anifloda 17.03.08, 05:28 18 marca (wtorek) godzina 15:00 w Instytucie Małego Dziecka, os. Wichrowe Wzgórze 119 Poznań. www.imd.org.pl/index.php?s=kontakt.html Zapraszamy :-)). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagoda123451 Re: Poznań - spotkanie 17.03.08, 09:16 ja będę, tylko muszę gdzieś te swoje starsze dziecię ulokować "po ludziach", żeby znów nie robiła pogromu Inga Odpowiedz Link
ypsi79 Re: Poznań - spotkanie 17.03.08, 09:48 5:28 ??? Anifloda, trzeba ci jakiś ziółek na sen? Co do spotkania to my oczywiście sie zjawimy :) Odpowiedz Link
kj32 Re: Poznań - spotkanie 17.03.08, 10:55 Ja niestety we wtorki pracuję, więc my odpadamy. Odpowiedz Link
katarzyna-a Re: Poznań - spotkanie 17.03.08, 11:15 Chętnie bym się przyłączyła do spotkania - w chustowaniu jestem nowicjuszem zupełnym :)Powiedzcie mi prosze czy do IMD mozna wózkiem przyjechać? czy jest miejsce żeby wózek mieć na oku lub zostawić w bezpiecznym miejscu? I czy mogłabym ewentualnie przyjechać z siedmiolatkiem, w miare grzecznym ;) ? Odpowiedz Link
agnen Re: Poznań - spotkanie 17.03.08, 13:04 Można. Jest kilka schodków do pokonania, ale na miejscu już wszystko zamknięte (ostatnio sama potrzebowałam pomocy żeby się wydostać;), więc nie ma szans na porwanie wózka:). 7latka możesz wziąć, tylko tam wszystkie dzieciaki ostatnio młodsze były, także może się nudzić. Odpowiedz Link
katarzyna-a Re: Poznań - spotkanie 17.03.08, 14:28 dzięki za info! postaram się przyjść :) Moja mała Chustowniczka ma 3 miesiące, tak że pewnie będziemy tylko chwile - ze względu na ograniczoną cierpilowśc obojga ;) Odpowiedz Link
gingerr Re: Poznań - spotkanie 17.03.08, 21:02 A ja chyba nie dotrę tym razem - zaczyna mnie coś łamać. Stosuję środki zapobiegawcze, ale Młody zaflukany, więc mogłam coś od niego złapać. :-( Odpowiedz Link
mjaskolska Re: Poznań - spotkanie 17.03.08, 21:03 Witam My się też zjawimy jutro. Pierwotnie chciałam podejść z wózkiem, ale jak zobaczyłam, że ma być jutro tylko 2 stopnie i padać śnieg - to chyba jednak podjedziemy z Michasią autem. Chętnie poznam inne chustowe mamy, choć nasze BBlulu też wezmę ze sobą. A może jednak uda nam się zobaczyć czy mój szkrab będzie chciał w tym chodzić. Do zobaczenia zatem jutro. Michalina --- Zapraszam na stronę naszej córeczki michasia.pyrek.com.pl Odpowiedz Link
anifloda Jak tam Michasia? 18.03.08, 18:42 Mam nadzieję, że wszystko już w porządku... Odpowiedz Link
silije.amj Re: Poznań - spotkanie 17.03.08, 21:57 Bardzo bym chciała. Ale helikopterem nie dolecę ;-). Róbcie więc kolejne spotkania bo czekam na pełną mobilność Tobatki albo na łaskawszą godzinę (17 na przykład) to mąż mnie kiedyś podrzuci. Odpowiedz Link
zakrecona_pchelka Re: Poznań - spotkanie 18.03.08, 12:31 hej, ja niestety jestem chora..:((( a szkoda. Przyjemności:)) pozdr Odpowiedz Link
katarzyna-a Re: Poznań - spotkanie 18.03.08, 18:16 niestety nie udało się - przykro mi bardzo że nie dojechałam na spotklanie :( Mam nadzieję że przy następnej okazji się uda! Odpowiedz Link
mjaskolska Re: Poznań - spotkanie 18.03.08, 18:44 Hej dziewczyny Dzięki za spotkanie. Niestety nie dane nam było w pełni skorzystać z nauki. Michasia jedyny raz tak płakał, gdy pobierali jej krew. Dlatego nie wiedziałam co się stało. Na szczęści przespała się w samochodzie, bo jechałam jeszcze odebrać męża z pracy. A w domu "wypiła" od razu dwa cycuszki i teraz jest wesoła i zadowolona. Także faktycznie chyba to nie był jej dzień dzisiaj. Ale z tych nerwów zostawiłam to nieszczęsne BBlulu i ma pytanie - czy może któraś z Was ją wzięła, czy też mogę ją odebrać w Instytucie? Co do chust - to na pewno się przesiądziemy na wiązane. Poszperam w necie i zanim zakupię - zapytam Was o zdanie. Tymczasem pozdrawiam Michalina i Michasia Odpowiedz Link
anifloda Re: Poznań - spotkanie 18.03.08, 19:31 Zostawiłyśmy chustę w Instytucie w biurze. Dobrze, że z Małą już dobrze i że znowu je :-)). Odpowiedz Link
jagoda123451 Re: Poznań - spotkanie 18.03.08, 19:34 Dobrze, że małej nic nie jest. chusta faktycznie została w instytucie na prv wysyłam Ci, w którym miejscu ją znajdziesz Odpowiedz Link
ypsi79 Re: Poznań - spotkanie 18.03.08, 19:52 Cieszę się, ze z malutka Michasią już wszystko dobrze. potrzebowała najwyraźniej spokoju i mleeeeeeka :) Ucałuj od nas maleńką i jak tyko poczujesz, że możecie przyjśc na następne spotkanie to nie wachaj sie. Może bedziesz już wtedy dumną właścicielką nowej chusty (wiązanej) :)) o BBlulu się nie martw, Iga zostawiła ją w dobrych rękach. Odpowiedz Link
mjaskolska Re: Poznań - spotkanie 18.03.08, 20:53 Dzięki dziewczyny, że zajęłyście się naszą chustą. Zupełnie o niej zapomniałam. Ale teraz mam prośbę o pomoc w szybkim zakupie chusty. Mimo, że tylko raz udało mi się "zamotać" to stwierdzam, że bardzo mi się to podoba i chciałabym ją jak najszybciej mieć. Mówiłyście, że lepiej kupić używaną niż nówkę. A nie zdążyłam Was się spytać - jaką najlepiej. Wiem, że jest ich całe mnóstwo i gubię się w tych opisach. A szczerze powiem chciałabym ją wziąć ze sobą w piątek na wyjazd, bo wyjeżdżamy na święta w góry. Zatem pozostaje mi kupno - jutro bądź w czwartek. Tylko po pierwsze - nie wiem jaką, po drugie - nie wiem od kogo (musi być z Poznania, żebym mogła ją od razu odebrać). Czy możecie mi poradzić w obu kwestiach? Mogę wszędzie podjechać i ew. "zapisać się" u sprzedawczyni na szybki kurs motania :) Pozdr M&M --- Zapraszam na stronę naszej córeczki michasia.pyrek.com.pl Odpowiedz Link
27agnes72 Re: Poznań - spotkanie 18.03.08, 23:12 mjaskolska- szukaj wytrwale. Ale jeśli Ci się nie uda to myślę, że możesz spokojnie kupić chustę Natiwww.sling.com.pl/?mod=sklepy.html Ja kupiłam w piątek nową i myślę że wcale nie wiąże się tak źle.Życzę szczęścia w poszukiwaniach... Odpowiedz Link
zakrecona_pchelka Re: Poznań - spotkanie 19.03.08, 10:42 czesc:)) U nas w Fundacji Bociana mozesz dostac chuste Nati, jakby co nasz nr tel to (0-61) 662 88 01. "Szybki kurs motanie" mozliwy:)) pozdr Odpowiedz Link
anifloda Re: Poznań - spotkanie 19.03.08, 14:26 Jak chcesz, to mogę na wyjazd pożyczyć Ci Hoppediza, a potem spróbujesz coś kupić. Możesz pisać na gazetowego. Odpowiedz Link
ypsi79 Re: Poznań - spotkanie 19.03.08, 15:40 Ja za Agatą proponuje Nati - stary model niebieski ale zawsze mozesz spróbować :) Odpowiedz Link
tulipowna Re: Poznań - spotkanie 19.03.08, 22:40 i jak bylo? duzo osob przyszlo? ja niestety zalegam w domu, bo maksiu caly czas katar i kaszel ma, nie wiem juz kiedy sie to skonczy. pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link
jagoda123451 Re: Poznań - spotkanie 19.03.08, 22:56 Było nas mało: Anifloda, ypsi79, Agnes, mjaskolska wpadła na chwilę Rita, i trochę dziewczyn z instytutu się pojawiło. Dla mnie spotkanie baardzo owocne, oprócz spędzenia czasu w miłym towarzystwie, to przede wszystkim ypsi zajęła się moim plecaczkiem i pierwszy raz miałam dziecko na plecach (hurrra!), ciekawe kiedy będzie drugi raz :)? Dzisiaj mi się nie udało...Ypsi jeszcze raz dziękuję Odpowiedz Link