Dodaj do ulubionych

Ile zarobi Baby Sitter w USA

IP: *.chello.pl 21.10.05, 22:11
Piszecie gdzies wczesniej ze max 500$. Czy to prawda.
Dlaczego tak malo, przeciez w tym USA tak dobrze placa, nawet takim prostm
pracownikom jak opiekunka.
Mam 30 lat i znam swietnie angielski, mam tu robote, ale tyle mi placa ze sie
plakac chce. Tak wiec rozwazam ou! parowanie. Niestety nie jest to szczyt
moich marzen, ale w tym kraju cos sie popier..lo no i zeby nic nie robic a
zarobic to trzeba zostac Ministrem.
Poradzcie, mam ukonczone studiai jestem magistrem i co z tego g...no. Te
stany to przereklamowane sa, to ja wiem ale co mi pozostaje.
czy jest szansa zarobienia wiekszej kasy niz piszecie, oczywiscie nie w
kamieniolomach, lewych rak nie mam i roboty sie nie boje ale...
Obserwuj wątek
    • samo Re: Ile zarobi Baby Sitter w USA 21.10.05, 22:26
      Tak, możesz jeszcze zarobić jakieś $700 tygodniowo jeśli zgodzisz się zajmować
      24/7 80-letnim staruszkiem lub staruszką z balkonikiem i butlą tlenową koło
      łóżka.Nie chcę ci jednak zbytnio przereklamowywać tych wszystkich zawodowych
      możliwości jakie czekają na ciebie podczas pracy na wizie turystycznej. Jeśli
      będziesz na wizie au-pair, to dostaniesz 139$ tygodniowo.
      • Gość: Misia Re: Ile zarobi Baby Sitter w USA IP: *.tnt5.dial.mtl1.uunet.ca 22.10.05, 08:14
        Po co sie pchasz do USA? Nie bedziesz miala papierow, nie bedziesz miala opieki
        lekarskiej. Jedz do Anglii. Ile tam placa za bawienie dzieci nie wiem ale
        bedziesz miala blizej do domu, jak nic ci nie wyjdzie a ze nic nie wyjdzie, to
        pewne, bo uwazasz, ze w USA nie pracuje sie a lezy i forsa sama spada. Spada
        tym, co przynajmniej 20 lat ciezko studiowali na dobrych uczelniach a potem
        jakies 10 lat ciezko pracowali w swojej specjalnosci. I teraz TAK, poniewaz
        wykonuja swoja prace spiewajaco, a przy tym maja satysfacje, forsa im spada...
        niekoniecznie z nieba. Calej reszcie, ktora olewala nauke, specjalizacje,
        ciezka prace na poczatku kariery, forsa nie spada znikad i ciesza sie jak maja
        500 $ tygodniowo. Nawiasem, dla tlumoka bez znajomosci jezyka i zadnych
        kwalifikacji to i tak za duzo. Tylko w Polsce ludzie dostaja pieniadze za nic.
        To prawdziwy cud gospodarczy, ze jeszcze wszystko sie trzyma kupy(ale pewnie
        niedlugo). Radze sie nad tym zastanowic, zanim ruszysz tylek z kraju...za
        granica nie tylko bedziesz pracowala ale przynajmniej 100X ciezej za te same
        pieniadze. I uplynie duzo czasu zanim do czegokolwiek dojdziesz, jesli masz
        kregoslup, samozaparcie i zdolnosci a jesli nie, bedziesz kolejna Polka z
        dyplomem uniwersyteckim, ktora sprzata ludziom domy za marny grosz....
        • Gość: jojka Re: Ile zarobi Baby Sitter w USA IP: *.chello.pl 22.10.05, 21:04
          Bardzo Ci dziekuje za Twoja wypowiedz, mysle ze jest bardzo rozsadna i szczera.
          Duzo mi podpowiedzialas, i chociaz mam juz 30 dychy na karku wyglad 24 latki,
          dyplom a mysle o glupkowatej robocie w Stanach.
          I Londynie tez myslalam, ale chyba jednak rozejrze sie w Polsce za czyms
          lepszym - rzeczywiscie trzeba sie wziasc w garsc i isc do przodu choc w Naszym
          kraju jest to bardzo ciezkie, jest mi tym bardziej ciezko albowiem zaczynalam
          swoja kariere w wielkiej korporacji, pracowalam tasm ponad 4 lata potem out
          recesja z 2001 roku i tulanie sie po innych firmach bardziej fajnych i mniej
          ale to wszystko mnie upokaza a teraz siedze za 1500 pln i wyc mi sie chce, za
          taka sumke to se moge nie za wiele.
          Jeszcze raz dziekujje za wypowiedzi. pozdrowionka
          • Gość: Misia Re: Ile zarobi Baby Sitter w USA IP: *.tnt5.dial.mtl1.uunet.ca 23.10.05, 04:04
            Nie chcialam Cie zniechecac, ale za granica nie jest tak jak wam sie w Polsce
            czasami wydaje. Poza tym, w sprawie baby -sitter, to zadna porzadna rodzina nie
            zatrudni baby-sitter, ktora jest cudzoziemka, ma obcy , niespecjalnie ciekawy
            akcent( ktory chcial nie chcial zlapie dziecko, bo to ta pani wlasnie z tym
            akcentem bedzie sie dzieckiem opiekowac i od niej dziecko bedzie sie uczylo
            mowic), brak referencji i jest nielegalnie.....zastanow sie nad tym ......
    • zuziczka Re: Ile zarobi Baby Sitter w USA 22.10.05, 21:30
      hej, możesz zarobić nawet ok.700 $ zależy to od Twoich referencji,
      doświadczenia w tej pracy, zakresu obowiązków i miejsca zamieszkania, jeśli
      chodzi o opiekę czy companion możesz zarobić nawet 1000$ ale takiej pracy nie
      znajdziesz w gazecie, czy szukanie samemu przez się, musisz szukać przez
      agencje i muszisz mieć naprawdę dobre papiery.
      • w357 Realne zarobki w USA 23.10.05, 02:01
        Tego rodzaju pytanie o zarobkach powtarza się co jakiś czas.....
        Nie wiem po co robią z tego "awanturę" ?
        .
        We wszystkich dziedzinach zarobki zależą od tego czy:
        - Masz pozwolenie na pracę ?
        - Język (chociaż czasami, to nie jest aż takie ważne)?
        - Masz własny samochód ?
        - Czy chcesz pracować w różnych godzinach 7/24 ?
        itd. itp.
        A przede wszystkim o którym Stanie mówimy i ile "tam" wydajesz na życie.
        .
        W Californi zarobisz dużo więcej, aniżeli w np. Ohio, ale i wydatki,
        mieszkanie, podatki, usługi, paliwo......ma kommmpletnie inny cennik.

Należy także pamiętać o ubezpieczeniu medycznym.
        Jeżeli pracujesz "na czarno", to ubezpieczenia mie masz, a jeżeli chcesz
        wykupić indywidualne, to nie wiem, czy zarobisz na to wszystko.
        "Czarna" strona pracy "na czarno", to wypadki losowe !!!
        Choroba lub wypadek komunikacyjny może szybko zrobić z Ciebie bankruta.
        Jeżeli przytrafi się jakaś choroba lub wypadek, który spowoduje leczenie na
        okres 3-4 miesiące (nie wspomnę o jakiejś operacji), to nie dość , że lekarze
        wyciągną od Ciebie 'ostatni grosz', to nie pracujesz, a rachunki przychodzą
        regularnie.
        .
        Hmmm. Właściwie po co ja to piszę ???
        Przecież wszyscy są zdrowi jak BYK, a wypadki, to tylko innym się
        przytrafiają :-)
        • Gość: 2kible Re: Realne zarobki w USA IP: *.ca-sanfranc0.sa.earthlink.net 23.10.05, 06:47
          nie wiem dlaczego wszyscy cie strasza ,wiem ze mozesz smialo wyciagnac 800 na
          tydzien a czesto i wiecej
      • ampolion Re: Ile zarobi Baby Sitter w USA 07.11.05, 04:06
        I licencję.
    • Gość: magda Re: Ile zarobi Baby Sitter w USA IP: *.hsd1.il.comcast.net 07.11.05, 19:02
      jestem w stanach od dwoch lat. w tej chwili pracuje juz w trzeciej rodzinie
      jako baby sitter. moge Ci napisac o cenach i wymaganiach z tego co sie
      orientuje. prace przy dzieciach dzieli sie tutaj na live in i come&go. ta
      pierwsza na zamieszkanie jest slabiej platna - ok 350$ za 5 dni ale masz w
      zamian pokryte koszty utrzymania. czesto sie zdarza, ze musisz zajmowac sie nie
      tylko dzieckiem, ale rowniez i sprzataniem, niekiedy rowniez i gotowaniem,
      zalezy co sobie rodzina zazyczy.
      za prace na dochodzenie placa od 10$/h. tutaj na ogol musisz sie zajmowac tylko
      dzieckiem + light houskeeping (wyjecie naczyn ze zmywarki, pranie dla dzieci
      itp)

wynagrodzenie zalezy tutaj od tego ile jest dzieci w rodzinie i dosyc czesto od
      tego jakie masz referencje (tym sie nie przerazaj wszyscy z reguly maja lewe,
      nawet niektore agencje po cichu pomagaja w ich zalatwianiu). podalam Ci takie
      minimalne place. ja w tej chwili zajmuje sie 5-miesiecznymi blizniakami i
      dostaje 12,5$/h.

prace najlatwiej znalezc przy niemowlakach, najlepiej sie udac do agencji (ale
      tu ostroznie, bo niektore bardzo oszukuja, zwlaszcza rosjanki!!!!!!!!)jezyk
      angielski i prawo jazdy sa wrecz niezbedne. referencje mozesz sobie sama
      zalatwic, a na pytanie o papiery uloz sobie ladna bajke, ze jestes w trakcie
      zalatwiania. nie przyznawaj sie nigdy nikomu, ze jest tu bez papierow!!!!

praca przy dzieciakach tutaj w stanach jest najprzyjemniejsza. duzo latwiejsza
      na pewno niz przy chorych, staruszkach, albo jako cleaning lady. nie jest moze
      tak dobrze platna, ale nie wiem czy jest sens wykanczac sie przy chorych czy
      starych ludziach (probowalam, wiec wiem co mowie) za 100$ wiecej za tydzien.
      ja mam w tej pracy duzo czasu dla siebie (poswiecam go na nauke). prace z
      latwoscia godze ze studiami, a za pieniadze, ktore zarabiam bez problemu
      potrafie sie utrzymac.

jesli masz jakies jeszcze pytania, daj mi znac.
    • Gość: barany prlu glupia polka przelicza jeden dolar 3 zlote IP: *.hsd1.wa.comcast.net 09.11.05, 00:18
      glupia palo, jesli w usa nie zarabiasz $50 tys rocznie to jest cienko. w usa
      nieprzelicza sie pieniedzy na obce waluty, glupie polactwo to robi czesto,
      znalem buca ktory nie chial wydac 25 centow na autobus bo to w polsce bylo tyle
      i tyle. siedzcie glupki w domu, nie dla was ameryka.
    • lolyta Re: Ile zarobi Baby Sitter w USA 10.11.05, 21:03
      > Piszecie gdzies wczesniej ze max 500$. Czy to prawda.
      > Dlaczego tak malo, przeciez w tym USA tak dobrze placa, nawet takim prostm
      > pracownikom jak opiekunka.

Wejdz sobie na jakies strony z ogloszeniami o pracy, czy na serwisy typu salary.com, zobacz, jakie tam sa zarobki podawane, wez pod uwage, ze one sa brutto, czyli od nich odejmij podatek i ewentualnie ubezpieczenie, no i dojazdy, zobacz, ile z tego zostanie i zastanow sie, ile z tego, co czlowiekowi zostanie, ma sens wydac na opiekunke.
      • Gość: Florydzianka Re: Ile zarobi Baby Sitter w USA IP: *.sip.bct.bellsouth.net 11.11.05, 04:03
        dziwi mnie tylko jedno skoro znasz dobrze alngielski to w czym problem
        dostaniesz kazda prace o ile bedziesz miala papiery. Dlaczego chcesz pracowac
        przy dzieciach. Ja mieszkam na Florydzie i tu nie ma problemow z praca,
        mieszkaniem i zycie nie jest takie drogie jak tu ludzie pisza. Fakt poczatki
        bywaja trudne ale warto zaryzykowac bo sie oplaci. Jesli masz silna wole to
        dasz sobie rade, a jezeli liczysz na pomoc z czyjejs strony to mozesz sie
        przeliczyc. Jak umiesz liczyc to licz na siebie ;-)
        Ja pokochalam Floryde od pierwszego dnia i jestem zachwycona swoja decyzja
        przyjazdu tu. Dodam ze mam zielona karte.
      • Gość: jo Re: Ile zarobi Baby Sitter w USA IP: *.cable.mindspring.com 13.11.05, 04:25
        sluchajcie babysitting + hausekeeping to zwykle $400 czesto $500 wcale i nie
        trezba prawa jazdy, czasami nawet referncji nie trzeba... wazne zeby dobrze
        zagadac, spodobac sie po prostu i tu jezyk jest potrzebny, ja zlapalam taka
        prace za 400 poza NY na bazarynce, juz nie pracuje jako niania bo to nudne
        zajecie i w dodatku czesto mieszka sie z rodzina...zawsze trzeba probowac
    • pol90 Re: Ile zarobi Baby Sitter w USA 21.11.05, 18:17
      Dziwicie sie ,ze tak malo ktos zarabia - przyklad 500 dol, tak ale
      tygodniowo.Tutaj placi sie tygodniowki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka