Dodaj do ulubionych

Amerykańskie portale z ofertami pracy

IP: *.u.mcnet.pl 11.07.06, 17:04
Polećcie jakieś dobre adresy lub namiary na duże profesjonalne firmy
headhunterskie. Szukam ciekawej pracy dla doświadczonego architekta, jakis
kontrakt etc.
Obserwuj wątek
    • rollingstone Re: Amerykańskie portale z ofertami pracy 11.07.06, 18:51
      www.e-architect.com
      (more positions - intern)

jobmarket.nytimes.com/pages/jobs/
      (wpisz w polu "job title or company name" "architect", "CAD", draftsperson)

www.craigslist.org/
      (sprawdz poszczegolne miasta poniewaz strona-matka jest ustawiona na San
      Francisco, sprawdzaj w dziale JOBS pod zakladka arch / engineering)

• rollingstone Headhunters 11.07.06, 18:56
      Architekci zwykle nie korzystaja z uslug headhunterow. Zdecydowana wiekszosc
      zamieszcza ogloszenia w lokalnych gazetach takich jak np. NY Times czy NY
      Journal News czy tez Daily News albo na swoich firmowych stronach internetowych.

W NY wlasciwie jest tylko jedna firma, ktora posredniczy w zalatwianiu pracy
      architektom:

www.aerotek.com/
    • drabiniasty Re: Amerykańskie portale z ofertami pracy 12.07.06, 04:55
      W Ameryce architektow jak psow. Bez miejscowego experience i referencji nikt go
      nigdzie nie przyjmie. Zreszta w Polsce architekci siedza sobie w pracowniach i
      dyskutuja a tu nadzoruja bywa caly projekt od planu do zakonczenia budowy.
      • Gość: Milka Re: Amerykańskie portale z ofertami pracy IP: *.u.mcnet.pl 13.07.06, 09:42
        Czy to uwagi znane Ci z autopsji?Człowieku widać, że nie masz pojęcia o pracy
        archiekta.
        • drabiniasty Re: Amerykańskie portale z ofertami pracy 13.07.06, 18:21
          Mam.... moja zona jest architektem a mam ja juz 22 lata.
        • Gość: NYorker Re: Amerykańskie portale z ofertami pracy IP: *.client.dsl.net 13.07.06, 22:38
          "Bez miejscowego experience i referencji nikt go
          nigdzie nie przyjmie."

Przyjmie. Na poczatku jednak tylko jako kreslarza. Potem to juz zalezy od
          zdolnosci przebicia danej osoby.

".... architekci [...] tu nadzoruja bywa caly projekt od planu do zakonczenia
          budowy"

To prawda. Choc to wlasciwie zalezy jacy architekci. Sa tacy, ktorzy nie
          wychylaja nosa zza biurka i tylko kresla pod kierunkiem zwierzchnika.
    • kwiatek_leona Re: Amerykańskie portale z ofertami pracy 14.07.06, 19:10
      jobsearch.monster.com/jobsearch.asp?q=architect

• kwiatek_leona Re: Amerykańskie portale z ofertami pracy 14.07.06, 19:17

Nie wiem czemu w ogloszeniach z monster.com wiekszosc prac pod
        haslem "architect" jest w IT, ale i tak warto w Monster poszperac.

Na poczatek chyba rzeczywiscie kreslarstwo jest najlepszym punktem zaczepnym.
    • samo Re: Amerykańskie portale z ofertami pracy 15.07.06, 05:43
      newyork.craigslist.org/egr/
      chicago.craigslist.org/egr/
      losangeles.craigslist.org/egr/
    • Gość: KRESLARZ ARCHITEKT Re: Amerykańskie portale z ofertami pracy IP: *.dyn.optonline.net 18.07.06, 17:25
      WITAM,
      CHETNIE POROZMAWIAM Z OSOBA KTORA "ZACZEPAIA" SIE W ARCHITEKTURZE W
      AMERYKANSKIM RYNKU. JA JESTEM TU SWIERZY TZN PRACUJE 3 MIESIAC, FAKTYCZNIE PUKI
      CO JAKO KRESLARZ I NIE JEST ZLE. NIE MA CO MIEC KOMPLEKSOW JEZELIZ PRACOWALO
      SIE WCZESNIEJ W RZETELNEJ POLSKIEJ PRACOWNI. A CI WSZYSCY CO PISZA ZE POLSKIE
      DOSWIADCZENIE MOZNA SE WSADZIC I ZE ARCHITEKTOW JAK PSOW TO PEWNO NIEUDACZNICY
      ZYCIOWI I BEZ WZGLEDU W POLSCE CZY W STANACH TACY POZOSTANA.
      MOJ MALI RIEN@ONET.PL
      POZDRAWIAM I POWODZENIA
      • drabiniasty Re: Amerykańskie portale z ofertami pracy 18.07.06, 18:36
        Poki co, kolego, to lepiej zebys nauczyl sie polskiej otografii. Acha SWIEZY
        pisze sie przez samo "Z" podobnie poki pisze sie przez "O" z kreska. Skad sie
        biora ci wszyscy analfabeci, az strach patrzec ile tu sie ich nazbieralo.
        • Gość: KESLARZ Re: Amerykańskie portale z ofertami pracy IP: *.dyn.optonline.net 18.07.06, 18:55
          MOZE I ANALFABETA ALE PRZYNAJMNIEJ ZDOLNY ARCHITEKT A TWOJE ARCGUMENTY COS MALO
          MAJA WSPOLNEGO Z TEMATEM... ZYCZE PRZYJEMNEGO KLEPANIA DOMKOW I GARAZY PRZEZ
          NASTEPNE 50 LAT
      • rollingstone Re: Amerykańskie portale z ofertami pracy 19.07.06, 04:45
        Adres jak podales RIEN@ONET.PL nie istnieje.
        • drabiniasty Re: Amerykańskie portale z ofertami pracy 19.07.06, 05:13
          Bo to idiota polski, ktory poza tym, ze mieszka w Polsce, nie zna wlasnego
          jezyka, to na dodatek jest mitomanem i to jakby bylo z czego byc dumnym,
          wymarzyla mu sie ta byle jaka posadka. Moja zona robila to w czasie studiow,
          tak dorabiala. Dla niego to szczyt osiagniec. A jesli nie zna ojczystej
          ortografii to we wszystkim jest rownie gowniany.
          Poziom karpoli zrobil sie nizszy niz poziom morza. Dno kompetne i do tego b.
          chamskie.
          • Gość: KRESLARZ Re: Amerykańskie portale z ofertami pracy IP: *.dyn.optonline.net 19.07.06, 16:47
            I TYM MILYM AKCENTEM ZAKONCZYLES NASZA DURNA ROZMOWE. POZDROWIENIA DLA ZONY A
            TOBIE DLUUUGIEGO URLOPU ZEBYS SIE GOSCIU WYLUZOWAL
            • wiesiekusa Re: Amerykańskie portale z ofertami pracy 24.07.06, 08:11
              jobsearch.monster.com/jobsearch.asp?q=&fn=541&lid=550&re=130&cy=us
              • Gość: Tomek Re: Amerykańskie portale z ofertami pracy IP: *.hsd1.ca.comcast.net 27.07.06, 06:09
                I czemu wprowadzacie rodakow w blad, czy znacie kogokolwiek kto dostal prace
                z portali? To tak samo jakby dostac prace z niby ofert w GW.
                • robinhood101 Re: Amerykańskie portale z ofertami pracy 27.07.06, 07:51
                  Dlatego czekamy az ty sie na powaznie zajmiesz sprawa, my tu tylko to have fun.
                • rollingstone Praca z ogloszenia 27.07.06, 16:13
                  Gość portalu: Tomek napisał(a):

> I czemu wprowadzacie rodakow w blad, czy znacie kogokolwiek kto dostal prace
                  > z portali? To tak samo jakby dostac prace z niby ofert w GW.

Ja dostalem prace z ogloszenia w NY Times, a moja znajoma po 3 letniej pracy w
                  NY dostala prace w Arizonie przez portal www.e-architect.com

Choc faktem jest, ze na ogloszenia na tym portalu w 90% odpowiadaja masowo
                  architekci spoza granic USA (Chiny, Indie, Wegry, Argentyna, RPA) i bardzo
                  trudno sie przebic nie majac wczesniejszego doswiadczenia w zawodzie w USA.
                  • robinhood101 Re: Praca z ogloszenia 28.07.06, 04:38
                    Tak na dobra sprawe my tu jestesmy po to, aby przyjemnie spedzic czas, czegos
                    sie dowiedziec i wymienic wiadomosci. Nie po to, aby szukac komus pracy.

Po to sa wyspecjalizowane agencje. Placisz, szukaja ci pracy.

Nam nikt nie placi, jesli cos robimy i to niewypala, to nie nasza wina a jesli
                    cos robimy i wypala, to nawet nam nie podziekuja, slad po nich zanika. Tak to
                    wyglada. Zdarzylo mi sie z pewnym lesnikiem, Wniosek jeden. Dac sobie spokoj i
                    skupic sie na rozrywce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka