Gość: ok Re: Kto jedzie ze mną do Canady? IP: *.ken.airbites.pl 10.07.08, 02:46 czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manuel Re: Kto jedzie ze mną do Canady? IP: 83.251.85.* 20.07.08, 15:31 siemanko Grzegosz ja jestem chentny wyjechac do canady! obecnie jestem w szwecji i jest ch..owo z praca dobrze płatna! to mozemy sie zgadac jakos i wyjechac do canady.moj nr tel 0762454631, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmara25 Re: Kto jedzie ze mną do Canady? IP: 212.244.90.* 21.07.08, 16:23 Hejka Grzesio Pewnie juz za pozno zeby sie doloaczyc? Ja planuje leciec we wrzesniu i bardzo chetnie poznam rodaka jesli nie tutaj to moze tam na miejscu.... szczerze bylam juz 2.5 roku w Szkocji wrocilam do polski, z tym ze tez nie w rodzinne strony i jak widac dlugo nie wytrzymalam. Ciagnie mnie znow przezyc cos nowego, poznac nowe osoby. Proponuje toronto na poczatek. ciekawe czy sie odezwiesz:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Kto jedzie ze mną do Canady? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 20:30 hej grzesiek.ja sie tez wybieram do kanady! kiedy chcialbys leciec? to moj adres e-mail adrian.hunter@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiadowca Komunikat dla wszystkich wyjezdzajacych i chetnych IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.08.08, 18:19 Zbiorka 12 Maja `09 o godzinie 0:05am. na peronie pierwszym tor drugi stacja Wloszczowa. Wspolnie odspiewamy "Boze cos Polske" i "Sto Lat" jubilatowi i fundatorowi, hetmanowi Edgarowi, poczym rozjedziemy sie kazdy do swoich zajec i marzen. Nastepna zbiorka za rok o tej samej porze. Czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom. zawiadowcy PS. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.08.08, 18:29 Jesli pogoda bedzie sprzyjac, tzn nie bedzie padal desz, to jeszcze napiszemy wspolnie petycje do Hetmana,o wybudowanie miedzynarodowego portu lotniczego, z ktorego w przyszlosci wspolnie dokonamy odlotu do White Horsa (tego canadyjsciego ma sie rozumiec). Howghk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania83 Re: PS. IP: *.mcon.pl 21.11.08, 23:36 przegladam to forum i wstyd mi za niektore powyzsze wypowiedzi.. Polacy (nie wszyscy na szczescie) maja wrodzona nienawisc w sobie! Zalosne to jest, ale jakze prawdziwe!!! Zgadzam sie ze skoro nam zniesli wizy do Kanady to nie po to by jechac w celach turystycznych i zostac potem nielegalnie i szukac pracy 'na czarno', ale z drugiej strony patrzac nie dziwie sie tym, ktorzy chca tak robic (i robia) skoro kraj nasz kochany nie jest w stanie zapewnic godnego wynagrodzenia przecietnemu rodakowi!!! Ceny sa KOSMICZNE!!! a zarobki niesamowicie MARNE!!! Stad tyle osob wyjezdza nie tylko w celu znalezienia pracy z lepszym wynagrodzeniem ale mysle ze glownie z powodu lepszych warukow/perspektyw zycia (poza praca wazne jest tez zycie socjalne, kulturowe, ktoro nota bene w naszym kraju jest przerazajaco niskie/slabe)! Zylam 2 lata w stanach i po tym okresie wrocilam do kraju by skonczyc studia. Tesknie za tamtym zyciem i zaraz po skonczeniu studiow chcialabym wyjechac tam spowrotem.. a smutne to, bo jako mloda osoba, konczaca wlasnie studia w polsce nie widze swojej przyszlosci tutaj.. przynajmniej na chwile obecna. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
figus_us Re: PS. 22.11.08, 07:53 Zanim zaczniesz szukac pracy, po skonczeniu studiow ma sie rozumiec, zapisz sie na przyspieszony kurs ortografii polskiej. Nie pisze sie SPOWROTEM tylko Z POWROTEM. Teraz takim analfabetom jak ty daja dyplomy uniweryteckie????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania83 Re: PS. IP: *.mcon.pl 22.11.08, 10:46 o prosze:) i to jest wlasnie to, o czym pisalam wyzej w swoim pierwszym akapicie. ten wyraz napisalam celowo zastanawiajac sie czy ktos sie przyczepi i widac dlugo nie musialam czekac:) Pelno tu takich, ktorzy tylko czekaja, by sie 'przyczepic' do jakiejs pierdulki i pooojechac.. zamiast napisac cos madrego, ciekawego, pomocnego, interesujacego, etc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amigo Re: PS. IP: *.merinet.pl 26.12.08, 21:26 niestety te forum nie ma wysokiego poziomu kultury i pomocy drugiemu:) ale co sie dziwic tacy jestes my Polacy, a Ci co uwazaja sie za nie Polakow to niech nie odzywaja sie na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
ormo-prl amigo 27.12.08, 12:56 nikt tutaj nie bedzie nikomu pomagal w szukaniu pracy na czarno a tym bardziej tego pochwalal...rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amigo Re: amigo IP: *.merinet.pl 04.02.09, 23:52 Rozumiem to doskonale bo sam tego nie akceptuje ale jesli ktos sie pyta o prace na czarno to wystarczy mu odpowiedz szukaj sobie sam bo nielegalnej pracy szukac nie pomagamy. I O! a nie od razu czlowieka wymslac od najgorszych, nie kazdy ma IQ 150 jak Doda <lol> nie ktorzy maja -150 jak "ratpole" na tym forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba.perelski Re: PS. 05.02.09, 04:50 i ja taksze chcialbym dolaczyc do wasz.Mam niejeden a dwa fachy w rencach.Mozemy razem zamieszkac gdzies w piwnicy.Ja duzo nie pije i czystosc dobrze utrzymuje.W Kanadzie damy sobie razem rade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał 19 Re: Kto jedzie ze mną do Canady? IP: *.centertel.pl 29.01.09, 17:24 witam cię gdyby wyjazd miał być w tutym 2009 r chętnie pewnie ty już jesteś, ludzie jak macie podobne oferty odzywajcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Kto jedzie ze mną do Canady? 29.01.09, 17:43 Gość portalu: rafał 19 napisał(a): > witam cię gdyby wyjazd miał być w tutym 2009 r chętnie pewnie ty już jesteś, > ludzie jak macie podobne oferty odzywajcie sie. Popieram! Potrzeba tu wielu tysiecy polackich lajz bidujacych na czarno hehe Sam moge zaoferowac wam prace po $2.50 na godzine. 16 godzin dniowka. Kto chetny? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kto jedzie ze mną do Canady? IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.09, 16:43 Nie chce cie rozczarowywac ale jest trudno o dobra prace w Kanadzie. Pozatym maja protekcjonizm i nie wszystkie miejsca uzanaja zagraniczne wyksztalcenie, nawet te ze Stanow, a tez duzo miejsc nie uznaje zagranicznego doswiadczenia zawodowego. Proponuje pozostac przy krajach Unii Europejskiej gdzie jest pomoc spoleczna zagwarantowana, bo Kanada, mimo ze posiada owa to i tak jest ona mizerna w porownanu do Europy, gdyz przykladowo w starszych krajach Unii to dadza ci mieszkanie na koszt panstwa a nie przydziela cie do przytulku jak to w Kanadzie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_jogurt Re: Kto jedzie ze mną do Canady? 11.02.09, 02:36 Tja. Dadza Ci mieszkanie na koszt panstwa, nawet kwiatki na stole a wodka w lodowce. Jesli chcesz wyjezdzac, aby zyc na cudzy koszt, to jedz.... pozostala czesc zdania nie nadaje sie do publikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Kto jedzie ze mną do Canady? IP: 82.177.111.* 13.02.09, 14:19 mam znajomego w kanadzie jest stolarzem rynek sie zalamal ale powodzenia odpisz na maila lato368@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś