Dodaj do ulubionych

Pierwszy raz

29.08.12, 16:44
Prosiłabym o pomoc, chciałabym zacząć chustować, niunia ma 2 miesiące, czy takie coś się nadaje czy raczej sobie odpuścić?
allegro.pl/chusta-tkana-exotic-almelle-w-y-s-y-l-k-a-0-zl-i2577660317.html
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • kaszunia Re: Pierwszy raz 29.08.12, 21:06
      Nie warto. To tzw "pościelówa". Zamotasz się, ale nie będzie to łatwe. Nie będzie Ci też wygodnie, a zachowanie zdrowej pozycji dziecka będzie utrudnione. Tylko się zniechęcisz. Wyrzucone, a nie zaoszczędzone, pieniądze.
      Jeśli zależy Ci na tym by było jak najtaniej, to kup używaną lub tą: allegro.pl/chusta-tkana-skosno-krzyzowo-4-6-s-tecza-h-i-t-i2570354562.html
      • lobuz82 Re: Pierwszy raz 30.08.12, 11:41
        Dzięki, to jeszcze jedno pytanie jaką długość chusty powinnam kupić, mam 172 cm wzrostu i waga około 77 kg
        Z góry dziękuję
        • kaszunia Re: Pierwszy raz 30.08.12, 15:10
          To zależy co chcesz zawiązać :) Ale domyślam się, że pewnie zaczniesz od kieszonki, potem będzie 2x, wtedy 4,6 będzie ok.
          • martekle Kaszunia 07.09.12, 19:57
            A dlaczego potem 2 x i dlaczego zakładasz, że zacznie od kieszonki?
            Jest tyle innej fajnych wiązań dla małych dzieci np. kangurek na biodrze, kangurek, plecak prosty, chusta kółkowa no i kieszonka.
            Do kieszonki długość chusty 4,6
            do reszty wiązań wystarczy 3,7
            • kaszunia Re: Kaszunia 07.09.12, 20:23
              Wiem, że jest całe mnóstwo wiązań. Ja sama noszę w kangurze i plecaku prostym, w międzyczasie próbowałam chyba wszystkich wiązań. Zaczęłam jednak od kieszonki i 2x i obserwując chustomamy spotkane na ulicy to te wiązania są najpopularniejsze i dla początkujących wydają się najłatwiejsze. Dlatego założyłam, że autorka też będzie od nich zaczynać :)
              • kaszunia Re: Kaszunia 07.09.12, 20:25
                Acha, i zamiast 3,7 polecałabym 4,2. Jestem trochę szczuplejsza od autorki i w niektórych 3,7 wiązałam się na skosach.
                • martekle Re: Kaszunia 08.09.12, 10:10
                  Nie wiem czy kieszonka najprostsza? Dla mnie najłatwiejsza jest kółkowa, a potem kangurek na biodrze. Ale to właśnie jest bardzo subiektywne, to co jest łatwe dla jednego wcale nie musi sprawdzać się u drugiej osoby.

A z tym 3,7 o różnie, ja się już wiążę, choć szczupła nie jestem, ale dociągam dobrze i umiem chustę wyczuć, by końcówki do węzła wyszły po wiązaniu tej samej długości.
                  Powinni robić jeszcze długość 3,8-4m, prawda :)
                  bo 4,2 na kangura to bym się zabiła o zwisy z przodu.
                  • lobuz82 Moje dziecie nie trzyma jeszcze główki dobrze 08.09.12, 22:04
                    To wtedy jakie wiązania?
                    A potem co?
                    Dzięki
    • day_dreamer26 Re: Pierwszy raz 05.09.12, 18:07
      Hej, moim zdaniem też nie warto. AIMelle ma też skośno krzyżowe. My takiej właśnie używamy już ponad rok i jestem bardzo zadowolona.Cena też przyzwoita w porównaniu z innymi tego typu.
      • lobuz82 Re: Pierwszy raz 07.09.12, 22:18
        już kupiłam tkaną LL
        Wiążę w kieszonce i jestem zachwycona, jakie od kiedy można wiązania co polecacie?
        • lobuz82 Re: Pierwszy raz 07.09.12, 22:19
          A i bardzo oczywiście dziękuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka