dskrabaka 31.03.05, 14:27 No właśnie jak to jest?? Pewne osoby mówią że można przebywać poza USA 364 dni, a na forum przeczytałem że tylko 181 dni. Która teoria jest właściwa?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość - TEST Re: Green Card - czas pobytu poza USA IP: 192.168.5.* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 09:18 Miałem nadzieję że na tym formum mozna oczekiwac fachowej i rzetelnej odpowiedzi, jednkże po przeczytaniu kilku wątków stwierdzam iż nie warto zadawać powaznych pytań a tym bardziej oczekiwac na nie odpowiedzi. Mała przestroga dla nowych osób które odwiedzają to forum -jeżeli macie poważne pytania nie zamieszczajcie wątków!! tutaj mozemy przeczytać w większości wypowiedzi "polskich profesjonalistów" poziomem zbliżonym do polityków LPR i Samoobrony Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 zobacz na ten link :) 01.04.05, 16:39 www.prawoimigracyjneusa.com/zielonakarta.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam29 Re: zobacz na ten link :) IP: *.autocom.pl 05.04.05, 19:58 364 dni dokłądnie ja otrzymałem niedawno i świeże wiadomości z ambasady co najmniej jeden dzien w roku musisz być na terenie USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdamajewski Re: zobacz na ten link :) IP: *.ny325.east.verizon.net 05.04.05, 22:31 jesli przebywasz poza granica do 181 dni to ten rok bedzie zaliczony do obywatelstwa, jesli powyzej tego to po prostu nie zalicza ci tego roku do obywatelstwa. Z green card mozesz przebywac do roku czasu poza granica (bez jednego dnia). Magda Odpowiedz Link Zgłoś
maly32 Re: zobacz na ten link :) 15.04.05, 03:46 to nie wszystko. Pobyt poza krajem dluzszy niz iles tam dni po kolei albo iles tam dni w okresie 24 miesiecy wymaga pisemnego wyjasnienia podczas zglaszania sie o obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dskrabaka Re: Green Card - czas pobytu poza USA 15.04.05, 14:40 Dziękuję Serdecznie za odpowiedzi Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś