Dodaj do ulubionych

Murarz w Albercia

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 12:45
Witam.Mam pytanie czy ktoś wie jakie są zarobki dla murarza obcokrajowca w
tym regionie Kanady.Pośrednik którego ogłoszenie znalazłem w gazecie mówił o
24 do 30 dolarów.Przysłał narazie pusty kontrakt do podpisu.mowiąc szczerze
mam nikłe pojęcie o realiach życia i pracy w Kanadzie.A po przeczytaniu
waszych niektórych wypowiedzi cholera wystraszyłem się, pociecha ta że jestem
sam najwyżej wrócę.Jednak jeśli się uda wyjechać to spróbuje.Proszę o
sugestie.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ryszaed Re: Murarz w Albercia IP: *.ed.shawcable.net 11.04.07, 16:54
      Masz racje zarobki w Albercie sa tak jak piszesz .Ja osobiscie poszukuje
      kucharzy do naszej restauracji jesli kogos dobrego znasz to moze przeslac
      aplikacje na continentaltreat@shaw.ca .
      • dradam2 Re: Murarz w Albercia 11.04.07, 19:03
        "Continental treat " !?
        To moja ulubiona restauracja !

Pozdrawiam

dradam1/2
      • Gość: ???? Re: Murarz w Albercia IP: *.edmonton.ab.ca 12.04.07, 03:11
        A gdzie tyle daja? Daj mi znac.
        Jestem tutaj na miejscu i nie widze takich zarobkow.
        Pracuje w masarni za 12$/h.
        Tylko takie realia sa tutaj prawdziwe. Zarobki w Albercie wachaja sie 12-14$/h
        dla obcokarajowca.
        • Gość: jacky.p Re: Murarz w Albercia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 11:36
          Ma mi odesłać kontrakt spowrotem z nazwą pracodawcy i z zarobkiem.A ty znasz
          jakiegoś gościa który pracuje jako murarz w albercie. faktycznie jeżeli są
          takie zarobki to kiepsko np. w skandynawji jest dużo lepiej także dla
          rzeżników.Choć kręci mnie ta kanada ale będe nad myślał.Narazie drzięki.
          • Gość: ???? Re: Murarz w Albercia IP: *.edmonton.ab.ca 13.04.07, 01:45
            Mam kontrakt do konca grudnia. Tez bylem zwodzony gruszkami na wierzbie. Tylko
            tych gruszek na wierzbie nikt nie pokazal do tej pory. Przed przyjazdem
            obiecywali b. wysokie zarobki do 25$/h. Przyjechalem tutaj dal mi kontrakt do
            podpisania na 10$/h jako okres probny dalej mi dal 2$/h. 14 lat pracuje jako
            rzeznik i jestem naprawde b. dobry. Tak tutaj wykorzystuja; przyjechales to
            pracuj i caluj raczki, ze dal Ci prace. Kazdy zachwala tutaj wielki bum
            ekonomiczny?????? Tylko gdzie ten bum?????????? Tylko mieszkania poszly w gore.
            Jezeli podpiszesz kontrakt na 24-30$/h mozesz probowac. Jesli bedzie cos krecil
            z wynagrodzeniem to olej. Dokladnie olej. Bo wykorzystaja to bez szczypania.
            Nie ma zmiluj sie. W czerwcu koncze i zmykam do Europy. Kolega wyjechal do
            Europy w tym samym fachu i ma powyzej 2.5 tys euro/m-c. Czasami przyjezdza on
            do Polski do rodziny, o swietach juz nie wspomne. Ja natomiast wychodze okolo
            1900$can/m-c minus podatek. Wynajecie miszkania jest b. drogie. Miasto jest
            obrzydliwe i bardzo drogie, zycia towarzyskiego brak. Klimat jest okropny 7 m-
            cy zima, wiatry sa okropne. Niektorzy beda w mawiac Tobie, ze jest pieknie i
            wspaniale taki wielki bum i potrzeba pracownikow itd itd... . W Polsce tez
            brakuje ludzi do pracy tylko za ile? Tak samo jest tutaj, brakuje ludzi to
            fakt; tylko jest pytanie za ile?????????. Podam przyklad; przyjechali tutaj
            ludzie z Ontario na wielki bum, mysleli Oni, ze jest faktyczny bum, poszli do
            pracy na budowe dostali 14$/h. ludzie z jezykiem i kwalifikacjami, w czoraj
            wyprowadzali sie. Mowili nigdy wiecej, sa bardzo zawiedzeni tym bumem. Ja tez
            juz powoli pakuje walizki i pappapa wielki bumie.
            Niektorzy beda wmawiac mi, ze jestem nieudacznikiem, ze nie mam doswiadzczenia
            itd......., ale ja mam to w nosie co beda pisac. Musza oni chwalic miejsce
            gdzie zyja, bo zycie dla nich tutaj nie mialoby sensu.
            • Gość: jacky.p Re: Murarz w Albercia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 10:57
              Cześć.Pracowałem dwa lata w Anglii w ostatniej pracy miałem 8,50funta/h i
              mieszkanie dość tanie, w twoim zawodzie jest podobnie więc chyba dużo lepiej
              niż w kanadzie, i nie ma dla rzeżnika większego kłopotu z pracą.Twoje
              objaśnienia są dość przekonujące!Zobaczę co faktycznie mi zaproponuje?Narazie
              znowu dziękuje
            • Gość: jackk3 Re: Murarz w Albercia IP: *.ptr.terago.ca 13.04.07, 17:37
              A z jakiego miasta piszesz ze jest tak obrzydliwe?
        • Gość: jackk3 Re: Murarz w Albercia IP: *.ptr.terago.ca 13.04.07, 17:36
          Jesli pracujesz za 12 to sie dales w konia zrobic (bez urazy). 12/godz to
          zarabiaja dzieci w wakacje. Dlaczego sie nie wycofales?
          • Gość: zibi Re: Murarz w Albercia IP: *.ed.shawcable.net 13.04.07, 19:39
            Nastepny znalazl sie nawiedzony bumem ekonomicznym w edmonton. czlowieku zejdz
            na ziemie i rozejrzyj sie w kolo, a ujrzysz rzeczywistosc.
            • Gość: jackk3 Re: Murarz w Albercia IP: *.ptr.terago.ca 13.04.07, 19:49
              Po pierwsze nie mieszkam w Edmonton. Nie musze sie rozgladac, jestem tutaj na
              tyle dlugo ze wiem jak jest. I boom jest autentyczny co nie znaczy ze kazdemu
              sie dobrze powodzi. Jak chcesz porozmawiac to prosze bardzo, aczkolwiek urywam
              sie z pracy wczesnie (ide na rower) wiec moze potem.
              • Gość: zibi Re: Murarz w Albercia IP: *.ed.shawcable.net 13.04.07, 20:02
                Jezeli nie mieszkasz w edmonton to daj sobie spokoj. To tak jak jedna pani
                drugiej pani powiedziala trzeciej pani, ze w kosciele dzwony bija, ale w jakim
                i gdzie to niewiadomo. Nie mieszkasz w edmonton to najlepiej nie wypowiadaj
                sie.
                Jakis pismak napisal, ze czarne to jest czarne, a biale to jest biale i wy
                wszyscy w to swiecie wierzycie.
          • Gość: ???? Re: Murarz w Albercia IP: *.edmonton.ab.ca 14.04.07, 02:57
            Widzisz tak sie sklada, ze nie dalem sie wrobic. Tylko tak wykorzystuja
            pracodawcy w Kanadzie. Odbylem z nim powazna rozmowe; i wiesz co powiedzial, ze
            nie mam wyksztalcenia kanadyjskiego i doswiadczenia kanadyjskiego i dlatego nie
            moze dac mi wiecej niz 14$/h, (podniosl 2$/h). Chcial mi w mowic, ze w Kanadzie
            swinie maja glowe z tylu, a d...e z przodu. Jezeli chodzi o moje doswiadczenie
            to on nie dorasta mi do piet, moj ojciec ma taki sam biznes i od mlodych lat
            babrze sie w tym miesie, a on mowi, ze nie mam doswiadczenia, smiechu warte...
            A o wyksztalceniu juz nie wspomne. A ten bum ekonomiczny, to tylko bum
            mieszkaniowy, bo faktycznie ceny wzrosly a pensje zostaly te same.
    • Gość: ???? Re: Murarz w Albercia IP: *.edmonton.ab.ca 12.04.07, 03:14
      Dlaczego przyslal tylko pusty formularz? Nie zastanowiles sie?
      Prawda jest taka zarobki wachaja sie w granicach 12-14$/h dla obcokrajowca.
      Kanadol z wyksztaleceniem ma tyle okolo 24$/h.
    • Gość: jackk3 Re: Murarz w Albercia IP: *.ptr.terago.ca 13.04.07, 17:34
      Co to znaczy przyslal 'pusty' formularz do podpisu? Chlopie co ty na glowe
      upadles podpisywac w ciemno? To jest na 100% 'scam' (oszustwo). Jesli chodzi o
      zarobki to dobry murarz MOZE ALE NIE MUSI tyle zarobic ale w zyciu nie
      dostaniesz tego w ciemno!
      • Gość: jacky.p Re: Murarz w Albercia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 22:04
        Pisałem że ma mi przesłać póżniej nazwe pracodawcy i zarobek ten kontrakt jest
        podobno potrzebny do konsulatu? podobna procedura była przy załatwianiu pracy w
        norwegii choć z tego nie skorzystałem. Proszę was o zdanie dlatego że, nie wiem
        jak to naprawdę do końca wygląda! wiem za to tyle co gość powiedział może
        zaproponować 24 do 30 dolarów tyle tam zarabiają murarze.Ma się odezwać do
        końca miesiąca.Czekam na wasze zdanie co o tym
        myślicie!
        • Gość: GOSC Re: Murarz w Albercia IP: 212.187.197.* 28.04.07, 22:10
          CO TO ZA GOSC ZNASZ JEGO IMIE LUB FIRME
        • Gość: GOSC Re: Murarz w Albercia IP: 212.187.197.* 28.04.07, 22:13
          CO TO ZA FIRMA MOZE SZUKAJA JELENI OBIECUJAC GROSZKI NA WIERZBIE UWAZAJ NA NIEGO
    • robinhood101 Re: Murarz w Albercia 15.04.07, 05:04
      Nie jestem budowlancem wiec dobrze sie nie znam ale wiem, ze w USA i Kanadzie
      jest zupelnie inny system budowania, i nie muruje sie domow ale stawia sie
      szkielet drewniany itd. Naprawde nie mam pojecia, jak to wyglada. Jedno jest
      pewne. Jesli juz sie muruje to wylacznie podpiwniczeniei czasami podlogi.Ale i
      to zdaje sie inaczej obecnie wyglada. Wiec jesli jest zapotrzebowanie w
      Kanadzie, to na pewno na dobrego stolarza a nie na murarza.

Byc moze muruje sie wieksze budowle, jak bloki mieszkalne czy cos podobnego ale
      pewnie do tego takze uzywa sie plyty. W sumie murarz na pewno nie ma duzo do
      roboty w Kanadzie czy w USA. Od czasu do czasu, ktos przy forsie moze sobie
      zazyczyc zbudowanie domu z cegly ale pewnie jest to wyjatkowo rzadkie. Robienie
      cementu bardzo zanieczyszcza powietrze i podobno dwutlenek wegla wytwarzany
      podczas mieszania cementu stanowi 5% calego zanieczyszczenia jakie powodujemy
      na ziemi. Wiec dlatego tak niechetnie sie muruje w USA. Poza tym trwa to w
      nieskonczonosc.
      pzdr.
    • tesaooo Re: Murarz w Albercia 26.04.07, 09:07
      Witam
      Razem z mężem szukamy pracy w Kanadzie czy mógłbyś podać mi namiary do
      pośrednika ,który to załatwia . Jakie koszty ponosisz w związku z wyjazdem?.
      spróbuj na stronie polni Calgary dowiedzieć sie coś więcej.
      • sylwek07 Re: Murarz w Albercia 26.04.07, 09:55
        tesaooo napisała:

> Witam
        > Razem z mężem szukamy pracy w Kanadzie czy mógłbyś podać mi namiary do
        > pośrednika ,który to załatwia . Jakie koszty ponosisz w związku z wyjazdem?.
        > spróbuj na stronie polni Calgary dowiedzieć sie coś więcej.

zobacz na tym Forum:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46036
    • Gość: GOSC Re: Murarz w Albercia IP: 212.187.197.* 28.04.07, 22:16
      PODAJ JEGO TELEFON ALBO EMAJL MOZE WIECEJ OSZUKAC OSOB Z JAKIEGO ON JEST MIASTA
      W KANADZIE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka