Dodaj do ulubionych

jaka chusta przy chorych rękach

11.01.07, 19:11
Moje drogie ,życzliwym losem opatrzności znalazłam dziś Wasze forum.
Po porodzie synka okazało się , że mam RZS ( zaatakowało nadgarstki), a
Sebcio chciał byc cały czas przy mnie.Skończyło sie to źle dla rąk, rok
leczenia , zastrzyków dostawowych i rehabilitacji.
Teraz jest OK , w marcu rodze córcię i na 100 % chce mieć chustę .
Tylko jaką ? Sebcia nosiłam po 10 godz dziennie ,
Czytałam o bebelu i premaxxie , a może lepiej wiązana ?
Czy mogę prosić o pomoc....
pozdrawiam Gośka
Obserwuj wątek
    • visenna2 Re: jaka chusta przy chorych rękach 11.01.07, 19:40
      Myślę, że wiązana byłaby dla Ciebie odpowiednia. Jak dziecko jest dobrze
      przywiązane to ręce masz całkowicie wolne. No i -moim zdaniem oczywiście -
      wiązana jest najlepsza na długie noszenie.

Ja również mam problemy z rękami (choć nie tak poważne jak Ty), miałam kiedyś
      dwa wypadki, skutkiem czego mam zwyrodniałe nadgarstki i łokcie:) Dopóki nie
      miałam chusty, bolało jak diabli, teraz już nie boli prawie wcale. Dobrze że tu
      trafiłaś:)
    • ithilhin Re: jaka chusta przy chorych rękach 11.01.07, 20:24
      witam kolezanke marcowke :-)
      tez mysle, ze wiazana. obciazenie jest rownomierne na dwa ramiona i plecy plus
      masz pas biodrowy, ktory tez odciaza.
      a poza tym przy chustach krotkich, przerzucanych przez jedno ramie mimo wszystko
      ma sie odruch podtrzymywania dziecka, co meczy rece.
      • kafialor Re: jaka chusta przy chorych rękach 12.01.07, 09:23
        Bardzo dziękuje za powitanie i Wasze odpowiedzi .Wiązana ok , ale czy kupować
        czy samemu szyc? Z jakiego materiału. Czy te kupowane mają jakieś atesty, czy
        macie polecane sklepy w Warszawie , zebym mogła obejrzeć , kupić i potrenować
        z misiem?
        • ithilhin Re: jaka chusta przy chorych rękach 12.01.07, 11:47
          sklepu w Wawie to nie ma jeszcze, ale na forum jest sporo dziewczyn z Wawy -
          moze sie potkasz i Ci pokaza jak to wyglada.
          Jak uszyjesz sama to bedzie taniej ale nie bedziesz miec pewnosci co do
          barwnikow i innych (chyba, ze kupisz material z atestami a to pewnie wyniesie
          tyle ile chusta) no i raczej nie da sie kupic tak sobie materialu o splocie
          skosno-krzyzowym a taki najlepiej rozklada ciezar dziecka. no i jak kupisz
          oryginalna to bedziesz miec instrukcje dokladna i po polsku. wada jest cena ale
          z drugiej strony to zakup na co najmniej trzy lata :-)
        • visenna2 Re: jaka chusta przy chorych rękach 12.01.07, 11:56
          Jak ma być na długie noszenie to ja bym wolała kupioną, ma lepszy materiał,
          tkany specjalnym splotem.
          Niestety nie wydaje mi się żeby w Warszawie był jakiś sklep oferujący chusty
          długie. Taką chustę możesz kupić albo na allegro (firmy Hoppediz - niemiecka)
          albo na stronie www.sling. pl (firmy Nati - polska). Hoppediz ma wszelkie
          możliwe atesty:), o atestach Nati nic nie wiem, bo żadnych informacji na
          stronie nie podają.
          Mam chusty obu tych firm, obie są bardzo dobre, ale częściej używam Nati.

Z jakiej częsci Warszawy jesteś? Bo jakbyś chciała i dała radę to możesz wpaść
          do mnie i sobie obie chusty obejrzeć, zawiązać itd:) Ja niestety ostatnio nie
          jestem mobilna, bo mi córa cały czas choruje, ząbkuje, marudzi i nigdzie się z
          nią nie mogę wybrać, bo jest głośny protest, wrzaski, płacze i lamenty:)
          Mieszkam 4 przystanki za CH Targówek, dzielnica Białołęka, ale bardzo blisko
          Bródna, na osiedlu Derby.
    • marta_nie_martka Re: jaka chusta przy chorych rękach 12.01.07, 12:14
      Tylko wiązana, przy chustach na jedno ramię rzeczywiście jest odruch
      przytrzymywania dziecka, przynajmniej noworodka.
      • kafialor Re: jaka chusta przy chorych rękach 12.01.07, 14:37
        trochę drogie te chusty , mam jeszcze czas.Popatrzę na allegro może ktoś będzie
        sprzedawał używaną ,a może uszyje na początek a jak sie sprawdzę i polubię
        kupię np Nati??
        marta_nie_martka - proszę napisz mi jaki materiał mam wybrać? rodzę w marcu
        • marta_nie_martka Re: jaka chusta przy chorych rękach 12.01.07, 20:04
          Ja szyję ze zwykłej bawełny o splocie płóciennym. Czasem z flaneli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka