Dodaj do ulubionych

fizjoterapeuta

IP: *.pool62110.interbusiness.it 07.04.06, 13:28
witam,mam male pytanie jestem mgr fizjoterapeuta dostalem oferte pracy w USA
ale moj pracodawca nie okreslil jeszcze mojej placy chcialbym sie dowiedziec
jak wyglada placa dla fizjoterapeutow w USA oczywiscie po nostryfikacji
dyplomu itd. jakie sa srednie zarobki.Z gory dziekuje i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • katlia Re: fizjoterapeuta 07.04.06, 18:06
      ze strony: www.bls.gov/oco/ocos080.htm

Earnings
      Median annual earnings of physical therapists were $60,180 in May 2004. The
      middle 50 percent earned between $50,330 and $71,760. The lowest 10 percent
      earned less than $42,010, and the highest 10 percent earned more than $88,580.
      Median annual earnings in the industries employing the largest numbers of
      physical therapists in May 2004 were:

Home health care services $64,650
      Nursing care facilities 61,720
      Offices of physicians 61,270
      General medical and surgical hospitals 60,350
      Offices of other health practitioners 60,130

• Gość: gambler Re: fizjoterapeuta IP: *.lv.lv.cox.net 09.04.06, 20:22
      Kumpel pracuje jako PTA (Nevada) i ma cos ok $28/hr, nadgodziny $37/hr. Ty jak
      ewaluujesz swoj polski dyplom zaczniesz od podobnego poziomu, ale placa powinna
      szybko wzrosnac (expirence tu w Stanach, ten polski nie ma zbyt duzego wplywu
      na poczatkowe zarobki).
      • nieztejziemii Re: fizjoterapeuta 11.04.06, 10:07
        Na tak, znowu tu pojawil sie ten pan, ktory cytuje stare....bardzo stare i na
        dodatek zanizone dane panstwowe. Opracowuje sie je w dosc dziwny sposob dlatego
        zarobki sa znacznie, znacznie zanizone. Radze zagladnac na bardziej
        mniarodajna strone: www.salary.com/. Tam sa najnowsze dane i mozesz
        sobie obliczyc swoje zarobki netto.
        Jesli zdasz egzamin i odstaniesz legalnie prace w jakims szpitalu, to na
        poczatek powinienes dostac okolo 65 tys$ plus okolo 20-25 tys$ roznego rodzaju
        benefity. Jesli bedziesz sie doksztalcal, to za kazdy dodatkowy tytul naukowy
        dostaniesz takze extra dodatek i tym sposobem po 10 latach pracy bedziesz mial
        spokojnie 100 tys$ rocznie. Wszystko takze zalezy w jakim stanie bedziesz
        mieszkal, polecam ci takie stany, gdzie nie ma zbyt wielu emigrantow, latwiej
        zyc i asymilowac sie.
        W szpitalu w ktorym ja pracuje jest jeden polski fizjo i musi zarabiec grubo
        ponad 100tys$, bo jest rozchwytywany nie tylko w okolicznych szpitalach ale i
        prywatnie. My jestesmy zlokalizowani niedaleko Waszyngtonu, wiec i klientele
        prywatna ma ten polski fizjo takze bardzo dobrze placaca. Jednym slowem ta
        praca to kopalnia zlota, pomijam, ze robi sie takie znajomosci, o ktorych
        niektorzy tylko marza....a polscy fizjo maja doskonala opinie.
        Trzymaj sie, powodzenia i wytrwalosci a osiagniesz wszystko, co bedzies chcial.
      • Gość: gambler Re: fizjoterapeuta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 14:24
        witam,
        wlasnie wrocilem do polski. znow ten syf.
    • Gość: Soup Nazi Re: fizjoterapeuta IP: *.tor.primus.ca 12.04.06, 06:15
      Oferta pracy to jest pryszcz. Przeskocz to i jestes kolarz: www.cfgns.org.
      Zdaje sie, ze ciebie tez to obowiazuje.
      • Gość: gosc Re: fizjoterapeuta IP: *.pool62110.interbusiness.it 12.04.06, 13:08
        Witam.
        nic pod tym adresem nie znalazlem,ale jesli chodzi o to za trzeba zdac jezyk,a
        potem egzamin nostryfikujacy dyplom to mi wiadomo i tez slyszalem ze nie jest
        to za latwe.A moze Ty wiesz cos wiecej lub masz juz jakies doswiadczenie w tej
        sprawie,dzieki za odpowiedz.
        Pozdrawiam!
    • Gość: TOM Re: fizjoterapeuta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 21:43
      aktualnie jeszcze ejstem studentem fizjoterapii ale po skonczeniu studiow
      zamierzam wyjechac do kanady albo do usa i z tego cow eim to zarobki wachają sie
      omiedzy 50tys. a 100tys.$$$$$$ w zaleznosci od doswiadczenia ale i praca daje
      satysfakcje.pozdrawiam TOM
      • julieet Re: fizjoterapeuta 13.07.06, 19:43
        no wlasnie ja sie tez ciagle zastanawiam czy wyjechac, tez jeszcze studiuje
        fizjoterapie
    • Gość: sidem Re: fizjoterapeuta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.13, 11:14
      www.openmedis.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka