23:35
      • Gość: Dominik WR Re: Gejem jest Paździoch! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 12:04
        Szanowni Państwo, w drugiej serii napisane już zostały bardzo mocne wątki
        homoseksualne, kobiecy i męski. Nie chodzi o zdobywanie bastionów, lecz o stan
        świadomości społecznej.
        Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wszystkie opinie,
        Scenarzysta
        • Gość: pik89 Re: Gejem jest Paździoch! n/t IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.07, 12:21
          ha! wiedziałem. Moja teoria się jednak potwierdza, że EKIPA to jest tzw. utwór
          parenetyczny. Kiedyś pisano takie gł. w średniowieczu, żeby ludziska wiedziały w
          co wierzyć i co robić i według jakich cnót postępować, a teraz piszą takie na
          podobnych zasadach. Ten sam mechanizm lecz inny czas, okoliczności i treść.
          • Gość: pararara Re: Gejem jest Paździoch! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 01:53
            Tak, właśnie odkrył pan kolejny spisek.
            Wygrał pan malucha i junkersa marki junkers. Przesyłki może pan się spodziewać
            za parę dni.

z poważaniem

Rzecznik Rządu RP
            Hubert Kowerski.
            • Gość: pik89 Re: Gejem jest Paździoch! n/t IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.07, 10:51
              jaki spisek?!!
    • Gość: k. Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 15:47
      popieram!
    • Gość: A Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 11:05
      A po co kolejny w tv? "Ekipa" to nie jakieś "M jak Miłość" tylko serial
      polityczny, który ma nam pokazać jak się powinno rządzić Polską. To jest właśnie
      fajne, że wątki osobiste są tylko dodatkiem do głównego nurtu fabuły, a nie
      odwrotnie. Mam nadzieję, że reżyserki nie wprowadzą na stałe homoseksualisty. A
      jak już to najlepiej z Jablonowskiej zrobić lesbijkę i po sprawie :D.
    • niedo-wiarek Jak to nie ma? 02.12.07, 19:04
      Przecież występuje tam cały tabun gejów i lesbijek. Organizują sobie na w zabytkowym zamku orgię, którą przerywa wtargnięcie Borysa Szyca - pogromcy pedofila z filmu "Symetria" ;)
    • Gość: aaa Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 20:35
      To jakby narzekać, że wszystkie postaci są praworęczne.
      Homofilom powinno wystarczyć, że poprzednia duża rolą która Marcin Perchuć grał w telewizji był Zen z Builionerów.
    • Gość: NONgej Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 23:25
      Hejkum GEJkum...OLO ratuj...to bylo w kingsajz

I dobrze ze nie ma!!!To zwichrowanie...może jeszcze małżeństwo
      pedalskie które udziela Turski a potem daje błogosławieństwo na
      adopcje dzieciaka...nie mam nic przeciw GŹDZIJ sie na chacie ale
      dalej nie idź pedaluchu bo to jest nie smaczne!!!!!!!!!!!a i używam
      słowa PEDALUCHU żeby dotarło że to choroba!!! to jest
      ZWICHROWANIE!!!!! co bierzesz chłopaków bo byłeś Brzydki, garbaty,
      slepy, gruby czy z laseczkami ci nie szło...? może ciuszki w
      młodości inne zakladałes i tak zostało?
      Pozdro i zyczę szybkiego powrotu do zdrowia.
      • Gość: Mikael Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 17:52
        Żal mi Ciebie.
        Ale jeśli ktoś uważa się za mądrzejszego od WHO...
        Nom...
        Po namyśle:
        Nie żal mi Ciebie.
        Żal mi Twoich rodziców.
    • Gość: michał Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: 193.0.98.* 08.12.07, 11:30
      jest, jacek poniedziałek. myślę, że to fajny pomysł, że gra posła partii narodowej
      • Gość: stagirite Gejem jest asystent Huberta IP: *.aster.pl 08.12.07, 20:50
        Howgh.
        Zresztą Hubert go pocałował. Może to jest właśnie ślad.
    • Gość: racjonalista Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: *.eranet.pl 08.12.07, 21:34
      Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś zoofila? Myślę że gdyby wprowadzili taką
      postać to mogłoby to pozytywnie przyczynić się do pozytywnego wizerunku
      mniejszości seksualnych w Polsce.

I jak to teraz brzmi? A zoofilia zdaje się mniej obrzydliwa...
    • Gość: szaki Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: 83.2.110.* 09.12.07, 00:21
      Jest Poniedziałek. I nieźle go wszyscy wyru**ali :D
    • Gość: normalny polak Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: 81.15.152.* 09.12.07, 13:25
      Polska to kraj nietolerancyjny, dzięki bogu i w naszym kraju jest takie
      przekonanie ze takich ludzi powinno sie leczyc a nie tolerowac, bo ten caly
      homoseksualizm to jest choroba
    • Gość: zonk Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: 212.75.127.* 12.12.07, 16:48
      Ależ jest. Cała grupa w odcinku numer 4 - określana mianem pedałów i lesb przez
      grupę ogolonych dżentelmenów podkreśla prześladowanie mniejszości w Polsce.
    • Gość: Bandy Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 17:00
      Jak już jesteś pedałem to sobie nim bądź ale dlaczego musisz się z tym obnosic
      publicznie a do tego wysówac jeszcze takie bzdurne pomysły żeby jednego z was
      umieści w tym serialu. Promowanie homoseksualizmu jest co najmniej nie na
      miejscu. A jak się komuś w Polsce nie podoba to zawsze może sobie wyjecha i
      zamieszkac w takiej np. Holandii. Niby dlaczego jakieś nawiedzone i nienormalne
      mniejszości mają miec prawa większe niż większośc tego społeczeństwa. Takich jak
      wy powinno się odizolowa od społeczeństwa i leczyc. A żaden pozytywny wizerunek
      pedałów i lesbijek nie jest potrzebny w Polsce. Bo i tak wszyscy są wam przeciwni.
      • grandmofftarkin Re: Dlaczego w serialu nie ma jakiegoś Geja? 07.01.08, 20:20
        Ehh, to że wziął się za obronę homoseksualistów(czy jak wolisz - pedałów) wcale
        nie oznacza, że to dlatego, że nim jest. Jest coś takiego jak tolerancja, może
        to jest właśnie jej przejaw. Pomysł nie jest taki bzdurny, ale bez celowy, bo i
        tak nie zmieni to nastawienia do homoseksualistów w Polsce, co nie oznacza, że
        promowanie homoseksualizmu jest nie na miejscu. Co do tego, że może sobie
        wyjechać do Holandii - no pewnie że może, ale dobrze by było jakby tolerancja
        była wszędzie, także i w Polsce, prawda? Co do tego że "Niby dlaczego jakieś
        nawiedzone i nienormalne
        > mniejszości mają miec prawa większe niż większośc tego społeczeństwa" - te
        mniejszości nie są nawiedzone i nienormalne, z homoseksualizmem nie jest tak, że
        ktoś nim zostaje bo "ma taką ochotę". Orientacja wykształca wraz z rozwojem
        człowieka(tak myślę, na 100% nie jestem pewien:)). Co do tego że takich jak oni
        się powinno izolować i leczyć - człowieku, więcej tolerancji, bo to brzmi tak
        jakbyś nawoływał do prześladowań mniejszości. Jeśli chodzi o potrzebę
        pozytywnego wizerunku - może nie pozytywny, tu masz trochę racji, ale
        społeczeństwo powinno się nastawić na więcej tolerancji która(co tu ukrywać) w
        Polsce kuleje:( Pisałeś że "i tak wszyscy są wam przeciwni" - po różnych postach
        w tym topicu można wywnioskować że nie wszyscy.
      • Gość: normalny precz z promowaniem dewiancji!trojaczki won! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 12:43
        co tam geje,to przynajmniej normalni ludzie sa, ale tak NAPRAWDE ZBOCZONE i nienormalne to sa bliznieta , tfuj nie mowiac juz o trojaczkach, obrzydliwe wynaturzone dziwy natury! i ze to sie nie wstydzi , ja jestem tolerancyjny, moga sobie byc ale czemu ja musze na to patrzec? po co prowokuja normalnych ludzi?
        nie wiem jak moga sie z tym obnosic publicznie przeciez to nie jest normalne zeby z jednego zarodka rodzilo sie wiecej dzieci, ta zygota ktora sie dzieli bleee ohyda az mi sie niedobrze robi jak o tym mysle
        bliznieta i trojaczki (i czworaczki i piecioraczki to juz dopiero ) powinno sie IZOLOWAC i LECZYC ! a jak sie im sie podoba niech wyjezdzaja do jakiejs ameryki tam podobno jest wolnosc. jeb&**%ani dewianci!!!1!!! i jeszcze to promowanie sie w mediach obrzydliwosc, wstydu nei maja !!1!!!!! zboczency na ksiezyc!
        pozdrawiam wszystkich prawdziwych normalnych polakow!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka