Dodaj do ulubionych

kieszonka a długość chusty

02.11.08, 12:08
Witam i pytam o radę
Chcę kupić chustę storchenwiege inka, no i nie wiem jaką długość.Mam 165 cm
wzrostu, waga, normalnie 50kg, teraz, miesiąc po porodzie zostało 7-8 więcej,
no ale liczę, że zrzucę :) Miesięcznego synka wiążę na razie w elastyczną Gabi
i jej starcza mi na styk, na kieszonkę. Chciałabym kupić inkę 4,1, ale nie
wiem czy mi na kieszonkę starczy, no a przy długości 4,6 boję się długich ogonów.
Proszę dziewczyny, poradźcie!!
Obserwuj wątek
    • agamamaani Re: kieszonka a długość chusty 02.11.08, 12:25
      jeżeli nosisz rozmiar do 38 teoretycznie powinnaś się zawiązac we wszystko -
      wszystko też zależy od rozmiaru biustu ;) ( i od tego czy chłop będzie chciał
      nosić, bo dla faceta 4,1 to raczej za mało ;)- no na plecak się przyda ;)
      • ana0708 Re: kieszonka a długość chusty 02.11.08, 21:38
        Dzięki za odpowiedź!!
        No właśnie, teoretycznie powinna wystarczyć długość 4,1, tylko jak to w praktyce
        będzie?? Ale chyba zaryzykuję. A może ktoś, kto ma tę długość chusty coś podpowie?
        • wiola_wd Re: kieszonka a długość chusty 03.11.08, 03:03
          ja mam didka 4,2, mam 169cm i jakieś 54-55kg, biust D ;)

noszę córcię 2,5 letnią (chudziutką i drobniutką) w 2X - wiążę bez problemu,
          kieszonkę też zawiązałam kiedyś, chusty starczyło.
          Wiązałam też dziecko 4-miesięczne (6kg) w kieszonkę z mojej chusty i też
          starczyło (dla mamy dziewczynki 176cm, rozm. 40 biust dość spory mojej chusty
          trochę brakło przy kieszonce, trzeba było zawiązać już na skosach i to na styk)
          W chuście standard (didek 4,7m) przy kieszonce ogony z tyłu sięgają mi do kolan.

Didymosy są mierzone od końca do końca, ze skosami, nie wiem jak to jest w
          przypadku Storczów bo Hoppy są mierzone bez skosów.

Mam nadzieję, że pomogłam :)
          • ana0708 Re: kieszonka a długość chusty 03.11.08, 09:49
            dziękuję za odpowiedź. Pomogłaś :) no i ciekawe jak są storcze mierzone? Bo jak
            bez skosów to w ogóle luzik :)
            • wiola_wd Re: kieszonka a długość chusty 04.11.08, 00:05
              znalazłam taki stary wątek, jest co poczytać o długościach i mierzeniu chust:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44603&w=70124886&a=70124886
              Wygląda na to, że storch 4,1 będzie miał jakieś 30cm więcej niż podana długość -
              tak wynika z postu hanti, jej storch ma 5m a skoro to standard to powinien mieć 4,7m

Właśnie zmierzyłam mojego didka 4,2m i ma 4,34m :) noszony już parę razy po
              praniu więc trochę rozciągnięty. Mierzyłam jeden bok równoległoboku, czyli tak
              jak podaje didymos na swojej stronie
              www.didymos.com/index.php?s=groesse
              • wiola_wd Re: kieszonka a długość chusty 04.11.08, 00:22
                znalazłam jeszcze coś, to mój ulubiony filmik :)

Dziewczyna w komentarzach pisze, że jej Storch ma 3,6m, ona sama ma około
                165-6cm wzrostu (5,4-5,5 stopy) na moje oko waży jakieś 50kg :), a córka ma 2 latka.
                Chusty jej starcza na 2x więc tobie o 50cm dłuższa na kieszonkę też starczy :)
                • ana0708 Re: kieszonka a długość chusty 04.11.08, 21:34
                  ojejku, dzięki wielkie ze te dodatkowe informacje :) Przeczytałam wszystko i
                  rzeczywiście, nie ma się co dłużej zastanawiać tylko kupić długość 4,1 i brać
                  się do noszenia :) Jeszcze raz Ci bardzo dziękuję i pozdrawiam
                  • wiola_wd Re: kieszonka a długość chusty 05.11.08, 02:58
                    cieszę się, że ci pomogłam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka