Gość: kum-nye IP: *.icpnet.pl 07.01.08, 19:22 Dzisiaj na tvp1 pierwszy odcinek, polecam! Ciekawe czy u nas serial sie "przyjmie". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariwederczi Ja również polecam! 07.01.08, 19:45 Niestety, martwi mnie słaba promocja tego serialu. Nawet programy telewizyjne jakoś po macoszemu traktują tę pozycję i piszą o niej tak skąpo. A przecież to najlepszy serial typowo obyczajowy ostatnich lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Ja również polecam! 07.01.08, 19:47 czy uwazasz, ze B&S jest lepsze od Szesciu stop pod ziemia, czy tez nie uwazasz 6FU za serial obyczajowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kum-nye Re: Ja również polecam! IP: *.icpnet.pl 07.01.08, 19:54 No właśnie, bardzo mnie dziwi brak promocji! Zdecydowanie zgadzam się, że to najlepszy serial obyczajowy ostatnich lat. No i Sally Field jest nie do pobicia, rewelacyjna w tej roli. Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: Ja również polecam! 07.01.08, 22:55 No i pierwszy odcinek już wyemitowany. :) Ciekawe jakie będą reakcje... W sumie to premierowy epizod nie oddaje klimatu serialu, trzeba obejrzyć ze 3-4, żeby się porządnie wczuć. :) Ale wiele atutów, takich jak świetna gra aktorska widać od pierwszych minut. Niestety macie rację w kwestii promocji.. :/ Gdyby nie to, że od dawna czekałem na pojawienie się B&S w polskiej telewizji, w ogóle bym nie wiedział, że serial wchodzi na ekrany... Mam nadzieję, że TVP się postara i promocja ruszy z małym opóźnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Ja również polecam! IP: *.cn.net.pl 07.01.08, 23:33 Masz rację :) Serial posiada wiele atutów, które od razu rzucają się w oczy. Najważniejsze z nich to świetna obsada aktorka (Patricia Wettig, Sally Field, Calista Flockhart i Luke MacFarlane biją wszystkich na kolana), dobrze i ciekawie dobrani bohaterowie- szczególnie relacje panujące pomiędzy poszczególnymi członkami rodziny oraz muzyka. Cieszę się, że serial wreszcie emitowany jest w Polsce na ogólnodostępnej stacji... Czuję, że zyska sobie wielu nowych fanów a do teamu Patty dołączą nowi członkowie 8) Odpowiedz Link Zgłoś
siliana1 Re: Ja również polecam! 20.01.08, 12:06 a ja sie dowiedzialam o nim wlasnie z mediow - na ktoryms portalu dosc obszernie o nim napisano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Ja również polecam! IP: *.cn.net.pl 07.01.08, 23:22 Nie widzę jeszcze żadnych komentów odnośnie Patricii Wettig, a to przecież największa gwiazda tego serialu!! W 1 odcinku wyglądała cudownie, a to dopiero przedsmak tego co czeka nas w kolejnych!! Z tyłu wyglądała dzisiaj na jakieś 20 kilka lat :) Nie mówcie, że jeszcze nie zajarzyliście, że wszystko kręci się wokół tajemniczej Holly Harper? Czyżby ta cisza była tylko ciszą przed burzą? Pozdrawiam cały team! P.S. Teamomaniacy, gdzie jesteście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Bracia i siostry IP: *.lublin.mm.pl 07.01.08, 22:58 Widzialam "zajawke "serialu ale sadzilam to na dwojce no i przegapilam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Bracia i siostry IP: *.lublin.mm.pl 07.01.08, 22:58 Widzialam "zajawke "serialu ale sadzilam to na dwojce no i przegapilam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kea Re: Bracia i siostry IP: *.186.21.099.vip-net.pl 07.01.08, 23:03 Na razie nic specjalnego,trudno mi było sie połapać w tej ilości braci i sióstr zważywszy,że wszyscy faceci są do siebie podobni(jak to bracia;).No i ta strrraszna twarz Calisty Flockart,obotoksowana do granic możliwości,przypomina rozdeptanego pekińczyka.No nic nie zniechęcam sie zobaczymy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kum-nye Re: Bracia i siostry IP: *.icpnet.pl 07.01.08, 23:25 Z rozróżnianiem braci na poczatku też miałam problemy, ale szybko przeszło:) Odpowiedz Link Zgłoś
kama3570 Re: Bracia i siostry 08.01.08, 07:54 Calista Flockhart faktycznie straszna,nie mogłam, się skupić na tym co mówiła,bo patrzyłam na jej nieruchomą twarz z ruchomymi,falującymi wargami a la karp.Serial zapowiada się fajnie,chociaż faktycznie jak na pierwszy odcinek trochę za dużźo wątków,przeskok od brata do brata,od siostry do siostry....Świetna jak zawsze Sally Field. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betola Re: Bracia i siostry IP: *.aster.pl 08.01.08, 22:48 Rzeczywiście, Ally McBeal się trochę posunęła w latach, niestety ciągle robi minki jak nastolatka. Wszyscy faceci są identyczni, typowe amerykańskie serialowe klony z wielkimi szczękami. Najbardziej śmieszy mnie ekspozycja bohaterów - to, w jaki sposób w pierwszej wymianie zdań. 'przypadkowo' dowiadujemy się, kto jest czyim bratem, kto gejem, a kto ma problemy z alkoholem. Bedę oglądac, zobaczymy, co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
wencyca Re: Bracia i siostry 08.01.08, 23:06 Gość portalu: betola napisał(a): > Rzeczywiście, Ally McBeal się trochę posunęła w latach, niestety ciągle robi mi > nki jak nastolatka. Czyli niby jakie? Oświeć mnie, bo nie mam pojęcia o czym mówisz :P. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Odc. 1 07.01.08, 23:00 Zgadzam sie, ze bardzo slaba promocja - nie dosc, ze malo bylo w gazetach typowo tv, to jeszcze wlasciwie prawie zero zapowiedzi w TVP. Odcienk pierwszy obejrzalam z duza ciekawoscia i bardzo mi sie podobal. Sally Field i Calista swietne jak zawsze. POniewaz tak malo u nas wiadomo na temat serialu, moze ktos napisac, kto gra glowne role? Zwlaszcza starszej siostry Calisty (bardzo fajna aktorka - jakos malo znana) i najmlodszego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski obsada 07.01.08, 23:11 Dave Annable - Justin Walker (najmłodszy z braci) Sally Field - Nora Walker Calista Flockhart - Kitty Walker Balthazar Getty - Tommy Walker (najstarszy z braci) Rachel Griffiths - Sara Walker Matthew Rhys - Kevin Walker Ron Rifkin - wujek Saul Patricia Wettig - Holly Harper Sarah Jane Morris - żona Tommy'ego John Pyper-Ferguson - mąż Sary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małpa Re: Odc. 1 IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.01.08, 23:16 > moze ktos napisac, kto gra glowne > role? Zwlaszcza starszej siostry Calisty (bardzo fajna aktorka - > jakos malo znana) i najmlodszego brata. Starszą siostrę gra Rachel Griffiths (Brenda z "Sześciu stóp pod ziemią"), a najmłodszego brata gra Dave Annable :D Więcej informacji znajdziesz m.in. tu: pl.wikipedia.org/wiki/Bracia_i_siostry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Bracia i siostry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 08:18 Oglądałam na fox life i będę oglądać w TVP. Serial po prostu super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Bracia i siostry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 20:45 Mogłby mi ktos powiedzieć, w jaki dzień, o której godzinie i na jakim kanale można obejrzeć ten serial? Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
agamasia Re: Bracia i siostry 11.01.08, 21:04 poniedziałek, program 1, okolice 22.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Bracia i siostry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 21:24 Dziękuję bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Bracia i siostry 12.01.08, 09:06 a na telewizji Foxlife w piatki o 23 powtarzaja Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Bracia i siostry 12.01.08, 09:08 ooo, widze tez, ze w niedziele o 20 na Foxlife nadaja dwa odcinki naraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nora Re: Bracia i siostry IP: *.icpnet.pl 14.01.08, 17:58 Nie zapomnijcie, że już dziś 2 odcinek Braci i sióstr! O 22 na TVP1! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa czy są też kiedyś powtórki tego serialu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 06:11 Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: czy są też kiedyś powtórki tego serialu? 15.01.08, 08:18 foxlife nadaje codziennie jeden odcinek o 22.50 a powyarzaja w sobote i niedziele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciri Re: czy są też kiedyś powtórki tego serialu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 08:58 Będąc w Skandynawii oglądałam trochę ten serial w ich telewizji. Tam był on reklamowany non stop, podobnie jak wiele innych seriali, ale w zasadzie promocja ta ograniczyła się tylko do owych telewizyjnych reklam. Później widziałam migawki na FOX life co mnie ucieszyło. O tym, że będzie on w TVP 1 dowiedziałam się przypadkowo przeglądając z nudów gazetę z programem. Także promocja tegoż serialu padła. A jak to zwykle bywa jak coś fajnego sie zapowiada to jakoś nie mogę sobie siąść i tego obejrzeć. Ale pocieszam się, że FOX life często powtarza seriale całymi sezonami to mam szansę obejrzeć. A co do dalszych odcinków - pełna mobilizacja ;) Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: czy są też kiedyś powtórki tego serialu? 15.01.08, 12:28 Nudny. Taki "Klan" w wersji amerykańskiej, z gwiazdami. Na serio potrafi wciągnąć??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kum-nye Re: czy są też kiedyś powtórki tego serialu? IP: *.icpnet.pl 15.01.08, 16:27 Serio, serio. Chociaż ja się wciągnęłam gdzieś w okolicach 5 odcinka. Odpowiedz Link Zgłoś
ag.gu Re: czy są też kiedyś powtórki tego serialu? 15.01.08, 23:09 B. mi się podoba.Myślę,że wciąga.Oby tylko TVP1 kupowała kolejne odcinki. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Ale 16.01.08, 22:08 mnie wciągnęło... dobrze, że na FoxLifle leci codziennie. Może i to taki amerykański Klan, ale w jakim stylu... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kitty.walker ***z*a*p*r*a*s*z*a*m*** 18.01.08, 21:10 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50434 Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: ***z*a*p*r*a*s*z*a*m*** 19.01.08, 11:56 Super, że założyłaś forum kitty.walker. :D Już dodałem do ulubionych i założyłem pierwszy wątek. :) Mam nadzieję, że forum będzie się szybko rozrastać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
notteanapoli Re: Bracia i siostry 19.01.08, 15:57 Pierwszy odcinek to był taki przeciętny pilot - ekspozycja, wprowadzenie i przedstawienie. Jak dla mnie nic interesującego. Za to obejrzenie odcinka drugiego sprawiło mi ogromną przyjemność i chyba będę kontynuować. Już nawet Ally czyli postać prawie czterdziestoletniej kobiety z dziecięcym imieniem Kitty mnie nie razi. Jakoś wszystko tak ładnie do siebie pasuje w tym serialu :) No i Brenda (starsza siostra) jest świetna, przekonała mnie do siebie choć jak dotąd nie wszystkie jej role mi się podobały ale nareszcie gra w miarę normalną, sympatyczną osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Oglądalność serialu słaba IP: 193.151.50.* 23.01.08, 11:12 Są wyniki oglądalności pierwszych trzech odcinków www.wirtualnemedia.pl/article/2200535_Popularny_amerykanski_serial_nie_zdobyl_serc_Polakow.htm Odpowiedz Link Zgłoś
notteanapoli Re: Oglądalność serialu słaba 23.01.08, 13:16 Aaaaa, debile z TV znowu atakują badaniami oglądalności! A jak może nie być słaba jak leci w tym samym czasie co CSI na TVP2 o stacjach komercyjnych już nie wspominając? Najpierw trzeba wypromować serial żeby był konkurencyjny dla ustalonych marek a nie rzucić nowość i liczyć że samo się obroni. Podejście TVP jest w tym przypadku równe debilne jak puszczanie świetnych filmów grubo po północy z założeniem iż "ynteligenci" nie śpią bo nie muszą pracować na chleb. Ewidentnie w TVP "ynteligenci" nie pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Oglądalność serialu słaba IP: *.pronet.lublin.pl 23.01.08, 13:33 Idioci z TVP i tyle,serial wspanialy,ale zle wypromowany,i godzina 22 tragedia,pewnie ze wzgledu na watek gejowski Odpowiedz Link Zgłoś
kitty.walker Hmm... 01.02.08, 18:32 ...gdzie się podziali wszyscy fani serialu? Czyżby entuzjazm przygasł? Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Koniec 07.02.08, 22:31 No i po serialu. Od przyszłego tygodnia w poniedziałki 4400. Odpowiedz Link Zgłoś
luczijka Re: Koniec 07.02.08, 23:31 Ale co w ogóle znika z ramówki czy będzie przeniesiony na inny dzień i/lub godzinę??? Odpowiedz Link Zgłoś
mirah Re: Koniec 08.02.08, 08:48 Będzie w piątek o 15:10 na szczęście, chociaż godzina beznadziejna. Trzeba będzie nagrać. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Koniec 08.02.08, 10:31 Czyli tak jak podejrzewałam - target "BiS", to ten sam co "MnS" (oba seriale różni tylko liczba nakręconych odcinków i epoka), to i godzinę zmienili na odpowiednią. Odpowiedz Link Zgłoś
wencyca Re: Koniec 08.02.08, 13:11 lilith76 napisała: > Czyli tak jak podejrzewałam - target "BiS", to ten sam co "MnS" (oba seriale ró > żni tylko liczba nakręconych odcinków i epoka), to i godzinę zmienili na odpowi > ednią. Tja teraz to walnęłaś jak łysy grzywą o beton <lol> ;P Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Koniec 08.02.08, 14:52 Tak ciężko uwierzyć, że nie każdemu się ten serial podoba? Obejrzałam 3 odcinki - zanudziły mnie. Litości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walker Re: Koniec IP: *.icpnet.pl 08.02.08, 16:02 OK, ale żeby zaraz porównywać z MNS?? Odpowiedz Link Zgłoś
wencyca Re: Koniec 08.02.08, 18:20 lilith76 napisała: > Tak ciężko uwierzyć, że nie każdemu się ten serial podoba? > Obejrzałam 3 odcinki - zanudziły mnie. > Litości. > A tak ciężko zrozumieć, że mnie ubawiło Twoje porównanie kompletnie od czapy??? ;> :D Możesz sobie krytykować B&S ile wlezie, skoro tak Ci się nie podoba ;P :D. Ale zlituj się i wymyśl coś bardziej oryginalnego i przede wszystkim trafniejszego, bo tym co napisałaś wcześniej to się tylko ośmieszyłaś :P :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walker Re: Bracia i siostry IP: *.icpnet.pl 08.02.08, 14:23 Przeniesienie serialu na taką porę, to strzał w plecy moim zdaniem. Poza tym, TVP wydaje się w ogóle nie informować o tym fakcie na antenie. Chyba już spisali serial na straty. :/ Zero promocji, to czego się spodziewali? Że serial emitowany o godz 22 sam ściągnie przed ekrany nie wiadomo jaką widownię? Żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
notteanapoli TVP czyli dno programowe 08.02.08, 18:54 Ja powiem iż mnie to i tak rybka bo w poniedziałek i tak nagrywałam. Nie wiem skąd się wziął ten mega idiotyczny pomysł żeby jedynka i dwójka konkurowały ze sobą serialami przy czym dwójka oferuje niemal już kultowe CSI a TVP1 świeże seriale które nawet jeszcze widzów nie mają? To jest tak głupie że zasługuje na jakąś nagrodę. Co do samego serialu to ja bym go zaliczyła do rodzajów choćby takiego "Dzień za dniem" (jeżeli dobrze pamiętam tytuł). Ciepły, idylliczny, familijny gdzie wszyscy się rozumieją (lub w końcu się dogadują) a przy tym niegłupio napisany z bardzo dobrą obsadą (chociaż Calisty nadal nie mogę strawić). Trzeba od czasu do czasu łyknąć taką bajkę żeby człowiek do końca nie zgorzkniał ;) Tylko proszę całkiem nie likwidować bo chętnie obejrzę do końca a nie mam tych innych kanałów na których ten serial podobno leci(ał). Odpowiedz Link Zgłoś